The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2009, 18:43
Z drużynami walczącymi o wszystko (potencjalnymi spadkowiczami)
Mecze Lecha:
Lech Poznań - Ruch Chorzów
Lech Poznań - Lechia Gdańsk
Lech Poznań - Cracovia

Mecze Legii:
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Mecze Wisły:
Piast Gliwice - Wisła Kraków
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków

+ WISŁA - LEGIA

Tylko Wisła gra z tymi drużynami na wyjeździe więc nie wiem skąd ten hurraoptymizm

Wg mnie Legia da radę i będzie MP... Ale gdybać w tej chwili nie ma co. Pierwszy raz od paru lat końcówka będzie BARDZO emocjonująca...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 26.04.2009, 18:54
Witam,

Sytuacja w tabeli po meczu Amiki z Legią bardzo korzystna dla nas ... teoretycznie. Moim zdaniem trener i zawodnicy powinni mieć świadomość ,że ten tytuł MP jest jak najbardziej realny w tym roku. Równie dobrze jednak można to spier dolić. Te ostatnie pięć spotkań to nie będzie jakiś spacerek. Mam nadzieję ,że Brożek z Boguskim wspierani przez całą drużynę staną na wysokości zadania i będą zapewniali nam zwycięstwa w każdym kolejnym meczu. Obyśmy tylko nie wyłapali głupich remisów na własne życzenie z ŁKS-em czy Śląskiem. Musimy wygrać z Legią u siebie. Swoją drogą cała Polska padłaby chyba ze śmiechu z tych dziennikarzy ,którzy jakieś 10 miesięcy temu koronowali już na mistrza Amikę.

PS. Całkiem fajne hasło na transparent "5 ZWYCIĘSTW DO KOŃCA"... coś w stylu "no pasaran" (czy jak to się to pisze...?)
Ostatnio edytowane przez Bronex : 26.04.2009 o godz. 19:00.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.04.2009, 18:55
Z tym rzekomo najlepszym terminarzem dla nas to gruba przesada. Trzy mecze na wyjeździe i mega ciężki mecz z Legią. Żeby nie było tak, że już za tydzień zostaniemy pozbawieni wszelkich złudzeń, bo kto jak kto ale my uwielbiamy grać totalny piach na wyjazadzach. Niestety ale cały czas to Lech ma najlepszy układ, i jak będą grać dwie połowy takie jak drugie 45 min z Legią czy Łksem zamiast jednej to na luzie wygrają wszystko do końca.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.04.2009, 18:58
hey ty amica a co zrobicie jak sraxa wam nieda 3 pktow? Zerwiecie z nimi zgode? XDDDDDDDDDDDDDDDD

//edit

amica holsie przez monitorem ten weekend pechowy dla waszej triady szparka i craxa z duma zmierzaja do 2 ligi a wy juz niedlugo zarzutki korupcyjne ))
Ostatnio edytowane przez Lechista69 : 26.04.2009 o godz. 19:00.
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.04.2009, 19:01
Jeszcze wszystko się może zdażyc różne rzeczy się dzieją zawodnicy i drużyny całe łapią zadyszkę i grają nie równo a sredniacy i spadkowicze walcza o zycie lub promocję do innego klubu , czekajmy sporo nas zdziwic może tym bardziej że czołówka gra nierówno .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2009, 19:02
sq napisał(a):Wyświetl post
...
Nie ma mowy o hurraoptymizmie ale:
+ Polonia W. - Lech (Polonia walcząca jeśli nie o mistrzostwo to o puchary)
+ Śląsk - Lech i Śląsk - Legia (Wrocławscy piłkarze grają o miejsce w kadrze silniejszego w przyszłym sezonie Śląska i szerokiej rzeszy kibiców)
+ niektóre zespoły takie jak np. ŁKS mogą się lada kolejka już utrzymać i wtedy automatycznie wkradnie się rozprężenie w ich szeregi
+ zespoły z dołu tabeli mimo, że walczą o utrzymanie i stąd może są bardziej zaangażowane to jednak są słabsze od tych z górnej jej połówki stąd taka a nie inna ich aktualna pozycja.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 26.04.2009 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 26.04.2009, 19:11
Lech*jsta69 no comments... jesssuuu że tacy się rodzą jeszcze

felipe
Legia i Lech zagrali pod Wisłę... ale mała tabela nie jest taka fajna dla was...
Lech 4 6 6:3
Legia 3 5 3:2
Wisła 3 1 3:7
Każda drużyna z trójki będzie miała ciężko w walce o MP
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 26.04.2009, 19:12
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Z tym rzekomo najlepszym terminarzem dla nas to gruba przesada. Trzy mecze na wyjeździe i mega ciężki mecz z Legią. Żeby nie było tak, że już za tydzień zostaniemy pozbawieni wszelkich złudzeń, bo kto jak kto ale my uwielbiamy grać totalny piach na wyjazadzach. Niestety ale cały czas to Lech ma najlepszy układ, i jak będą grać dwie połowy takie jak drugie 45 min z Legią czy Łksem zamiast jednej to na luzie wygrają wszystko do końca.
Tak warunek jest jeden mecze muszą trwac tylko 45 minut i to tych drugich
wszystkie kalkulacje i wskazywanie zwycięzcy biorą w łeb bo sporo gier przed nami wiec nie ma co wyrokowac .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.04.2009, 19:14

felipe napisał(a):Wyświetl post
A w temacie - nie pamietam takiej rundy, gdzie wszyscy tak solidarnie zagrali dla Wisły
wręcz przeciwnie, najczęściej to wyniki przeciw nam się układały. Najgorsza 14 i 15 kolejka . My dwa razy wpadka (Ruch i Śląsk) a reszta (Bełchatów, Śląsk - to nie bolało aż tak, Lech i Legia dwa zwycięstwa. Tylko Polonia raz zremisowała). Sześć punktów poszło w kosmos, a my z pierwszego na piąte miejsce.
Dobrze, że córki nie mam, też by pewnie coś w tym czasie wywinęła

Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.04.2009, 19:23
też gracie ze Śląskiem
a zespoły z dołu tabeli grają z zębem o utrzymanie,.. nie zaprzeczysz chyba?
Jednak ze Śląskiem gramy u siebie, gdzie mamy najlepszy bilans meczów spośród wszystkich drużyn E.
Walka na całego to może być za mało jeśli brakuje umiejętności. Wolę grać na wyjeździe z zaangażowanym, lecz słabym Piastem (nic nie umniejszając temu zespołowi) niż z co prawda nie mającym już nic do osiągnięcia ale silnym w tym sezonie Śląskiem gdzie w dodatku trybuny są zwykle szczelnie wypełnione żywiołowo dopingującymi kibicami. Mecz w Gdańsku będzie dodatkowo meczem przyjaźni i publiczność nie będzie wrogo nastawiona w stosunku do Wisły.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 26.04.2009 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 26.04.2009, 19:26
Legia i Lech zagrali pod Wisłę... ale mała tabela nie jest taka fajna dla was...
Za to duża nie jest fajna dla Was.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.04.2009, 19:33

. ale mała tabela nie jest taka fajna dla was...

cale szczescie gra sie 30 meczy w lidze a nie tylko 4... i tu własnie wychodzi klasa mistrza...
nie przekreslajac jeszcze Lecha bo oni tez moga byc jeszcze w ''najlepszej sytuacji'' w przypadku naszego-- tfu tfu remisu z Legia...

jest to sezon jakiego dawno nie bylo.
Dla Nas wystarczy ''tylko'' wygrac 5 meczy
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 26.04.2009, 19:34
Różnica między wami a nami jest taka że wy rządzicie Ekstraklasą od paru lat i MP jest dla was na porządku dziennym - my mamy cały czas nadzieję
Lechita pełen pokory. Szacun
Odpowiedz cytując
puszek06
Banita

Od: 11.2008

Stary 26.04.2009, 19:38
wiadomo tylko, że wszystko może sie zdarzyć.. mu tu gadu gadu o Wisła- Legia a tu w piątek mamy ciężki mecz z Piastem i jak mamy myśleć o mistrzu,pucharach to należy ten mecz wygrać. może być gol w 94 minucie dla Wisły zwycięski, mogą to wymęczyć ale muszą być 3 pkt... Zerkam własnie na portale oraz "szybką piłke" (straszne pajace) i troche mnie dziwi bo już przebokują że Wisła ma najlepiej, że terminarz, że piłke dobra... - kurde 5 meczy a oni zachowują się jak w Grudniu gdy zakładali się o wszsytko że Lech będzie mistrzem..
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 26.04.2009, 19:50
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
cale szczescie gra sie 30 meczy w lidze a nie tylko 4... i tu własnie wychodzi klasa mistrza...
nie przekreslajac jeszcze Lecha bo oni tez moga byc jeszcze w ''najlepszej sytuacji'' w przypadku naszego-- tfu tfu remisu z Legia...

jest to sezon jakiego dawno nie bylo.
Dla Nas wystarczy ''tylko'' wygrac 5 meczy
Dla Legii znaczy to samo
Dla Lecha już niestety też to samo jeśli w meczu Wisła-Legia padnie remis

Krissu wy utratę MP przełknęliście i zdobyliście MP rok później. Lech od dawna nie miał MP więc cały czas to jest w kategorii "nadzieja" a nie "rzecz oczywista".
Jak w Hiszpanii - rządzą Real i Barca i tylko raz po raz ktoś pomiesza szyki..
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 26.04.2009, 19:53
Krissu wy utratę MP przełknęliście i zdobyliście MP rok później. Lech od dawna nie miał MP więc cały czas to jest w kategorii "nadzieja" a nie "rzecz oczywista".
Ale wielu Twoich kolegów o tym zapomina. Zwłaszcza po ułańskiej szarży w Pucharze UEFA. Ba! Zapomina o tym wielu dziennikarzy, którzy dudnili "Lech-Mistrz!" od listopada.

Ja tylko zwróciłem uwagę na fakt, że patrzysz na wszystko z dystansem. Nic więcej
Odpowiedz cytując
bb.1906
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.04.2009, 19:59
W meczu z Piastem u nas zagrożeni kartkami Małecki i Zieńczuk, a w Legii w meczu z ŁKS-em Chinyama i Rzeźniczak.

Biorąc pod uwagę napięty terminarz Legii, myślę że upatrywanie szans w tym, że może stracić punkty z ŁKS wcale nie jest szaleństwem. Dzisiaj w drugiej połowie kondycyjnie wyglądali fatalnie. W środe grają z Ruchem, a już w sobotę o 16 z ŁKS-em.
Ostatnio edytowane przez bb.1906 : 26.04.2009 o godz. 20:12.
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Stary 26.04.2009, 20:12
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Ale wielu Twoich kolegów o tym zapomina. Zwłaszcza po ułańskiej szarży w Pucharze UEFA. Ba! Zapomina o tym wielu dziennikarzy, którzy dudnili "Lech-Mistrz!" od listopada.

Ja tylko zwróciłem uwagę na fakt, że patrzysz na wszystko z dystansem. Nic więcej
Ee... przesadzasz. Wielu moich kolegów też patrzy z dystansem (nie liczmy oszołomów z onetu )
Ja staram się patrzeć trzeźwo (na tym forum też zdarza się to niestety mniejszości)
Lech w UEFA? Podobał mi się.
Balonik nadmuchany przez media? Dla mnie masakra bo w Lechu się obudziły "gwiazdeczki". Zamiast grać swoje to czytają f*kt i gów.wyborczą. Macie szczęście że Wiślaków media nie głąskają bo by pewnie nie grali tak ładnie jak w ostatnich meczach.

bb.1906 napisał(a):Wyświetl post
W meczu z Piastem u nas zagrożeni kartkami Małecki i Zieńczuk, a w Legii w meczu z ŁKS-em Chinyama i Rzeźniczak.
Zakładając że wszyscy czterej dostaną kartki.. w meczu Wisła-Legia to raczej klub z Warszawy będzie osłabiony bo kto im ma te bramki strzelać.......
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 26.04.2009, 20:15
bb.1906 napisał(a):Wyświetl post

Biorąc pod uwagę napięty terminarz Legii, myślę że upatrywanie szans w tym, że może stracić punkty z ŁKS wcale nie jest szaleństwem. Dzisiaj w drugiej połowie kondycyjnie wyglądali fatalnie. W środe grają z Ruchem, a już w sobotę o 16 z ŁKS-em.
Chinyama, Rzeźniczak, Borysiuk.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 26.04.2009, 20:22
Balonik nadmuchany przez media? Dla mnie masakra bo w Lechu się obudziły "gwiazdeczki". Zamiast grać swoje to czytają f*kt i gów.wyborczą. Macie szczęście że Wiślaków media nie głąskają bo by pewnie nie grali tak ładnie jak w ostatnich meczach.
Może coś w tym jest. Mnie np zastanawia fakt notorycznego pomijania Wisły wśród kandydatów do mistrzostwa. Niby mówią, że "jest jeszcze Wisła" ale to tak na odpiernicz jest. Oczywiście mogę się czepiać.
Jestem Polakiem więc mam obowiązki Polskie...
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 26.04.2009, 20:27
Tabela spłaszczona niesamowicie. Szanse wszystkich 3 zespołów są raczej takie same. W tym sezonie liga jest nieprzewidywalna i chyba dopiero po ostatniej kolejce poznamy mistrza. Fajnym scenariuszem okazałby się tytuł dla Wisły i spadek tych z garbatą dolą. Jezu, chyba by .......ca dostali
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.04.2009, 20:32
Grunt, że wreszcie wszystko zależy tylko od nas

Tabela jest całkowicie płaska, przewagę punktową Legii i Wisły niwelują bezpośrednie dwumecze Lecha z oboma drużynami. Kto gra wobec tego najlepiej? Spojrzenie na tabelę wiosenną mówi wszystko:
1. Wisła Kraków 8 18 5 3 0 13-5 4 0 0 10-3 1 3 0 3-2
2. GKS Bełchatów 8 16 5 1 2 12-6 2 1 1 7-4 3 0 1 5-2
3. Legia Warszawa 8 15 4 3 1 12-3 2 2 0 9-1 2 1 1 3-2
4.
Lech Poznań 8 14 3 5 0 10-7 1 3 0 3-2 2 2 0 7-5
5. Jagiellonia Białystok 8 13 4 1 3 11-6 4 0 0 10-1 0 1 3 1-5 2 4 1 1 0 5-1
6.
Piast Gliwice 8 13 4 1 3 6-5 2 1 2 4-4 2 0 1 2-1 2 4 1 1 0 2-1
7.
Łódzki KS 8 13 4 1 3 12-12 2 0 2 7-6 2 1 1 5-6 2 0 0 0 2 0-5
8.
Polonia Warszawa 8 12 3 3 2 9-8 1 2 1 3-4 2 1 1 6-4
9. Górnik Zabrze 8 10 2 4 2 8-8 1 2 0 5-3 1 2 2 3-5 1 1 0 1 0 1-1
10.
Śląsk Wrocław 8 10 2 4 2 9-6 2 1 1 6-2 0 3 1 3-4 1 1 0 1 0 1-1
11. Odra Wodzisław Śląski 8 9 2 3 3 4-10 1 2 1 2-2 1 1 2 2-8
12. Polonia Bytom 8 8 2 2 4 4-11 1 2 1 3-5 1 0 3 1-6 2 6 2 0 0 2-0
13.
Cracovia 8 8 2 2 4 9-15 2 2 0 5-2 0 0 4 4-13 2 3 1 0 1 3-2
14.
Lechia Gdańsk 8 8 2 2 4 8-10 2 1 2 6-5 0 1 2 2-5 2 0 0 0 2 1-4
15.
Ruch Chorzów 8 4 1 1 6 4-9 0 0 4 1-6 1 1 2 3-3
16. Arka Gdynia 8 2 0 2 6 3-13 0 0 3 0-3 0 2 3 3-10
Powód: poprawiona tabelka
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 26.04.2009 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.04.2009, 21:19
Patrząc na tabele to po dwóch najbliższych kolekach powinny być bezpieczne Jagielonia i ŁKS. Lechia powinna mieć kilka punktów więcej. ale jeszcze bezpieczna nie będzie no chyba że wykażą formę ponad normę . Miejmy nadzieję że te drużyny jak najdzybciej załatwią sobie byt na przyszły rok i w meczach z nami będą grały o pietruszkę. Najfajniej to jakby Lechia załtwiła sobie ligowy byt na 3 kolejki przed końcem
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.04.2009, 21:47
Panowie tylko nie remis, z remisu bedzie sie cieszył ten Pan ( Skorza) -mówił dzis rano Bozydar Ivanow.I masz Ci los! Trener Skorza równiez wykrakał ,kibicuje Legii w I połowie, w II połowie kibicuje Lechowi - głosił
Remis który cieszy, bardzo,wynik najbardziej korzystny( wbrew temu co pisała wiekszosc-zwyciestwo Legii,moze jeszcze po bramce Chiniego!?)
Na dzis szanse poszczególnych zespołów mozna ocenic na 33%. Wisła,Legia czy Lech sa w stanie wygrac kazdy mecz jaki pozostał,ale moga je równiez przegrac czy zremisować.Zadecyduje forma dnia,psychika i jak sie dzis okazało - kondycja
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.04.2009, 22:06
Ale się porobiło , normalnie szok - gdyby mi ktoś powiedział tak po 2 kolejkach tej rundy że tak to bedzie wyglądało to bym go wyśmiał chyba.

Rzeczywiście w zasadzie to jest 33/33/33.
Z jednej strony teoretycznie najlepszy układ gier ma Legia - pomijając mecz z nami
Z drugiej strony my też nie mamy źle i do tego gramy z Legią u siebie
Z trzeciej niby Lech ma ten punkcik mniej ale to oni będą patrzeć jak dwójka konkurentów będzie się wyżynać w bezpośrednim meczu.Do tego mają lepszy bezpośredni bilans tak z nami jak i z Legią więc wirtualny punkcik jest u nich.

Pytanie najważniejsze - co zrobi.....Śląsk - ma potencjał by urwać punkty całej trójce,ma dużą motywacje(potężny sponsor) i nie zdziwił bym się gdyby to właśnie mecze Śląska zadecydowały o mistrzu w tym roku i tu też mamy nieźle.Nie dość że gramy u siebie, to jest to ostatni mecz
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 26.04.2009 o godz. 22:09.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 26.04.2009, 22:20
Niektórzy dziwne teorie wysuwają. Moim zdaniem:
  • Następna kolejka nie jest rozstrzygająca. Nawet jeśli Wisła przegra z Piastem, a rywale wygrają (Legia z ŁKS, Lech z Chorzowem) to sprawa złota wciąż w pełni pozostaje otwarta.
  • Można z 98-procentowym prawdopodobieństwem stwierdzić, że każda drużyna z całej trójki pogubi punkty do końca sezonu (i to nawet pomijając bezpośredni mecz Wisła-Legia). Więc teorie o seryjnym wygrywaniu włożyłbym między bajki.
  • Na ten moment Lech ma lepszy bilans meczów z Legią i Wisłą. I jest niemała szansa, że to będzie miało znaczenie w końcowej tabeli.
  • Teorie o jakichś nietypowych rozstrzygnięciach w "meczach przyjaźni" (Lechia z Wisłą, Lech z Cracovią) to dla mnie abstrakcja. Tu się gra o pieniądze, utrzymanie, Ligę Mistrzów i pozaboiskowe przyjaźnie nie mają zastosowania na murawie.

Proponuję alternatywną tabelę, wg straconych punktów (wszystkim ucinając po 24 stracone punkty):
Kod:
1. Legia   5 0
2. Wisła   5 0
3. Lech    5 1
4. Polonia 5 3
5. GKS     5 3
Do stracenia jeszcze w sumie 15 punktów (5x3).
Bilanse w bezpośrednich pojedynkach (+lepszy, -gorszy, =remisowy, ?do rozegrania):
Kod:
	zLegią	zWisłą	zLechemzPolonią	zGKSem
Legia		?	-	-	+
Wisła	?		-	+	+
Lech	+	+		?	=
Polonia	+	-	?		?
GKS	-	-	=	?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.04.2009, 22:27
Ja nie piszę o meczach przyjaźni a o tym że lepiej grać z drużyną pewną ligowego bytu niż z walczącą o życie...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.04.2009, 22:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony teoretycznie najlepszy układ gier ma Legia - pomijając mecz z nami
No właśnie ciekawy paradoks. Z perspektywy kibica Wisła może się wydawać, że Legia ma najlepszy rozkład(to przez to że najtrudniejszy mecz gra z nami) ale obiektywnie patrząc tak naprawdę ma ciut gorszy od Amici. I Amica i Legia mają 3 słabsze zespoły u siebie, wyjazd do Sląska i odpowiednio mecz z Polonią i Wisłą. Chyba każdy by wolał Polonie od nas.

My mamy całkowicie inaczej, 3 słabsze zespoły na wyjeździe(dzisiejszy remis daje nam to, że najprawdopodobniej będziemy mogli sobie pozwolić na jeden remis) i Legie u siebie(musimy wygrać) a na koniec Śląsk.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 26.04.2009 o godz. 22:56.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 26.04.2009, 23:02
ja Wam mówię, że zdobędziemy majstra na 2 kolejki przed końcem! Legia teraz zremisuje, Lech też, Wisła wygra, później pojedziemy Legie, a Lech zremisuje i tabela wygląda tak:

Wisła 57 pkt
Legia 52 pkt
Lech 52 pkt

kolejka 3 od końca, wygrywamy, Legia przegrywa (!!!), Lech remisuje.

Wisła 60 pkt
Lech 53 pkt
Legia 52 pkt

7 punktów przewagi na 2 mecze do końca = mistrzostwo POLSKI !!!
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.04.2009, 23:15
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Witam,

PS. Całkiem fajne hasło na transparent "5 ZWYCIĘSTW DO KOŃCA"... coś w stylu "no pasaran" (czy jak to się to pisze...?)

Tez mi takie cos do głowy przyszło

Jak to pieknie brzmi wygrac wszystkie 5 meczów i Mistrz nasz

W kazdym razie walka bedzie w tym sezonie pasjonujaca

Amika która jakby chwycila zadyszle ,Legia ktora powoli z niej wychodzi no i My ,ktory jak to powiedzial red Błonski w Super Szybkiej Pillce "jestesmy głownym kandydatami do Mistrzostwa",zadko sie z nim zgadzam ale tu przyznaje 100% poparcia
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów