|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Natomiast to, co przystoi i idealnie wpisuje się w klimat Nowej Huty, nijak ma się kuźwa do miejsca, gdzie będzie nasz stadion. Niestety, ale koleżanka zza Błoń, gdyby jej się kiedyś udało ten stadion dostać wybudowany, razem z tą halą - to było idealne wpasowanie stadionu z zewnątrz w teren. U nas niestety będzie kupa betonu, którą mam nadzieję będą od strony zewnętrznej ratować szczegóły - czyli przede wszystkim przeszklenia, ktoś pójdzie po rozum do głowy i daruje sobie ten całkowicie nieprzyjemny dach nad wejściem, aż po umieszczenie nad tym samym wejściem wielkiej białej gwiazdy. Nie wiem czy pkt. 2 i 3 mają szansę na realizację, ale pkt. 1 czyli naprawdę spore przeszklenie tych betonowych słupów to chyba na dzień dzisiejszy mus, a wtedy i dziura z okrąglakiem może nie będą tak straszyć. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
czyżby nasz kolos wziął sie do pracy
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Już od rana pracuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Bardzo ciekawe informacje . Nie ma co psioczyc na sam stadion ,wyglada jak wiele innych np ten w Kaislerslaurten => http://stadiony.net/stadium.php?s=107 tu chodzi o wlasnie takie duperele ktore cos pan O chyba zawalił...jak wlasnie ta odlegosc C od murawy.,(w K'laurten nawet na fotkach widac ze jest gora 5 m) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Apropo stadionu w Kaislerslaurten. Jak się komuś nasz nie podoba to, niech pomyśli, że zawsze wizualnie mogło być gorzej:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Czy ja wiem czy gorzej...? Stadion Kaiserslautern od środka sprawia naprawde niezle wrażenie i jest na pewno charakterystyczny...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_z_obu_stron/
fotorelacja i opis prac wykonywany od strony boiska treningowego, szybko sie za to zabierają |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
hahaha ten w Kaiser to jakaś masakra
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Cytat:
ps. wątek to o budowie stadionu a nie o jego projektowaniu rzygać mi się chce jak kolejny raz jakiś matoł pisze żę coś jest spierdo***** i zrobił by to lepiej niż architekt - wiem wiem polak potrafi napiszcie lepiej co tam sie dzisiaj dzieje na budowie. I dla odmiany - przepięknie wygląda ten beton na słupach, gładzidki beż zacieków - jednak na budowie nie da się wylać tak ładnie żelbetu ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Uważam Obułtowicza za dyletanta, ale w 2 sprawach biorę go w obronę.
Akurat jeżeli chodzi o budynek w Hucie, to sprawa jego estetyki jest dyskusyjna. Jednym się nie podoba innym tak, ale wygląd elewacji nie jest absolutnie przypadkowy. Jest to pewien styl współczesnej architektury, w którym elewacje pozostawia się taką gołą i surową. Na świecie jest wiele takich budynków i wielu architektów, którzy uważają taki styl za nowoczesny. W Polsce jak widać po opiniach nie bardzo się podoba, pewnie ze względu na złe skojarzenia z architekturą PRL, ale w każdym razie ten budynek jest celowo tak zrobiony, a nie niewykończony. Jeśli chodzi natomiast o kwestie wentylacji, wilgoci, grzybów itd. itp. to nie on się tym zajmuje. Od tego są inżynierowie budownictwa (Budimex) i to oni zapieprzyli. Architekt tworzy projekt architektoniczny, a budowlańcy projekt budowlany, i to w nim uwzględnia się takie kwestie jak wentylacja. Powiem więcej - Obułtowicza w ogóle nie musi interesować jak i na czym to co sobie wymyśli i narysuje będzie stało, od tego są panowie budowlańcy. Jego działką jest zaprojektowanie budynku pod względem funkcji, użytkowalności i szeroko pojętej estetyki.
Ostatnio edytowane przez Pelson : 21.05.2009 o godz. 17:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Na oficjalnej napisali, że zaczynają się przygotowania do burzenia trybun A i B, a także pod parkingi podziemnie od tej trybuny na autobusy drużyn przyjezdnych, sędziów, i kibiców. Podobno wjazdy na te parkingi mają już w tym tygodniu zacząć robić. Po przeciwnej stronie nowe słupy stawiają tyle, że nieco bliżej i są jakby mniejsze (lub niżej osadzone).
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 21.05.2009 o godz. 17:28.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Na stadionie zaczyna się wreszcie budowanie
Wizualne budowanie . dziś postawiono kolejne słupy pod trybune, tylko nurtuje mnie pytanie dlaczego po prawej stronie nie ma jeszcze ani jednego ? |
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No właśnie?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może jeszcze nie minął czas odpowiedni do tego, aby beton wysechł całkowicie, albo po prostu będą budowac etapami - od lewej, do prawej
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Ta wschodnia trybuna ma mieć ponoć 12 000 pojemności. Ale z narożnikami czy bez? Bo jak się domyślam to raczej z narożnikami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Z narożnikami |
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Po wybudowaniu, miejsca na całej szerokości będą jednym wielkim sektorem. Więc od strony boiska narożnik nie będzie się tak rzucał w oczy. Oczywiście w południowej cześci trubyny będą "zasieki" oddzielające sektor gości. Ten element niewątpliwie będzie się wyróżniał . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
przyszły sezon będzie jednym z najnudniejszych i najnieatrakcyjniejszych sezonów ostatnich lat. cała czołówka: Wisła, Legia, Lech będą grać swoje mecze na jakiś zadupiach.. przykro to pisać, ale obawiam się, że to może utrudnić w.w. zespołom w zdobyciu mistrza Polski..
dlatego faworyta upatrywałbym w... GKS Bełchatów lub... Śląsku Wrocław... |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
Legia będzie grała u siebie cały czas, mimo budowy stadionu. Lech będzie grał we Wronkach tylko dwa miesiące. Tylko Wisła spędzi cały sezon poza swoim stadionem. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Cztery miesiace bedzie zamkniety stadion Lecha ale tylko 2 miesiace beda grac we Wronkach, bo pierwsze 2 miesiace to przerwa letnia!!
![]() Who loves the Fire? We do!
Who loves the Fire? We do! Who loves the Fire? We do! FIRE WE LOVE YOU!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wychodzi na to że stoi już połowa słupów na połowie od strony D , 2 w pierwszym rzędzie 10 w drugim i 3 w trzecim od strony boiska , chyba że w 1 czy 3 będzie ich inna liczba .
Mam też nadzieje ze „Ptaszek „ jak ustawi prawdo podobnie jeszcze 15 słupów na tej części od razu zostanie ustawiony na stronie od trybuny E . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez filip74 : 21.05.2009 o godz. 23:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
chciałbym zobaczy najnowszą wizualizacje panie O.jeśli to mozliwe
![]()
derr
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.stadionwisly.info/projekty - wersja 4, 6 pierwszych zdjęć, co do reszty to chyba nie oddają tego co ma być.. A ja mam takie pytanie. Czy przetarg na trybunę wschodnią obejmuje też wykonanie w niej zaplecza? I czy na wykonanie zaplecza na D będzie jakiś osobny przetarg?
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
osobiscie uważam, że przeprowadzka poza Krakow to najgorsza z możliwych opcji
Pragnę gorąco, by się tam wreszcie jedni dogadali z drugimi i z trzecimi i przy WIĘKSZEJ pomocy miasta oba kluby zostały w naszym mieście na czas remontu. Suche Stawy to dośc dobra lokalizacji. Niestety będzie to trochę kosztowało ale PANOWIE TRZEBA SIE Z TYM LICZYC !! Pomyślcie o nas - kibicach... Jaki Sosnowiec ... A Puchary Europejskie w TYLKO I WYŁĄCZNIE W CHORZOWIE !!!!! Jaki Lubin... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|