The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.03.2009, 12:24
Nie na przyszły sezon tylko na za dwa sezony.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.03.2009, 12:26
kristos napisał(a):Wyświetl post
Jeśli najlepszy obronca przychodzi i mówi ; system rotacyjny mi się nie podoba,system motywacyjny również,ale może wyjściem z sytuacji bedzie fakt ,ze dostałem nie zła propozycje z Rusi na której ja zarobię ,Klub też coś uszczknie.
Co ma robić zarząd ?
jakoś u Pyr powiedzieli jasno: w zimie nikt nie odejdzie! i nie było gadania, że Stilic chce do Celticu.

sprzedaż Clebiego to jawna kapitulacja w walce o mistrzostwo.

ciekawe, co z synem Clebera? Będzie grał w juniorach Tereka?

A w ogóle Clebi miał po zakończeniu kariery dostać etat i pracować jako scout albo brazylijski kontakt. Mam nadzieję, że jeszcze tego doczekamy.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.03.2009, 12:28
a ja jednak widze sens w tym posunieciu. jezeli faktycznie dostalismy za niego ~300 tys. euro, to jest to dobry interes, i tyle. Cleber ma juz swoje lata, zakontraktowalismy Marcelo etc.
poprostu nadazyla sie okazja, wiec zarzad skorzystal.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 03.03.2009, 12:29
Ależ pierd.... głupoty.

Jeszcze pod koniec poprzedniej rundy wszyscy gadali, że Cleber słabo, że popełnia błędy itp. Potem te czerwone kartki, potem te jakieś krzyki do Skorży. Teraz też nie zachwyca, jedyne czego będzie nam brakowało to jego karnych, bo wykonywał je perfekcyjnie. Natomiast jeżeli ktoś oferuję nam za 35 letniego zawodnika, któremu kończy się kontrakt za rok (wątpliwe żeby Wisła chciała go przedłużyć i utrzymywać 40 latka) taką kasę, a przy okazji sam zawodnik jest zainteresowany dorobieniem sobie do emerytury to GŁUPOTĄ byłoby nie sprzedanie go. Nawet w trakcie rundy. Marcelo, Baszczu sobie poradzą.

Gadanie o końcu Wisły, kapitulacji itp. to nic innego jak bezmyślne papugowanie GW i TVN'owi, którym koniec Wisły jest bardzo na rękę.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 03.03.2009, 12:31
Cytat:
Cleber ma zarabiać w Tereku ok. 400 tysięcy euro rocznie. Wisła otrzyma za transfer brazylijskiego obrońcy 300-400 tysięcy euro.
interia.pl
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 03.03.2009, 12:35
Cytat:
Obrońca Wisły Kraków, Cleber Guedes de Lima podpisał we wtorek dwuletni kontrakt z Terekiem Grozny - poinformowała oficjalna strona rosyjskiego klubu.
Cleber ma zarabiać w Tereku ok. 400 tysięcy euro rocznie. Wisła otrzyma za transfer brazylijskiego obrońcy 300-400 tysięcy euro.
no i stało się ... ja tam uważam że Cleber się u nas wypalił i że wyjdzie to obu stronom na dobre a jeszcze będzie kasa itp.

zysk to około 0,5 mln Euro(bo jeszcze kontrakt) a wątpię żeby sportowo się to bardzo odbiło na nas.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.03.2009, 12:36
skuczycie jak stare baby
1. Cupiał dostał kasę, co przy naszych złomowatych obcokrajowcach zdarzyło się pewnie z trzeci raz
bo sprzedaliśmy: Thwaite'a, Uche i właśnie Clebera. No może jeszcze Martinsa Ekwueme
2. Mamy wyraźny trend na oszczędności. Więc wyluzujcie i zapomnijcie o sukcesach w ciągu najbliższych dwóch lat... gramy poza R22, w dodatku jest kryzys...
Ostatnio edytowane przez manson777 : 03.03.2009 o godz. 12:52.
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.03.2009, 12:39
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
jakoś u Pyr powiedzieli jasno: w zimie nikt nie odejdzie! i nie było gadania, że Stilic chce do Celticu.

.
Gdyby była to prawdziwa propozycja a nie fakt prasowy to Stilić taką szopkę by odwalił,że Amika by go puściła.
Weź traktuj pewne rzeczy z przymrużeniem oka i staraj się oceniać fakty w odniesieniu do rzeczywistości.

Nie dziwie się Cleberowi, dobre pieniądze dostał. Średnia europejska.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.03.2009, 12:43
teraz szansę ma Marcelo, żeby się rozegrać... a dostać 300 tys euro za 35-latka to i tak duużo... trudno się mówi.. kryzys jest więc zarząd szuka kasy, a że się okazja nadarzyła to wykorzystali..
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 03.03.2009, 12:51
Kurde gdyby tak przyszła taka oferta dla Cantoro może to go zainspiruje
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.03.2009, 12:53
No to teraz czekam na Ettiena.....i sie pewnie nie doczekam..
Odpowiedz cytując
Mist
Member

Od: 05.2005

Stary 03.03.2009, 12:57
Najbardziej boli to że klub (RN) strasznie ściemnia zamiast powiedzieć prawdę i już ,nie ma kasy oszczędzamy
oszukiwani są nie tylko kibice ale trener i dyrektor sportowy (Pan Maciej już raz miał odejść z Wisły gdy zgłosił zapotrzebowanie na Iwańskiego ,Lewandowskiego i mu ich obiecano po czym na pierwszym treningu dowiedział się że figa) Większość narzeka na Bednarza ale on nie naleje z pustego ,wyszukuje grajków jak może ale bez pieniędzy nic nie zrobi.
Smuda przed sezonem dostał tych piłkarzy których sobie zażyczył i wszyscy się zachwycają Lechem Maciej tych których dała mu rada nadzorcza i uważam że i tak nieźle sobie radził i radzi
Mam nadzieję że B.Cupiał odzyska swoje pieniądze i jeśli już nie chce "bawić "się w futbol odejdzie
"trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nie pokonanym"
A może jest to plan na przetrwanie kryzysu inne kluby w końcu on też dosięgnie (pamiętacie Widzew i życie ponad stan) a Wisła go przetrwa i za 2/3 sezony będzie jeszcze silniejsza
Nam kibicom pozostaje dopingować piłkarzy i cały klubna dobre i na złe!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.03.2009, 13:03
Mist napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję że B.Cupiał odzyska swoje pieniądze i jeśli już nie chce "bawić "się w futbol odejdzie
"trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść nie pokonanym"
!!
A co Ci Cupiał zrobił, że każesz mu odejść? A jeśli odejdzie to znajdź inwestora w czasie kryzysu. Mądralo.
Nie łudź się ,że przyjdzie Arab z workiem pieniędzy. Nie przyjdzie,bo po co? Módl się aby Cupiał został.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.03.2009, 13:04
boję się pomyśleć, ile kasy dostaliśmy za Clebera. Czy ktoś wie, skąd na początku pojawiła się spekulacja o 150k ? Bo z tego co widzę to media podawały 300k teraz już 400k... Wszystko info nieoficjalne. Jak dla mnie po transferze ktoś puszcza baje w media żeby ratować twarz. 150k za CLEBERA to dramat i nienawiść do zarządu, ale 400k za 35-LETNIEGO ZAWODNIKA to już niezły ruch transferowy(ironia). Wszystko zależy od ubrania newsa w ładne opakowanie, nagięcie paru faktów. Weźcie to pod uwagę.

A ludzi bliżej związanych ze sprawami organizacyjnymi klubu proszę podrążenie tematu, ciekaw jestem faktycznej sumy odstępnego. Mediom nie wierzę, nie po tych wszystkich jajach.
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.03.2009, 13:25
Wszystko wskazuje na to że transfer wyniknął z woli i inicjatywy Clebera.Nikt go do Czeczenii na siłę nie wypychał.
Ciekawe ile jeszcze musi podobnych wydarzeń nastąpić by niektórzy zrozumieli że w tym biznesie nie ma sentymentów.(Kasa misiu..............)
A że z niewolnika nie ma pracownika to i Skorża musiał się z tym pogodzić.
Szacunek dla Clebera za 100% profesjonalizm . Nadszedł czas Marcelo - szkoda by go było kisić na ławie.
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 03.03.2009, 13:32
Wydaje mi się iż klub rzeczywiście nie rozważał odejścia Clebera przed rundą wiosenną, w przeciwnym wypadku nie zdecydowałby się na wypożyczenie Kowalskiego do Piasta. Tak mi podpowiada rozsądek.

Dwa pytania mi się nasuwają:
- ile kasy wpłynie na nasze konto, pokaźna suma może być pewnym usprawiedliwieniem tej decyzji,
- czy w umowie wypożyczenia Kowalskiego do Piasta zawarto możliwość jego wcześniejszego powrotu do Wisły
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.03.2009, 13:32
leo.w.starski napisał(a):Wyświetl post
Szacunek dla Clebera za 100% profesjonalizm . Nadszedł czas Marcelo - szkoda by go było kisić na ławie.
Szacunek dla Frankowskiego za 100% profesjonalizm . Nadszedł czas Brożka, Boguskiego - szkoda by go było kisić na ławie.
Runner

Odpowiedz cytując
Mist
Member

Stary 03.03.2009, 13:34
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co Ci Cupiał zrobił, że każesz mu odejść? A jeśli odejdzie to znajdź inwestora w czasie kryzysu. Mądralo.
Nie łudź się ,że przyjdzie Arab z workiem pieniędzy. Nie przyjdzie,bo po co? Módl się aby Cupiał został.
Nie każę mu odejść
Doceniam to co zrobił do tej pory dla klubu (pomijam tu to jak stał się biznesmenem i inne poza sportowe sprawy) cały czas mam nadzieję że jest w tym głębszy plan dla dobra Wisły a nie tylko zakładający spłatę ciągle rosnącego długu .
Co do sponsorów wiadomo że teraz zaczął się "kryzys" dla bogatych
ale na przykład Śląsk Wrocław znalazł takiego, ( Solarz? interesował się też Wisłą )
Wyraziłem tylko zdanie że jeśli B.Cupiał chce tylko odzyskać kasę to niech mu się to uda
i jeśli nie widzi już przyszłości w biznesie futbolowym niech odejdzie.
Prawdziwy kibic kibicować Wiśle będzie gdy ta będzie bogata i na szczycie i zwłaszcza wtedy gdy będzie biedna i na dnie .Z Cupiałem czy bez
Jestem rozgoryczony tym że nie ma wzmocnień w tym okienku ,że coraz wyraźniej widać różne błędy z lat minionych. Ale staram się doszukiwać w tym wszystkim jakichś plusów np. sprowadzono młodego bramkarza i pomocnika ,wypożyczono kilku graczy aby się ograli ,w lecie przyjdzie Garguła (a grać pewnie zacznie dopiero na jesieni lub w zimie) ,cały czas jesteśmy w czubie tabeli.
Gramy tym co mamy i mistrza nie oddamy
Odpowiedz cytując
zordon
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 03.03.2009, 13:42
postanowiono sprzedać Clebera żeby wcześniej wykupić Gargułę z Bełchatowa
zapraszam fanów trance ---> www.globaltrance.pl
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 03.03.2009, 13:45
Ja się przyznam że mnie trochę Cleber irytował tym wybijaniem po autach z bardzo słabymi przeciwnikami. To trochę osłabiało morale drużyny. Oczywiście to jedna z nielicznych jego wad. No i był też coraz wolniejszy. Nie wiadomo czy za pół roku łapałby się do składu, a wcale nie jestem pewien czy miał aż taki motywacyjny kontrakt jak rzekomo teraz się w Wiśle podpisuje.

Ale to co pokazał na tym filmiku z Beto to pokazuje jakiej klasy był to zawodnik i że technicznie to długo takiego będziemy szukać. No i na treningach też zapewne taki Brożek się dużo nauczył bo gdyby nie unikał wejść Clebera to pewnie nie jedna kontuzja by była. O tym się nie mówi. Ale niestety kasy u nas nie ma i tyle.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 03.03.2009 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.03.2009, 13:49
no i gra
Klub jeszcze w styczniu wysyłał sygnały, że

kasa jest potrzebna, albo pozbywamy się za wszelką cenę starszych graczy:
- gotowi byli sprzedać Zieńczuka czy Baszczyńskiego w pewnym momencie nawet po 100tys euro
- twierdzili, że ktoś przyjdzie dopiero jak ktoś odejdzie

Jak dla mnie świadczy to o tym, że ktoś - począwszy od dyrektora sportowego, przez zarząd po Radę nadzorczą i wlaściciela, zaczyna prowadzić twardą politykę finansową. Teraz mamy kasę za Clebera i kasę z zejścia Clebera z budżetu.
Nieważne czy kogoś teraz dokupią.
Ważne, żeby cały budżet się bilansował.

jak ktoś powiedział - szkoda, że nie chcieli Cantoro.
Niedługo zejdą z budżetu Baszczyński, Zieńczuk, Dawidowski, może ktoś jeszcze

To może procentować w niedalekim czasie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 03.03.2009, 13:56
Jedni przychodzą, drudzy odchodzą. Mi tam szkoda, że Cleber odchodzi, ale kiedyś kuźwa musi nadejść czas Marcelo. Mnie tylko dziwi jedno, że zdecydował się grać w tak niespokojnym regionie jak Czeczenia.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 03.03.2009, 14:04. Jeśli ktoś tam jeszcze myśli, to...
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie, to powinni teraz zatrudnić tego Ettiena, przynajmniej na rok:
- jest $$$ za Clebera i uwolniony jego kontrakt;
- Garguła nie wiadomo, za ile miesięcy wróci, trudno też przewidzieć w jakiej będzie formie;
- Ettien grał w primeradivision, więc pojęcie i technikę może mieć lepszą niż wielu polskich, przepłaconych kopaczy. W dodatku jest (chyba jeszcze) wolnym graczem;
- latem tak czy siak stracimy pewnie kolejnych zawodników, warto więc by ktoś nowy w międzyczasie zgrał się z drużyną.

Ech, marzyciel ze mnie. Zasada naszego klubu brzmi: zaoszczędzić DZISIAJ złotówkę, nawet jeśli ZA TYDZIEŃ stracimy milion. Niektórzy z zarządu to się chyba nie nadają nawet do prowadzenia warzywniaka. Nie zdziwi mnie zniechęcenie Cupiała, jeśli takich "fachowców" ma koło siebie non stop.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.03.2009, 14:06
Z drużyny mistrzowskiej z poprzedniego sezonu nie mamy już Kosowskiego, Paulisty, Clebera i Dudki. Każdy z tych graczy wnosił sporo do naszej gry, nie ma więc co się dziwić, że w tym sezonie gramy tak, jak gramy.

Po tym sezonie odejdą jeszcze Zieńczuk i Baszczyński, a wkrótce po nich pewnie Cantoro i Sobolewski. Nie zdziwię się też jeżeli ubędzie Brożek czy Boguski. Przy takich ubytkach nie wyobrażam sobie aby w miejsce tych piłkarzy przyszli jacyś przypadkowi kopacze, to już muszą być piłkarze gotowi do gry "od zaraz". Garguła mógł być kimś, kto wpłynie na grę tego zespołu i będzie wyróżniającą się postacią, ale przy jego kontuzji pewnie na rok musimy o nim zapomnieć. Nie wygląda więc to wszystko kolorowo.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Stary 03.03.2009, 14:12
Tak procentowac.Co do Garguły to ktoś niestety słusznie napisał że w lecie pozbywają się jednego inwalidy a sprowadzaą drugiego(obym nie był złym prorokiem)
A co do Clebera to zdarzało mi się pewnie jak każdemu krytykowac zawodników ale jak dla mnie Cleber był i jest zawodnikiem który zasługuje na najwięcej szacunku ze wszystkich zawodników w kadrze i bardzo często to podkreślałem.W pierwszym sezonie "sciana" nie do przejscia ostatnio może i zdarzyły mu się wpadki ale moim zdaniem dalej jeden z najlepszych w ekstraklasie.Jeszcze nie tak dawno Wilczek mówił że chciałby żeby był naszym Maldinim a tutaj ten news.W przeciągu 3 seznów nielicząc pauz za kartek chyba nie opuscił żadnego meczu z powodu kontuzji-patrz.Głowacki.
A co jest najgorsze nie ma żadnej nadziei że pieniądze jakie by nie były bedą reinwestowane.
Odpowiedz cytując
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.03.2009, 14:15
Już od dawna Cleber nie był ostają naszej defensywy... To również dzieki niemu nie raz nie mogliśmy wyprowadzić spokojnie piłki bo leber nawet znajdując się w sytuacji w której najbliższy zawodnik drużyny przeciwnej jest oddalony od niego dajmy na to o 4m to ten i tak wypier***** płke w aut po co? Zobaczycie ze ten transfer wyjdzie nam na dobre..
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 03.03.2009, 14:19
To co? Robi się już transparent "Mogłeś być legendą..." czy stary się wykorzysta?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.03.2009, 14:22
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Najbardziej to gra juniorami zaprocentuje a jakby w ogole wszystkich wyprzedac i ze stadionu zrobic market, to dopeiro wtedy by byly procenty.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 03.03.2009, 14:25
Najbardziej mi w tym wszystkim szkoda Macieja S. Zero wsparcia na górze, słabi bliscy wspólpracownicy i piłkarze bez ambicji (w większości). Jedno jest tylko niezmnienne - kibice wymagający mistrza,ale którzy chyba nie widzą,że z pustego...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.03.2009, 14:26
Cleber sam chciał odejść, ponieważ nie podobała mu się rotacja w składzie i tyle.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów