The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.02.2009, 18:04
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post

BRAC KANGURA! WIDAC ZE MU ZALEZY!!!
mi też zalezy...i co też mam grać w Wiśle...

ludzie nie jarajcie się tak bo sobie monitor pobrudzicie.... (szczególnie jeden Hiszpan )

sparin dobrze jest wygrać, ale po porażce też nie ma tragedii...jedyne co może martwić, to "bliskość" rozgrywek ligowych...
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.02.2009, 18:06
Wiesz, ale widać że nie popełnił dziś większych błędów, wyczuł karnego i był pewny w swoich interwencjach, nie to co Silanpa. Ogolnie daję większe szanse Hajduchowi...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.02.2009, 18:08
Wszystko jedno czy Sillanpaa czy Hajduch a może Vanstrattan, byle wzieli kogoś, kto byłby dużą konkurencją dla Pawełka.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.02.2009, 18:09
No to wszystko jasne. Sillanpie przestrzelić kolana i odesłać do domu, ew. łaskawie tylko wymoczyć w smole, obtoczyć w pierzu i wynieść na szynie.

Vanstrattana brać, bo przecież się stara i nawet wleciał na słupek.

Wesoło się zrobiło na tym forum, naprawdę. Z tak surowymi doradcami nawet Samuel Eto nie miałby szans na angaż w Wiśle. Dalibyście mu 15 minut gry i jakby w tym czasie nie zaliczył hattricka, to byście uznali że jest przereklamowany.

A Bednarz ze Skorżą byliby niepoważni, gdyby na podstawie jednego meczu decydowali o angażowaniu Sillanpy. Faceta próbują pozyskać od roku, skoro przyjechał na zgrupowanie to znaczy że transfer jest naprawdę blisko finalizacji.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 14.02.2009, 18:09
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, ale widać że nie popełnił dziś większych błędów, wyczuł karnego i był pewny w swoich interwencjach, nie to co Silanpa. Ogolnie daję większe szanse Hajduchowi...
Gdzie ogladasz transmisje?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 14.02.2009, 18:10
Podejrzewam, że tak słaba gra w obronie spowodowana jest brakiem Marcepana w pieerwszej jedenastce
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 14.02.2009, 18:11
Czytając wywiad z trenerem naszych bramkarzy można wywnioskować ze od ostatnich testów nie widzieli Silampy na żywo, może niema formy, więc go sprawdzają i tak jak kolega zauwazył nie wazne kogo z tej trójki wezmą, kazdy będzie lepszy od Juszczyka. Pozdro.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ogladasz transmisje?
Analizuję tekst prowadzącego transmisję tekstową !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 14.02.2009, 18:14
Cóż dostaliśmy dzisiaj małe baty, ale to w końcu sparing. Ciekawe jak Skorża oceni testowanych.
Odpowiedz cytując
kohprzem'68
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 14.02.2009, 18:15
No Skorża wystawił razem ze zmianami 20 graczy ale to nie wystarczyło bo jak już wczesniej zauważyłem że czasem naszej obronie zdarza się " święto sera " tego z dziurami , no i brakuje naszego wojownika ze środka Sobolewskiego .

Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment."
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Ludzie przeciez oczywiste jest że Skorża kazał kaleczyc obrońcom, by bramkarze mogli troche pobronic, przeciez ostatnio narzekali że ten Kangur musiał tylko raz praktycznie interweniować w dość niegroźnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ten Vanstrattan wyszedł na 20 metr i wybił piłkę .. głową.

chętnie to zobaczę
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 14.02.2009, 18:24
W końcu ta w miarę dobra passa musiała się skończyć,skoro wcześniej osiągaliśmy wyniki z jeszcze "niepełnosprawnym" Gołosiem,Dawidowskim czy bez reprezentantów .
Osobiście nie mam zamiaru z tego wyciągać wniosków,zobaczymy co Maciek powie i jak to się rozwinie dalej .
Mimo wszystko uważam że idziemy w dobrym kierunku,do przodu .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.02.2009, 18:37
Nie ma co po jednej połówce spotkania wieszać psów na jednym bramkarzu czy gloryfikować drugiego. Tu mogła zadecydować dyspozycja dnia która może zacierać bardziej realny obraz umiejętności bramkarzy. Ważne żeby ocenić predyspozycje, umiejętności, zachowanie bramkarzy w bramce, to na co ich stać, jaką dyspozycję i styl gry są w stanie pokazać w przyszłości. Jak trenerzy są w kropce po sparingu to podejrzewam że będą jeszcze testowali Silanpęę i słusznie moim zdaniem. W koncu to oni są specjalistami i podejmą słuszną decyzję, widzą ich na żywo i "czytają" ich predyspozycje.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Waldi69
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 14.02.2009, 19:15
Ja tam się nie przejmuję tą porażką z przynajmniej trzech względów. Po pierwsze w bramce stali bramkarze którzy wogóle nie rozumieją się z obrońcami. Po drugie to prawdopodobnie ostatni sparing, w którym występują wszyscy zawodnicy, jestem przekonany że od nastepnego sparingu już będziemy zgrywać pierwszy wykrystalizowany pierwszy skład. A po trzecie to jeszcze widać że rywale się napieli na nasz sparing i grali pierwszym garniturem prawie przez cały mecz (tylko 4 zmiany).
A co do wyboru bramkarza to jest mi obojetne kto to będzie, bo myslę że kto z testowanej trójki nie przyjdzie to i tak Pawełek będzie bronił.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.02.2009, 19:39
Waldi69 napisał(a):Wyświetl post
Ja tam się nie przejmuję tą porażką z przynajmniej trzech względów. Po pierwsze w bramce stali bramkarze którzy wogóle nie rozumieją się z obrońcami. Po drugie to prawdopodobnie ostatni sparing, w którym występują wszyscy zawodnicy, jestem przekonany że od nastepnego sparingu już będziemy zgrywać pierwszy wykrystalizowany pierwszy skład. A po trzecie to jeszcze widać że rywale się napieli na nasz sparing i grali pierwszym garniturem prawie przez cały mecz (tylko 4 zmiany).
A co do wyboru bramkarza to jest mi obojetne kto to będzie, bo myslę że kto z testowanej trójki nie przyjdzie to i tak Pawełek będzie bronił.
Racja,to tylko sparing. Ale kangur czy koala,byle nie Pawelek
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.02.2009, 19:39
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5268
Sillanpaa wraca jutro do Finlandii. Ciekaw jestem decyzji sztabu szkoleniowego.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Stary 14.02.2009, 19:48
piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5268
Sillanpaa wraca jutro do Finlandii. Ciekaw jestem decyzji sztabu szkoleniowego.
Za slaby dla Wisly,a za rok bedzie gral w premierleauge. Normalka,zamiast niego wezmiemy kangooroo superstar albo innego wunderwaffe. P.s. obym sie mylil.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 14.02.2009, 19:50
Jaki Ty zabawny "fristajl ziom" jesteś.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 14.02.2009, 20:30
Czy to bedzie Australijczyk czy Fin, czy moze ktos jeszcze czas pokaze.
Od kiedy trenerem jest Skorza testowalismy wielu graczy. Podpisalismy 2 (Diaz, Singla). Zarowno jeden, jak i drugi sa waznymi ogniwami zespolu i napewno w kontekscie swojej gry pod Wawelem udowodnili, ze sprowadzenie ich bylo dobrym posunieciem. Natomiast nie slyszalem, zeby jakis grajek, ktory oblal testy w Wisle, zrobil wielka kariere w innym klubie. Mamy pewne problemy w klubie, jak zreszta kazdy, jednak z czystym sercem mozna powiedziec, ze sztab szkoleniowy jest w stanie rzetelnie ocenic zawodnikow i tak ich poprowadzic, zeby nikt nie musial sie ich wstydzic. Odnoscie tej trojki, ktora teraz testujemy ja jestem spokojny. Podpiszemy kontrakty z tymi, ktorzy na to zasluguja, a oceniac okienko bedzie mozna dopiero po paru meczach rundy wiosennej. Tyle ode mnie.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 14.02.2009, 21:42
Skrót
http://www.youtube.com/watch?v=lr4pb...e=channel_page
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Stary 14.02.2009, 21:56
Jak dla mnie przy pierwszej i przy 3 szans nie mial..
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Fernando Redondo
Senior Member

Stary 14.02.2009, 22:01
moze,ale nie wiem czy innybramkarz by nie skrocil konta przy 3 i ne wyszedl szybciej. jak juz mowilem nie zrobil na mnie wrazenia na filmikach z poprzedniego sezonu , jak dla mnie jest solidny , taki Juszczyk a to za malo.

moge siee mylic ale moimzdaniem kangur potrafi trudniejsze wybronic pily poza tym ma szczescie i rzy nim obrona sie tak nie gubi:

Wydaje mi się że żaden z tych bramkarzy nie jest dobrym rozwiązaniem. Ale chyba bym nie brał tego Fina no uważam że Paewłek jest lepszy i poprostu szkoda kasę wydawać na kohoś kyo ma tylko nyć zmiennikiem Pawełka.

Słowak też wydaje mi się że lepszy od niego jest Pawełek. Szczególnie że podobno chce dużą kasę na pensji.

W zasistniałej sytuacji podpisałbym na pół roku kontrakt z kankurem. Jak się sprawdzi to dobrze, jak nie yo wypad....

no i ciekawe co z Ettienem mam nadzieję że zostanie i bedzie grał dobrze.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 14.02.2009 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.02.2009, 22:02
Przy 3 miał. Trochę lepszy refleks i szybkość .
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.02.2009, 22:07
przy 1 wyjsc do dosrodkowania, przy 2 mogl wyskoczyc do piłki lecacej juz na poprzeczke, przy 3 skrocic kat i wyjsc do przodu, zawsze co czegos sie mozna przyczepic

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 14.02.2009, 22:14
Bez jaj, ale druga bramka nie miala prawa sie zdarzyc. Spadajaca pilka na glowe napastnika na 3m musi byc bramkarza. Niestety juniorski blad
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 14.02.2009, 22:25
Cleber to bardzo dobry wykonawca karnych, ale zauważyłem, że bardzo często strzela w górną lewą stronę(lub środkową część) bramki (patrząc z perspektywy strzelca)i. Jest to skuteczne, ale jak jakiś bramkarz bardziej to przestudiuje, to może to w końcu wyjąć (Janek Mucha rzucił się właśnie tam w pamiętnym finale PP gdy Cleber strzelał. Nie wyciągnął, bo strzał był bardzo precyzyjny...ale następnym razem kto wie)
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 14.02.2009 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 14.02.2009, 22:40
Wszyscy pisza o bramkarzach, ale wiadomo cos jak zaprezentowal sie ten caly Ettien ? W koncu gral cala 2 polowe...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 14.02.2009, 22:52
Nie no dwie bramy ewidentnie ten Fin zawalil. Pilka leci pod poprzeczke a ten dlubie w nosie, a przy nastepnym golu nie kryl krotkiego slupka, nawet10 letni trampkarze wiedza jak sie zachowac w takiej sytuacji. Tak na moje oko zaden z testowanych bramkarzy nie jest lepszy od Pawełka, kazdy ma jakies "ale".
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.02.2009, 22:58
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Cleber to bardzo dobry wykonawca karnych, ale zauważyłem, że bardzo często strzela w górną lewą stronę(lub środkową część) bramki (patrząc z perspektywy strzelca)i. Jest to skuteczne, ale jak jakiś bramkarz bardziej to przestudiuje, to może to w końcu wyjąć (Janek Mucha rzucił się właśnie tam w pamiętnym finale PP gdy Cleber strzelał. Nie wyciągnął, bo strzał był bardzo precyzyjny...ale następnym razem kto wie)
Jak karny jest dobrze strzelony, to nie ma szans na obronę, choćby wiedział dokładnie gdzie piłka poleci.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.02.2009, 23:12
Formułowanie jakiegokolwiek wniosku po JEDNYM słabszym meczu to juz paranoja...

To tak jakby uznać po obejrzniu spotkaniu Słowacja - Polska, że Boruc na pewno jest słabszy od naszego "władcy pola karnego" Pawełka...

Chore.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów