The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.09.2009, 13:14
WISŁA 1906 NH napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie... Druga drużyna z naszej grupy gra w barażach ? czy awansuje tylko pierwsza drużyna a baraży nie ma ?
Małe sprostowanie:
Cytat:
Reasumując. Trzy wygrane dadzą nam pewne baraże. Mogą dać bezpośredni awans, ale tylko przy potknięciu Słowaków. Dwie wygrane i remis - taka sytuacja może dać nam baraże, ale musimy spoglądać na innych. Bezpośredni awans także jest możliwy, ale zbieg korzystnych wyników musiałby być już bardziej dla nas fartowny. Jedna porażka lub dwa remisy i wygrane w pozostałych meczach - takie wyniki wciąż dają cień nadziei, ale byłaby ona w takiej sytuacji bardzo, bardzo wątła.
Całość tutaj:

http://sport.onet.pl/0,1248770,20381...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 07.09.2009 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 07.09.2009, 13:49
Jestem Polakiem i dopóki jest szansa będę wierzył że awansujemy tylko że gdy wygramy Leo zostanie i znów będzie to samo.Z tym człowiekiem nic już nie zdziałamy trzeba budować nową drużynę!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.09.2009, 14:13
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Jestem Polakiem i dopóki jest szansa będę wierzył że awansujemy tylko że gdy wygramy Leo zostanie i znów będzie to samo.Z tym człowiekiem nic już nie zdziałamy trzeba budować nową drużynę!
Myslisz ze jak przyjdzie nowy trener to cos zmieni?, owszem na poczatku chlopaki pobiegaja moze awansujemy a i tak na mistzrostwa pojedzie ten ktory ma dobre plecy badz menago.

No przynajmniej w 2012 roku nie bedzie problemu z awansem bo gramy u siebie no chyba ze nam UEFA turniej zabierze.

Zeby zbudowac nowa druzyne czeba by zaczac od PZPNu i ludzi z nim zwiazanim inaczej nie ma szans bedzie to samo tylko w innym opakowaniu
,
Odpowiedz cytując
kicu
Member

Od: 04.2006

Stary 07.09.2009, 14:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No dobra - więc jak przyjmują piłkę to im ona odskakuje, czy nie? Serio pytam.
Nie wszystkim. Mówienie, że Polscy piłkarze są słabi technicznie jest zbyt dużym uogólnieniem. Nie można porównywać Krzynówka do Kuby, Jelenia czy Smolarka jeśli chodzi o technikę.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.09.2009, 14:45
Ja bym naprawde chciał Smude w tej reprezentacji. U niego przynajmniej nie będzie powołan dla gosci co nie grają w klubie a jak juz dostaną powołanie to sie nie starają. Moze beda pojedyncze przypadki, ale przynajmniej jak ktos nie bedzie zapie*** to wyleci , i to mi sie podoba.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.09.2009, 15:01
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Ja bym naprawde chciał Smude w tej reprezentacji. U niego przynajmniej nie będzie powołan dla gosci co nie grają w klubie a jak juz dostaną powołanie to sie nie starają. Moze beda pojedyncze przypadki, ale przynajmniej jak ktos nie bedzie zapie*** to wyleci , i to mi sie podoba.
Akurat u Smudy to jednak jest przywiązanie do nazwisk! Pamietacie jak objął Legie i nasprowadzal "złom" z Widzewa? Jak poszedl z Lubina do Poznania to namowil na to takze Arbolede? Z drugiej strony obiektywnie musze przyznac iz jest to trener ktory potrafi dobrac sobie pilkarzy po swoja taktykę.Jedyny minus Smudy, to bylo zajechanie chlopów podczas obozu zimowego.Tutaj to mu nie grozi
Zycze mu powodzenia w obejmowaniu stanowiska slekcjonera.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.09.2009, 15:32
Przecież trenerem zostanie Majewski. Przyzwyczajcie się do tej myśli, żeby sobie oszczędzić rozczarowania na przyszłość. Smuda jest zbyt niezależny, żeby leśne dziadki go powołały, bo potem będą mieć z nim problemy. A Majewski? Jak Cracovia- układowy i zrobi wszystko, żeby wleźć w dupsko władzy, więc idealny kandydat.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.09.2009, 15:37
ale wiecie jak to będzie brzmialo, z 46 tysięcy gardeł

SSTTTTTTEEEEEEEEFFFFFFFFFFFAAAAAAAANNNNNNNNNNN

SSSSSSSSTTTTTTTTTTEEEEEEEEEFFFFFFFAAAAAAAAANNNNNNN NNNNNNNN

przeciwnicy sami się będa po tym podkładali

szkoda tylko że znając uroki Doktora, w bramce może stanąc Przyrowski
na środku będzie panował Polczak z Wasilukiem
a w ataku idealny Grzegorz Rasiak
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 07.09.2009, 15:58
Jeżeli trenerem reprezentacji miałby zostać Majewski to ja nie obejrzę już żadnego meczu Biało-Czerwonych!Jestem pewien że Smuda dostrzegłby wreszcie Piotrka B.i Arka Głowackiego.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2009, 16:12
Arkowi Głowackiemu to ja dziekuje za mecz z Anglią.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 07.09.2009, 16:16
To tylko w Polsce jest mozliwe, zeby trener-posmiewisko dostal najlepsza dostepna fuche.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Stary 07.09.2009, 16:22
Niestety problemem Piotrka Brozka jest to ze w polsce ma opinie zapchajdzury, z racji tego ze juz byl probowany na wielu pozycjach. To odstrasza od powoływania go.
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Stary 07.09.2009, 16:22
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Jeden mecz Twoim zdaniem przekreśla całą karierę reprezentacyjną?To w takim razie taki Krzynówek już nigdy nie powinien zostać powołany.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.09.2009, 16:30
Jeżeli Majewski na prawdę zostanie trenerem to pod naszą piłką pęknie dno, bo jego już sięgnęliśmy...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.09.2009, 16:31
DJ Hazel napisał(a):Wyświetl post
Jeden mecz Twoim zdaniem przekreśla całą karierę reprezentacyjną?To w takim razie taki Krzynówek już nigdy nie powinien zostać powołany.
Nie widzialem jednego rewelacyjnego. Kazdemu przecietnemu kibicowi ogladajacemu mecze Repry, slowo Głowacki i słowo Repra kojarzy sie z meczem z Anglią. Zgoda z Krzynówkiem - powinni go wywalić po mundialu 06.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 07.09.2009, 16:49
Andrzej Iwan o Wasilewskim

Cytat:
Mam już 50 lat i chorobę Alzheimera. Ale tym Irlandczykom to w sobotę sam strzeliłbym przynajmniej dwie bramki. Bo ja umieć grać. A oni mają tylko jednego piłkarza, George'a Besta. No, ale on nie żyje przecież od pięciu lat!

Zacznę od tego, co mnie totalnie wkur... Od tych koszulek na cześć Marcina Wasilewskiego, któremu jeden gość w Belgii złamał nogę. Od tych haseł - jesteśmy z tobą! A czy wiecie, że Marcin to był morderca numer 1? Czy wiecie ilu ludziom on wyrządził krzywdę!

Grałem w piłkę na dwóch mundialach, kilka razy byłem mistrzem Polski i zawsze polowali na mnie tacy ludzie jak Wasilewski. Dwa razy miałem złamaną nogę - raz w meczu o mistrzostwo Górnika z Legią, raz jak z drużyną Piechniczka waliczyliśmy o medal mistrzostw świata. I kopali mnie na okrągło. I nauczyłem się, po jakimś czasie, żeby podnosić nogę i trafiać korkami w kolano. Rozorać gościa, żeby popamiętał z kim ma do czynienia. Myślę, że ten Witsel zrobił dokładnie to samo. Że to była zemsta. I fakt, że w Belgii zmniejszyli mu karę za ten faul tylko potwierdza. Oni po prostu prześledzili karierę Wasilewskiego. I zauważyli, że on prowokował. No i się doigrał.

Tak czuję, że następny będzie Dudka. W moich czasach o takich obrońcach mówiło się krótko: rzeźnik. Taki był na przykład Marek Dziuba. Pamiętam jak Lacie rozorał całe udo, od biodra po kolano, jak na Deynie złapał czerwoną kartkę... Ale nikt go nie żałował!

Gdy po mundialu w Hiszpanii Polska nokautowała w Paryżu Francję 4:0, ja ze złamaną nogą leżałem w szpitalu. I nikt na moją cześć koszulek nie zakładał. Tak sobie myślę zresztą, że - niestety - te koszulki dla Marcina to jedyna rzecz, którą nasza kadra przygotowała na zgrupowaniu. Nic więcej! Nic! Bo jeśli chodzi o grę, to było totalne zero!
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.09.2009, 16:52
No i mądrze prawi pan Iwan.

Woził wilk razy kilka
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.09.2009, 19:26
0 22 napisał(a):Wyświetl post
A ja za mecz z Anglią dziękuję Frankowskiemu. Trzeba pozytywów szukać.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 07.09.2009, 20:52
Ale to były 2 różne mecze.
Dajcie Głowie spokój Wisła mu wystarczy.
..
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 07.09.2009, 21:02
szprotson napisał(a):Wyświetl post
No i mądrze prawi pan Iwan.

Woził wilk razy kilka
a dla mnie pokazał, jakim jest głąbem.

Cytat:
I nauczyłem się, po jakimś czasie, żeby podnosić nogę i trafiać korkami w kolano
w tym cytacie sam przyznaje, że polował na rywali. Bo jak to inaczej nazwać. Niech Pan Andrzej wymieni te polowania Wasyla na rywali. Bo co innego twarda walka (przepychanie się, wślizg w piłkę, czy nawet uderzenie z ręki podczas wysokoku, a co innego polowanie z premedytacją na nogi). Nie kojarzę takiego wejścia Wasyla, w którym to polował na nogę przeciwnika. Może Pan Iwan jakąś taką sytuację przywoła, skoro już tak zaczął prawić.
W tej wypowiedzi dostrzegam pozwolenie na ostre faule, a co za tym idzie ciężkie kontuzje.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.09.2009, 21:47
Co do opinii Andrzeja Iwana, to w sumie sam też podzielam podobne zdanie ze jakaś cegiełkę Wasilewski dołożył do tego, bo z tego co się orientuje on tam kartki dostawał w niemal każdym meczu. Wiadome kontuzja fatalna, ten Belg faktycznie zachował się beznadziejnie bo chciał zastawić piłkę a wyszło że skoczył na niego, i w sumie więcej tam było nieszczęścia niż złośliwości. No ale się stworzyła taka Polska typowa napinka, niczym Howard Webb itd.

a Kolega z Warszawy pisze ze Andrzej Iwan jest głąbem, to ja powiem że jest jednym z niewielu facetów z piłkarskiego światka który zawsze jest w 100% szczery.
2 sprawa z tego co poznaje po stylu to tekst pochodzi chyba? z weszło, i zapewne trochę podkoloryzowany
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 07.09.2009 o godz. 21:51.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 07.09.2009, 22:04
http://mundial.wp.pl/kat,1019539,tit...iadomosc.html?

I wszystko jasne E. Smolarek > L. Obraniak.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.09.2009, 22:25
Krytycy znajdą się zawsze, gorzej z tymi którzy wiedzą co zrobic by lepiej było.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 07.09.2009, 22:28
jak ten wywiad jest z weszło badz czegos pokrewnego to polowa pewnie pokolorowana

Co do Iwana to zgodze sie z SZYMKIEM _TSW Iwan zawsze jest szczery i tu ma u mnie duzy plus.

Nie pier*** glupot byle sie komus podlizac tylo wali prosto z mostu. A uzytownikowi To Tyllko Ja radze wziasc na wstrzymanie zanim zacznie na cudzym forum obrazac byłego Wiślaka.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.09.2009, 22:46
cfa napisał(a):Wyświetl post

No żesz...
Jak tak dalej pójdzie, to będziemy musieli bronić posady Leoo jak niepodległości. Jeszcze tylko "Piechniczek - reaktywacja" i można stypę zaczynać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 07.09.2009, 22:50

Łoooo, dobre!

Z miejsca by wyjebał Obraniaka (co za przypadek, że gra na tej samej pozycji, co jego syn! ), a potem mówi, że doradzałby jak najlepiej po uczciwej selekcji. Taaa

A typek z Warszawy żeby się przypadkiem nie popłakał.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 08.09.2009, 00:24
Dobry tekst o Obraniaku. Najpierw mowi ze gosc grał do dupy, a potem ze Leo wystawil go na nie tą pozycje co trzeba i to dlatego Obraniak grał do dupy. Czyli w koncu czyja to wina? Obraniaka czy Leo
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.09.2009, 08:40

Nie wiem czy to było też gdzie indziej ale zobaczcie na źródło" stawiam.com to pewnie konkurencja weszło na tym samym poziomie.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 08.09.2009, 09:38
Iwan przesadza.
Wasilewski jest twardo grajacym obronca, ale nie chamem boiskowym jak Szala, Bak (Arkadiusz) czy Cantoro. Glowacki tez gra twardo, Arboleda i Choto rowniez.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 08.09.2009, 12:09
Ja mam wielki szacunek do Pana Włodzimierza - zarówno za grę w narodowych barwach, jak i za to, że syna wychował na Polaka i reprezentanta Polski. Jak pokazuje przykład Trochowskich, Podolskich i Klose - na ogół jest inaczej.

Dlatego traktuję cytowaną wypowiedź z www.stawiam.com (co to w ogóle jest?) za wyjętą z kontekstu i na 100% nieautoryzowaną dykteryjkę, a nie poważną deklarację.

Z resztą dorobek trenerski Smolarka Seniora jest mniejszy, niż Płatka, Lesiaka, Trzeciaka i Pasieki razem wziętych.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów