|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
marcinb88 polacy są za drodzy i za słabi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
na czym portal 90minut takie info ma pewnie od anonimowego pracownika Wisly? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak futbol.pl tak nagle zmienił newsa, to odrazu widać że coś tu śmierdzi, wątpię w obie te plotki, ale prawda taka że Napadzior by się przydał bo kogoś kto odciąży Pawła szukamy już 2 lata, jeśli nie 3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Skoro jest wypowiedź prezesa klubu, że Wisła interesuje się Kirmem, to faktycznie może coś być na rzeczy. Kontrakt kończy mu się za rok, więc dużej sumy za niego oczekiwać nie będą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
na wislakrakow.com pisze o rzekomym zainteresowaniu Wisly dwoma zawodnikami rodem z Sloweni...Kirm i Matavz...sa ta wiadomosci z Sloweni...
wydaja sie ciekawi ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Ten futbol.pl coś baaardzo kręci.. Raz o Matavzu, raz o jakimś Kirmie, po południu o jakimś Jankovićiu usłyszymy
Z polityką klubu powinnismy wlasnie zmierzac w takim kierunku, jaki jest teraz. Brak zbytniego jarania się transferami, nieujawnianie celów. Wolę dowiedzieć się w przeciągu 2-3 godzin ze zawodnik byl wczoraj na testach, przeszedł je i zostal kupiony niz wysluchiwac ciągłych przymiarek do naszego klubu ;] |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
To te same media w marcu pisaly o upadku Krakowskiego imperium i konfliktach w klubie z odejsciem Cupiala wlacznie. A cos Ty sie tak uczepil tych polakow?, a do twojej wiadomosci to Gargula od 1 lipca bedzie naszym zawodnikiem a jak mi wiadomo to ma Polskie obywatelstwo
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 16.06.2009 o godz. 11:30.
![]() ,
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2009
Offline |
|
|
ten Kirm jeżeli to jest prawda to byłby dobrym transferem... 17 meczy w kadrze... 7 goli, 17 asyst w lidze... może grać po obu stronach...
ludzie jak Wisła się nikim nie interesowała to źle a jak się interesuje to jeszcze gorzej... poczekajmy... ale coś mam przeczucie że w tym okienku ruszy machina ze wzmocnieniami... i przede wszystkim że będzie współpraca na linii Skorża-Bednarz-Cupiał... |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bo boję się o obcokrajowców. Przypomij sobie takich piłkarzy jak: Penksa, Irsak, Verga, Barreto, Chiacu, Twaite, Burns, Radovanovic...
Wszyscy to Dobrzy piłkarze, niektórzy nawet Bardzo Dobrzy, ale w Wiśle się nie zaaklimatyzowali.... Teraz się nie dziwcie, że się boje jak Bednarz wybiera się tam na zakupy... Wyda na nich ok. 2mln $ a oni się pod Wawelem mogą nie odnaleźć.. i co wtedy? Jak się wtedy pozbędziemy tego szrotu jak przez 5 lat musieliśmy płacić Dawidowskiemu ciężkie miliony za siedzenie na trybunach bądź w wariancie optymistycznym za grę w ME... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wiem ze to jest nierealne ale dlaczego odrazu mowimy ze jak ma byc jeden to drugi odpada...
wiem ze jest to praktycznie niemozliwe ale moze byc tak ze obaj sie zjawia na Reymonta... ale jak podkresla to wszystko jest nie.... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Sezon ogórkowy w pełni więc te njusy trza traktować z dużym dystansem, by znów za miesiąc nie było - 'oszukali mnie , banda decydentów 'Ktoś się pytał, czemu nie Polacy...To w zasadzie łączy się z wczorajszą dyskusją o lidze słowackiej. Jak ktoś uważa się za eksperta ,bo poklikał na transfermarkt.de, to stwierdzi że dzieli nas przepaść i rzeczywiście jest przepaść, tylko nie jeśli chodzi o poziom ligi a o wycenę zawodników, ich zarobki itp. Ciężko kupić kogoś w miarę ukształtowanego bo cena z kosmosu a szukać w niższych ligach nie ma kto ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A co Polacy daja Ci gwarancje ze beda lepiej grac? czhyba nie. A pozatym daj mi cztery przyklady polskich zawodnikow ktorzych bys dzisiaj sciagna do Wisly za nie wielkie pieniadze i z nie wielkimi kontraktami( bo i kluby i sami zawodnicy maja dosc wysokie mniemanie o sobie a umiejetnosci zadnych) na pozycje ktore potrzebujemy, czekam na propozycje ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Sami działacze mówili, że jeśli będą transfery to raczej z zagranicy, bo ceny za zawodników na krajowym podwórku nie są adekwatne do ich umiejętności... to chyba wiele wyjaśnia czemu Wisła nie sięga po zawodników z Polski...
A tak na marginesie jeszcze to miały być jakieś transfery z za oceanu podobno idąc śladem Marcelo... ![]()
Ostatnio edytowane przez Luk4s : 16.06.2009 o godz. 12:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ciekawi pilkarze z naszej ligii, kosztuja powyzej 500 tys. euro, co dla kazdego polskiego klubu jest przeszkoda nie do przeskoczenia(daleko komukolwiek do dominacji, jesli chodzi o budzet transferowy). Gdyby ci 3 pilkarze, o ktorych sie spekuluje, zasilili nasz sklad, to byloby to udane okienko. Jeszcze tylko stoper, bramkarz i prawy obronca
. Mam nadzieje, ze transfer Bozoka, nie wyklucza transferu Kirma i odwrotnie, zwlaszcza ze obaj moga grac po obu stronach linii pomocy. Jesli oczywiscie Wisla wogole rozmawia z tymi pilkarzami i klubami. |
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja natomiast uważam zupełnie przeciwnie niż marcinb88.
Powiem więcej : taki kierunek transferowy powinniśmy obrać dawno temu! W Polsce ograniczyć się do bardzo dobrej siatki skautów i wyławiania talentów typu Lewandowski czy Błaszczu, a za granicą szukać wzmocnień na teraz. Popatrzmy prawdzie w oczy - ceny jakie dyktują sobie ostatnio polskie kluby za swoich zawodników to jakaś patologia. Kaszprzik - 1 mln euro ? Jeśli to prawda to chyba ktoś upadł na głowę. Z lig bałkańskich, czeskiej, słowackiej, słoweńskiej itd. można wyciągnąć zawodników o klasie reprezentacyjnej, za pieniądze jakie sobie żądają polskie kluby za byle grajka co pół sezonu na krzyż miał dobre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Polacy są nie w cenie, a cała ta lista poza Tomkiem Jirsakiem to totalna darmówka. Peksa wcale złym zawodnikiem nie był. Mogę wymieniać długie listy obcokrajowców, których Wisła chciała, a teraz robią furorę. Problem polega na tym że w Wiśle albo jesteś Polakiem albo jesteś czarny, tylko wtedy grasz. Nie wiem skąd ta moda, ale Jirsak i Cebanu o wiele częściej powinni grać... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
.Oby Ci gracze z zagranicy byli poziomem zbliżeni do np. Uche czy nawet Paulisty a nie do Chiacu czy Barreto |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
Ja myśle że Wisełce uda się wyciągnąć Kasprzika i Glika ponieważ zgadzając się na wypożyczenie Kowalskiego Bednarz i spółka chcieli się przypodobać działaczą Piasta przez co ci mogą obniżyć cene Wiśle za tych zawodników
![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Myślę, że z tego miliona można coś utargować i go wziąć. Czy tak się stanie? Tego nie wiemy. Mnie osobiście zadowoli każdy transfer, a jeśli nikogo nie zakontraktujemy, to nie będzie źle. Aktualny skład myślę że powinien wywalczyć faze grupową Ligi Europejskiej. A teraz ide do fryzjera.
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
tu piszą że wycenili Kasprzika na milion Euro ale chyba masz racje to moze byc bład.
http://www.futbol.pl/artykul/55277.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
a ja tam wolę z zagranicy zawodników...mają inna mentalność niż Polacy...
i to jest już plus...wiekszosci chce sie pracowac na treningach i maja ambicje...bo nie kiedy naszym grajkom i brakuje ambicji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Bo to jest błąd. Podobno w papierowym wydaniu dziennika polskiego jak byk stoi "milion złotych". Też byłem lekko zaskoczony (rozśmieszony) jak przeczytałem o tym milionie €.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Tylko, że taki Polak czuje przywiązanie do polskiej ligi i klubów, a zagraniczny w dupie na wszystko, chce pieniądze i się wybić. Jakbyś ty grał i trafił na Węgry czy Słowacje to chciałoby ci się tam grać z przywiązaniem i miłością?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Sobol jeszcze nie podpisał kontraktu.Tym martwie się najbardziej bo ci co przyjdą do pięt mu nie dorastają.
Rada nadzorcza chyba w gumki z nami gra.Nie tylko z nami ))) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
dokładnie pisze że około miliona złotych, natomiast za Glika należało by zapłacić o wiele więcej...
Ale Kasprzik to już podobno tylko 2-gi plan, ponieważ prowadzone są rozmowy z bramkarzem z dobrej ligi europejskiej... co z tego wyniknie zobaczymy |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie w wydaniu papierowym Dziennika Polskiego jest podana kwota miliona złotych.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|