The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2009, 15:03
Do włodarzy Zagłębia pasuje stwierdzenie chytry dwa razy traci. Nie chcieli przedłużyć umowy z Orestem, wzięli jakiegoś no name trenera to teraz maja. Śmiesznie by było gdyby Orest z Cracovią utrzymał się ich kosztem
the end
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2009, 15:12
Dzieki takim wynikom, jesli Jaga dzisiaj zwyciezy, to bedzie miala strate juz tylko 3 pkt . Fajnie, ze na poczatku sezonu udaje im sie odrobic ta strate.

Edit. po meczu w Gliwicach. Srednia bramek straconych 4/mecz ?
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 15.08.2009 o godz. 15:14.
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2009, 15:13
I Zagłebie trzeci raz z rzędu czwórka w plecy.. ;]
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.08.2009, 15:14
Alez MASAKRA !
Kolejny mecz z 4 straconymi golami na koncie Zaglebia.
Nie wiem, czy to nie najwyzsza wygrana w historii wystepow Piasta w lidze ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.08.2009, 15:18
Piotr R napisał(a):Wyświetl post
Nie mogliśmy tego zrobić. Amika i tak zrobiła by fuzje z WKP. Zostalibyśmy bez prawa do barw, nazwy, historii.
W ekstraklasie grałby Lech a w okręgówce, klub kibiców. Mielibyśmy podobną sytuację do Legii, o wiele trudniejsza i praktycznie bez szans na zwycięstwo
Jak Amica powie że się zbiera z piłki nożnej to z czy zostaniecie?
Dla mnie taka Pogoń Nowa ma większe prawo do historii i barw niż amicolecho dziwolong.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 15.08.2009, 15:21
Zaglebie ma 3 porazki ale 2 mecze z czolowymi druzynami za soba... Gorzej ze z Piastem przegrali, bo jezeli z nimi nie wygrywaja to z kim chca> Z Cracovia chyba
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 15.08.2009, 15:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Piotrze R. - dobrze wiesz że bronisz przegranej sprawy. Jako kontynuację Amiki traktuje was wasz zarząd (odcinając się od starego Lecha), PZPN (przyznając rację waszemu zarządowi), UEFA (w rankingu UEFA macie punkty wywalczone przez Amikę). Nawet wasza legenda, Mirosław Okoński mówi otwarcie, że to już nie Lech, ale Amica. Kto jeszcze musi wam to powiedzieć? Papież?

EDIT: I co wy, kibice zrobiliście, by zapobiec takiemu stanowi rzeczy? Kibicom Śląska udało się wynegocjować rezygnację z pucharów i grę na swojej licencji. Może i wam by się udało, a protestując jakoś podratowalibyście swój honor. A tak, jak w znanej przyśpiewce "teraz macie wielki ch.."
Czasem ta ich "ucieczka" na licencji Amici nie była spowodowana długami starego Lecha i podejrzeniami o korupcję? Po co tak na prawdę do niej doszło? Bo skoro miała to być ucieczka od starych grzechów to czemu akurat w stronę Wronek. Odkąd Amica zaczęła się piąć w górę podejrzenia zaczęły budzić ich wyniki.Jednym z pierwszych i jednym z największych ich przekrętów był finał pucharu Polski z Aluminium. Wynik bodaj 5:2, o ile mnie pamięć nie myli. Już po zakończeniu czuć był smród, później mecz ten był jedną z pozycji na liście zarzutów fryzjera. Amica kupczyła niesamowicie. Dlaczego Lech (ten prawdziwy), notabene też handlarz, polączył się z kuchenkami? Dobrali się do (starego) Lecha, więc prawnik nowego KKS'u oznajmił wszem i wobec, że oni są Amica. Jak dobrali się do Amici to teraz prawnik twierdzi że oni nie są Amica. Nie są Lechem, nie są Amicą, więc są nowym tworem nie wiadomo czemu grającym w ekstraklasie i niewiadomo czemu tytułującym się sukcesami Lecha (czemu nie Amici? Czemu nie zsumowali? (LOL)).

Przeczytałem wywiad z Okońskim, musze przyznać, że wydaje się spoko gościem. To, że przyznał, że Lecha nie ma, jest Amica, to niewiele wnosi do tematu. Jedynie tyle, żejuż nawet "legendy" otwarcie przyznają, że Kolejorz został 3 lata temu pogrzebany. Mnie zainteresował fragment o korupcji w Lechu w latach 80'. Na tym zakończe wywód, żeby nie być zgryźliwym i chamskim.

Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.08.2009, 15:29
Nie możecie sobie założyć nowego tematu i w nim dyskutować o przekrętach, fuzjach i innych duperszmelcach? Wchodziłem tu z myślą, że znajdę jakieś komentarze o obecnej kolejce, a tu dwie strony nic nie wartcy wypocin.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 15.08.2009, 15:49
Zaglebie gra najrowniej z calej ligi... 3 kolejka i 4 bramki w plecy...Dobrze ze chociaz 1 strzelili bo tak to by wygladalo, jakby ktos u booka ustawial ze takie wyniki w 3 kolejkach padna

Jesli ( a mam nadzieje ze tak bedzie ) dzisiaj Cracovia dostanie ostry lomot, to mamy juz 2 kandydatow do spadku, bo co jak co ale Jaga powinna sie wybronic, skoro takie prezenty dostaje.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 15:59
Ja rozumiem dostać czwórkę od ligowych potentatów (chociaż to i tak wstyd), ale od Piasta Gliwice?
Fakt, grają najrówniej

EDIT: Swoją drogą, niezłe pieniądze na kupon musiały pójść...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.08.2009 o godz. 16:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 16:37
Ja bede z calej sily do konca rozgrywek trzymal kciuki za Zaglebie oraz za Jage, by te zespoly utrzymaly sie w lidze, jako ze z korupcyjnego bagna wyszly z twarza i poniosly odpowiedzialnosc za swoje czyny. Gdyby nie to, ze niezbyt lubie Korone, to smialo dolaczylbym ich do tego grona

Krancowo inaczej zapatruje sie natomiast na kwestie ligowego bytu Cracovii, ktora nie dosc ze w skandaliczny sposob zalatwila sobie pozostanie w ekstraklasie, to w dalszym ciagu jej udzial w aferze korupcyjnej pozostaje nierozliczony. Licze, ze Legia ich dzisiaj zniszczy wysoko i do zera.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 15.08.2009 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
szlaQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.08.2009, 16:53
Jaga 1-0 koniec pierwszej połowy jak wygra to po tym meczu będzie już tylko -3
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2009, 17:33
Kreseq - dzisiejszy ewentualny łomot nie ma nic do rzeczy. Pasy wbrew pozorom nie mają dramatycznego składu. Mieli po prostu dyletantów na ławce trenerskiej. Płatek to mógł sobie trenować w okręgówce, a nie w ekstraklasie.

Ale Orest Lenczyk to zupełnie inna sprawa. Może od meczu z Legią tego nie będzie widać, ale mogę się założyć że Pasy zaczną grać lepiej. I raczej się utrzymają.

Co do Zagłębia - sytuacja jest zła, szczególnie że kasy nie ma. A będzie jeszcze mniej, bo KGHM próbuje upchnąć klub nowemu inwestorowi. I to na ironię w sytuacji, gdy Miedziowi mają piękny, nowy stadion.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Stary 15.08.2009, 17:48
Franek jak to Franek - sam na sam, podcinka i 2:0 dla Jagi
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.08.2009, 17:52
Wow.

Napastnik był sam na sam z bramkarzem i strzelił gola?

Wow po raz drugi.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.08.2009, 17:54
fakt, że to już zamierzchłe czasy, bo dobre półtora roku, ale była taka sytuacja po pierwszej kolejce wiosny , która mnie rozbawiła do łez. Mieliśmy 10 punktów przewagi nad drugą drużyną w tabeli po rundzie jesiennej. W tym pierwszym meczu zremisowaliśmy, jakaś blondi z Canal+ robi wywiad Pawłem B, że przewaga topnieje, bo już tylko 8 punktów przewagi. Brozio spokojnie odpowiada, że na ile on umie liczyć, to na razie jest 11, a ile będzie po kolejce, to lepiej na niedzielne wyniki poczekać. Wtedy ten drugi zespolik umoczył i zostało 11, wbrew gorących chęciom warszawianek

Więc może poczekajmy z tym "łomotem" Craxy w Wawce do końca meczu? Dla nas najlepsze (po mojemu), by ten punkcik pasiaki im urwali. I tak polecą, a co u rywala by krwi napsuli to nasze
Chociaż ten remisik niestety tak mało prawdopodny.

Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.08.2009, 17:55
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Wow.

Wow po raz drugi.
Wielu z naszej ligi by tego nie strzeliło,,,

Jak już nudzi ironia i czyhanie komu tylko można do.ebać i "błysnąć" na tym forum,,,
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2009, 17:56
Wow.

Wow po raz drugi.
Popatrz na Ćwielonga np...
Tak, w naszych realiach wow po raz trzeci. Tu chodzi o regularność.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 15.08.2009, 17:58
Wow.

Wow po raz drugi.
Dyletantom futbolowym mowimy - nie .

Franek, to klasa. Mam nadzieje, ze omina go kontuzje i strzeli te 8 bramek w rundzie jesiennej.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 15.08.2009, 18:07
Jaga pokonała Koronę 2:0 Już mają tylko -3 pkt.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
poznaniak1922
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 15.08.2009, 18:13
Zastanawia mnie jedno... co Was obchodzi sprawa z licencja Lechem itd Forum Wisły a wiecej piszecie o Amice niz o wlasnej druzynie. Kompleksy
A co do tego artkulu to nasz zarzadz w huuja nas robi. Bo zeby wykrecic sie od korupcji w Amice mowia teraz ze to nie jest Amica a wczesniej ze dawny Lech, i tak jest bo byl WKP a jest KKS a zmiana WKP na KKS ma z historia i sukcesami tyle wspolnego co yeti z pustynia. W czasach WKP Lech meczy nie kupowal jak to robila wieksza czesc ligi. Nawet gdyby chcieli kupic to nie mieli za co bo bylismy zadluzeni po uszy. Zarzut postawiono tylko Reissowi, ktory obok Krygera byl odpowiedzialny za oddanie meczu z Gornikiem Polkowice i Switem. Najlepsze jest to ze do tej pory nic im nie udowodniono. Na chwile obecna na sprzedawanie nie ma kar degradacji. Jesli nie wierzycie to googl.pl i odpowiednie artykuly o prawie. Degraduja kluby ktore dzialaly na wlasna korzysc Arka, Korona i w przeszlosci Amica pewnie bo gdyby byli czysci to dzisiaj tego artykuly by nie bylo. Wladze kluby, ktorzy kiedys mieli swoje za uszami chca teraz uniknac kary. A co do licencji, to nie jest to ani licencja WKP ani Amici tylko KKS'u. A zamieszanie powstaje stad ze zarzad chce uniknac kary za korupcje w Amice. A jesli chodzi o to co to za twor..
W Lechu doszlo do zmiany na stanowisku wlasciciel klubu. Rutkowski z racji tego ze posiadal klub sportowy: Amica Wronki mial rzecz jasna licencje do grania w 1 lidze. Co wchodzi w sklad takiej licencji. Miedzy innymi dokument dotyczący prawa do korzystania z obiektów piłkarskich, potwierdzającego uiszczenie opłaty licencyjnej, wyciąg z właściwego rejestru sądowego, zawierający dane dotyczące formy prawnej klubu oraz aktualnego składu osobowego jego władz, itd.. nic nie ma slowa o nazwie klubu czy innych .......ach. licencja nie okresla klubu tylko ma pare podpunktow ktre musza byc spelnione zeby dostac licencje na gre w lidze. Klub bez licencji istnieje tylko nie moze grac w zadnej lidze. Ale licencja nie jest papierkiem w ktorym wypisuje sie sukcesy itd
Nudzi mnie poruszanie przez media sprawy genezy dzisiejszego Lecha. Sprawa jest prosta jak nie powiem co. Jak kupię sobie zorganizowaną część jakiegoś przedsiębiorstwa to mam prawo do kontynuowania działalności pod marką nabytą oraz do posługiwania się jej referencjami. Firma lub jej część nagle nie znika, tylko dlatego, że ktoś ją kupił. Tak jest w biznesie i ta zasada działa też w Lechu. Jak ktoś tego nie rozumie, to niech idzie do szkoły.
Lech kontynuje historie WKP. Zmienila sie tylko licencja w ktorej wszystko jest dobrze z dlugami. Jest to KKS Lech Poznań. A to ze w mediach pisza tak jak pisza, to ze miedzy innymi Wy nazywacie nas Amica, zawdzieczamy tylko naszym dzialaczom ktorzy boja sie kary za swoje czyny w czasach Amici. Nie jest to druzyna z 3 letnia historia bo licencja klubu nie "okresla". Jak nie zrozumiecie to coz... dalej spiewajcie sobie o Amice, wolny kraj
Ostatnio edytowane przez poznaniak1922 : 15.08.2009 o godz. 18:15.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.08.2009, 18:31
Być może się mylę, ale zdawało mi się, że KKS przejął współczynnik Amici w Europucharach? Współczynnik nawiązuje do historii klubu niejako. Czyli według UEFA jeżeli tak jest to mamy do czynienia z Amicą. A w przypadku Polonii z Groclinem. Wiesz licencji kiedyś nie było i ludzie byli szczęśliwi, kluby istniały, przenosiły się, nikt afer o to nie robił. Co innego tożsamość klubu... Jeżeli wy się czujecie z tym dobrze to wasza sprawa. Ja bym się dobrze nie czuł z czymś takim.

Jednak mnie osobiście bardziej wkurza przykład Polonii Warszawa gdzie klub został wykupiony przez inny i zajął jego miejsce w lidze. W innym wypadku Polonia nie grała w Ekstraklasie. W przypadku Lecha i Amici to były kluby na tym samym poziomie z lekkim wskazaniem sportowym na Amicę, ale z górnej części tabeli i z tej samej ligi.

Odnośnie powyższego cieszy mnie niezmiernie postawa braci ze Śląska, którzy takim praktykom powiedzieli "Nie"! Mam nadzieję, że Solorz zbuduje ze Śląska silną drużynę, która się włączy w rywalizację o europejskie puchary i mistrzostwo : )
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.08.2009, 18:38
Poznaniak1922

Jeśli tak mówisz, że jesteście nie Amiką, a Lechem, który jest kontynuatorem WKP to ok, lecz powiedz wtedy czemu wielu z was wraz z waszymi obrzezanymi, pasiastymi kolegami z Cracovii nazywacie Wisłę GTS-em? My jesteśmy kontynuatorem tej Wisły z 1906 roku tak jak wy Lecha założonego w 1922. Możesz to wytłumaczyć? Czy W(i)ara Lecha nie pozwala?

Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.08.2009, 18:38
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Jaga pokonała Koronę 2:0 Już mają tylko -3 pkt.
Wedlug mnie to bez tych - 10 mogliby walczyc o europejskie puchary . . . No ale winy trzeba kiedys odpokutowac !

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 18:46
poznaniak1922 napisał(a):Wyświetl post
Zastanawia mnie jedno... co Was obchodzi sprawa z licencja Lechem itd Forum Wisły a wiecej piszecie o Amice niz o wlasnej druzynie. Kompleksy
Tak, kompleksy.
Przypomnij mi, czego to wam wszyscy zazdrościmy? Wirtualnego mistrzostwa Polski?

Co do reszty - śmieszysz mnie udając, że interes z Rutkowskim był fair. Bardziej nawet niż pan Masiota, on przynajmniej wie co i za ile robi.

Nie jesteście Lechem, nie jesteście Amiką, a kim się czujecie to już zupełnie inna kwestia, nie na to forum. Leczeniem schizofrenii zajmują się psychiatrzy, żaden oficjalnie tutaj nie praktykuje, więc...
Serio, dla mnie możecie się czuć nawet spadkobiercami Czarnych Lwów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 15.08.2009, 18:57
poznaniak1922 napisał(a):Wyświetl post
To temat o Ekstraklasie
Co wam sie pojebało z tymi kompleksami? Czemu mamy mieć kompleksy względem WAS? Jesteście od nas lepsi, osiągneliście więcej? W dupach wam sie poprzewracało od tego corocznego "idziemy na majstra".

A, że mówimy prawde nazywając was Amiką... boli, wiem o tym. Mogliście coś zrobić z tym przed zlikwidowaniem waszego klubu.
Ostatnio edytowane przez Kamson : 15.08.2009 o godz. 19:01.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Verter
Member

Od: 05.2007

Stary 15.08.2009, 19:04
Znowu drążenie tematu zastępczego, a wszystko przez to, że ostatni pociąg do Sosnowca już odjechał

Wracając do ekstraklasy Cracovia narazie radzi sobie z Legią, może być ciekawie
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 15.08.2009, 19:07
Czemu nie gra Paluchowski?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.08.2009, 19:10
wolfy napisał(a):Wyświetl post
musi sie uczyć
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Stary 15.08.2009, 19:11
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Urban mówił, że chce go bardzo powoli wprowadzać, jak wcześniej Rybusa i Borysiuka.
I cos kiedyś wspominał, że Paluchowski za mało gra ciałem i nie potrafi utrzymać się przy piłce czy cos takiego
I chyba woli Miętowego, którey dziś jest trochę nieobecny
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów