|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Tak więc drogi royalmichael, chodź wydaje się że jesteś za młody żeby to pamiętać bardzo się wszyscy dziwimy że Brożek jest w stanie... a teraz byś płakał mamie w ramię jak by odszedł. P.S. I szkoda że nie przypomniało ci się to np w meczu z Cracovią, ale pamięć bywa zawodna nawet w młodym wieku
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 17.08.2009 o godz. 07:37.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
jedyna wada Cwielonga jest skutecznosc, tylko to poprawi (a moze!) i mamy dobrego piłkarza. bo chyba nie przesuniemy go na def. pomocnika no nie ;] ?
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dla mnie on może świetnie grać w pomocy, bo gra z głową. Ma mądre zagrania. A do tego jest szybki, dynamiczny i mocny na nogach. Gdyby nie ta skuteczność...
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Zieńczuk miał jeden genialny sezon i tyle. Ogólnie nie schodził poniżej pewnego poziomu. Ale ani szybkość, ani technika to nie są jego mocną stroną, największą zaletą jest celne dośrodkowanie. Gdybyśmy nie mieli Brożka w zeszłym sezonie i byli skazani na Ćwielonga w ataku to o żadnym MP nie byo by mowy. A tak Ćwielong jest rozgrzeszany i ma wielkiego farta bo jak marnuje setkę za setkę to wyręcza go drużuna i Wisła i tak wygrywa.. chociaż z Leviadią to nie wypaliło, zmarnował w jednym meczu 3 setki i nie miał go kto wyręczyć no to odpadliśmy. Tak mówicie "jak naskoczy", "jak zacznie strzelać" hmm ale czy kiedyś takie coś miało miejsce? Przecież to nie od roku w Wiśle ma problemy ze skutecznością tylko odkąd pamiętam nie potrafi prosto kopnąć piłki, tak było w Ruchu kilka lat temu, tak jest teraz. Jak gość nie ma wyregulowanego celownika to dlaczego gra w napadzie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Akurat Ćwielong jak jedyny strzelił Levadii ;p
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Kiedy juz Cwielong utwierdzil wszystkich w przekonaniu, ze jest rasowym antynapastnikiem, zaczeto na sile robic z niego skrzydlowego. Ja osobiscie w tej roli go nie widze, gdyz do tego by byc dobrym skrzydlowym, potrzeba odpowiednich predyspozycji. Po pierwsze ofensywny pomocnik tak jak i napastnik powinien miec umiejetnosc wykanczania akcji celnym strzalem, a po drugie powinien miec dobra centre ze skrzydla, czego Cwielong nie ma. Dla mnie ten "wykapany drugi Brozek" jest niestety zawodnikiem mocno przecietnym, co udowodnil zarowno w Wisle jak i w Ruchu. Czasem bywa przydatny, innym razem jak chociazby w ostatnim meczu nie wnosi do gry niczego, a jeszcze innym razem potrafi zespsuc doslownie kazda akcje i kazde zagranie jak w meczu z Arka i kilku innych w poprzednim sezonie.
Uwazam ze najrozsadniej byloby znalezc kogos lepszego w jego miejsce, tak szybko jak to mozliwe. Chocby takiego drugiego Jana Pauliste, ktory grajac najczesciej jako pomocnik, zawsze te kilka bramek w sezonie ustrzelil. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pozdrawiam! ![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Seria analiz pomeczowych została zawieszona z powodu urlopów, czy przestało to funkcjonować?
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Dziwnie naprawdę, jeśli ktoś zaznaczy że zawodnik cały mecz chował się po boisku albo nie wyszło mu żadne dośrodkowanie... to chyba musi być jakiś kompletny kretyn ten co tak robi, no nie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Seria analiz została "przerwana" dlatego, że przeszło tydzień nie miałem neta( od niedzieli po meczu z Ruchem do poniedziałku po meczu z Zagłębiem- wszędzie na osiedlu kopią i szlag trafił neostradę). Aktualny artykuł dopiero "się pisze", bo chciałem obejrzeć powtórkę meczu na spokojnie. Powinienem się z tekstem wyrobić na jutro rano, o ile oczywiście po takim czasie będzie sens go publikować. Niestety oczy mam tylko jedne i nie zawsze wytrzymują długotrwałe siedzenie przed kompem, z drugiej strony są wakacje i też w dzień wolę iść pokopać łaciatą, a nie siedzieć przed kompem.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 17.08.2009 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wielkie dzięki, nawet z opóźnieniem warto opublikować artykuł ja go chętnie przeczytam inny myślę że również.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nie będę osądzał Ćwielonga, ani nic z tych rzeczy.
Chcę tylko spytać czy od teraz o każdym piłkarzu, który seryjnie marnuje sytuacje bramkowe będzie się mówiło, że "to drugi Brożek", "dajmy mu czas"? Moim zdaniem nie jest to żadna zależność |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ćwielong dochodzi do sytuacji - to bardzo dużo. Teraz po prostu trzeba cierpliwie czekać na rozwój sytuacji. Był kiedyś na forum taki temat "Spieprzyć jak Franek..." i nie odnosił się on bynajmniej do jego zachowania po meczu z Panathinaikosem. Mieliśmy już też takich geniuszy, co to chcieli Brożka sprzedać za półtora miliona euro, "bo i tak nic z niego nie będzie" i lepiej jakiegoś grajka z transfermarktu kupić. Po co wyciągać ten temat? Musi zawsze być ktoś "na tapecie", na kogo wszyscy najeżdżają? Aż tak bardzo tego potrzebujemy? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
wolfy - to nie że mieliśmy geniuszy, tylko jak ktoś gra przez dłuższy czas permanentną kichę to cięzko by go nie krytykować.To akurat czy w przyszłości będzie grał lepiej, czy pozostanie kiepskim grajkiem - tego nie da się ot tak przewidzieć.
Ja lubię oceniać to co widzę a nie to co może kiedyś a może wcale, zobaczę. A czy musi być ktoś zawsze na tapecie...może nie zawsze ale zazwyczaj, szczególnie że co by nasi 'dziś' nie robili , to przez jakiś czas, plama Levadii pozostanie, a w takich momentach łatwiej o krytyczne oceny. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Gorszą sytuacją niż to że Ćwielong nie strzela jest kontrakt Małeckiego który to dalej nie jest podpisany, a w relacji pisamków zaczyna się chłopak niecierpliwić. Kurde niech jaj nie robią walną parafki bo chłopak jest w gazie a ktoś mu sypnie 2 mln Euro w zimie i może mieć ładny kołowrotek w głowie...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Garguła.
Jak to jest z jego kontuzją? Zagra w tej rundzie jeszcze? Strasznie kiepsko to wygląda z nim... |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Łukasz z piłką już trenuje. Ważniejsze jest kiedy zacznie trenować na 100% razem z resztą drużyny, a nie sam, 10 minut po rehabilitacji pokopie piłkę
![]() ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
oby tylko doszedł do dawnej formy i grał jak w Bełchatowie.
Co do Cwielonga to zamiast wystawiac go w ataku już chyba lepiej przekwalifikowac go na środkowego pomocnika albo niech rywalizuje z Kirmem o miejsce na lewej pomocy |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Alez Cwielong caly czas rywalizuje z Kirmem o lewą pomoc.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Gargula powinien byc gotowy na druga polowe pazdziernika, czyli realna forme uzyska dopiero na runde wiosenna. Trudno zeby wskoczyl do skladu i odrazu brylowal.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jakieś źródło? Ja słyszałem, że koniec września - tak kiedyś pisało na oficjalnej.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To kiedy wróci rodzi od razu pytanie kiedy odzyska optymalną formę i okaże się realnym wzmocnieniem Białej Gwiazdy? Mam nadzieję i życzę Łukaszowi z całego serca by nie podzielił losu Kuźby, Dawidowskiego czy ostatnio Niedzielana, którzy po kontuzjach byli już całkowicie innymi piłkarzami niż przed urazami. Powodzenia Łukasz!
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Tez trzymam kciuki i czekam az Gargula wroci.
Bo moze byc tak ze wroci i bedzie jak z Niedzielanem,ale moze byc tez super forma... Ehh ..ciezko to jakos wyrokowac,obysmy nie musieli potem placic za pilkarza z ktorego nic nie bedzie (odpukac) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo wymowne zdjęcie:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Taka, że jak Mauro nie gra to się mu zarzuca że jest darmozjadem a jak gra to się też znajdzie jakiś pretekst, żeby mu dowalić.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|