The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Domas
Banita

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2009, 17:24
no, czyli jak teraz nie przejdziemy Levadii to już w lipcu skończy się cała przygoda z europejską piłką, a za tym transfery i inne potencjalne zyski w tym najtrudniejszym dla nas czasie !!

po tej rundzie, po odpadnięciu bedzie jeszcze szansa na Ligę Europa. Więc trzeba ten mecz wygrać koniecznie, walka o przetrwanie w ty piłkarskim sezonie. Bylebyśmy go nie skończyli zanim go zaczniemy :/
i jeszcze raz KONCENTRACJA - żeby nie popełnić żadnych błędów, Mariusz i drugi Mariusz, więcej skuteczności i wiary w zwycięstwo, Paweł celności, Patryk popracuj nad przyjęciem, Wojtek musisz się uspokoić psychicznie, panie Maćku - niech im pan taką opowie historię, że nie pomyślą o niczym innym przez następne 5 dni jak o tych strzelonych bramkach i rozpracowanych akcjach w Tallinie.

Kiedy piłkarze jadą (LECĄ) do Estonii?
Ostatnio edytowane przez Domas : 17.07.2009 o godz. 17:27.
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.07.2009, 18:13
Na interii pisza, ze Lobodzinski i Jop maja kontuzje. Lobo naciagniety miesien dwuglowy, a Jop podobnie niesprecyzowane problemy miesniowe.

http://sport.interia.pl/raport/wisla...-wisle,1340488
wojownik87
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 17.07.2009, 18:16
tego by jeszcze brakowalo ;/
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.07.2009, 18:17
to co mówiłem - zapewne to nie ostatnie kontuzje przed sezonem. Wypada tylko mieć nadzieję że żadna nie będize przewlekła.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.07.2009, 18:27
Dudu: Musimy obawiać się Brożka

http://www.futbol.pl/artykul/58349.html
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.07.2009, 18:30
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Na interii pisza, ze Lobodzinski i Jop maja kontuzje. Lobo naciagniety miesien dwuglowy, a Jop podobnie niesprecyzowane problemy miesniowe.

No to jeśli to prawda to można powiedzieć, że jesteśmy w ciemnej dupie, bardzo ciemnej dupie. Jeśli wróci Głowa to jakoś to będzie, ale jeśli nie to wole nie myśleć co będzie ...
WiernyWislak
Junior Member

Stary 17.07.2009, 19:50
Nehiar, będzie płacz i zgrzytanie zębów. Nie chciałbym tego, ale może się okazać, że z Kirma będą chcieli zrobić środkowego obrońce
Czy wygrywasz, czy nie...

wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2009, 21:03

Tych kontuzji jest za dużo. Albo mamy pecha, albo coś jest zwalone w przygotowaniach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 17.07.2009, 21:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tych kontuzji jest za dużo. Albo mamy pecha, albo coś jest zwalone w przygotowaniach.
To na pewno wina Bednarza

Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.07.2009, 21:15
Możliwe, że zbyt ciężki trening został zaaplikowany w okresie przygotowawczym, ale oczywiście tego się nie dowiemy ... Zatrudniliśmy nowego trenera od przygotowania fizycznego i mamy ...
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2009, 21:16
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
To na pewno wina Bednarza
Garguła i Jop to nie nasza działka, ale poza tym to nasi regularnie się wysypują i to na treningach. Powtarzam - za dużo tych kontuzji...
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Możliwe, że zbyt ciężki trening został zaaplikowany w okresie przygotowawczym, ale oczywiście tego się nie dowiemy ... Zatrudniliśmy nowego trenera od przygotowania fizycznego i mamy ...
Ale wcześniej było podobnie. Łobodziński chyba pierwszy raz cały okres przygotowawczy przepracował, a i tak pewnie tylko dlatego, że był skrócony. Dziwne to trochę.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 17.07.2009, 21:20
Garguła i Jop to nie nasza działka, ale poza tym to nasi regularnie się wysypują i to na treningach. Powtarzam - za dużo tych kontuzji...
To był taki żarcik, z resztą bardzo modny na tym forum

westersyl
Guest

Stary 17.07.2009, 21:20
Kontuzje mięśniowe to Głowa, Sobol i Łobo. Fakt to zbyt dużo. Być może od bieganie po tej grząskiej nasączonej wodą murawie w Austrii, nie wiem nie znam się. Ogólnie większość meczy gramy na wodzie także wydaje mi się że ma to jakiś wpływ na te kontuzje. Nie wiem czy nasz sztab szkoleniowy miał to na uwadzę że po tych meczach na wodach zawodnikom więcej "zostaje w nogach" niż na zwykłych sparingach.

Kontuzja Singlara owiana jest dla mnie pewną tajemnicą... Peter miał problemy z kolanem, trenował indywidualnie, w klubie nie było prawego obrońcy chcieli szybko postawić go na nogi być może zbyt szybko i stało się.
Podobno to u nas nie lekarz lecz zawodnicy decydują jak mają się leczyć i kiedy wracać do gry...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 17.07.2009 o godz. 21:30.
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2009, 21:24
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Kontuzje mięśniowe to Głowa, Sobol i Łobo. Fakt to zbyt dużo. Być może od bieganie po tej grząskiej nasączonej wodą murawie w Austrii, nie wiem nie znam się.

Kontuzja Singlara owiana jest dla mnie pewną tajemnicą... Peter miał problemy z kolanem, trenował indywidualnie, w klubie nie było prawego obrońcy chcieli szybko postawić go na nogi być może zbyt szybko i stało się.
Podobno to u nas nie lekarz lecz zawodnicy decydują jak mają się leczyć i kiedy wracać do gry...
Do tego jeszcze Varga złapał kontuzję kolana na początku zgrupowania.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 17.07.2009, 21:28
Cytat:
kontuzje dopadły Wojciecha Łobodzińskiego i Mariusza Jopa, którzy nie mogli dzisiaj trenować z zespołem.
Wiem, że nie powinnam może tego pisać (z wiadomych w sumie względów), ale ... dziś było wolne
GrzeGie
Banita

Stary 17.07.2009, 21:36
Mamy pecha do kontuzji ,sytuacja ta przypomina mi FM przed wydaniem patcha, niestety ;/
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 17.07.2009, 21:43
http://www.futbol.pl/artykul/58378.html

Nagram dzisiaj przez noc setki płyt i bd sprzedawał pod rynkiem w Talinie flim z meczu ;d skrót 3 euro, całe spotkanie za 9 policzę ;D
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2009, 21:46
Jop podobnie niesprecyzowane problemy miesniowe.
zakwasy , wkońcu zagrał pierwszy pełny mecz od miesięcy

Bardziej niż kontuzje Łobo i Jopa , martwię się żeby przynajmniej Głowacki doszedł do siebie na rewanż .

Gdyby odpadło nam tych dwóch zawodników i Głowacki nie doszedł do siebie , to chyba Skorża byłby zmuszony wystawić jakiegoś juniora ( nie mylić z Diazem ) w składzie . Porażka .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.07.2009 o godz. 21:49.
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.07.2009, 21:49
albo zagrać na 3 obronców;>
pawel 9015
Junior Member

Stary 17.07.2009, 22:05
http://www.futbol.pl/artykul/58378.html To może też być sygnał dla estońskiej TV że może warto przeprowadzić transmisje meczu rewanżowego
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 17.07.2009, 22:25
zidanemarcin - w rezerwie jest Filip ale Kurto a tak na serio to proponuje wysłać naszych piłkarzy na rewanż autokarem widać po przykładzie Estończyków że tanio i daje odpowiednią motywację a i Varga jedną nogą w Rumunii
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 17.07.2009, 22:40
Wiem, ze rewanz zaczniemy 4-5-1, ale licze, ze w drugiej polowie szybko przejdziemy na 4-4-2, bo sam Brozek na szpicy w Tallinie nic nie zdziala. Bedzie go pilnowac dwoch srodkowych plus defensywny pomocnik odcinajacy go od podan. To jest sprawdzona metoda na zatrzymanie Wisly. Estonczycy to wiedza i my mozemy przewidziec ich rozwiazania.

PAWELEK
BROZEK-MARCELO-JOP(GLOWA?)-DIAZ
MALECKI-SOBOL-CANTORO(JIRSAK)-KIRM
BROZEK-CWIELONG

W Tallinie musi byc lepiej, zreszta jak Skorza skoryguje pomylke z Lobo i wpusci na ofensywnego pomocnika np. Cwielonga to bedzie na pewno ciekawiej. Zdaje sobie sprawe, ze kadrowo lezymy, ze w 5 dni Skorza nie mogl zbudowac solidnej obrony i w kolejnych 7 dni tez tego nie zrobi, ale ci zawodnicy, ktorzy jako tako biegaja na dwoch nogach, musza dac z siebie przede wszystkim 150%. Teraz nie mozna szukac alibi, tylko sprezyc sie na maximum. Moze przed kolejna runda ktos wroci do gry (na co sie nie zanosi), albo ktos z wolna karta zglosi sie na Reymonta(tez malo prawdo i podobne).

MOZE TRZEBA SOBIE ZDAC SPRAWE TEZ Z TEGO, ZE GROZI NAM KOMPROMITACJA NA MIARE TBILISI. MA BYC 150% WALKA I NIE MA ZNACZENIA KTO WYBIEGNIE W ESTONII NA BOISKO.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 17.07.2009, 22:43
Szkoda mi tylko tego Kurto, że sam będzie siedział na ławce ze Skorżą i resztą sztabu...
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.07.2009, 23:12
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
http://www.futbol.pl/artykul/58378.html

Nagram dzisiaj przez noc setki płyt i bd sprzedawał pod rynkiem w Talinie flim z meczu ;d skrót 3 euro, całe spotkanie za 9 policzę ;D
hahah 15 Lipiec Święto narodowe w Talinie remis z mistrzem Polski Wisłą Kraków
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 17.07.2009, 23:37
apropo tych licznych kontuzji niepokoi mnie jedna sprawa.
zaraz po przyjściu Paolo Terziottiego do Wisły, ktoś na tym forum napisał, że Banik Ostrawa, w którym w poprzednim sezonie Terziotti odpowiadał za przygotowanie zespołu, zaliczył najgorszy sezon od kilku lat.
teraz zaraz po okresie przygotowawczym, który musiał wyglądać chociaż nieco inaczej, ze względu na nowego trenera od przygotowania fizycznego, mamy liczne kontuzje i co zwraca uwagę - głównie związane z problemami mięśniowymi, czy to Głowy, czy Sobola, a to właśnie Włoch odpowiadał głównie za przygotowanie siłowe.
nie chcę krakać, ale sprawa warta zastanowienia.
oby okazało się, że ciężkie przygotowania siłowe w okresie przygotowawczym wpłyną na dobrą kondycję i siłę w czasie całego sezonu, bo narazie za wcześnie na wyciąganie wniosków.
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.07.2009, 08:32
Co do Terziottegio to on nie jest powiązany z tymi kontuzjami, przypominam, że on prowadził tylko rozgrzewki i ćwiczenia z kontuzjowanymi zawodnikami, to trenerzy z Bahrem ustalili cykl treningowy
Domas
Banita

Stary 18.07.2009, 08:55
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4376.html

Czy ja dobrze widzę i pojmuję, ze w razie cudownego przejścia Levadii i wyeliminowania Debreczyna, zagramy ze Slavią Praga?

Fajnie, bo Debreczyn jest w sumie blisko od Krakowa, jedynie 430 km i około 7 h jazdy ( mapa ) ze stadionem na około 10 000 widzów.
Ostatnio edytowane przez Domas : 18.07.2009 o godz. 09:09.
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2009, 09:13
Domas napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/liga/0/liga4376.html

Czy ja dobrze widzę i pojmuję, ze w razie cudownego przejścia Levadii i wyeliminowania Debreczyna, zagramy ze Slavią Praga?
1) Możemy zagrać , najpierw trzeba wywalczyć sobie tą runde

2) Slavia to tylko jeden z 5 potencjalnych przeciwników w 4 rundzie .
Domas
Banita

Stary 18.07.2009, 10:19
myślałem, że już z góry wylosowano w taki sposób by znać jeszcze kolejny etap, ale przecież to będzie osobne losowanie 7 sierpnia. to 90minut mnie zagmatwało, bo jakoś niewyraźnie to rozpisali. (Slavia byłaby fajniutka)

jeszcze co do losowania, Były piłkarz węgierskiego Vasas o rywalach Wisły: Polacy lepsi, ale...
Ostatnio edytowane przez Domas : 18.07.2009 o godz. 10:26.
WisłaToMy
Junior Member

Stary 18.07.2009, 11:33
Ja mysle ze nie bedzie problemu z tym Debreczynem jak tylko wyrownamy forme i nie bedzie wiecej kontuzji. Chociaz Dudu sadzi ze maja bardziej wyrownany sklad a my tylko Brożka^^

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów