The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.09.2009, 08:17
Przede wszystkim, widok ze zdjęć nie jest specjalnie istotny, bo z tego miejsca nie ogląda się meczu. Tzn. można, ale przed skyboksami instaluje się foteliki i to z nich ogląda się mecz. Z wewnątrz pomieszczenia też się da, ale nie jest to wygodne, no i za wiele nie słychać.

Ceny to pewnie najprędzej w lutym będą znane. Dopiero pod koniec tego roku bądź na początku nowego ustalone zostanie kto zostanie operatorem stadionu. Prawdopodobnie Wisła SA bądź jej spółka córka w kooperacji z doświadczonym partnerem. I to właśnie operator sporządzi ofertę na skyboksy.
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.09.2009, 08:20
A ja tak z innej beczki.

Czy zastanawialiście się nad nazwami dla naszych nowych trybun? Nie myślę tu o oficjalnych oznaczeniach typu A,B,C, D czy też 1,2,3, ale o nazwach stworzonych i używanych przez kibiców (tak jak np. The Kop na Anfield).

Nasza, kibicowska nazwa, która będzie wyróżnikiem dla naszego stadionu i będzie częścią tradycji naszego klubu. Właśnie taką "tradycyjną" nazwę chciałbym zaproponować dla trybuny C. Dla mnie do dzisiaj trybuna ta kojarzy się z "Dziesiątką", która przez kilkadzesiąt lat była naszym młynem. Właśnie od "Dziesiątki" zacząłem swoją przygodę z Wisłą pod koniec lat siedemdziesiątych. Dziesiątka była co prada tylko środkową częścią trybuny od ulicy Reymana, ale myślę, że można "rozciągnąć tę nazwę na całe nowe C.

A jakie są Wasze propozycje na tę i na inne trybuny?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 24.09.2009, 09:29
Wg.mnie 10-tka powinna być tam gdzie młyn więc na D.
Ostatnio edytowane przez rav : 24.09.2009 o godz. 10:08.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.09.2009, 10:50
As napisał(a):Wyświetl post
michal666 nie panikuj, zdjecie jest zrobione z odleglosci kilku metrow od krawedzi wiec perspektywa sie troche zaweza. Ogolnie to mam taki plan ze zrobie sobie kawalerski w skyboksie (przynjmniej te pilkarska czesc wieczoru), panienki, piwko, kumple i mecz. Mam nadzieje, ze pokoje beda slusznych rozmiarow.
Ogolnie imprezki w czyms takim to swietny pomysl. Pare lat temu mielismy christmass party w czyms takim na Stadionie Aston Villi i wrazenia mam jak najbardziej pozytywne.
Z opisu technicznego wynika że największa ma ponad 100m kw. pozostałe trochę ponad 30m kw.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 24.09.2009, 11:13
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
Z opisu technicznego wynika że największa ma ponad 100m kw. pozostałe trochę ponad 30m kw.
:O

ja myślałem że to będą takie klitki o pow. np 10m^2

a tu proszę...

ta 100 metrowa loża to ładny salon bedzie...

z tego co czytałem na Legii będzie chyba 30 takich loży, ale pewnie mniejszych. Podobno tam mają kosztować 100tys zł za sezon.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 24.09.2009, 12:34
Proud napisał(a):Wyświetl post
:O

ja myślałem że to będą takie klitki o pow. np 10m^2

a tu proszę...

ta 100 metrowa loża to ładny salon bedzie...

z tego co czytałem na Legii będzie chyba 30 takich loży, ale pewnie mniejszych. Podobno tam mają kosztować 100tys zł za sezon.
100 tysi za sezon? To chyba panienki w cenie
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 24.09.2009, 13:13
Cóż takie loże są generalnie dla vipów czyli "nad ludzi",dla których 100tyś za sezon to śmieszne pieniądze,wystarczy że taki prezesik jakiejs firmy ma te 15 tyś na miesiąc a to w cale nie najwyższe wypłaty niestety...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.09.2009, 14:18
rav napisał(a):Wyświetl post
Ceny to pewnie najprędzej w lutym będą znane. Dopiero pod koniec tego roku bądź na początku nowego ustalone zostanie kto zostanie operatorem stadionu. Prawdopodobnie Wisła SA bądź jej spółka córka w kooperacji z doświadczonym partnerem. I to właśnie operator sporządzi ofertę na skyboksy.

Skąd takie info, przecież jeśli SSA weźmie to to będzie płaciła za dzierżawę zamiast tych 3% chyba 11% i ta opcja została odrzucona, no chyba że się coś pozmienialo?

WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Cóż takie loże są generalnie dla vipów czyli "nad ludzi",dla których 100tyś za sezon to śmieszne pieniądze,wystarczy że taki prezesik jakiejs firmy ma te 15 tyś na miesiąc a to w cale nie najwyższe wypłaty niestety...
Tak Gość ma 15 tyś na rękę i wynajmuje sky boxa za 100tyś/rok a później nie ma za co zatankować bo się wypruł na loże Co taka zawiść że niestety, niech zarabia jak potrafi.

Skyboxy w większości trafią do firm i będą zapewne wypłacane z funduszy firm. A po co firmie taki skybox?
Np dla vip klientów, dla szefa, jako forma mobilizacji i nagradzania pracowników zaproszeniem do takiego miejsca. Prywatne skyboxy jak będą to jako rzuta kilku majętnych kibiców, żeby siedzieć na meczu łajać wódkę i zajadać jedzenie z cateringu.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.09.2009, 14:26
MatMario napisał(a):Wyświetl post

Skyboxy w większości trafią do firm i będą zapewne wypłacane z funduszy firm. A po co firmie taki skybox?
Np dla vip klientów, dla szefa, jako forma mobilizacji i nagradzania pracowników zaproszeniem do takiego miejsca. Prywatne skyboxy jak będą to jako rzuta kilku majętnych kibiców, żeby siedzieć na meczu łajać wódkę i zajadać jedzenie z cateringu.
Dokladnie tak jest na zachodzie, np Toyota ma skyboxa na Arsenalu i udostepnia to kontrachentom i pracownikom( kolega byl z szefem na kolacji) mowil ze cos pieknego.I tam sie meczu nie oglada tylko interesy zalatwia.

Dostana sponsorzy, pewnie ze dwie pujdze dla kopaczy zeby zonki, laski i rodzinka miala gdzie posiedziec, dla Cupiala najwieksza juz jest zarezerwowana, moze wieksze firmy wykupia(choc co to za liga zeby prestizem bylo miec skyboxa), albo kilku napalencow sie zlozy na wynajem jednej kibic nawet zarabiajacy wielka kase sobie nie wykupi bo i po co- oni maja inne rozrwyki
,
Odpowiedz cytując
Sinoos
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.09.2009, 14:27
100 tysi to stosunkowo nie wiele, skoro teraz za rundę koszt dla miejsca VIP ( z reklamą) kosztuje ok 60 tysięcy.
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 24.09.2009, 14:28
Bo Ty se myślisz że to idzie facecik do klubu i mówi : lożę proszę i daje 100tyś zł ?
Poza tym podałem przykładową pensję,nie wiem jak Ty ale gdybym miał 15tyś to jakoś bym się nie martwił o paliwo bo zostało by mi jakies 80tyś na nie,ale nie ważne.
Zawiść ? Pokaż mi gościa który zarabia te minimalne 15tyś i cokolwiek potrafi,albo jakoś rażąco różni się od studenta z magisterką i doświadczeniem/praktyką.Potrafi ta pfff
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2009, 14:50
100 tys mają kosztować na Legii, i są to ceny szacunkowe...bo wiadomo że jak będzie wileu chętnych to podniosą cenę. I odwrotnie.

u nas może to byc droższy koks...mniejsza ilość tych pomieszczeń i pewnie większe...a to też ma znaczenie...czy mozesz zaprosić na mecz 5 osób do takiej loży czy np 12 osób.

i tak jak powiedział saklak1906, w takich miejscach to się raczej tylko meczu nie ogląda. Dlatego poziom sportowy ligi nie ma aż takiego znaczenia...ważny jest lans...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 24.09.2009, 15:12
Z tego co znalazłem w dokumentacji to na stadionie będą 34 loże. 9 na trybunie wschodniej i 25 na trybunie zachodniej. Większość loży będzie miała powierzchnie 30-35m2, a trzy największe będą miały powierzchnie 65 m2 , 100m2 i 239m2.
Powód: przeoczenie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 24.09.2009 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.09.2009, 15:21
ciekawe czy wróci kamerka na żywo z budowy A i B trybuny
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Stary 24.09.2009, 15:29
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Z tego co znalazłem w dokumentacji to na stadionie będą 33 loże. 9 na trybunie wschodniej i 25 na trybunie zachodniej. Większość loży będzie miała powierzchnie 30-35m2, a trzy największe będą miały powierzchnie 65 m2 , 100m2 i 239m2.
czyli z samych loży klub będzie miał rocznie dochód... (jeśli średnio jedna loża na sezon to 100 tys) to w roku zarobimy 33 x 100 tys zł = 33 100 tys zł = 3,31 mln zł
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2009, 15:44
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czy wróci kamerka na żywo z budowy A i B trybuny
Hmm a nie ma kamerki na żywo?

http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
A to co?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.09.2009, 16:00
element napisał(a):Wyświetl post
Znalazłeś może jakieś info odnośnie muzeum ?
czy będzie ono umieszczone gdzieś w holu na widoku tak żeby każdy przechadzający się tu i ówdzie miał je na wyciągniecie ręki czy gdzieś schowane za drzwiami i murami z 5 pucharami w gablotce bo reszty nie chciało się wypucować..

Przyzwoite muzeum to będzie jedna z naszych głównych wizytówek i bardzo mnie to ciekawi.
I mam wielką nadzieje że SA porozumie się z TS-em w sprawie wspólnego zbioru w jednym miejscu , z dodatkiem jakichś zdjęc z trybun itp.

Byle tylko nie odwalili fuszerkę..
Muzeum będzie w narożniku północono-wschodnim i będzie miało powierzchnię 740m2. A przy okazji zamieszczam spis pomieszczeń na trybunach. Będzie sobie można policzyć ile kibelków jest, gdzie są platformy dla kamer i gdzie bedzą umieszczone przyrządy do pielęgnacji murawy
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 16.03.2010 o godz. 11:16.
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 24.09.2009, 16:14
Czy ktos wie dlaczego nie wybieraja ziemi blizej scianki szczelinowej. Wyglada na to ze robia wylewke w srodku zostawiajac ziemie po bokach. Czyzby scianka wymagala wiecej czasu na wyschniecie czy po prostu powierzchnia pod ta trybuna nie bedzie calkowicie wykorzystana?
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2009, 16:20
Przecież jedna z koparek wybiera ziemię bliżej ścianki.
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 24.09.2009, 16:43
GJ1906 napisał(a):Wyświetl post
Przecież jedna z koparek wybiera ziemię bliżej ścianki.
Jedna wybiera ale zobacz na scianke rownolegla do boiska (ta dalsza). Wyglada jakby ziemia byla wyrownana ze spadem. Jesli ona zostanie wybrana to poco ja rownac?
Odpowiedz cytując
GJ1906
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2009, 17:07
Może po to żeby gdy odkopią środek ziemia nie obsuwała się na robotników, którzy zamiast czekać na odkopanie całości mogli zacząć zbrojenie płyty. Choć może tam tak już zostanie nie wiem, ale wydaje mi się bardziej prawdopodobne że ją wyrównali tak jak pisałem żeby się nie osunęła.
Ostatnio edytowane przez GJ1906 : 24.09.2009 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.09.2009, 17:36
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Muzeum będzie w narożniku północono-wschodnim i będzie miało powierzchnię 740m2.
A nie 850m2 czasem ?
Jeśli chodzi o urządzenia do pielęgnacji murawy, dobrze by było żeby ktoś "z góry" poddał jeszcze przed ukończeniem budowy stadionu, pomysł na kilku panów którzy mieliby chodzić z grabkami w przerwie meczu i umieszczać na swoje miejsce wyrwane wcześniej kępy trawy. Funkcjonalność i odwołanie do tradycji. To tylko moja sugestia która chyba jeszcze w tym temacie nie padła.

Mówiło się że pojemność stadionu po Euro wzrośnie z 31.917 do 32.883 miejsc. Jaka w tym momencie planowana jest pojemność ?
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 24.09.2009, 17:49
Według strony stadionwisly.info pojemność ma wynosić 33 326 a czy coś się zmieniło to nie wiem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.09.2009, 18:02
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Według strony stadionwisly.info pojemność ma wynosić 33 326 a czy coś się zmieniło to nie wiem.

odlicz bufor bezpieczenstwa ,miejsca dla dziennikarzy itd.realna pojemnosc dla nas kibicow Wisly bedzie troche mniejsza

P.S Ma ktos jakies wzmianki jak bede wygladal dojazd na mecze ?
Ktos kto jezdzi samochodem wie ze bez niebieskich rozstawionych i kierujacych ruchem w korku po meczu stalo by sie godzine(a to jak bylo na meczu sredio te 12-13 tys.)

Teraz jak pojemnosc wzrosnie do ponad 30 tys to ja niewiem czy jest sens wogole samochodem na mecz sie decydowac jechac,bo szkoda bedzie nerwow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 24.09.2009, 18:15
A czy zamiast bufora nie ma być tych siatek ? Bo coś mieli działać w tym kierunku po mojemu było by to dużo lepsze rozwiązanie niż bufor no chyba, że bufor tak czy inaczej musi być czy są siatki czy nie.
A może znowu zasieki a'la "Auschwitz"
Powód: przecinek
Ostatnio edytowane przez FajQ : 24.09.2009 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 24.09.2009, 18:29
A na cholere ten bufor jeśli odległość od boiska wynosi kilkanaście metrów?
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 24.09.2009, 18:37
Co ma bufor do odległości do murawy ?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.09.2009, 18:42
Co do tego bufora ,to chyba kazdy widzial jak E4 bylo puste,tylko po to zeby usiadlo na kazdym rzedzie po 1 ochroniarzu .DO tego podwojne zasieki na E5 ,potem zrobili jesczcze siatki.

No normalnie oddzieleni jak by obie strony zaraz sie mialy pozbijac.

mam nadzieje ze tym razem zrobia to tak zeby nie marnowac calego sektora ,na Koronie,Zaglebiu Lubin te bufory sa malutkie i przez to kibicow gospodarzy wejdzie wiecej.Przynajmniej nie marnuja calego sekotra.

Mam nadzieje ze u nas tez tak bedzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 24.09.2009, 18:50
a ten cały skybox jest dostępny tylko w czasie meczów czy można sobie tam przyjść kiedy się chce ?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 24.09.2009, 19:02
dla gości będzie przysługiwało ok 1650 miejsc, czyli cały narożnik. Dlatego mam nadzieję że po odliczeniu miejsc buforowych na mecz wejdzie 30 tys kibiców Wisły + dziennikarze, oficjele, goście, vipy itp.
dlatego nie wyobrażam sobie aby na bufor przeznaczono więcej jak 1000 miejsc.
choć po cichu liczę na jakieś siatki oddzielające, czy cos w rodzaju pleks.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów