The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cognor
Junior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.06.2009, 10:15
Obrońca Kamil Glik i bramkarz Grzegorz Kasprzik to obecnie najbardziej gorący towar w naszej lidze - pisze "Przegląd Sportowy".

sas_pageid='8176/62717';sas_formatid=3348;sas_target='pn_orange';Sm artAdServerStd(sas_pageid,sas_formatid,sas_target) ;sas_pageid='8176/62717';sas_formatid=3348;sas_target='pn_orange';Sm artAdServerEndPage(sas_pageid,sas_formatid,sas_tar get);

Oboma graczami Piasta Gliwice od dłuższego czasu zainteresowany jest Lech Poznań, o 21-letniego obrońcę dopytywała się też warszawska Legia. Teraz do walki o nich staje mistrz Polski. W Gliwicach mówią, że nie zamierzają się pozbywać najlepszych graczy, ale też potwierdzają: w tym tygodniu do Piasta wybierają się dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz i przedstawiciele Lecha.

Bieda ze stoperami
Obecnie trener Maciej Skorża ma do dyspozycji tylko dwóch stoperów: Marcelo i Arkadiusza Głowackiego. Nie jest wykluczone, że ten pierwszy odejdzie z klubu jeszcze tego lata. Zainteresowane nim są ponoć kluby Bundesligi. Z kolei Głowacki często ma kłopoty ze zdrowiem.

Właśnie ten duet, po odejściu Clebera do Tereka Grozny, stanowił podstawową parę stoperów Wisły. W przypadku absencji jednego z nich, jako środkowy obrońca grał Marcin Baszczyński, który odszedł jednak do Atromitosu Ateny, oraz Junior Diaz, który jednak Skorży bardziej potrzebny jest na boku obrony lub w pomocy.

Z kolei wypożyczony do Piasta Gliwice Mateusz Kowalski nie jest piłkarzem na miarę drużyny walczącej o Ligę Mistrzów. Stąd zainteresowanie Glikiem, graczem kadry młodzieżowej, który, zanim trafił do Gliwic, prawie trzy lata spędził w Hiszpanii (grał w UD Horadada i Realu Madryt C).

Brak konkurentów
Pomysł sprowadzenia pod Wawel 26-letniego Kasprzika pojawił się już kilka miesięcy temu. Wisła już od dawna szuka dobrego bramkarza. Po odejściu Rumuna Emiliana Dolhy do Lecha Poznań numerem jeden został Mariusz Pawełek i w tej chwili jego dominacja w krakowskiej w bramce nie podlega dyskusji. Głównie z braku konkurentów. O pozycję zmiennika jakiś czas walczyli Ilie Cebanu i Marcin Juszczyk, ale po odejściu tego drugiego na Cypr na placu boju pozostał Mołdawianin, którego umiejętności wystarczają jednak tylko na grę w Młodej Ekstraklasie.

------------------------------

zaczęła się walka z Lechem, jak Bednarz sprowadzi chociaż jednego z dwójki Glik/Kasprzik to uznam to za nasz (jego) wielki sukces!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.06.2009, 10:23
Najgorsze jest to że Amica pewnie ma zamiar tylko podbić cene Wisle za tych zawodników..
Ale jeśli to jednak im sie uda przekonać Piast do sprzedazy,to mam nadzieje ze odpowiednio my im podbijemy cene
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.06.2009, 10:30
Żadnych informacji na stronie oficjalnej i wislakrakow.pl, a Wyborcza już jest poinformowana i dobrze wie, co z naszymi transferami. Nie zdziwię się, jak jutro u nas będzie Diego Tristan.

Odpowiedz cytując
cognor
Junior Member

Stary 15.06.2009, 10:31
dokładnie, to jest gra,a w tej grze ja osobiście wierzę w naszego "mecenasa" zresztą chyba Piastowi zależy na dobrych relacjach z nami, bo mają Kowala, mogą miec następnego ... zadowolony będę jak Kasprzik przyjdzie teraz a Glik w zimie lub nawet za rok ale DO NAS!
Odpowiedz cytując
Pele77
Senior Member

Stary 15.06.2009, 10:57
Tydzień temu też było jakieś info, nawet był to chyba wywiad z Wilczkiem, że w tym tygodniu ( tzn. w tym, który właśnie minął ) będą jakieś transfery, a jak się to skończyło to każdy wie, także ja bym nie robił sobie wielkich nadziei. W ogóle dziwią mnie niektóre rzeczy, np. jeśli to prawda, że Leandro przedłużył kontrakt z Debreczynem to możemy o nim zapomnieć i to będzie wielka porażka, czemu nikt nie mógł tego wcześniej załatwić, z Garguła można było podpisać kontrakt pół roku wcześniej a z nim nie? :/
Druga sprawa sezon skończył się 2 tygodnie temu, a Bednarz dopiero teraz wybiera się do Gliwic to ja się pytam co on robił przez te 2 tygodnie? Dlaczego to wszystko tak długo trwa? Jak dla mnie to powinno wyglądać to tak pytamy się Piasta ile chcą my dajemy swoją ofertę, oni np. twierdzą, że nie zejdą z ceny, to my rezygnujemy jak nas nie stać i szukamy dalej, a nie teraz będą robić jeszcze pielgrzymki do Gliwic, to samo z Leandro dzwoni się podaje się swoje warunki i albo koleś mówi sakramentalnie: " TAK", albo szukamy dalej, a u nas jednego zawodnika załatwia się miesiącami.

W zimie w każdy poniedziałek okna transferowego też pojawiało się info, że tak to będzie ten tydzień, a jak to się kończyło to każdy wie, także niestety, ale coś czuję, że teraz też tak będzie, ale chciał bym się mylić!!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 15.06.2009, 11:02
[QUOTE=Pele77;745605/
Druga sprawa sezon skończył się 2 tygodnie temu, a Bednarz dopiero teraz wybiera się do Gliwic to ja się pytam co on robił przez te 2 tygodnie? [/QUOTE]

Bo sezon sie skonczyl i ci z Glwiic tez maja jakies urlopy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.06.2009, 11:05
Pele77 napisał(a):Wyświetl post
Tydzień temu też było jakieś info, nawet był to chyba wywiad z Wilczkiem, że w tym tygodniu ( tzn. w tym, który właśnie minął ) będą jakieś transfery, a jak się to skończyło to każdy wie, także ja bym nie robił sobie wielkich nadziei. W ogóle dziwią mnie niektóre rzeczy, np. jeśli to prawda, że Leandro przedłużył kontrakt z Debreczynem to możemy o nim zapomnieć i to będzie wielka porażka, czemu nikt nie mógł tego wcześniej załatwić, z Garguła można było podpisać kontrakt pół roku wcześniej a z nim nie? :/
Druga sprawa sezon skończył się 2 tygodnie temu, a Bednarz dopiero teraz wybiera się do Gliwic to ja się pytam co on robił przez te 2 tygodnie? Dlaczego to wszystko tak długo trwa? Jak dla mnie to powinno wyglądać to tak pytamy się Piasta ile chcą my dajemy swoją ofertę, oni np. twierdzą, że nie zejdą z ceny, to my rezygnujemy jak nas nie stać i szukamy dalej, a nie teraz będą robić jeszcze pielgrzymki do Gliwic, to samo z Leandro dzwoni się podaje się swoje warunki i albo koleś mówi sakramentalnie: " TAK", albo szukamy dalej, a u nas jednego zawodnika załatwia się miesiącami.

W zimie w każdy poniedziałek okna transferowego też pojawiało się info, że tak to będzie ten tydzień, a jak to się kończyło to każdy wie, także niestety, ale coś czuję, że teraz też tak będzie, ale chciał bym się mylić!!!
Bo u nas liczy się każdy grosz. Każdy grosz jest rozliczany, przeliczany i symulowany jest jego obieg. Bo jeśli jesteśmy biedni, a mamy mocarstwowe plany, to tak trzeba robić niestety. Bednarz może wysondować czy piłkarz jest wolny i za ile, później pyta RN czy nas stać, jeśli po obliczeniach są nadzieje, tzn. że nas stać i Bednarz jedzie negocjować wstępnie. Jak już zakończy wstępne negocjacje (a pamiętajmy, że kluby ze sprzedaży chcą wyciągnąć jak najwięcej) to jedzie do domu i teraz upewnia się na 100% że nas stać, bądź okazuje się, że jednak nas nie stać. Poza tym Bednarz musi jeszcze nakłonić piłkarza na podpisanie motywacyjnego kontraktu, co też nie jest łatwą sprawą. Dlatego to tyle trwa i będzie trwało, aż do momentu, kiedy będzie nas stać na przyjechanie z walizą i nie targowanie się o 50, 100 tys. euro. Ale tego momentu możemy już nie doczekać, więc na razie będzie tak jak jest i trzeba się z tym pogodzić.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.06.2009, 11:34
eye63 - gdyby tak było jak piszesz, to byłby to jakiś koszmar z ulicy....Reymonta.
Przecież Cupiał/RN, powinna już dawno dac Bednarzowi/Skorży jakieś wytyczne - w stylu - jest tyle a tyle kasy na graczy których nie trzeba płacić, tyle i tyle na zakupy gotówkowe, tyle i tyle jeśli uda się sprzedać np. Marcelo bądź Brożka.

Wtedy to ma jakiś sens bo wszyscy wiedzą na czym stoją.Jeśli nikt nie wie nic a Łysy jedzie gdzieś negocjować nie wiedząc nawet czy zostanie to zaakceptowane, to jaki w ogóle sens ma jego praca?
Ja mam takie wrażenie że jest blokada na wszystko narazie bo inaczej nie umiem sobie wytłumaczyc tego że nawet nie przedłużono Sobola a o jakimkolwiek transferze będzie mowa jeśli Marcelo lub Brożek odejdą.

W klubie który choćby w 1 procencie ma byc profesjonalnym każdy musi robić to na czym się zna.
Właściciel musi dać wytyczne/RN musi pilnować by pieniądz się zgadzał a dyr.sportowy odpowiada za szukanie wartościowych grajków - na których już jest przewidziana suma w budżecie.

Nie jest rolą RN ocenianie czy dany zawodnik się przyda , czy nie - tak jak rolą trenera nie jest interesowanie się ile klub płaci miesiecznie za wode i ile zapłaci za wynajęcie stadionu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 15.06.2009, 12:50
Negocjacje przez prasę to jak wysyłanie wizytówki ---> halo, tu jestem, w kadrze grywam, kontrakt się kończy.

Bardziej na miejscu Skorży przejmowałbym się jak do zespołu wpleść Krzyśka Mączyńskiego, ostatni dzwonek dla niego. A będę się upierał - ma talent, jest wszechstronny, ma pokorę no i wychowanek. Krakus, Wiślak, z trudnego osiedla : ) nie żebym szczególnie kochał Barcelonę, ale na model madrycki nas nie stac - i nie ma się z kim utożsamiać, gdy po bosiku biega 11 wypasionych gwiazdorów. Piłujemy gałąź na której siedzimy.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.06.2009, 12:53
Wy wiecie że te wszystkie newsy o Leandro są na podstawie tego jednego wywiadu ze strony węgierskiej? Polskie gazety na podstawie tego jednego wywiadu ciągnął te info już trzeci dzień zmieniając tylko tytuł newsa i umieszczając inne fragmenty z tego wywiadu.
Odpowiedz cytując
kuba126
Member

Od: 09.2005

Stary 15.06.2009, 13:03
Ja wychodze z założenia ze póki nie ma info na głównej to te wszystkie wypociny pismaków można sobie wsadzic głęboko w d... już było kilkanascie takich spraw ze prasa pisała i pisala a co z tego wychodziło to każdy wie choćnie ukrywam że chciałbym aby ten Leandro przyszedł do Wisełki.
Odpowiedz cytując
cognor
Junior Member

Stary 15.06.2009, 13:17
dokładnie...trzeba czekac i wierzyc! w tym tygodniu powinno byc wszystko jasne ... Bednarz jedzie do gliwic, pewnie przyjedzie tez ktos z lecha i bedzie decyzja. ja tam uwazam, ze piastowi oplaca sie dobrze z nzmi zyc i tyle
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 15.06.2009, 13:48
1q2 napisał(a):Wyświetl post
eye63 - gdyby tak było jak piszesz, to byłby to jakiś koszmar z ulicy....Reymonta.
Przecież Cupiał/RN, powinna już dawno dac Bednarzowi/Skorży jakieś wytyczne - w stylu - jest tyle a tyle kasy na graczy których nie trzeba płacić, tyle i tyle na zakupy gotówkowe, tyle i tyle jeśli uda się sprzedać np. Marcelo bądź Brożka.

Wtedy to ma jakiś sens bo wszyscy wiedzą na czym stoją.Jeśli nikt nie wie nic a Łysy jedzie gdzieś negocjować nie wiedząc nawet czy zostanie to zaakceptowane, to jaki w ogóle sens ma jego praca?
Ja mam takie wrażenie że jest blokada na wszystko narazie bo inaczej nie umiem sobie wytłumaczyc tego że nawet nie przedłużono Sobola a o jakimkolwiek transferze będzie mowa jeśli Marcelo lub Brożek odejdą.

W klubie który choćby w 1 procencie ma byc profesjonalnym każdy musi robić to na czym się zna.
Właściciel musi dać wytyczne/RN musi pilnować by pieniądz się zgadzał a dyr.sportowy odpowiada za szukanie wartościowych grajków - na których już jest przewidziana suma w budżecie.

Nie jest rolą RN ocenianie czy dany zawodnik się przyda , czy nie - tak jak rolą trenera nie jest interesowanie się ile klub płaci miesiecznie za wode i ile zapłaci za wynajęcie stadionu.
No właśnie 1q2 problem jest od jakiegoś czasu ten sam, Bednarz nie wie na czym stoi. Skorża na pytanie czy transfery są uzależnione sprzedażą Brożka - odpowiada, że nie wie oraz że to nie jego praca. Ale potem z kolei odpowiada, że mogą być transfery gotówkowe - piłkarzy z zagranicy.
Jak dla mnie to sytuacja wygląda tak, że Skorża zgłasza zapotrzebowanie na jakąś pozycję (i ma swoich kandydatów) - wyszukaniem piłkarzy o odpowiednich umiejętnościach zajmuje się Bednarz - i zgłasza propozycje RN. Dopiero teraz RN (po wieściach od Bednarza nt. oczekiwań zespołów,zawodników) decyduje czy mamy kasę na któregokolwiek z tych piłkarzy, czy nie mamy (pamiętna lista 17 odrzuconych), czy jesteśmy w stanie go zatrudnić, czy nie (pamiętajmy, że to Polska i w okresie okienka część RN może mieć urlopy).

A pola do działania Bednarz ma wcześniej dwa: 1) pyta czy zawodnik jest zainteresowany itd., czy jest do wyciągnięcia z klubu i czeka sporo czasu na odpowiedź z RN; 2) co raczej praktykuje - nie czekając na decyzję RN rzuca wstępną ofertę (jako, że przeważnie chodzi o darmowych piłkarzy), aby nam po prostu nikt tego gościa nie podkupił - wraca z nią do Krakowa, tam jest ona badana przez RN, najczęściej sporo obniżana - i znowu, Bednarz musi pojechać i negocjować nowe warunki oraz na sam koniec kontrakt motywacyjny, kiedy to zawodnik też może się na nas wypiąć. Stąd trwa to cholernie długo. To odnośnie transferów ważnych, czyli liczących się zawodników a'la Leandro, wcześniej Nei czy Tristan.
Jeszcze jedno, sytuacja z Neim, Tristanem (komuś udało się nawet wrzucić skan kontraktu), czy teraz z plotkami nt. Leandro pokazuje, że chyba mamy schowany jakiś milion euro na jeden jedyny gotówkowy transfer (cena+pensja). W ostatnim sezonie co by nie mówić było jednak trochę przychodów i wcale sytuacja Wisły nie musiała źle wyglądać, a więc kto wie.

Osobne pole to oczywiście inni piłkarze darmowi, sprowadzani w ciemno na testy, stąd będziemy mieli znów kilku ogórków polecanych przez menedżerów, zarówno w polu, jak i prawdopodobnie na bramce, o ile się nie uda kupić Kasprzika ani Gikieiwcza. Jak w polu nie wygląda to tak całkiem źle 1/12 trafi się w miarę solidny, to na bramce stoimy 0/18. -

A co do profesjonalizmu, to największy problem jest w tym, że jeśli nawet mamy jakąś kwotę na transfery/pensje - to jest ona jednorazowa. Czytaj: jeśli Bednarz zakontraktuje piłkarza X, a po tygodniu okaże się, że jest idealna, wielka okazja sprowadzenia gwiazdy Y w naszym zasięgu, to na tę okazję pieniędzy już nie będzie. Dlatego największym problemem jest chyba fakt, że Bednarz sam do końca nie wie, czy ma sprowadzić jednego zajebistego lewoskrzydłowego i resztę dobierać z ogórków, czy też sprowadzić prawego obrońcę, środkowego obrońcę, bramkarza - z ligowymi umiejętnościami.

To jest kupa dylematów i prowizorki, ale tłumaczy ją brak kasy i składa się to w całość, gdy całe okienko czekamy na obiecywany transfer, który w końcówce i tak może nie wypalić.
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.06.2009, 13:55
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Tristanem (komuś udało się nawet wrzucić skan kontraktu)
pokaż ten skan
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 15.06.2009, 14:00
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
pokaż ten skan
a "se" poszukaj, był na 100% na tym forum
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.06.2009, 14:02
flamengista napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno. Nie podobają mi się pomysły wymiany Glik albo Kasprzik - Kowalski. Nasz stoper nie jest gorszy od Glika, a jest już naszym zawodnikiem - nie trzeba go kupować. Zna też zawodników, więc nie będzie tracił czasu na aklimatyzację. Natomiast taka "wymiana" będzie nas dodatkowo kosztować.
Podpisuję się pod tym obiema rękami. Mam nadzieję, że spekulacje na temat ew. wymiany to - no właśnie - tylko spekulacje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2009 o godz. 14:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Stary 15.06.2009, 14:22
Wymiana jedynie na zasadzie :
Kowalski wypożyczony na jeszcze jeden caly sezon lub dłużej jeśli u nas nie bedzie miał szansy grać(chyba ze Piast spadnie)..Po tym okresie jeśli nie bedzie rokował do 16stki,to możemy go tam sprzedac..

A w zamian pierwszeństwo Wisły do Glika lub Kasprzika..
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 15.06.2009, 14:25
A ja uwazam ze wymiana Glik+Kasprzik za Kowalskiego+kasa bylaby z korzyscia jednak dla nas.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 15.06.2009, 14:32
Belzebub napisał(a):Wyświetl post
Wymiana jedynie na zasadzie :
Kowalski wypożyczony na jeszcze jeden caly sezon lub dłużej jeśli u nas nie bedzie miał szansy grać(chyba ze Piast spadnie)..Po tym okresie jeśli nie bedzie rokował do 16stki,to możemy go tam sprzedac..

A w zamian pierwszeństwo Wisły do Glika lub Kasprzika..
Coś w stylu transkacji z Katowicami za Kowalczyka, kiedy to Jacek przyszedł do nas w zamian za wypożyczenie Pawła Brożka?

Byłoby to conajmniej rozsądne Ba, możnaby im Ilie wypożyczyć dodatkowo.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.06.2009, 14:34
Tylko Glik był w Piaście najważniejszym obrońcą, Kasprzik podstawowym bramkarzem a Kowalski nie grał zawsze, więc coś z tymi doniesieniami nie tak. No może że Piast chce być jakimś naszym klubem satelickim..
Odpowiedz cytując
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.06.2009, 15:14
Ktoś mi prosze wyjaśni w czym lepszy od Pawełka jest Kasprzik ? Rozumiem że wszyscy nie moga się doczekać nowego bramkarza (a to wcale nie jest nasz największy, ani jeden z większych problemów), ale zatrudnienie Kasprzika nic w temacie raczej nie zmieni. Choc kto wie. Tyle dobrego co można o nim z powiedzieć że wygląda na pracowitego i sumiennego, a umiejętnosciami się specjalinie nie wyrużnia. (choć broni raczej pewnie i opanowaneico jest zapewne wynikiem dobrej taktycznie gry obrony i współpracy obrońców z bramkarzem.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 15.06.2009, 15:38
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Ktoś mi prosze wyjaśni w czym lepszy od Pawełka jest Kasprzik ? Rozumiem że wszyscy nie moga się doczekać nowego bramkarza (a to wcale nie jest nasz największy, ani jeden z większych problemów), ale zatrudnienie Kasprzika nic w temacie raczej nie zmieni.
Nie jest to nasz największy, ani jeden z większych problemów, tak?
To co zrobimy, jak będziemy grać o LM załóżmy z Olympiakosem i Pawełek dozna kontuzji?
Wystawimy Cebanu? Gościa, który póki co łapał trochę w Pucharze Ekstraklasy i jednym meczu w zeszłym sezonie z ŁKS? Uwierz, że nie byłoby to dobre posunięcie.
Kasprzik dobry bramkarz, pokazał się w Piaście. Zwróćcie uwagę ile Piast stracił przez cały sezon (30 kolejek) bramek - 26. Mniej straciła tylko pierwsza czwórka (My, Legia, Lech i Polonia).
Rywalizacja Pawełek - Kasprzik dobrze zrobiłaby obu bramkarzom, i wcale nie jest pewne, kto broniłby w podstawowej 11-stce. Kolejnym plusem jest to, że oszczędzilibyśmy sobie kabaretu z testowaniem "bramkarzy" z egzotycznych krain podczas okresu przygotowawczego.
Wiadomo w ogóle kiedy Bednarz dokładnie jedzie do Gliwic? Dziś, jutro, w środę?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.06.2009, 15:41
Włodarze Piasta mówili w jakimś wywiadzie że nie oddadzą Glika teraz... więc puki nie kosztuje jakoś dużo to można by go kupić i od razu wypożyczyć do Piasta... niech gra dalej z Kowalskim bo kto wie czy za jakiś czas nie będą stanowić podpory defensywy Wisły. Do Kasprzika nie jestem do końca przekonany... jego poziom jest porównywalny do Pawełka a my potrzebujemy bramkarza o klase lepszego od Mariusza, Ilie trzeba wypożyczyć bo widać że nie służy mu rola rezerwowego, może regularną grą w jakimś słabszym polskim klubie rozwinołby się...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.06.2009, 15:47
Poprawcie mnie jeśli się mylę ale czy aby nie gadacie o rzeczach o których macie mierne pojęcie?
Nie wierze by któryś z piszących w temacie Kasprzika i Glika, był aż tak wielkim masochistą, by oglądnąć przynajmniej połowę meczy Piasta z tej rundy, a to wd. mnie podstawa by z pełną odpowiedzialnością pisać o klasie bądź jej braku, w przypadku tej dwójki.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
galon
Member

Stary 15.06.2009, 16:11
Ja oglądałem wiele z 5-6 meczów w wykonaniu Piasta i z tego co w nich prezentował Kasprzika pieczętował się bardzo dobrze, poza tym zbierał wiele pochlebnych opinii w mediach. Wydaje mi się że byłby on dobrym transferem.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.06.2009, 16:14
Kasprzik byłby dobrą mobilizacją dla Pawełka, a jeśli szukamy bramkarza nr 1 to raczej poszukamy gdzieś indziej.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 15.06.2009, 17:41
Božok do Wisly Krakov

"Božok, ktorý má ešte v Ružomberku platný kontrakt, odchádza v utorok na zdravotné testy do Krakova. Po ich úspešnom tohtotýždňovom absolvovaní by už nič nemalo brániť v transfere. Miro je v najlepšom futbalovom veku. Ide o perspektívneho hráča, univerzála, schopného nastupovať na pravom i ľavom kraji stredovej formácie," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Vladimír Varga.

http://www.profutbal.sk/spravy/?clanok=73913
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.06.2009, 18:00
No to prawdopodobnie mamy pierwszy transfer. Może ktoś powiedzieć coś więcej o nim? Po za tym, że rzucił ładną piłkę w sparingu na R22 .
Odpowiedz cytując
Tomgoo
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 15.06.2009, 18:04
Tam chyba pisze że jutro będzie przechodził testy medyczne w krakowie i jesli wszystko będzie ok to nic nie bedzie stało na przeszkodzie aby transfer doszedł do skutku.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 15.06.2009, 18:04
Niech ktos przetlumaczy z grubsza.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów