The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2009, 17:24
dawidex44 napisał(a):Wyświetl post

Mam już dość tych 10 latków. Ten w dodatku podał się za fana Śląska. I mógłby się wypowiedzieć za siebie, bo nmie wierzę, że kibice Śląska jadą po Wiśle. To niemożliwe...
Tez uważam ze to podszywacze,ale niestety dla mnie bardziej to mozliwe niz kibice Lechi...
Bednarz=Landryna=......
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 17:28
Cytat:
Tez uważam ze to podszywacze,ale niestety dla mnie bardziej to mozliwe niz kibice Lechi...
Jeszcze zacznijcie najeżdżać na zgody, jeszcze tego brakowało....
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2009, 17:30
Cytat:
Dla mnie bardziej mozliwe niz kibice Lechi..

nie będę się wypowiadać za wszystkich, ale wśród kibiców których znam i mam z nimi kontakt panuje taka sama atmosfera jak u Was - żal, rozgoryczenie złość i zawód, rozkładanie meczu na czynniki pierwsze i dywagacje co to mogło się stać.. nikt nie jeździ po Wiśle i nikt się nie śmieje..

dopingowaliśmy Wisłe równie mocno jak Wy. I będziemy to robić w sobotę również. O czym się przekonasz zapewne.
"..jest radość zwycięstwa i jest radość życia, hymn spod jeszcze sztywnych od rapiera palców, kary za warcholstwo, spory o zdobycze, wszystko jest - dopóki jest o co walczyć.."
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.07.2009, 17:31
Dwa nazwiska:Ćwielong i Pawełek.Pierwszy nie mieści się w składzie Ruchu Chorzów, drugi jest kiepściutkim bramkarzem. Wciskanie kibicom kitu, że z tymi gośćmi chcemy podbić Ligę Mistrzów jest po prostu nieuczciwe.
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 17:43
NIC SIĘ NIE STAŁO! WISEŁKO NIC SIĘ NIE STAŁO! - obowiązkowo w Lubinie przez cały mecz!
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2009, 17:46
Weż się już zamknij pysio, idź se na piwko, rozluźnij się, bo ten upał ewidentnie ci nie służy.
Normalnym jest krytyka, normalnym jest wygarnięcie samych złości, ale normalnym jest też, że najwierniejsi kibice od KLUBU się nie odwrócą i będą z nim na dobre i na złe.

Nienormalnym z kolei jest ironizowanie przez cały dzień ze wszystkiego i wszystkich i deprecjonowanie czyjejś opinii z uzasadnieniem " BO TAK" , albo "JESTEŚ GÓPJI I TYLE".

ps. błąd ortograficzny celowy - gwoli ścisłości.
dawidex44
Banita

Od: 03.2009

Stary 23.07.2009, 17:47
Jeszcze "CZY WYGRYWASZ, CZY NIE..."
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

I może frytki do tego?

Tak, będziemy ich mamić że się nic nie stało brawo
Kiibice Górnika kiedyś dobrą akcję zrobili, wdarli się na treningu na boisko i rozdali piłkarzom koszulki. był tam napis w stylu "Nie wystarczy tylko biegać lub trochę się starać, z naszym herbem na sercu trzeba zapierdalać".
Bardzo dobry tekst, powinien być w szatni powieszony
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Oooo, wypraszam sobie.
Раз два трзы, Туск ухади!
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.07.2009, 17:53
Broendby do przerwy juz 3:0 z Florą, jak widać da sie.
dawidex44
Banita

Stary 23.07.2009, 17:54
Flora jest sporo słabsza od Levadii.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.07.2009, 17:56
Jeszcze nie skończyliście najeżdżać na siebie a teraz zaczynamy etap pt 'tropienie komentarzy z onetu'?

Mi się wydaje że akurat w temacie naszej klęski racji jest wiele i ciężko stwierdzić która najbardziej przyczyniła się do tego co mamy.

- przyczyny nie od nas zależne(minimalny czas na przygotowanie do tych meczów)
- zła polityka transferowa
-złe rozeznanie przeciwnika
-błędy w nastawieniu i ustawieniu zespołu(pierwszy mecz)
-koszmarna skuteczność
-brak szczęścia

itp,itd - nie ma się chyba co licytować która z tych przyczyn klęski była najważniejsza/decydująca.
Stało się - Jedno pytanie które w takim wypadku można sobie postawić to to czy dla Wisły lepsze jest to by Skorża został czy nie.
94 - Allah Akbar!!
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.07.2009, 17:57
pysio, może nie w temacie... ale nie za bardzo rozumiem Twojej sygnaturki, podpisu - jak kto woli. Twierdzisz, ze Maciek jest bez jaj?! To poczytaj kto bierze całą winę na swoje barki... potrafi przyznać się do błędu, takich trenerów można policzyć na palcach jednej ręki... ale to Twoje zdanie i trzeba je uszanować.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
doncorleone2010
Member

Od: 07.2006

Stary 23.07.2009, 18:11
Witam wszystkich,
potrzebowalem jednego dnia zeby nie napisac pochopnie glupiego postu kierowanego wylacznie zloscia!
Chcialbym tutaj napisac jedna rzecz gram w 7. lidze niemieckiej/Kreisliga (Na bawarii jest 12.lig).
Jestem przekonany ze moja druzyna stawila by porownywalna poprzeczke Wisle jak Levadia!!!
Kuzwwaaa Mac o czym niektorzy z was tu pisza czy nie macie poukladane w glowie ? Wiselko zawsze z toba na dobre i na zle bla bla bla...
Po takim meczu nikt i to naprawde nikt nie zaslurzyl na takie spiewy ani najlepszy zawodnik na boisku ani druzyna Wisly ani trainer, nikt !!! NAPRAWDE NIKT !!!
Jezeli mi ktos chce powiedziec ze poziom ligi estonskiej juz nie jest taki slaby i ze Levadia gra na poziomie sredniaka polskiej ligi to zarowna uwaza ze wisla jest druzyna ktora gra z roku na rok o spadek z ekstraklasy...
Wiekszosc z was nie pamieta ze rok temu jak przegralismy z Beitarem 1:2 to Skorza tez mial ta sama wymowke co i tym razem, przypominam: " druzyna jest przygotowana na cala runde a nie tylko na ten mecz, za tydzien motorycznie to bedzie lepiej wygladalo" !
Takie same slowa padly w zeszlym roku tez, tylko ze wtedy sie udalo Beitar przejsc a teraz gdzie stoimy?I niech nie mowia ludzie ze pech ze tu 2 poprzeczki/slupki bla bla bo ludzie/kibice zastanowcie sie to elitarna druzyna Polski co ma stwarzac sytuacje i je wykorzystywac.
W niemczech w 7 lidze czy bundeslidze nie ma roznicy czy dwie poprzeczki 2 przestrzelone karne PRZEGRANY JEST PRZEGRANYM nie wazne jaki przebieg gry byl!!!
MY JESTESMY "WISLA KRAKOW" , klubem ktory ma 103 letnia tradycje, klub ktory powinnen w tym skladzie ktora jest na dzien dzisiejszy z taka Levadia ktora istnieje od paru lat wygrac z przynajmniej 5:1 w dwumeczu odpada z bilansem 1:2 to WSTYD,AMATORSTWO,HANBA !!!
Pamietam ze w turcji kiedys Galatasaray przegral na wyjedzie z duza gorzej notowanym przeciwnikiem, i na lotnisku w istanbule czekalo na pilkarzy "Pieklo" a nie spiewy Wiselko zawsze z wami .. bla bla bla
W belgradzie kibice czerwonej gwiazdy "Delije" po takiej porazce osobiscie kazdego z pilkarzy na trainingu by wyciagali z boiksa i "przycisli" na plocie !!!!
Rozumie ze kibic wisly stoi za klubem nawet w zlych czasach ja tez dalej bede na dobre i na zle, ale illez mozna valerenga nawet okay liga norwedzka jest wyzej notowana ale tiblisi i levadia

Trzeba w koncu pilkarza dac nauczke i tyle !!!!
Ja popieram tych co mysla dzisiaj tak jak ja i "przycisli" by kazdego pilkarza/trainera do plotu, a ci ktorzy dalej przyjmuja przeprosiny itd. niech ida kibicowac cracovii !!!
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2009, 18:15
pysio napisał(a):Wyświetl post
NIC SIĘ NIE STAŁO! WISEŁKO NIC SIĘ NIE STAŁO! - obowiązkowo w Lubinie przez cały mecz!
Skończ wypisywać te swoje żale na forum. Nic to nie zmieni.
A co do Twojej "pięknej" sygnaturki to mów za siebie.
ChceMY? Jak widzisz nie wszyscy uważają Skorżę za trenera "bez jaj" i aktualnie ma on, mniej więcej, tyle samo zwolenników, co przeciwników wśród kibiców.
Nie mniej uważam, że mówienie o trenerze, który zdobył 2 x z rzędu MP, że "nie ma jaj" jest żenujące.
Ochłoń.
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.07.2009, 18:15
doncorleone2010 napisał(a):Wyświetl post
Chcialbym tutaj napisac jedna rzecz gram w 7. lidze niemieckiej/Kreisliga (Na bawarii jest 12.lig).
Jestem przekonany ze moja druzyna stawila by porownywalna poprzeczke Wisle jak Levadia!!!
Tylko zabierzcie ze sobą metrowe krzesełka żeby dosięgnąć.

@ niektórych to taka fantazja ponosi po jednym pechowym pierdnięciu że aż miło się czyta.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
doncorleone2010
Member

Stary 23.07.2009, 18:27. Racja
element napisał(a):Wyświetl post
Tylko zabierzcie ze sobą metrowe krzesełka żeby dosięgnąć.

@ niektórych to taka fantazja ponosi po jednym pechowym pierdnięciu że aż miło się czyta.

No moze z tym troche przesadzilem , reszta sie zgadza
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.07.2009, 18:44
Z tego miejsca pozdrawiam pana Janasa Rafała gratulujac mu swietnie wykonananej roboty.

Tak znakomicie rozpracował on Levadie ,ze jej nazwa dlugo bedzie naszym wrzodem na dupie.

Pan Janas stwierdzil dodatkowo ze jej wczesniejsze zwyciestwa po 5;0 czy 7;1 to tylko wypadki przy pracy ,bo to i tak ogórki,ewntulanie mizeria.na kwaśno.

W zwiazku w w/w powodem wg pana Janasa nie bylo zadnych przeslanek ku temu zeby zauwazyc ze zespol musi prezentowac jakis poziom ....Ale wg pana Janasa to dalej byly ogórki,wiec po co sie na nich mobilizowac

lepiej bylo szczycic sie ze juz czekamy na Olimiakos czy inny Partizan i rozmyslac gdzie zagramy w IV rundzie.

P.S Strach pomyślec jak wyglada rozpracowanie np takiej Poloni Bytom wg pana Janasa ,to musza byc dopiero ogóry leżące w ciemneij piwnicy od stanu wojennego( bez obrazy dla Bytomian)
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.07.2009 o godz. 19:12.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.07.2009, 18:45
http://sport.onet.pl/0,1248711,2013646,wiadomosc.html

A co o tym sądzicie?
doncorleone2010
Member

Stary 23.07.2009, 18:51
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/0,1248711,2013646,wiadomosc.html

A co o tym sądzicie?
Ja nic o tym nie sadze,bo kassy na transfery jak nie ma to nie bedzie nawet gdyby cupial dal 2 milliony euro to na przebudowe zespolu to nie wystarczy, patrzac na sytuacje telefoniki i spadku jego majatku nie wyobrazam sobie ze cupial wyda na przebudowe wiecyj niz n 2 milliony.
A tak na marginesie kupilismy kirma za 400 tys euro, wypozyczylismy alvareza za 150 tys euro, reszta transferow wolne, czy budzet naprawde ma taka duza dziure przeciez mialy byc pieniadze na transfery czy te 550 tys. euro to wszystko za ostatnie 2 sezony, jezeli tak to wiadomosc z onetu i przebudowa wisly to marzenie ktore sie nigdy nie spelni !!!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2009, 18:55
A ja mam pytanie: jak piłkarze mieli Levadii nie zlekceważyć, skoro sami trenerzy nie kryli się z tym, że traktują ten dwumecz jako przedłużenie okresu przygotowawczego?
To kamyczek do ogródka Skorży.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.07.2009, 19:07
Inni też są w głębokiej dupie:
http://sport.onet.pl/0,1248712,20141...wiadomosc.html
jimmywislak
Junior Member

Stary 23.07.2009, 19:10
Uff,,,mineło niecałe 24 godziny i nareszcie ochłonołem co pozwoli mi skleic pare zdań:
Winny nie jest tylko Skorza czy Bednarz czy gosc XYZ - winni sa wszyscy poczawszy od Cupiał koczywszy na jebanym zwykłym losie:
- Cupiał, nawet nie mam pretensji o brak wsparcia finansowego(?) bo do tego sie juz przyzwyczajamy, Wisła jak S.A. sama sie utrzymuje, ale po kiego grzyba wzmaga presje na trenerze i zespole mówiac "teraz LM" i po h u j jechał do tallina?! naszym napewno nogi zrobily sie trzesace widzac bossa na trubunie, taki Cwielong przy kazdej setce myslał o bossie na trubunie presji a nie o własciwym wykonczeniu, napewno to nie pomogło
- Wilczek i inni z zarzadu - to oni doprowadzili do tego ze musimy sie blakac po Sosnowcach zamiast grac na Hutniku W naszym Krakowie juz nie mowiac o R22, jestem pewny ze gdybysmy grali przy R22 nawet z 1 trubuna to bysmy powiezli levadie 5-1 nawet tracac ta pierwsza bramke, po prostu nasi wrosli w ten stadion i gdzie indziej trudno im sie gra(co pokazały nasze wyjazdy w tamtym sezonie)
- Bednarz - przepraszam ale jezeli z dwoch podstawowych zawodnikow sie rezygnuje to pelnowartosciowych nastepców powinno sie sprowadzic na 1 trening nowego sezonu a tak niestety sie nie stało mimo ze do transferów doszło oprocz tego nie miałbym pretensji o to okienko ale juz o poprzednie dwa tak: bramkarza i napastnika w tym okresie powinien byl sprowadzic( nie licze Beto(na))
- Skorza - no niestety przeliczył sie z przygotowaniami zarowno od strony fizycznej( liczne miesniowe kontuzje(nie licze Garguły i Bogusia))jak i z czasem - chciał przygotowac druzyne na te najwazniejsze mecze czyli 4 rundy hmm sam bym chyba tak zrobił ale niestety nie wyszło choc tu przeszkodził fakt ze trafilismy na team bedacy w sezonie. Mam "ale" takze do ustawienia z 1 meczu: podwieszonym Jirsakiem za Brozkiem to mozemy wyjsc na TT a nie na mistrza Estonii!!Mogl tez postawic smielej na Leszczaka w napadzie w koncowce 2 meczu zamiast wpuszczac Łoba ale to tylko gdybanie
- piłkarze - tutaj krotko: zlekcewazyli, nie wyciagneli wniosków(zwłaszcza starsi)z tbilisi, oslo, przegrali w głowie. Kilku z nich niestety sa zwykłymi wyrobnikami Diaz, Marcelo, Jirsak, Pawełek, Ćwielong, Boguski itd nie maja Wisły w sercu
- sztab medyczny: "spapranie" Boguskiego - za szybko chcieli go przywroci do sprawnosci jeszcze na koniec poprzedniego sezonu a tak byc moze mielibysmy go na levadie, dalej wspomniane wczesniej kontuzje miesniowe kilku zawodników
CDN
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.07.2009, 19:12
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Z tego miejsca pozdrawiam pana Janasa Rafała gratulujac mu swietnie wykonananej roboty.

Tak znakomicie rozpracował on Levadie ,ze jej nazwa dlugo bedzie naszym wrzodem na dupie.

Pan Janas stwierdzil dodatkowo ze jej wczesniejsze zwyciestwa po 5;0 czy 7;1 to tylko wypadki przy pracy ,bo to i tak ogórki,ewntulanie mizeria.na kwaśno.

W zwiazku w w/w powodem wg pana Janasa nie bylo zadnych przeslanek ku temu zeby zauwazyc ze zespol musi rezentowac jakis poziom ....Ale wg pana Janasa to dalej byly ogórki,wiec po co sie na nich mobilizowac

lepiej bylo szczycic sie ze juz czekamy na Olimiakos czy inny Partizan i rozmyslac gdzie zagramy w IV rundzie.

P.S Strach pomyślec jak wyglada rozpracowanie np takiej Poloni Bytom wg pana Janasa ,to musza byc dopiero ogóry leżące w ciemneij piwnicy od stanu wojennego( bez obrazy dla Bytomian)

A jakie to kompetencje ma młody Janas aby powierzać mu tak odpowiedzialne zadanie jak rozpracowywanie przeciwnika? Jak dla mnie takim czymś powinien sie zajmować gość oblatany w taktyce itd. Jakiś stary wyjadacz. A ja tutaj widzę gościa,który nie ma żadnego doświadczenia trenerskiego nawet i jedzie obserwować inny zespół. To już nie można było Kulawika wysłać, tylko jakieś nemo. Bo Janas mody to jest dla mnie nemo. Ot takie male spostrzeżenie. I kto obsadza trenera bramkarzy, drugiego trenera? Bednarz,Cupiał, Wilczek. Widzę,że spokojnie można już ogłaszać dogmat o nieomylności Skorży.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.07.2009, 19:16
A tak na marginesie kupilismy kirma za 400 tys euro, wypozyczylismy alvareza za 150 tys euro
Skąd to wiesz?

reszta transferow wolne, czy budzet naprawde ma taka duza dziure przeciez mialy byc pieniadze na transfery czy te 550 tys. euro to wszystko za ostatnie 2 sezony, jezeli tak to wiadomosc z onetu i przebudowa wisly to marzenie ktore sie nigdy nie spelni !!!
Proponuję trochę ochłonąć. Jest kryzys, nie gramy na własnym stadionie stąd i nie ma dużo kasy na transfery. Ale to okienko i tak jest bardzo dobre. Odszedł Dawidowski, Beto, Varga, prawdopodobnie odejdzie Niedzielan. Odszedł jeszcze Zieńczuk i Baszczyński. Za pierwszego przyszedł Kirm i wydaje się być lepszym zawodnikiem od Zienia, za drugiego mamy Alvareza, mam nadzieje że również okaże się lepszy od Baszcza. Do tego Garguła i Jop.
Popatrz tutaj - http://sport.interia.pl/raport/trans...-lato-2009,485
Na jednego zawodnika wydaliśmy więcej niż wszystkie kluby w ekstraklasie razem wzięte wydały w tym okienku na transfery
doncorleone2010
Member

Stary 23.07.2009, 19:22
Powtarzam sie" przycisnac zawodnikow do plotu" to jedyna rzecz co my kibice mozemy zrobic, oni grali a nie Skorza! Skorza to tylko trainer umietnosci posiadaja pilkarze wystarczajace zeby mistrza estonii pokonac nie wazne czy bylby Skorza,czy nie!

P.S. i tak jestem zwolenikiem zwolnienia trainera !!!
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 23.07.2009, 19:27
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/liga...ocili-do-kraju

pan Pawełek nie wie co się stało...

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2009, 19:31
Ja po cichu liczę, że to będzie koniec Janasa Juniora i Kazimierskiego w Wiśle i wrócimy do koncepcji "naszych", jako asystentów. Szczęście, że Blachę nam chłopaki z Wrocławia załatwili.
Nie będę wdawał się w szczegóły, ale ten "sztab szkoleniowy" od dawna traktowałem jako wrzód w miejscu, którego nazwy nie pomnę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
westersyl
Guest

Stary 23.07.2009, 19:39
Najgorzej boli mnie to, że wbrew temu co się mówi i pisze my nie mamy słabej drużny na tle wschodniej i środkowej europy. Przegraliśmy przez własną głupotę... głupotę naszego trenera.
Niżej już nie możemy spać, jedyny pozytyw jest taki że zaczniemy stawiać "ogórów" równych sobie i nie będziemy mieć problemów z mobilizacją na takie mecze.
Myślał indyk o niedzieli, a w sobotę łeb mu ścieli...

Pragnę tylko tego aby Cupiał nie przestał wierzyć w LM.
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.07.2009, 20:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja po cichu liczę, że to będzie koniec Janasa Juniora i Kazimierskiego w Wiśle i wrócimy do koncepcji "naszych", jako asystentów. Szczęście, że Blachę nam chłopaki z Wrocławia załatwili.
Nie będę wdawał się w szczegóły, ale ten "sztab szkoleniowy" od dawna traktowałem jako wrzód w miejscu, którego nazwy nie pomnę.
Też mam taką nadzieje ... Problemem może być znalezienie następców. Zastępce dla Janasa to spoko, gorzej z nowym trenem bramkarzy ... Ale i tak sądzę że tak trójka jest w pakiecie ze Skorżą, więc póki on pracuje oni też będą ...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów