The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2009, 16:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post
poczekajcie jak Dawidowski odejdzie z Wisly, jakie bedą placze i jakie historie opowiadane jak to Wisła go wykorzystała
Leję ciepłym moczem na każdą wypowiedź tego pseudo piłkarzyny i mam nadzieję że większość tak ma
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.03.2009, 16:26
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Leję ciepłym moczem na każdą wypowiedź tego pseudo piłkarzyny i mam nadzieję że większość tak ma

Ja tylko czekam na moment kiedy zobacze news "Dawidowski odchodzi z Wisły".

Nietrwię tego typa,za "całokształt",dzień kiedy sie go pozbędziemy ,bedzie zatem radosnym dniem
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 13.03.2009, 16:29
Ja mu współczuję. Grał dobrze, pamiętam jego dośrodkowania i rajdy.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.03.2009, 16:37
zanim Dawidowski przyszedł do Wisły to prawie rok był kontuzjowany jak grał we Wronkach , widze tu analogie z kilkoma niedawnymi transferami do Wisły w ciągu ostatnich 2 lat (Wtorek,Matusiak,Svitlica,Kuźba czy teraz Garguła).Po tak ciężkich urazach niezwykle ciężko odzyskac dawną forme
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.03.2009, 16:38
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Ja mu współczuję. Grał dobrze, pamiętam jego dośrodkowania i rajdy.
Rajdy nocą po Krakowie miał naprawdę najwyższej klasy
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 13.03.2009, 16:43
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Rajdy nocą po Krakowie miał naprawdę najwyższej klasy
Nie wiem jak Ty, ja pamiętam jak grał w Amice Wronki (obecny Lech Poznań) ;]

A co do trybu życia, jakbyśmy mieli wszystkich rozliczać z tego to byłaby masakra...
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.03.2009, 22:29
Co do Jirsaka to nie mam nic przeciwko niemu, mocno mu kibicuje. A swoją opinię opieram na tamtych 45 minutach. Oby jutro zagrał i pokazał na co go stać,
Odpowiedz cytując
Kowalski
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 14.03.2009, 12:56
Dawidowski nigdy nie był piłkarzem na miarę Wisły. Był przebojowy ale "dziki". Nie dorastał do pięt naszym napastnikom - Frankowskiemu, Żurawskiemu czy Moskalewiczowi.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 14.03.2009, 16:09
Kowalski napisał(a):Wyświetl post
Dawidowski nigdy nie był piłkarzem na miarę Wisły. Był przebojowy ale "dziki". Nie dorastał do pięt naszym napastnikom - Frankowskiemu, Żurawskiemu czy Moskalewiczowi.
napsatnikom może nie, ale Łobo czy Małeckiego jak najbardziej. W końcu grywał także na skrzydłach.
To był porządny zawodnik, który przydał by sie Wiśle, ale stało sie co sie stało i przestałby już sie naprzykszać i odszedł z własnej prośby... bo prwda jest taka że dostaje kase za NIC
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2009, 16:34
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
napsatnikom może nie, ale Łobo czy Małeckiego jak najbardziej. W końcu grywał także na skrzydłach.
To był porządny zawodnik, który przydał by sie Wiśle, ale stało sie co sie stało i przestałby już sie naprzykszać i odszedł z własnej prośby... bo prwda jest taka że dostaje kase za NIC
Jak miał jeszcze coś z piłkarza, to prezentował styl "głowa do dołu i kiwam się ze wszystkimi'.
..
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.03.2009, 16:47
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jak miał jeszcze coś z piłkarza, to prezentował styl "głowa do dołu i kiwam się ze wszystkimi'.
A to mało naszych taki styl preferuje? Ot choćby Małecki, ale on jest jeszcze młody to może coś z niego będzie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2009, 17:55
Cóż, na przyszłość nie podpisywać takich kontraktów jak ten z Dawidem i z Henrykiem Kasperczakiem.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.03.2009, 21:22
Cytat:
Nad krakowskim klubem ciąży chyba jakieś fatum. W sobotę rano więzadła - chyba po raz czwarty - zerwał Tomasz Dawidowski. Naprawdę współczujemy chłopakowi, bo jego ostatnie lata to prawdziwy koszmar, ciągła walka z bólem, żmudne rehabilitacje.
http://www.weszlo.com/news/2606
:|
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Stary 14.03.2009, 21:25
Cytat:
Jak poinformował po meczu trener Maciej Skorża, wszystko wskazuje na to, że napastnik Wisły doznał skręcenia stawu kolanowego. Tymczasem klubowy lekarz, Mariusz Urban stwierdził: - Na pewno jest to uraz wiązadłowy, najbliższe dni pokażą, jak poważna to kontuzja. Doszło do przeprostu stawu kolanowego, Paweł zgłasza dolegliwości bólowe z tyłu kolana.

Ps. Wiedział ktoś wcześniej, że Dawidowski znowu zerwał więzadła?
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.03.2009, 21:31
http://www.weszlo.com/news/2606

Ostatnie ujęcie, z boku, które pokazuje kontuzję Pawła jest okropne :(. Rzut kamery z tyłu nie oddaje pełni sytuacji, ale to z boku, masakra :(.

Co do Tomka, poprostu mi już faceta żal. Ileż można.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.03.2009, 21:33
Nie no ale Dawidowskiemu to na prawdę współczuję tych kontuzji, bo to już nie chodzi o to, żeby tam grał w piłkę ale przecież to chore kolano to sito normalnie, kiła mogiła. Szkoda mimo wszystko gościa, bo to na pewno ból, że zdrowie nie pozwala robić to co się lubi ( bez zbędnych żartów dot. kasyn ).
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Stary 14.03.2009, 22:13
Chyba jeszcze nikt nie wspomniał, Łukasz Burliga zdobył dzisiaj bramkę dla Floty Świnoujście.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.03.2009, 23:08
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
[url]

Co do Tomka, poprostu mi już faceta żal. Ileż można.

A ja mam pytanie, ileż można kontnuować karierę tylko i wyłącznie po to żeby pobierać wynagrodzenie z wiloletniego sowitego kontraktu. A drugie pytanie dotyczy tego, kto decydował o tym, że klub nie rozwiązał kontraktu, ze względu na trwałą niezdolność zawodnika do gry, w sytuacji gdy było to możliwe już jakiś czas temu.
:/
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 14.03.2009, 23:14
Panowie mam nadzieje ze Varga i Niedzielan zrobia cos z tym zespolem...inaczej nie wiem jak to teraz bedzie wygladalo...bez Pawla :(...Andrzej musi teraz "wrocic"
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 14.03.2009, 23:16
Varga? ;] on?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2009, 23:24
irman napisał(a):Wyświetl post
A drugie pytanie dotyczy tego, kto decydował o tym, że klub nie rozwiązał kontraktu, ze względu na trwałą niezdolność zawodnika do gry, w sytuacji gdy było to możliwe już jakiś czas temu.
PZPN.
10 znaków.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 15.03.2009, 10:33. Dwa pytania do wolfy'ego
wolfy napisał(a):Wyświetl post
PZPN. 10 znaków.
Wolfy, jesteś na miejscu więc mnie uświadom. Dwa pytania.
1) Czy wobec nowej kontuzji Dawidowskiego jest szansa rozwiązania jego kontraktu - skoro szybciej skończy się kontrakt niż teraz zawodnik wróci do zdrowia? Wiem, że wcześniej PZPN nie zgodziło się z argumentami Wisły, ale skoro kontuzja "wróciła"...

2) Jaka jest sytuacja z Niedzielanem? Wiem, że wcześniej miał jakąś niewielką kontuzję, ale to już chyba przeszłość. W tej chwili, skoro:
- nie wiadomo kiedy Brożek wróci do gry;
- Niedzielan "raczej" nie ma połamanych nóg;
- klub i tak mu płaci, i to nie drobne grosze;
- potrzebujemy napastnika, a nawet dwóch żeby miał kto strzelać;
- Beto póki co nie gra jak Morientes czy Eto'o
- Boguski jest bez formy, a Małecki też nie bardzo;
- "Wtorek" sam wspominał, że chciałby się wreszcie przełamać, bo nie będzie nikogo męczył swą obecnością pod Wawelem;

KAŻDY ofensywny zawodnik w Wisełce jest więc na wagę złota. Czy Niedzielan nadaje się w tej chwili do gry, czy też jest w jeszcze gorszej formie niż ci którzy wystąpili wczoraj w Bełchatowie? Jeśli wiesz coś wolfy, podziel się newsami. No i jeśli jest coś nowego o Brożku... Jak to USG?
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.03.2009, 10:36
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Varga? ;] on?
Musimy teraz liczyc na wszytko i wszystkich Niedzielana Boguskiego i nawet Varge modlitwa i wiernosc druzynie heh
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
Janusz13
Member

Od: 02.2009

Stary 15.03.2009, 10:44
Cytat:
Varga? ;] on?
Naprawdę nie wiem po co ten uśmieszek, proponuje obejrzeć mecz w wykonaniu Vargi z derbów. Trzeba mu dać po prostu szanse bo słabym piłkarzem to on nie jest. Źle leczone kontuzje, przedwczesne wracanie na boisko, z tego co słyszałem to w Rumuni grał na środkach przeciwbólowych, wszystko to go wyniszczyło. Miejmy nadzieje, że teraz wróci i pokaże tak naprawdę na co go stać bo jest to ambitny piłkarz.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2009, 12:12
Varga to człowiek kontuzja tak samo jak Dawidowski (który po raz kolejny się rozleciał). Niestety na takich graczy nie można poważnie liczyć. Jaka jest pewność, że następnego dnia nie będą leżeć na operacyjnym stole ?
..
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.03.2009, 12:21
Cytat:
Badania USG oraz RTG wykazały, że napastnik Wisły Kraków Paweł Brożek, zerwał więzadła poboczne i uszkodził torebkę stawową w lewym kolanie. Król strzelców doznał kontuzji w wyjazdowym meczu z GKS Bełchatów - informuje oficjalny serwis klubu. Istnieje także podejrzenie uszkodzenia więzadeł krzyżowych, zwłaszcza tylnego. Wątpliwości rozwieje poniedziałkowe badanie rezonansem magnetycznym. Być może niezbędna będzie operacja.

- Jest ryzyko operacji, ale to okaże się po jutrzejszym badaniu. W przypadku leczenia zachowawczego, przerwa Pawła w treningach potrwa około miesiąca. W przypadku leczenia operacyjnego, wydłuży się - powiedział doktor Mariusz Urban.
No to ekstra...;/
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 15.03.2009, 12:26
Jeśli szukać jakiś pozytywnych stron w tym to jest szansa, że Paweł zostanie z nami na kolejny sezon, bo nikt z zagranicy nie zaryzykuje wydania co by nie mówić dość sporych pieniędzy na zawodnika po takiej kontuzji i z przerwa.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2009, 12:38
A Dawidowski zerwal wiezadla krzyzowe........................
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 15.03.2009, 12:39
http://www.wislakrakow.com/www/showarticle.php?articleid=20503

:O darmozjad,za dużo w kasynie siedzi na jednej nodze no i ma..brak słów
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 15.03.2009, 12:42
Co do Vargi, to powinniśmy liczyć też na Gołosia. gość zbliza się do trzydziestki, Varga zresztą też. A kiedy ostatnio grali?

MaTyS. - naprawdę jest z czego się śmiać ;|
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów