The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brasilia79
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2009, 11:05
marcinb88 polacy są za drodzy i za słabi
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 16.06.2009, 11:05
marcinb88 napisał(a):Wyświetl post
Według 90minut.pl wisła jest zainteresowana tym napastnikiem:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/sp...vz/profil.html

Mysle że mógłby być lepszy od "szklanego" Nowaka
o tak brac go. U mnie w FM08 wymiatal....... na czym portal 90minut takie info ma pewnie od anonimowego pracownika Wisly?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.06.2009, 11:06
Szczerze mówiąc coraz mniej mi się podoba aktualna polityka transferowa Wisły. sami słowacy, słoweńcy... a gdzie Polacy....?

A przyszedł ktoś w ogóle?..

...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.06.2009, 11:12
Jak futbol.pl tak nagle zmienił newsa, to odrazu widać że coś tu śmierdzi, wątpię w obie te plotki, ale prawda taka że Napadzior by się przydał bo kogoś kto odciąży Pawła szukamy już 2 lata, jeśli nie 3
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.06.2009, 11:17
Skoro jest wypowiedź prezesa klubu, że Wisła interesuje się Kirmem, to faktycznie może coś być na rzeczy. Kontrakt kończy mu się za rok, więc dużej sumy za niego oczekiwać nie będą.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.06.2009, 11:18
na wislakrakow.com pisze o rzekomym zainteresowaniu Wisly dwoma zawodnikami rodem z Sloweni...Kirm i Matavz...sa ta wiadomosci z Sloweni...
wydaja sie ciekawi

Odpowiedz cytując
przemek1902
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 16.06.2009, 11:20
Ten futbol.pl coś baaardzo kręci.. Raz o Matavzu, raz o jakimś Kirmie, po południu o jakimś Jankovićiu usłyszymy
Z polityką klubu powinnismy wlasnie zmierzac w takim kierunku, jaki jest teraz. Brak zbytniego jarania się transferami, nieujawnianie celów. Wolę dowiedzieć się w przeciągu 2-3 godzin ze zawodnik byl wczoraj na testach, przeszedł je i zostal kupiony niz wysluchiwac ciągłych przymiarek do naszego klubu ;]
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 16.06.2009, 11:20
wolfy napisał(a):Wyświetl post

A przyszedł ktoś w ogóle?..

...
No OK nikt nie przyszedł, ale w mediach aż huczy od plotkek na temat naszych południowych sąsiadów, a o Polakach cisza...
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2009, 11:28
No OK nikt nie przyszedł, ale w mediach aż huczy od plotkek na temat naszych południowych sąsiadów, a o Polakach cisza...
No tak bo media to zawsze prawde pisza i sa nie omylini. Ba media nawet lepiej wiedza od Wisly kto wzmocni szeregi w przyszlym sezonie.
To te same media w marcu pisaly o upadku Krakowskiego imperium i konfliktach w klubie z odejsciem Cupiala wlacznie.

A cos Ty sie tak uczepil tych polakow?, a do twojej wiadomosci to Gargula od 1 lipca bedzie naszym zawodnikiem a jak mi wiadomo to ma Polskie obywatelstwo
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 16.06.2009 o godz. 11:30.
,
Odpowiedz cytując
CzerskLG
Banita

Od: 06.2009

Stary 16.06.2009, 11:30
ten Kirm jeżeli to jest prawda to byłby dobrym transferem... 17 meczy w kadrze... 7 goli, 17 asyst w lidze... może grać po obu stronach...

ludzie jak Wisła się nikim nie interesowała to źle a jak się interesuje to jeszcze gorzej...

poczekajmy... ale coś mam przeczucie że w tym okienku ruszy machina ze wzmocnieniami... i przede wszystkim że będzie współpraca na linii Skorża-Bednarz-Cupiał...
Odpowiedz cytując
marcinb88
Member

Stary 16.06.2009, 11:55
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
A cos Ty sie tak uczepil tych polakow?
Bo boję się o obcokrajowców. Przypomij sobie takich piłkarzy jak: Penksa, Irsak, Verga, Barreto, Chiacu, Twaite, Burns, Radovanovic...

Wszyscy to Dobrzy piłkarze, niektórzy nawet Bardzo Dobrzy, ale w Wiśle się nie zaaklimatyzowali....
Teraz się nie dziwcie, że się boje jak Bednarz wybiera się tam na zakupy... Wyda na nich ok. 2mln $ a oni się pod Wawelem mogą nie odnaleźć.. i co wtedy? Jak się wtedy pozbędziemy tego szrotu jak przez 5 lat musieliśmy płacić Dawidowskiemu ciężkie miliony za siedzenie na trybunach bądź w wariancie optymistycznym za grę w ME...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.06.2009, 11:56
Wiem ze to jest nierealne ale dlaczego odrazu mowimy ze jak ma byc jeden to drugi odpada...

wiem ze jest to praktycznie niemozliwe ale moze byc tak ze obaj sie zjawia na Reymonta...

ale jak podkresla to wszystko jest nie....
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.06.2009, 11:57
CzerskLG napisał(a):Wyświetl post

ludzie jak Wisła się nikim nie interesowała to źle a jak się interesuje to jeszcze gorzej...
Gdyby tak Wisła kupiła co czwartego, którym ponoć się interesowała, to dziś mielibyśmy zupełnie inną 11tkę.
Sezon ogórkowy w pełni więc te njusy trza traktować z dużym dystansem, by znów za miesiąc nie było - 'oszukali mnie , banda decydentów'
Ktoś się pytał, czemu nie Polacy...To w zasadzie łączy się z wczorajszą dyskusją o lidze słowackiej.
Jak ktoś uważa się za eksperta ,bo poklikał na transfermarkt.de, to stwierdzi że dzieli nas przepaść i rzeczywiście jest przepaść, tylko nie jeśli chodzi o poziom ligi a o wycenę zawodników, ich zarobki itp.

Ciężko kupić kogoś w miarę ukształtowanego bo cena z kosmosu a szukać w niższych ligach nie ma kto
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2009, 12:07
Bo boję się o obcokrajowców. Przypomij sobie takich piłkarzy jak: Penksa, Irsak, Verga, Barreto, Chiacu, Twaite, Burns, Radovanovic...

Wszyscy to Dobrzy piłkarze, niektórzy nawet Bardzo Dobrzy, ale w Wiśle się nie zaaklimatyzowali....
Teraz się nie dziwcie, że się boje jak Bednarz wybiera się tam na zakupy... Wyda na nich ok. 2mln $ a oni się pod Wawelem mogą nie odnaleźć.. i co wtedy? Jak się wtedy pozbędziemy tego szrotu jak przez 5 lat musieliśmy płacić Dawidowskiemu ciężkie miliony za siedzenie na trybunach bądź w wariancie optymistycznym za grę w ME...
Z wymienionych przez Ciebie zawodnikow tylko Jrsak byl sciagniety przez Bednarza wiec spokojnie z tym napinaniem.
A co Polacy daja Ci gwarancje ze beda lepiej grac? czhyba nie.

A pozatym daj mi cztery przyklady polskich zawodnikow ktorzych bys dzisiaj sciagna do Wisly za nie wielkie pieniadze i z nie wielkimi kontraktami( bo i kluby i sami zawodnicy maja dosc wysokie mniemanie o sobie a umiejetnosci zadnych) na pozycje ktore potrzebujemy, czekam na propozycje
,
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.06.2009, 12:11
Sami działacze mówili, że jeśli będą transfery to raczej z zagranicy, bo ceny za zawodników na krajowym podwórku nie są adekwatne do ich umiejętności... to chyba wiele wyjaśnia czemu Wisła nie sięga po zawodników z Polski...
A tak na marginesie jeszcze to miały być jakieś transfery z za oceanu podobno idąc śladem Marcelo...
Ostatnio edytowane przez Luk4s : 16.06.2009 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.06.2009, 12:16
Ciekawi pilkarze z naszej ligii, kosztuja powyzej 500 tys. euro, co dla kazdego polskiego klubu jest przeszkoda nie do przeskoczenia(daleko komukolwiek do dominacji, jesli chodzi o budzet transferowy). Gdyby ci 3 pilkarze, o ktorych sie spekuluje, zasilili nasz sklad, to byloby to udane okienko. Jeszcze tylko stoper, bramkarz i prawy obronca . Mam nadzieje, ze transfer Bozoka, nie wyklucza transferu Kirma i odwrotnie, zwlaszcza ze obaj moga grac po obu stronach linii pomocy. Jesli oczywiscie Wisla wogole rozmawia z tymi pilkarzami i klubami.
Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 16.06.2009, 12:20
Ja natomiast uważam zupełnie przeciwnie niż marcinb88.
Powiem więcej : taki kierunek transferowy powinniśmy obrać dawno temu!

W Polsce ograniczyć się do bardzo dobrej siatki skautów i wyławiania talentów typu Lewandowski czy Błaszczu, a za granicą szukać wzmocnień na teraz.

Popatrzmy prawdzie w oczy - ceny jakie dyktują sobie ostatnio polskie kluby za swoich zawodników to jakaś patologia. Kaszprzik - 1 mln euro ? Jeśli to prawda to chyba ktoś upadł na głowę.
Z lig bałkańskich, czeskiej, słowackiej, słoweńskiej itd. można wyciągnąć zawodników o klasie reprezentacyjnej, za pieniądze jakie sobie żądają polskie kluby za byle grajka co pół sezonu na krzyż miał dobre.
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.06.2009, 12:20
No tak ja też bym się bał, zwłaszcza że tak nazwiska przekręcasz że to szok. Jirsak, Varga i Thwaite.
Polacy są nie w cenie, a cała ta lista poza Tomkiem Jirsakiem to totalna darmówka. Peksa wcale złym zawodnikiem nie był. Mogę wymieniać długie listy obcokrajowców, których Wisła chciała, a teraz robią furorę.
Problem polega na tym że w Wiśle albo jesteś Polakiem albo jesteś czarny, tylko wtedy grasz. Nie wiem skąd ta moda, ale Jirsak i Cebanu o wiele częściej powinni grać...

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2009, 12:21
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi pilkarze z naszej ligii, kosztuja powyzej 500 tys. euro, co dla kazdego polskiego klubu jest przeszkoda nie do przeskoczenia(daleko komukolwiek do dominacji, jesli chodzi o budzet transferowy). Gdyby ci 3 pilkarze, o ktorych sie spekuluje, zasilili nasz sklad, to byloby to udane okienko. Jeszcze tylko stoper, bramkarz i prawy obronca . Mam nadzieje, ze transfer Bozoka, nie wyklucza transferu Kirma i odwrotnie, zwlaszcza ze obaj moga grac po obu stronach linii pomocy. Jesli oczywiscie Wisla wogole rozmawia z tymi pilkarzami i klubami.
dzisiaj podali że Piast wycenił Kasprzika na milion Euro wiec chyba opcja z zaciągiem z naszej ekstraklasy odpada .Oby Ci gracze z zagranicy byli poziomem zbliżeni do np. Uche czy nawet Paulisty a nie do Chiacu czy Barreto
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 16.06.2009, 12:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
dzisiaj podali że Piast wycenił Kasprzika na milion Euro wiec chyba opcja z zaciągiem z naszej ekstraklasy odpada .Oby Ci gracze z zagranicy byli poziomem zbliżeni do np. Uche czy nawet Paulisty a nie do Chiacu czy Barreto
Milion złotych.
Odpowiedz cytując
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 16.06.2009, 12:31
Ja myśle że Wisełce uda się wyciągnąć Kasprzika i Glika ponieważ zgadzając się na wypożyczenie Kowalskiego Bednarz i spółka chcieli się przypodobać działaczą Piasta przez co ci mogą obniżyć cene Wiśle za tych zawodników
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.06.2009, 12:34
Myślę, że z tego miliona można coś utargować i go wziąć. Czy tak się stanie? Tego nie wiemy. Mnie osobiście zadowoli każdy transfer, a jeśli nikogo nie zakontraktujemy, to nie będzie źle. Aktualny skład myślę że powinien wywalczyć faze grupową Ligi Europejskiej. A teraz ide do fryzjera.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2009, 12:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Milion złotych.
tu piszą że wycenili Kasprzika na milion Euro ale chyba masz racje to moze byc bład.

http://www.futbol.pl/artykul/55277.html
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.06.2009, 12:36
a ja tam wolę z zagranicy zawodników...mają inna mentalność niż Polacy...
i to jest już plus...wiekszosci chce sie pracowac na treningach i maja ambicje...bo nie kiedy naszym grajkom i brakuje ambicji

Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.06.2009, 12:37
Bo to jest błąd. Podobno w papierowym wydaniu dziennika polskiego jak byk stoi "milion złotych". Też byłem lekko zaskoczony (rozśmieszony) jak przeczytałem o tym milionie €.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.06.2009, 12:45
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
a ja tam wolę z zagranicy zawodników...mają inna mentalność niż Polacy...
i to jest już plus...wiekszosci chce sie pracowac na treningach i maja ambicje...bo nie kiedy naszym grajkom i brakuje ambicji
Tylko, że taki Polak czuje przywiązanie do polskiej ligi i klubów, a zagraniczny w dupie na wszystko, chce pieniądze i się wybić. Jakbyś ty grał i trafił na Węgry czy Słowacje to chciałoby ci się tam grać z przywiązaniem i miłością?
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.06.2009, 12:49
Sobol jeszcze nie podpisał kontraktu.Tym martwie się najbardziej bo ci co przyjdą do pięt mu nie dorastają.
Rada nadzorcza chyba w gumki z nami gra.Nie tylko z nami)))
Odpowiedz cytując
Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.06.2009, 12:49
dokładnie pisze że około miliona złotych, natomiast za Glika należało by zapłacić o wiele więcej...
Ale Kasprzik to już podobno tylko 2-gi plan, ponieważ prowadzone są rozmowy z bramkarzem z dobrej ligi europejskiej... co z tego wyniknie zobaczymy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.06.2009, 12:50
Snow napisał(a):Wyświetl post
Powiem więcej : taki kierunek transferowy powinniśmy obrać dawno temu!
Dokładnie tak, Czechy, Słowacja, Słowenia, Bułgaria itd..

Jedno mi się w tym wszystkim podoba. W pzreciwieństwie do lat ubiegłych. Mniej szumu medialnego, więcej konkretów.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 16.06.2009, 12:56
Dokladnie w wydaniu papierowym Dziennika Polskiego jest podana kwota miliona złotych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów