The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
miki2006
Senior Member

Od: 12.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2009, 23:09
wie ktoś do kiedy w USA wykonywano hokejowe rzuty karne ?
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 18.10.2009, 23:10
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Dwa razy miałem tą (nie)przyjemność oddawać zepsutą płytę główną do bita. Więc powiem ci tak musisz iść do serwisu i wypisujesz tam jakiś świstek co się dzieje i płyta leci do serwisu. Muszą sprawdzić czy działa przy dobrych wiatrach po 2 tyg może dostaniesz odpowiedź i płytę ja raz czekałem półtora miecha. Inna sprawa jest taka ,że nie ma możliwości zwrotu kasy. Proponuję Ci jeżeli masz pieniądze kupić nową płytę główną a starą sprzedasz jak Ci oddadzą bo już Ci nie będzie potrzebna. Jakoś z 2 miechy temu stało mi się to samo co tobie z komputerem. Myślałem ,że poszła płyta główna ale okazało się że poszła kość ramu.Weź spróbuj wypiąc jedną kość i właczyć kompa i potem sprawdź drugą, sprawdź czy wszystko jest podłączone jak należy, czy kości są dopięte.
Co do gwarancji powinieneś mieć 2 lata jeżeli dostałeś płytę w pudełku jeżeli masz w takim worku to masz rok ale płyty są w pudełkach więc powinni Ci przyjąć do reklamacji.Tylko jak mówię wyczekasz się strasznie.
Nie no właśnie mam napisane że 36 miesięcy na fakturze z tymi ramami to nie działa ale dzięki wielkie
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 18.10.2009 o godz. 23:19.

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.10.2009, 23:36
Inna sprawa jest taka ,że nie ma możliwości zwrotu kasy.
Nie był bym tego taki pewien - Jeśli sklep uwzględni gwarancje - nie będzie w stanie naprawić płyty i nie będzie miał takiego samego modelu to wd mnie musi zaproponować oddanie kasy - trzeba mieć tylko rachunek.
Dokładnie taką sytuację miałem - Co prawda nie był to bit ani nie płyta, jeno grafa ale to nie ma znaczenia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tranceaddict
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.10.2009, 00:02
miki2006 napisał(a):Wyświetl post
wie ktoś do kiedy w USA wykonywano hokejowe rzuty karne ?
Do kiedy Caly czas sie je wykonywuje jak jest remis po dogrywce lub tez jesli zawodnik podczas ataku na bramke jest sam na sam i jakis obronca od tylu go podcina
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2009, 00:32
Oddawałem swój komputer wielokrotnie do Bita. Były to różne podzespoły płyta główna, grafika ,ramy, dysk, nagrywarka dvd a nawet myszka do kompa zawsze naprawilali.Raz tylko wymienili myszkę gdyż miała wadę produkcyjną i zwróciłem w ciągu kilku godzin od zakupu(ale nową dali mi dopiero tydzień później bo musieli sprowadzić taki model jaki sobie zażyczyłem, pech chciał że ta zepsuta to ostatnia sztuka w sklepie)Choćbyś wrzucił kompa do wanny z wodą,zalał kwasem następnie włorzył do piekarnika to i tak w Bicie naprawią. Wiem co mówię bo jestem stałym klientem Bita i znam ten sklep bardzo dobrze. W magazynie sklepu rzadko brakuję towaru a nawet jeśli zabraknie czegoś to ściągną spoza Krakowa więc ja na zwrot kasy bym nie liczył. W innych sklepach być może byś dostał zwrot kasy ale nie w Bicie.
Jeżeli sprawdziłeś ramy to innego wariantu nie ma. Płyta główna padła.
Ostatnio edytowane przez FajQ : 19.10.2009 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
kokrys
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.10.2009, 00:37
Takie trochę głupie pytanie, dlaczego ser z dziurami jest smaczniejszy a za razem droższy od takiego bez dziur? Jakaś różnica w technologii produkcji? Dokładnie chodzi mi o to dlaczego jedne sery mają dziury a inne nie
Powód: Sprecyzowanie pytania.
Ostatnio edytowane przez kokrys : 19.10.2009 o godz. 05:54.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.10.2009, 00:44
Dwa razy miałem tą (nie)przyjemność oddawać zepsutą płytę główną do bita. Więc powiem ci tak musisz iść do serwisu i wypisujesz tam jakiś świstek co się dzieje i płyta leci do serwisu. Muszą sprawdzić czy działa przy dobrych wiatrach po 2 tyg może dostaniesz odpowiedź i płytę ja raz czekałem półtora miecha. Inna sprawa jest taka ,że nie ma możliwości zwrotu kasy. Proponuję Ci jeżeli masz pieniądze kupić nową płytę główną a starą sprzedasz jak Ci oddadzą bo już Ci nie będzie potrzebna. Jakoś z 2 miechy temu stało mi się to samo co tobie z komputerem. Myślałem ,że poszła płyta główna ale okazało się że poszła kość ramu.Weź spróbuj wypiąc jedną kość i właczyć kompa i potem sprawdź drugą, sprawdź czy wszystko jest podłączone jak należy, czy kości są dopięte.
Co do gwarancji powinieneś mieć 2 lata jeżeli dostałeś płytę w pudełku jeżeli masz w takim worku to masz rok ale płyty są w pudełkach więc powinni Ci przyjąć do reklamacji.Tylko jak mówię wyczekasz się strasznie.

Dodam od siebie, że powinieneś po kolei wypinać wszystkie podzespoły z kompa (ramy, karta grafiki, dysk) i sprawdzać czy komp ruszy, tudzież czy wydaje z siebie jakieś piski. Jeżeli nie dzieje się nic takiego to ostatnią czynnością powinien być reset Biosu. Możesz go wykonać wyciągając na kilka minut bateryjkę od biosu bądź zworkę (zajrzyj do instrukcji płyty). Skoro płyta w miarę nowa to zakładam że wymiana bateryjki nie pomoże.

Jeżeli po takich zabiegach komp nie ruszy, to raczej pewne że to będzie awaria płyty. Awaria nie musi być wielka. Mógł się spalić mały tranzystorek. Naprawa takiej płyty w BitComputerze nie powinna sprawić kłopotu. Po warunkiem oczywiście, że producent posiada (jeszcze) części do takiej płyty.

Ja w przeciwieństwie do FajQ, mam całkiem w porządku odczucia, jeśli chodzi o gwarancje w BitComputer. Jakieś 2 lata temu zrypała mi się karta graficzna GF 6600 GT. Nie miałem pudełka, ani gwarancji, bo przepadły. Poszedłem do sklepu, i wzięli mi tą kartę na gwarancje. Stalo się tak dlatego że BitComputer na sprzedawane u siebie produkty nakleja nalepkę, więc nawet bez paragonu, papierów, pudełka tą gwarancję respektują. Druga rzecz, karta ta nie dała się naprawić, a takiej już nie produkowali, mimo że jeszcze była w sprzedaży. Dali mi więc nowiutką GF 7600 GT, czyli kartę dużo lepszą niż poprzednia.

kokrys napisał(a):Wyświetl post
Takie trochę głupie pytanie, dlaczego ser z dziurami jest smaczniejszy a za razem droższy od takiego bez dziur? Jakaś różnica w technologii produkcji?
raczej w rodzaju sera
Ostatnio edytowane przez Gordian : 19.10.2009 o godz. 00:46.

Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 19.10.2009, 12:46
w jakim banku najlepiej założyć sobie konto? tak żeby wszystko było bezpłatne. do tej pory mam konto w LUKASIE ale co miesiąc rżną mnie za nic nawet na 8 zł.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.10.2009, 13:01
kamilll1906 napisał(a):Wyświetl post
Nie no właśnie mam napisane że 36 miesięcy na fakturze z tymi ramami to nie działa ale dzięki wielkie
sprawdz, może czy zasilacz ma napięcie.
Komputer do uruchomienia potrzebuje sprawny zasilacz, płytę główną i pamięc Ram (chocby minimalnie działała Bios potrzebuje chyba 640 kb by sie uruchomił.) jednym słowem najpierw odepnij wszystko oprócz tych trzech rzeczy które wymieniłem (cd romy i HDD chyba na bios wpływu nie maja) może reszta powoduje jakies zwarcie, ALE bez nich PC sie uruchomii do Biosa. Jeszcze może sprawdź przycisk uruchamiający komputer czy styka z tym co powinien. Jeśli tak czy siak sie nie uruchomii idź do serwisu.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.10.2009, 13:13
concedi napisał(a):Wyświetl post
w jakim banku najlepiej założyć sobie konto? tak żeby wszystko było bezpłatne. do tej pory mam konto w LUKASIE ale co miesiąc rżną mnie za nic nawet na 8 zł.
w mbanku jak ustawisz sobie hasla na sms to nic nie bedziesz płacił. Ja polecam. Jak byś zakładał to będe miał prośbę do ciebie to się odezwij.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 19.10.2009, 16:06
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.06.2010 o godz. 20:11.

Odpowiedz cytując
__chris__
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 19.10.2009, 16:11
muzyka z takim nuceniem przed meczami w krakowie?
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.10.2009, 16:20
Vangelis- Conquests of paradise

Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.10.2009, 16:28
Po ilu dniach pojawia się jakaś informacja na temat prawka na tej stronie? /www.kierowca.pwpw.pl
I
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 19.10.2009, 16:37
do uzytkownikow uTorrenta
jezeli po pobraniu wstawki zmieniam jej lokalizacje na dysku ale chce dalej seedowac to jak wskazac nowa lokalizacje plikow w uTorrencie ?

Odpowiedz cytując
shad
Senior Member

Od: 11.2003

Stary 19.10.2009, 17:16
West napisał(a):Wyświetl post
do uzytkownikow uTorrenta
jezeli po pobraniu wstawki zmieniam jej lokalizacje na dysku ale chce dalej seedowac to jak wskazac nowa lokalizacje plikow w uTorrencie ?
Cześć Ci Weście!

Otóż pod tym względem mitorrent jest wkurzający więc na 80% nie da się tego zrobić. Ostatnio wyrzuciłem ze sciaganego folderu jeden plik, ściąganie padło, więc go przywróciłem co NIC nie dało. Wot technika.
Niszcz socjalizm!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 19.10.2009, 17:51
Witam,
W jaki sposób zrobić tak żeby napisy do filmu wyświetlały mi się automatycznie po podłączeniu Pena(na którym jest film) do TV? TV odtwarza ponoć DIViX.
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.10.2009, 17:52
Chyba trzeba je nazwać identycznie jak film, u mnie działa.
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 19.10.2009, 17:53
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Chyba trzeba je nazwać identycznie jak film, u mnie działa.
możesz rozwinąć albo wskazać miejsce gdzie to twierdzenie jest rozwinięte bardziej szczegółowo ?
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.10.2009, 18:21
Poszukuje sklepy internetowego Lao Che lub jakiegos pośrednika gdzie mógłbym kupic ich koszulke.
Powód: krowa! :)
Ostatnio edytowane przez Kordel : 19.10.2009 o godz. 18:21.
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.10.2009, 18:59
Jak najprosciej trafic z glownego do MORDu?
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 19.10.2009, 19:09
Kaszalot napisał(a):Wyświetl post
Jak najprosciej trafic z glownego do MORDu?
Wbijasz do jakiegoś tramwaju który jedzie na Powstańców Wielkopolskich tam wysiadasz i idziesz tą drogą do tandety.Tam jest przystanek autobusowy. (163,174,178) Sorki jeśli mi się numerki pomyliły i jedziesz 3 przystanki na Zakole Wisły

mam nadzieję że zrozumiałeś

Ponawiam wcześniejsze pytanie:

Po ilu dniach pojawia się jakaś informacja na temat prawka na tej stronie? /www.kierowca.pwpw.pl
I
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.10.2009, 19:15
Wie ktoś jak to jest ze zwrotem części kosztów wynajmu mieszkania dla studentów w Krakowie?
Odpowiedz cytując
globoos
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.10.2009, 19:28
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
możesz rozwinąć albo wskazać miejsce gdzie to twierdzenie jest rozwinięte bardziej szczegółowo ?

rozwinąć to nie problem. klikasz prawym przyciskiem na film, dajesz zmień nazwę, kopiujesz, odznaczasz, prawy na napisy, dajesz zmień nazwę, ctrl+v i voila
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.10.2009, 20:09
Panowie pomocy... jak sciagam cos ost... niezaleznie co... film, gre... to zapisuje mi w formacie "fb!" i ni chuja tego otworzyc... prawda to ?
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 19.10.2009, 20:24
3Com Etherlink XL 10/100 PCI dla pełnej karty PC Management NIC ( 3C905C-TX )

Nie mogę znaleźć i zainstalować sterowników do takiej karty graficznej. Ściągnąłem jedne sterowniki ale uporczywie instalują mi jakąś kartę NVIDIA a ta cały czas pozostaje w menedżerze zadań z wykrzyknikiem, że nie jest zainstalowana. Nie mam już pomysłów, a w internecie co znajdę to albo nie działa albo źle albo ch*j wie co mu nie pasuje.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.10.2009, 20:28
Gra ktoś z Was w Machinarium ? Potrzebuje pomocy w jednym momencie
Swoją droga świetna gra w flashu.

edit: nieaktualne
Ostatnio edytowane przez someone_TSW : 19.10.2009 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.10.2009, 21:54
Mam pytanie...mianowicie orientuje się ktos czy mogę już jechac z nartami np.na Balicka czy na Rybitwy...poniewaz chce sprzedac swoj sprzet....?Pomocy...
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 19.10.2009, 21:55
someone_TSW napisał(a):Wyświetl post
Gra ktoś z Was w Machinarium ? Potrzebuje pomocy w jednym momencie
Swoją droga świetna gra w flashu.

edit: nieaktualne
o, to skorzystam, znalazles przyssawke do pistoletu?
Odpowiedz cytując
Mistel
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.10.2009, 21:59
Ma ktoś ta vlepkę w większej rozdzielczości?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów