The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2009, 09:22
W Górniku to trochę inaczej wyglądało ...

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...nie_widzi.html

Cytat:
- Prezes Jędrzej Jędrych i trener Henryk Kasperczak byli uprzedzeni, nie znali tylko dokładnego terminu - mówi prezes Mueller. - Granice były jasno postawione, kibice nie mieli m.in. prawa dotknąć zawodników.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.05.2009, 09:23
jeśli zawodnicy prowadzą niesportowy tryb zycia (balują,piją,palą) i to odbija sie na wynikach to taki lekki wpierd.. jest jak najbardziej zasłużony.
Biorą grube pieniądze za to zeby zasuwac przez 90 minut na boisku, muszą wiec dbac o siebie .Oni nie musza jechac zagranice i pracowac za tysiac Euro miesiecznie bo kilka razy tyle maja w Polsce.
1,5 godzinny trening, pod prysznic i do domu a nie na 8 czy 10 godzin do roboty.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.05.2009 o godz. 10:57.
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 19.05.2009, 10:11
Pamietajcie o tym ze dotknelo to nie wszystkich bo Banaś koszulki ubierac nie musiał bo zostal uznany za jedynego dajacego z siebie wszystko w kazdym meczu (zreszta ja tez tak sadze)
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 19.05.2009, 10:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jeśli zawodnicy prowadzą niesportowy tryb zycia (balują,piją,palą) i to odbija sie na wynikach to taki lekki wpierd.. jest jak najbardziej zasłużony.
Biorą grube pieniądze za to zeby zasuwac przez 90 minut na boisku, muszą wiec dbac o siebie .Oni nie musza jechac zagranice i pracowac za tysiac Euro miesiecznie bo kilka razy tyle maja w Polsce, 1,5 godzinny trening, pod prysznic i do domu a nie na 8 czy 10 godzin do roboty.
Życzę Ci byś miał kiedyś pracodawcę, który w ten sposób będzie Cię rozliczał.
Kibic może na piłkarza gwizdać, może wywieszać transparenty i domagać się odsunięcia danego zawodnika od drużyny albo rozwiązania kontraktu. Niezadowolenie można wyrażać w cywilizowany sposób.
Odpowiedz cytując
bofff
Member

Od: 10.2007

Stary 19.05.2009, 12:10
Górnik to się brzytwy chwyta, presja aby nie spaść (ze strony sponsora) jest gigantyczna, stąd i ciche zezwolenie. Ciekaw jestem czy zabudżetowali sobie po sezonie wymianę drużyny. Bo takie votum nieufności wobec pracowników/zawodników z jednej i wkur... zawodników z drugiej do niczego innego nie zaprowadzi. Zwłaszcza jak w planach jest budowa przyszłego mistrza :-(
Odpowiedz cytując
3michal_04
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 19.05.2009, 12:51
mcovalski napisał(a):Wyświetl post
Czy wiecie może, jak wygląda transmisja ostatnich 2 kolejek? Wiem że C+ transmituje równocześnie wszystkie mecze, ale czy Orange Sport również w takiej formie będzie przeprowadzał transmisje ?

Na Orenżu od 10 do 17 magazyn Pożegnanie z ligą, natomiast od 17 do 19 transmisja łączan z DWÓCH spotkań (Cracovia - Górnik i Polonia - Lech) potem kolejny godzinny program i FINITO
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 19.05.2009, 13:05
KOMINEK napisał(a):
Jest róznica między motywacją a upokarzaniem zawodników
dokładnie
jova napisał(a):Wyświetl post
Kibic może na piłkarza gwizdać, może wywieszać transparenty i domagać się odsunięcia danego zawodnika od drużyny albo rozwiązania kontraktu. Niezadowolenie można wyrażać w cywilizowany sposób.
ba, ... w przeciwieństwie do pracownika(przynajmniej większości ;-)
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.05.2009, 13:27
Kocur napisał(a):Wyświetl post
W Górniku to trochę inaczej wyglądało ...
Niesamowita historia z samymi kulisami tego zdarzenia.Jedno co to pokazuje to totalną bezsilność trenera.To wygląda troche tak jakbym miał brata młodszego który nawywijał by jakieś numery i sam nie chcąc/nie potrafiąc go do pionu przywołać , nasłał bym na niego jakiś zbirów

Kasperczak poleci po sezonie - pytanie tylko czy jego praca będzie oceniana jako mierna czy niedostateczna
Bardziej się skłaniam ku temu że jednak utrzymają się - wtopa z niepokalanymi i wygrana z Groclinem.To może dać baraże ale z drugiej strony przy niekorzystnych rozstrzygnięciach, mogą i bezpośrednio polecieć.
A Kasper niech wróci do afrykańskiego leżenia na hamaku i popijania zimnych drinków - klubowy trener już z niego nie będzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 19.05.2009, 13:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jedno co to pokazuje to totalną bezsilność trenera.
albo ratuje "rzyć" u kibiców, spieprzyły władze, spieprzył Kasperczak to jak była możliowość przeniesiono całą winę na piłkarzy

a Kasperczak to czasem min. za motywowanie pieniędzy nie dostaje?
złośliwie powiem "...trzeba zapierdalać" panie Henryku ;-)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 19.05.2009 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.05.2009, 13:57
szczebrzeszcz napisał(a):
zawsze mial problem z motywowaniem pilkarzy -> patrz Dinamo Tbilisi
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.05.2009, 13:58
http://sport.wp.pl/kat,1742,title,Pi...80de&_ticrsn=5

Cytat:
Do skandalicznego zajścia doszło podczas zgrupowania płockiej Wisły. Na treningu drużyny pojawili się chuligani. Jeden z nich, po krótkiej wymianie zdań skopał Adama Majewskiego na oczach całego zespołu.
więcej w linku

to 1 liga, nie ekstraklasa, ale jest to niejako związane z tematem
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2009, 14:02
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post

No dokładnie - po pierwsze to po to mu m.in płacą by nie trzeba było do takich metod się posuwać.Po drugie widać że trener jest obrażony na grajków, bo normalnie to powinien stanąć pierwszy w szeregu.
A najgorsze w tym wszystkim jest to że nikt cudów nie wymagał.Tylko się utrzymać spokojnie.

Ja przewidywałem że to może być niewypał ale do łba mi nie przyszło że aż tak fatalnie Górnik grać może, zresztą żeby nie było że ze mnie taki wizjoner to też myślałem że Franek w Jadze to będzie niewypał a wyszło zupełnie odwrotnie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.05.2009, 14:11
jova napisał(a):Wyświetl post
Panowie - mówimy tutaj o piłkarzach.

Pracą piłkarza jest trenowanie i nieustępliwa walka, by osiągać jak najlepsze wyniki wraz z zespołem na rzecz swojego pracodawcy.

Za swoją pracę piłkarze otrzymują w skali krajowej gigantyczne pieniądze.

Nie da się ukryć, że pomimo iż wszyscy mają kontrakty profesjonalne, to w Polsce zachowują się jak zupełni amatorzy, bez ukierunkowania na walkę, sukces itd. Spora część woli fureczki, żel, solarium, szeroko pojęty "lans" (tak m.in. mówił swego czasu o chłopakach z Zabrza Tomasz H.).

Cywilizowane sposoby już dawno ich przestały interesować, tak samo jak gówniarzy w szkołach przestaje interesować autorytet nauczyciela, tak się dzieje w społeczeństwie opartym na konsumpcji. Dla jednego, czy drugiego już g... znaczy, że na niego pogwiżdżą, pogwiżdżą pójdą zapierdzielać na następny dzień do roboty, a ja sobie podjadę moją furą, na którą w życiu nie zarobią, na dyskę i walnę parę browców na odstresowanie.

Prawda, prawdą każdy decyduje co chce robić po pracy, ale jeśli swą pracę wykonuje źle - a piłkarze Górnika w kilku ostatnich meczach ją wykonywali bardzo źle - to "męska rozmowa" nikomu na złe jeszcze nie wyszła (nie mówię o przypadku Wisły Płock - bo tak być nie powinno). W końcu - od początku do końca gra się dla widza, dla kibica, więc jak wszystkie tradycyjne środki przestały działać, kibice po prostu przekazali piłkarzom, jak powinno wyglądać ich podejście do pracy. Rozumiem za skandaliczne zachowanie to, gdyby kibice Wisły przyszli do wypruwającego sobie żyły na boisku Sobola i jemu grozili, że jeśli Wisła nie zdobędzie MP to wp...l.
Utarło się, że w polskiej lidze nie trzeba być profesjonalistą - bo wcześniej można było kupić, teraz można olać, odbębniać swoje, raz lepiej, raz gorzej. 3 miesiące przerwy między rundami, a później niemal tyle samo zapieprzu i wakacje. Trenerzy w większości na to przyzwalają (lub sami nie wiedzą, że można inaczej), a później się dziwić, że się dostaje od słabych drużyn w pucharach. Zresztą nawet u nas mieliśmy przykład jak można profesjonalizm wymagający ciężkiej pracy, bardzo szybko wyje...ć
Ostatnio edytowane przez eye63 : 19.05.2009 o godz. 14:15.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2009, 14:26
Ja nie popieram takich metod ale z drugiej strony rzeczywiście nie ma się co przesadnie użalać nad grajkami.
Górnik jest jaskrawym przykładem drużyny, w której zawodnicy mają wszystko w dupie.Można przegrywać, można spaść, ale trzeba walczyć.Różne drużyny były w tym sezonie na Reymonta ale takich za przeproszeniem ciot tom nie widział.To nawet Beitar rozłożony przez nas pięknie, walczył.A Górnik?Przegrywali w zasadzie wszystkie pojedynki, czy to 'w parterze' czy w górze i tylko słaba skuteczność i totalny przypadek(gol dla nich) spowodowało że nerw był przez większość meczu.

To Lechia pokazała jak się walczy w ostatnim meczu gdzie piłkarsko są klasę niżej niż Amica.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 19.05.2009, 14:30
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Za swoją pracę piłkarze otrzymują w skali krajowej gigantyczne pieniądze.
niikt nie zaprzecza w większość słów które napisałeś, jednak mam wątpliowości co do tego zdaania...

bo można wsyunąć wniosek, że to powinien być główny motywator, niestety praktyka pokazuje, że za pieniędzmi powinno stać coś jeszcze... tu pole do popisu ma trener, ma zarząd który podpisuje konrakty (po to się robi konrakty motywacyjne, żeby zawodnik wiedział ile może stracić, a potencjalna strata silniej motywuje aniżeli mozliwy zysk)

pieniądze to skuteczny motywator, ale źle użyty zabija każdy inny rodzaj motywacji, a i skutki może mieć krótkotrwałe
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 19.05.2009 o godz. 14:32.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.05.2009, 14:34
eye63 napisał(a):Wyświetl post
Zresztą nawet u nas mieliśmy przykład jak można profesjonalizm wymagający ciężkiej pracy, bardzo szybko wyje...ć
A wzorem profesjonalizmu był przez lata trener, u którego piłkarze olewali najważniejsze mecze.
To, że Kasperczak sobie nie radzi z zawodnikami Górnika mnie nie dziwi - z naszymi też sobie nie radził. Miał tylko świetny skład, pilkarzy, którzy na pół gwizdka grali więcej niż reszta ligi gryząc trawę. W Zabrzu naściągał wyżelowanych średniakow za chore sumy, ale nie udalo mu się zbudować drużyny. Pozbył się Hajto, jedynego gościa który mógłby postawić szatnię do pionu, to teraz zostali mu już tylko kibice.
A im się akurat nie dziwię - oni doskonale zdają sobie sprawę, że to dla ich klubu spadek może oznaczać prawdziwą tragedię. Na pewno nie będę użalał się nad biednymi, poniżanymi kopaczami - skoro brak im ambicji, to wątpię, aby ich to naprawdę ruszyło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.05.2009 o godz. 16:24.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
p e t e r
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.05.2009, 14:47
A w ogóle to Banaś założył koszulkę na tamtym treningu? Bo tylko od niego kibice tego nie wymagali.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Stary 19.05.2009, 14:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
oni doskonale zdają sobie sprawę, że to dla ich klubu spadek może oznaczać prawdziwą tragedię.
dramatyzujesz,
Lechia G. zaczynała bodaj od A klasy, i co jej kibice mają powiedzieć
poza tym właściciel Górnika zapowiedział, że zostaje nawet przy spadku

PS. też mi się wydaje, że piłkarzy to nie ruszy
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2009, 15:04
Zobaczymy w sobotę czy ich ruszyło - ja przewiduje spokojne 2-0 dla gospodarzy, więc zgadzam się z Wami
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Stary 19.05.2009, 15:35
szczebrzeszcz napisał(a):Wyświetl post
niikt nie zaprzecza w większość słów które napisałeś, jednak mam wątpliowości co do tego zdaania...

bo można wsyunąć wniosek, że to powinien być główny motywator, niestety praktyka pokazuje, że za pieniędzmi powinno stać coś jeszcze... tu pole do popisu ma trener, ma zarząd który podpisuje konrakty (po to się robi konrakty motywacyjne, żeby zawodnik wiedział ile może stracić, a potencjalna strata silniej motywuje aniżeli mozliwy zysk)

pieniądze to skuteczny motywator, ale źle użyty zabija każdy inny rodzaj motywacji, a i skutki może mieć krótkotrwałe
Pełna zgoda, nie o ten kontekst mi chodziło. Myślałem raczej o tym, że piłkarze zarabiają niebotyczne pieniądze, w porównaniu do takiego jakiegoś najprostszego robola na Śląsku, który zawsze tę kasę ciuła, żeby być na meczu, czasem może i z synami (zresztą to uogólnienie można oczywiście rozciągnąć na większość polskich stadionów) - i na tym Górniku spinają się i przychodzą po te bodaj 15 tysięcy na mecz. Przychodzą nie po to, żeby się powk...ć na sieroty, tylko żeby zobaczyć dobry mecz, wygrany, bądź przegrany, ważne aby po walce.

Większość tych piłkarzy nie rozumie, że płacone wynagrodzenie pochodzi w 100% od kibiców [bo kibice płacą za bilety i to dzięki kibicom są w klubie sponsorzy, nowy właściciel (który przecież też najczęściej jest kibicem) itd.] i że nie można przejmować się sobą i tym, aby mi było jak najlepiej. Trzeba uświadomić sobie, że jest coś takiego jak tradycja, że są kibice, którzy tę tradycję pielęgnują i to, że tu gram, to dla mnie powód do ciężkiej pracy, a nie tylko liczenie zer na koncie.

Dla mnie kontrakt motywacyjny to niestety uderzenie właśnie po koncie, nie po ambicji, nie po głębszych wartościach, tylko po mamonie, jako tej, która stanowi główny składnik motywacji. Niestety takie czasy i ta maszynka już za daleko zajechała, kontrakty przeskalowane co najmniej 10 krotnie, nie mówiąc już o tych bogatszych krajach.

Znamienne dla mnie były słowa któregoś z piłkarzy Wisły, po tym jak zawisł na D transparent ze słowami H. Reymana, że "to niepotrzebne, bo te słowa wiszą w szatni". I co z tego, że wiszą w szatni, jak pewnie większość nawet chwili nie póświęci, by na nie spojrzeć, by się zastanowić o co chodziło. Ot, kilka liter. I moim zdaniem bardzo dobrze, że wywieszony został ten transparent, po to, aby przy zbijaniu kasy, uświadomić niektórym, że te słowa dla niektórych mają ogromne znaczenie, że to dla tych ludzi grasz i to dla nich masz pracować jak najciężej, że większą wartością od tej kasy którą posiadasz - jest szacunek tych ludzi, dla których grasz. U nas (w Polsce) niestety patrząc na takie Wisły Płock, Amici Wronki, Arki Gdynia - nasuwa się bolesne spostrzeżenie, że liczy się kasa, a szacunek powinien być do tego ile zarabiam, a nie w jaki sposób.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.05.2009, 10:19
To Frania jednak chcą wywalić, jeśli to prawda to chyba nie wpłynie to mobilizująco na atmosfere w Lechu

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
Stavanger
Senior Member

Stary 21.05.2009, 10:25
Nie wiem, na ile prawdziwa jest ta informacja. Może chcą poeksperymentować w Lechu z takim młodym szkoleniowcem ( czyżby zazdrościli nam Skorży? ). Trzeba poczekać do końca sezonu i śledzić informacje. Według mnie to Smudzie należy się 100% podwyżka. Z tymi "arcygwiazdorskimi" piłkarzami jakoś się w Europie zaprezentował, włożył dużo poświęcenia w ten zespół. No ale komuś na Smudzie nie zależy. Osobiście nawet go lubię. A gdyby go zwolnili to chłop z takim CV to pracę spoko znajdzie.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.05.2009, 14:58
napewno Ulatowski wiele skorzystał na wspópracy z Leo i jest to bardzo obiecujący młody trener jednak Smuda w przeciwieństwie do innych naszych szkoleniowców nie kompromituje sie w pucharach europejskich.
Generalnie uważam że zwolnienie Smudy to spory błąd.Tak coś czuje że prędzej czy później Franz wróci do ...Widzewa który znowu buduje mocny zespół.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.05.2009, 15:16
Ciekawe ze media juz teraz o tym trąbią.

Przeciez Amika popwinna i sie skupic na walce o Mistrzostwo a nie o to kto bedzie kiedys tam ich trenerem.

A zreszta..nie moj cyrk,nie moje małpy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.05.2009, 16:17
Bardzo ciekawe jest to że we wczorajszym PS Smuda twierdził że to Maciek Skorża jest w stresie bo ważą się jego losy w Wiśle . Według niego Maciek miałby być zmieniony w przypadku nie zdobycia mistrzostwa. Odebrałem to jako typową gierkę psychologiczną ale może coś jest na rzeczy i Franio czai się na fuchę po Maciusiu. Ale byłyby jaja gdyby się to ziściło.... .
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.05.2009, 16:22
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawe jest to że we wczorajszym PS Smuda twierdził że to Maciek Skorża jest w stresie bo ważą się jego losy w Wiśle . Według niego Maciek miałby być zmieniony w przypadku nie zdobycia mistrzostwa. Odebrałem to jako typową gierkę psychologiczną ale może coś jest na rzeczy i Franio czai się na fuchę po Maciusiu. Ale byłyby jaja gdyby się to ziściło.... .
Jakakolwiek będzie nasza pozycja na koniec sezonu to nie wyobrażam sobie żeby zwolniono Skorżę.
Ciągłość pracy trenerskiej jest w profesjonalnym futbolu bardzo ważna. Łudzę się, że Cupiał w końcu to zrozumiał.
A co do Lecha to na pewno takie spekulacje prasowe im nie pomagają
Dobrze, że wygrali Puchar Polski, dzięki temu i Polonia i Bełchatów mają jeszcze o co grać i następna kolejka zapowiada się bardzo ciekawie.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.05.2009, 17:34
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

no proszę jakie to smutne, cały świat przeciwko Smudzie i Amice, szczerze do szału to mnie już doprowadzają jego wypowiedzi, w każdej musi mieć o coś pretensje, zawsze mu coś nie pasuje, jak zremisuje to nie wina jego i jego pseudo grajków tylko reszty świata
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 21.05.2009, 17:58
gromaders napisał(a):Wyświetl post

no proszę jakie to smutne, cały świat przeciwko Smudzie i Amice, szczerze do szału to mnie już doprowadzają jego wypowiedzi, w każdej musi mieć o coś pretensje, zawsze mu coś nie pasuje, jak zremisuje to nie wina jego i jego pseudo grajków tylko reszty świata
Nie minely dwa dni jak Smuda wypowiadal sie identycznie o Macku Skorzy, a tutaj prosze, teraz go do szalu to doprowadza "Kali ukrasc krowa..."
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 21.05.2009, 18:46
gromaders napisał(a):Wyświetl post

Podobnie do Petrescu albo obecnego zarządu KP Legia.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Stary 21.05.2009, 19:10
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,w...wiadomosc.html

No to z dlugoscia kontraktu nie zaszaleli,a i Chalbinski tez musi byc niezle zdesperowany ze sie na to zgodzil
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów