The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2009, 11:12
tutaj więcej informacji na temat tarnowskiego obiektu:

http://www.zksunia.tarnow.pl/index.php?kat=stad
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 14.03.2009, 11:34
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem ile razy to trzeba powtórzyć, ale gra przy Reymonta będzie niemożliwa będzie niemożliwa ze względy na obniżenie murawy, co jest równoznaczne z przerobieniem całej instalacji podgrzewanej murawy. Tego w dwa miesiące się po prostu nie da zrobić, bo trzeba odczekać aż trawa się ukorzeni, a w naszym klimacie zajmie jej to ze 2-3 tygodnie.
W 2 msce sie zmieszcza spokojnie, ale nawet jesli nie, to i tak ostatni mecz jest 30 maja, nowy sezon zacznie sie ok 10 sierpnia, wiec wystarczy pierwszy mecz, albo i dwa rozegrać na wyjezdzie i po problemie. To jakim cudem zakladalo sie drenaz poprzendnim razem? Obnizenie murawy o 80cm to kwestia killku dni.. widziales jak szybko rozkopali teraz C.. Problemem jest brak szatni i nie mozna zrobic jakis prowizorek i tak dalej... Nie ma zabardzo gdzie..
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2009, 11:42
Jakich 2 dni?oprócz wykopków trzeba będzie rozebrać i z powrotem zainstalować instalację podgrzewania murawy!!!
Następnie zasiać trawę, poczekać aż się ukorzeni.Oprócz tego, zamontować prowizoryczne baraki (szatnie) dla piłkarzy reporterów, zbudować specjalnie wysoki podest i odizolować go od budowej trybuny (AiB).

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.03.2009, 11:49
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
W 2 msce sie zmieszcza spokojnie, ale nawet jesli nie, to i tak ostatni mecz jest 30 maja, nowy sezon zacznie sie ok 10 sierpnia, wiec wystarczy pierwszy mecz, albo i dwa rozegrać na wyjezdzie i po problemie. To jakim cudem zakladalo sie drenaz poprzendnim razem? Obnizenie murawy o 80cm to kwestia killku dni.. widziales jak szybko rozkopali teraz C.. Problemem jest brak szatni i nie mozna zrobic jakis prowizorek i tak dalej... Nie ma zabardzo gdzie..
Skończcie, musimy się przenieść i koniec. Najprawdopodobniej z wielu przyczyn na raz, w Poznaniu też się muszą przenieść i tyle. Tam z powodu stawiania dachu, u nas pewnie też. Poza tym średnio z zapleczem, z lożami dla vipów, z miejscami dla kamer itd. Przepisy są jakie są, chcemy nowy stadion na Reymonta, to musimy ponieść tego konsekwencje.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.03.2009, 11:59
Może skończycie już gadać na temat tego czy Wisła powinna grać w Tarnowie czy nie, bo temat dotyczy budowy stadionu a nie gdzie będziemy grać. Kiedyś chyba był temat o tym.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 14.03.2009, 20:51
wierny napisał(a):Wyświetl post
Może skończycie już gadać na temat tego czy Wisła powinna grać w Tarnowie czy nie, bo temat dotyczy budowy stadionu a nie gdzie będziemy grać. Kiedyś chyba był temat o tym.
I ja również proponuję skończyć dyskusję na ten temat bo jak widać jest ona bezowocna. Pewne osoby mają swoje wyssane z palca i wklepane do głowy poglądy na temat tej sprawy i za nic w świecie nie są sobie w stanie wyobrazić tego, że gra na Reymonta byłaby możliwa... Niech sobie tak myślą - trudno. Nie widzę potrzeby powtarzania wszystkiego od nowa, bo wielokrotnie już o tych rzeczach mówiłem - dla wszystkich "niedowiarków" zalecam więc ponownie tylko zerknięcie kilkanaście/kilkadziesiąt stron wcześniej, gdzie nie tylko zresztą ja, mówiłem o ewentualnych wariantach możliwych do zrealizowania w celu zapobiegnięcia tymczasowym przenosinom naszego klubu. Na stronie 560 w moim poście nr 16771 zawarta jest w zasadzie odpowiedź na ostatnie, zdumiewające wypowiedzi co poniektórych - oszczędzę więc sobie powtarzania tego ponownie. W tamtym poście zamieściłem też linki do zdjęć które pokazują jak w czasie przebudowy stadionów Lecha i Legii poradzono sobie z dostosowaniem tych obiektów do gry na nich.

Wiem że ten temat dotyczy budowy stadionu, jednak uważam że sprawa którą poruszałem jest na tyle ważna, że trzeba było o niej tutaj wspomnieć i nic się z tego powodu nie stało... Bo to gdzie będziemy grać jest rzeczą kluczową dla naszej przyszłości. Nie robiłbym problemu gdyby przenosiny były konieczne, bądź gdybyśmy opuszczali R 22 na krótki okres czasu. Jest jednak inaczej, a tym co może martwić jest to, że mało osób widzi w tym problem. Co miałem powiedzieć już powiedziałem. Na koniec dodam tylko tyle, że wszystkie osoby, które popierają tymczasowe przenosiny Wisły do Tarnowa czy jakiejś innej miejscowości, będą mam nadzieję na wszystkich takich pseudo-meczach Białej Gwiazdy "u siebie" i nie opuszczą ani jednego. Dla mnie problemem to nie będzie - z pewnością dla wszystkich "forumowych entuzjastów" grania poza Krakowem również...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.03.2009, 21:48
Ile razyu trzeba tłuc, że Lech i Legia nie obniżają murawy, ani nie wymieniiają systemu grzewczego!! cożeś się tak uparł - nie da się i już. Nie ma szatni, pomieszczeń dla sędziów, loży Vip, miejsca na kamery, a co najważniejsze, nie będzie BOISKA - chyba, że chcesz grać na piachu i kamieniach, to nie ma problemu.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 14.03.2009, 22:17
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Ile razyu trzeba tłuc, że Lech i Legia nie obniżają murawy, ani nie wymieniiają systemu grzewczego!! cożeś się tak uparł - nie da się i już. Nie ma szatni, pomieszczeń dla sędziów, loży Vip, miejsca na kamery, a co najważniejsze, nie będzie BOISKA - chyba, że chcesz grać na piachu i kamieniach, to nie ma problemu.
Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić tego w jaki sposób można by to rozwiązać? Czy według Ciebie zainstalowanie tymczasowego sztucznego oświetlenia, przeniesienie loży VIP na sektor E, usytuowanie szatni dla piłkarzy np. pod trybuną południową i pomieszczeń dla sędziów oraz całego niezbędnego zaplecza tamże i zbudowanie wzdłuż boiska tymczasowych stanowisk dla TV i mediów jak na stadionie w Poznaniu jest u nas niemożliwe?

Przedostatnie zdjęcie w tej galerii pokazuje jak doskonale rozwiązano to na Lechu:

http://www.lechpoznan.pl/mod,7718,galerie,ga,1151.htm

U nas z powodzeniem można by wznieść podobne konstrukcje najlepiej wzdłuż bocznej linii boiska po stronie budowanej trybuny wschodniej gdzie jest dużo miejsca. Oprócz tego na Lechu postawiono zastępcze maszty oświetleniowe i drużyna mogła tam grać nawet w Pucharze UEFA.

Na Łazienkowskiej w Warszawie także poważnie podeszli do tematu i szybko powstały zastępcze jupitery:

http://www.legialive.pl/galeria/600

W powyższej galerii jest sporo fotek które pokazują jak problem z oświetleniem rozwiązano na Legii.

Jeśli z kolei chodzi o sprawę obniżania murawy to nie sądzisz chyba, że musi ono trwać aż rok czasu? Dla przypomnienia powiem tylko że gdy wymieniano na naszym stadionie murawę oraz instalowano system jej podgrzewania w 2003 roku to uwinięto się z tym w przerwie między rozgrywkami. Rzecz jasna tym razem wymiana murawy wraz z jej obniżaniem o 80 cm mogłaby potrwać dłużej, jednak rok czasu nie zajmie na pewno. Zapewniam Cię o tym Wymianę murawy i instalację systemu podgrzewania boiska robiono także w niezbyt odległej przeszłości na kilkunastu innych stadionach w Polsce i także żaden z gospodarzy tych obiektów nie musiał się z tego względu tułać po obcych boiskach...

O tym wszystkim już mówiłem, jednak niektórym nie za bardzo chce się zajrzeć do wcześniejszych stron dyskusji w tym temacie, więc pozwoliłem sobie pewne rzeczy przypomnieć tytułem łopatologicznych wyjaśnień
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.03.2009, 22:44
Facet z Tobą się nie da dyskutować. U nas tak nie będzie i już. Skończ już pisać te długie poematy bo się tego czytać nie da.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.03.2009, 23:15
Wytłumacz mi jedną rzecz.Kto za to wszystko zapłaci?Miasto? które w tej chwili ma 58% z 60% progu dopuszczalnego zadłużenia(po przekroczeniu do magistratu wchodzi komisarz)?Czy my kibice?Nie wiadomo czy będzie kasa na nowe A i B a ty mi tu gadasz o jakiś dodatkowych kosztch. A może Wisła, która oszczędza na wszystkim co popadnie?
Uwierz mi, prezes Wilczek jest biegłym w sprawach finansów i rachunkowości, więc mu zaufaj.

Cytat:
Nie jesteś w stanie sobie wyobrazić tego w jaki sposób można by to rozwiązać? Czy według Ciebie zainstalowanie tymczasowego sztucznego oświetlenia, przeniesienie loży VIP na sektor E, usytuowanie szatni dla piłkarzy np. pod trybuną południową i pomieszczeń dla sędziów oraz całego niezbędnego zaplecza tamże i zbudowanie wzdłuż boiska tymczasowych stanowisk dla TV i mediów jak na stadionie w Poznaniu jest u nas niemożliwe?
Nie no, już widzę, jak Cupiał, rada nadzorcza Wilczek siedzą na plastikowych krzesełkach, piłkarze wchodząc na murawę przemieszczają się pomiędzy cięzkim sprzętem budowlanym, przez bloto i wykopki budowanych narożników
Z pewnością jest też możliwe zbudowanie wzdłuż boiska tymczasowych pomieszczeń telewizyjnych na wysokości poziomu murawy, ewentualnie na jakichś rusztowaniach na którym zamocowane są baraki .Kij z tym, że murawa ma być przesuwana w stronę Wschodniej o 10 m- najwyżej piłkarze będą omijali rusztowania podczas gry.
Główna kamera? Wynajmie się ciężki dźwig ,odpowiednio go przerobi na parę meczów i a Canal+ na pewno z chęcią zamontuje tam kamerę za grubo ponad milon złoty.
Stanowiska prasowe?Dziwnnikarze będą siedzieli na trybunie dla gości z laptopami na kolanach i sprawa rozwiązana.
Napewno też z zarząd Ekstraklasy zgodzi się na postawienie na głowię rozgrywek Ekstraklasy dla Wisły.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.03.2009, 12:30
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Jeśli z kolei chodzi o sprawę obniżania murawy to nie sądzisz chyba, że musi ono trwać aż rok czasu? Dla przypomnienia powiem tylko że gdy wymieniano na naszym stadionie murawę oraz instalowano system jej podgrzewania w 2003 roku to uwinięto się z tym w przerwie między rozgrywkami. Rzecz jasna tym razem wymiana murawy wraz z jej obniżaniem o 80 cm mogłaby potrwać dłużej...
Sam sobie odpowiedziałeś już. Najpierw zedrzeć murawę później trzeba odkopać stary system podgrzewania murawy, następnie wykopać prawie metrową dziurę o wymiarach 105x68, zainstalować system i ułożyć murawę, a następnie odczekać aż trawa się ukorzeni. Jak na mój gust to zajmie około 4 miechów( z czego 3 tygodnie na ukorzenie się trawy).

Teraz nic tylko czekać jak skończą tą płytę wylewać i wtedy trybuna będzie rosła w górę i postęp prac będzie widoczny na kamerce. Byle do kwietnia
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.03.2009, 15:03
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Sam sobie odpowiedziałeś już. Najpierw zedrzeć murawę później trzeba odkopać stary system podgrzewania murawy, następnie wykopać prawie metrową dziurę o wymiarach 105x68, zainstalować system i ułożyć murawę, a następnie odczekać aż trawa się ukorzeni. Jak na mój gust to zajmie około 4 miechów( z czego 3 tygodnie na ukorzenie się trawy).

Teraz nic tylko czekać jak skończą tą płytę wylewać i wtedy trybuna będzie rosła w górę i postęp prac będzie widoczny na kamerce. Byle do kwietnia
ta dziura będzie chyba większa niż 105x68.chyba,że będą grali bez autów "o bandę" a przy zmianach będą zeskakiwali w dół.tak czy inaczej o ile jestem w stanie zrozumieć granie poza naszym stadionem do końca tego roku,tak nie rozumiem czemu nie możemy zagrać u siebie na wiosnę.przecież trybuna "c" ma być gotowa do grudnia(chyba nic nie pomyliłem),wiec tam mozna by przenieść chwilowo dziennikarzy i vipów.czasu natomiast na wymianę murawy od końca tegorocznych rozgrywek będzie wystarczająco dużo.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
mIcHaL666
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 15.03.2009, 16:54
Wtedy pewnie jedynym problemem będzie brak oświetlenia. Murawa już powinna być jak należy, trybuna C również będzie gotowa, więc wówczas będzie trwała tylko budowa A/B. Problemem może być to, że jeszcze będą budowane parkingi itp. obok stadionu, więc ogólnie będzie to dość duży plac budowy. Ja jednak mam nadzieję, że na wiosnę przyszłego roku jakoś się uda wpuścić kibiców na stadion.
Odpowiedz cytując
damian3k
Member

Od: 12.2008

Stary 15.03.2009, 20:00
Widziałem dzisiaj wypowiedź trenera Skorży, za jego plecami było widać trybunę E i o ilę się nie mylę to nie ma już jedenj strony tego ogrodzenia dzielącego kibiców Wisły od kibiców gości
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 15.03.2009, 21:17
Orientuje sie ktoś kiedyś na kiedy planowane jest rozpisanie przetargu na wykończenie wnętrza trybuny D (tylko prosze nie pisać że miał to zrobić Budimeks.. BO NIE MIAŁ!!) Z tego co było kiedyś pisane to wkrótce mają być rozpisane przetargi na parkingi za D i E. Głupio byłoby wybudować parkingi i drogi dojścia a dopiero potem wzięcie sie za wykończanie wnętrza.
Odpowiedz cytując
latarnik
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.03.2009, 12:52
Dzisiaj powinni skonczyć rozbierać płot odgradzający kibiców gości na E, przed chwilą przechodziłem koło stadionu i niewiele juz z tegoż płotu zostało
WISŁA KRAKÓW

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.03.2009, 16:17
co sie dzieje w tym momencie przy ogrodzeniu? chodzi mi o to odgrodzienie boiska od budowy, kreca sie tam przy Białej Gwieździe 4 osoby i cos robia
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2009, 16:35
Demontują ogrodzenie,ale czemu to nie wiem

Edit: Może szykują ciekawsze ogrodzenie na derby
Ostatnio edytowane przez emailowiec : 16.03.2009 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Stary 16.03.2009, 16:50
A mnie bardzo interesuje, gdzie jak już powstanie nowy stadion będzie budka z hod dogami, ta przy wejsciu od Raymonta? Mam nadzieję ze bedzie stać nadal
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2009, 17:28
Pero napisał(a):Wyświetl post
Orientuje sie ktoś kiedyś na kiedy planowane jest rozpisanie przetargu na wykończenie wnętrza trybuny D (tylko prosze nie pisać że miał to zrobić Budimeks.. BO NIE MIAŁ!!) Z tego co było kiedyś pisane to wkrótce mają być rozpisane przetargi na parkingi za D i E. Głupio byłoby wybudować parkingi i drogi dojścia a dopiero potem wzięcie sie za wykończanie wnętrza.
(Czysto teoretycznie, żeby mnie nikt do odpowiedzialności nie pociągał) - wydaje mi się, że wnętrze D będzie robione na samym końcu. Czyt. Jak już będą wszystkie trybuny i będą prace przy elewacjach itd. - wtedy chyba też są plany, żeby zająć się wnętrzem.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 16.03.2009, 17:35
emailowiec napisał(a):Wyświetl post
Demontują ogrodzenie,ale czemu to nie wiem

Edit: Może szykują ciekawsze ogrodzenie na derby
Demontują bo o ile się nie mylę to ma nie być kibiców przyjezdnych na wiosnę ?
A po derbach A/B idzie do rozbiórki więc gdzieś Vipy muszą siedzieć a na miejsca za drutem kolczastym chyba by nie pozwolili Jak się mylę to mnie poprawcie
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.03.2009, 17:43
Nie o tym ogrodzeniu mówimy. Demontuja plot który stoi przed dawnym C
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 16.03.2009, 22:52
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Wytłumacz mi jedną rzecz.Kto za to wszystko zapłaci?Miasto? które w tej chwili ma 58% z 60% progu dopuszczalnego zadłużenia(po przekroczeniu do magistratu wchodzi komisarz)?Czy my kibice?Nie wiadomo czy będzie kasa na nowe A i B a ty mi tu gadasz o jakiś dodatkowych kosztch. A może Wisła, która oszczędza na wszystkim co popadnie?
Uwierz mi, prezes Wilczek jest biegłym w sprawach finansów i rachunkowości, więc mu zaufaj.

Nie no, już widzę, jak Cupiał, rada nadzorcza Wilczek siedzą na plastikowych krzesełkach, piłkarze wchodząc na murawę przemieszczają się pomiędzy cięzkim sprzętem budowlanym, przez bloto i wykopki budowanych narożników
Z pewnością jest też możliwe zbudowanie wzdłuż boiska tymczasowych pomieszczeń telewizyjnych na wysokości poziomu murawy, ewentualnie na jakichś rusztowaniach na którym zamocowane są baraki .Kij z tym, że murawa ma być przesuwana w stronę Wschodniej o 10 m- najwyżej piłkarze będą omijali rusztowania podczas gry.
Główna kamera? Wynajmie się ciężki dźwig ,odpowiednio go przerobi na parę meczów i a Canal+ na pewno z chęcią zamontuje tam kamerę za grubo ponad milon złoty.
Stanowiska prasowe?Dziwnnikarze będą siedzieli na trybunie dla gości z laptopami na kolanach i sprawa rozwiązana.
Napewno też z zarząd Ekstraklasy zgodzi się na postawienie na głowię rozgrywek Ekstraklasy dla Wisły.
Skoro zadałeś pytanie no to muszę, mam nadzieję ostatni raz, wrócić do tego wątku.

Problem tkwi w tym, że w całej tej sprawie patrzy się tylko przez pryzmat finansów - niestety... Tak patrzy na to miasto, podobnie klub. Jednak Wisła to wizytówka miasta, nasz klub promował i cały czas promuje Kraków nie tylko w Polsce, ale i za granicą, znacznie lepiej niż wszystkie kampanie reklamowe finansowane z miejskiej kasy. Choćby i przez wzgląd na to władze miasta powinny postąpić rozsądnie i zrobić coś dla Wisły... A że stadion jest miejski mogły by sfinansować konieczne do przystosowanie prace. Co do tego że klub na wszystkim oszczędza to wybacz, ale nie można temu przyklaskiwać i współczuć włodarzom... Wisła to nie jest jakiś ligowy średniak, czy prowincjonalny zespolik walczący o utrzymanie, tylko klub który walcząc zawsze o najwyższe cele po prostu musi być zarządzany w profesjonalny sposób.

Co do drugiej części Twojej wypowiedzi to daruję sobie już po raz kolejny wyjaśnianie tego jak można by te rzeczy sprawnie rozwiązać... Poradzę tylko Tobie, ale i innym "niedowiarkom" w tej sprawie aby popatrzyli jak to jest zrobione obecnie na Lechu. Ciągle odwołuję się do sytuacji z Poznania, bo tam przebieg budowy stadionu jest podobny jak na Reymonta. Obiekt na Bułgarskiej też został teraz bez dwóch trybun wzdłuż boiska i funkcjonuje jedynie z trybunami za bramkami (na jednej z nich umieszczona jest zresztą loża VIP). I piłkarze nie muszą tam "biegać między koparkami", a kamery TV nie są umieszczone na jakichś dźwigach... Wszystko zostało tam dość dobrze dostosowane - zresztą zobacz to na zdjęciach, do których link zamieściłem powyżej, albo zwróć na to uwagę w jakiejś transmisji telewizyjnej meczu z Bułgarskiej. Takie rzeczy oczywiście kosztują - najwięcej pewnie wydali w Poznaniu na tymczasowe sztuczne oświetlenie (zresztą pieniędzy tych "nie wyrzucą w błoto" bo po zakończeniu przebudowy obiektu będą oświetlały tereny wokół stadionu) jednak zauważcie, że wynajęcie stadionu i przystosowanie go do wymogów ekstraklasy też byłoby na prawdę bardzo kosztowne.

Poza tym R 22 to miejsce dla nas wyjątkowe i nie muszę więcej mówić z jakich powodów warto zrobić wszystko, żeby nie musieć wynosić się z niego na rok... Nie można według mnie takich rzeczy rozpatrywać tylko i wyłącznie w kwestiach finansowych - najbardziej drażni mnie właśnie to, że taka jest postawa w tej sprawie władz klubu (miasto patrzy na to tak samo, ale cóż można chcieć od zbiurokratyzowanych miejskich urzędników...).

Można by jeszcze sporo napisać o tym jak odpowiedzialni za to ludzie olewają całą sprawę (i tym samym nas kibiców), ale proponuję zakończyć temat. Chciałem uświadomić tutaj to jak wiele zaniechań jest w tej sprawie, ale niestety do wielu nic nie dotarło. Każdy ma swoje wyobrażenia, ale w tej kwestii na prawdę brakuje niektórym zwyczajnie wyobraźni. A przez to że brakuje jej urzędnikom i klubowym włodarzom będziemy musieli się tułać rok czasu - nie wykluczone że poza Krakowem - możliwe że jeśli prace budowlane się przedłużą to nawet i więcej... Żal się tylko będzie robiło jak tułając się gdzieś po Sosnowcu, czy Tarnowie będziemy patrzeć jak Legia czy Lech mimo budowy stadionów (w dodatku w znacznie szybszym tempie niż u nas) grają na własnych boiskach. A pomyśleć że i u nas by się dało gdyby nie brak zaangażowania pewnych odpowiedzialnych za to ludzi...
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.03.2009, 22:59
odnosząc się po raz 10000 tylko do jednego zdania - Lech też się będzie musiał wynieść ze swojego stadionu.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 16.03.2009, 23:16
dannato napisał(a):Wyświetl post
odnosząc się po raz 10000 tylko do jednego zdania - Lech też się będzie musiał wynieść ze swojego stadionu.
Wiem, że Lech też będzie musiał opuścić swój stadion, ale mówi się o jednej rundzie poza swoim obiektem w jego przypadku. Tymczasem my będziemy musieli spędzić poza R 22 przynajmniej rok czasu. Zresztą nie tylko Lech jest jedyną drużyną która podczas budowy stadionu musiała grać na innym obiekcie - w rundzie jesiennej na swoim boisku nie grało Zagłębie Lubin, jednak w Polkowicach klub z Dolnego Śląska spędził pół roku - taki okres czasu w porównaniu z naszą "roczną tułaczką" jest jeszcze do zniesienia. Poza tym w Lubinie obiekt powstał (gotowe są już trybuny z trzech stron boiska, a Zagłębie gra już tam od początku tej rundy) w błyskawicznym tempie. A u nas budowa stadionu wlecze się od 5 lat i jeszcze czeka nas tułaczka...

Wiadomo że stadiony można budować sprawniej gdy są wyłączone z użytku dla publiczności i piłkarzy (np. w miejscu murawy można wtedy umiejscowić materiały budowlane i sprzęt), jednak w naszym przypadku chyba nie zaszkodziłoby nawet "cackanie" się z budową trochę dłużej przez lekką modyfikację harmonogramu prac w zamian za możliwość pozostania na Reymonta cały czas, albo chociaż najdłużej jak to tylko się da (ewentualne opuszczenie własnego obiektu na klika meczy, czy nawet powiedzmy maksymalnie tą jedną rundę) bo i tak, tak jak wspomniałem wyżej, budowa wlecze się tak długo, że kilka tygodni/miesięcy nikogo nie zbawi...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.03.2009, 23:55
Panowie według mnie trybuna C powinna wyglądać właśnie tak

http://img5.imageshack.us/img5/7928/projektk.jpg
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Stary 17.03.2009, 00:10
Cytat:
Wiem, że Lech też będzie musiał opuścić swój stadion, ale mówi się o jednej rundzie poza swoim obiektem w jego przypadku. Tymczasem my będziemy musieli spędzić poza R 22 przynajmniej rok czasu
Więc jeśli tak Cie razi ten rok czasu to powiedzmy ze przeniesiemy sie tylko na 2 rundy
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 17.03.2009, 01:36
Jeżeli dubluje czyjegoś posta przepraszam z góry( chwile mnie nie było przy kompie i nie jestem na bierząco ) Tu taka mała ciekawostka oby się takie cuda tylko w Poznaniu zdarzały.
http://miasta.gazeta.pl/poznan/1,360...ie_pasuje.html
Odpowiedz cytując
Lizak
Member

Od: 05.2005

Stary 17.03.2009, 13:13
Prośba do osób, które mają wpływ na to gdzie znajduje się kamerka z podglądem na budowę. Może dałoby się ją zamontować gdzieś na skraju sektora "E" lub "D". Dzisiejsze zdjęcia z Oficjalnej świadczą o tym, że naprawde byłoby wszystko świetnie widać.
pozdrawiam
BARCA I WISŁA!! DWIE KRÓLOWE!!!
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 17.03.2009, 14:04
Lizak napisał(a):Wyświetl post
Prośba do osób, które mają wpływ na to gdzie znajduje się kamerka z podglądem na budowę. Może dałoby się ją zamontować gdzieś na skraju sektora "E" lub "D". Dzisiejsze zdjęcia z Oficjalnej świadczą o tym, że naprawde byłoby wszystko świetnie widać.
pozdrawiam
proszę o cierpliwość.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów