The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.02.2009, 02:48
męczący jest juz ten bramkarski serial. Mam nadzieje ze w koncu coś sie wyjasni. Ten Słowak to kawał chłopa, moze akurat coś z niego będzie.
What's new?

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.02.2009, 08:52
No z tego co można zauważyć na filmiku z youtube, (kiepskie zródło, ale zawsze coś) można powiedzieć napewno ,że gorszy od Pawełka nie jest. Na linii wydaje sie zajebisty ,ponieważ nie tylko umie obronić ,ale i złapać piłkę Na przedpolu też jest niezły (ma do tego odpowiednie warunki). Kolejna zaleta : Umie wykopać piłkę ! (nie kopie po autach). No i zawsze to jakaś rekomendacja - 5 występów w kadrze.( Mucha ma 4) Ogólnie to wydaje sie ,że poziom porównywalny do Sillanpy (choć z jego oceną mam problem bo go na oczy nie widziałem ) Zobaczymy co pokaże w sparingu z nami !
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 06.02.2009, 09:26
Ogladnalem ten filmik i musze przyznac ze gra jak Buffon albo i nawet Casillas, bralbym go od razu!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.02.2009, 09:33
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ogladnalem ten filmik i musze przyznac ze gra jak Buffon albo i nawet Casillas, bralbym go od razu!
Tez mi sie podobał,ale mysle dla obiektywnej oceny powinnismy też zobaczyc jakie gole puszczał...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 06.02.2009, 09:53
W necie znalazłem ,że interesowało się nim Lille oraz Skoda Xanthi.Zawsze tio jakaś rekomendacja

Ciężko będzie znalezć filmik z wpuszczonymi golami
Odpowiedz cytując
darekolsztyn
Banita

Od: 01.2007

Stary 06.02.2009, 09:53
Taki filmik dało by się skleić z każdym bramkarzem
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.02.2009, 10:03
to sklej taki filmik z Pawełkiem w roli głównej
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.02.2009, 10:07
darekolsztyn napisał(a):Wyświetl post
Taki filmik dało by się skleić z każdym bramkarzem
zgadzam sie z Toba w 100% ale zauwaz ze wiekszosc tego filmiku stanowi mecze Słowacji z Francja....czyli interwencje wyciagniete sa z jednego meczu...
nie ma co sie podpalac.. jesli przyjdzie to wtedy bedziemy go oceniali z meczow w barwach Wisły..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 06.02.2009, 11:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
tak od razu!! To dlaczego w Ruzemboroku występuję
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 06.02.2009, 11:29
mcovalski to była ze strony Maciusia taka aluzja ,żebyśmy sie za bardzo nie "podpalali". Lepsze kluby sie nim interesowały ,ale dlaczego nie odszedł to nie wiem (nie znam niemieckiego ,ani francuskiego). Niemniej od Pawełka raczej jest lepszy- co jednak nie jest jakąś wybitną rekomendacją. Zobaczymy jak się chłopak w sparingu zaprezentuje. Wtedy sobie pospekulujemy
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.02.2009, 12:25
Mam nadzieję, że akurat bramkarza to kupią w ostatniej chwili, pod koniec lutego. Im później dotknie go myśl trenerska naszego fachowca Jacka K. tym lepiej...
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.02.2009, 12:36
Z tego klubu wcześniej przychodził do nas Trabalik tak więc poczekajmy, oby okazał się wzmocnieniem...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.02.2009, 14:02
Jedno mnie zastanawia, niedawno Bednarz nie chciał nic powiedzieć kim jest ten skrywany bramkarz bo może to znacząco podbić cenę i utrudnić negocjacje, a teraz wszem ogłasza jego nazwisko. Po co ?
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 06.02.2009, 14:06
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Jedno mnie zastanawia, niedawno Bednarz nie chciał nic powiedzieć kim jest ten skrywany bramkarz bo może to znacząco podbić cenę i utrudnić negocjacje, a teraz wszem ogłasza jego nazwisko. Po co ?
Są dwie opcje :

1.Zapomniał o tym o czym sam mówił
2.Wszystko jest już dogadane i cena już nie wzrośnie.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 06.02.2009, 14:07
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Eeee...
Bo okienko transferowe na zachodzie się zamknęło?

Co do samego zawodnika - mam nadzieję że go zakontraktujemy - lepsze to niż Cebanu na rezerwie. Na marginesie - nie wiem czy nikt w klubie nie zastanowił się co będzie jeśli tfu, tfu, tfu Pawełek dozna kontuzji?

Acha czy ktoś wie jak jest z kotraktem Słowaka?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 06.02.2009, 14:17
lazy napisał(a):Wyświetl post
Acha czy ktoś wie jak jest z kotraktem Słowaka?
- http://transfermarkt.de/de/spieler/4...os/profil.html

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.02.2009, 15:22
Panowie, ktokolwiek. Byle Pawełek miał sensowną konkurencję. Dlatego mnie to info cieszy i oby było prawdziwe.
..
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Od: 02.2008

Stary 06.02.2009, 17:23
Może to moje przypuszczenia albo wrodzony optymizm ale sądzę że ten Hajduch jest klasy podobnej jak Dolha. Podobały mi się jego interwencje nogami może to świadczyć o dobrej koordynacji przy 190 cm wzrostu to niezwykle dobrze prognozuje. Trzymam kciuki aby ten transfer doszedł do skutku Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2009, 17:48
Na szybko. Wygląda na porządnego bramkarza, cudów z nim nie będzie, ale solidnej postawy można oczekiwać + czasem doskonałych przebłysków. Mało niestety doświadczenia międzynarodowego i gry o wysoką stawkę, ale za taką "cenę" absolutnie nie można narzekać. Dobry chwyt, świetna koordynacja przy tym wzroście i więcej niż dobry refleks, przy tym umiejętność gry nogami. Wydaje się, że niezłe wyjścia do 1 na 1, choć czasem nie wiadomo, dlaczego rąk nie rozkłada. Jeśli chodzi o wady, mało go jednak widać na przedpolu, ale to może wina filmiku i przede wszystkim - też dało się zaobserwować, że piłkę przeważnie (w tych niewielu akcjach, w których nie łapie) wypluwa lub wypuszcza przed siebie, co niestety nie jest dobrym prognostykiem, z drugiej strony, szybko potrafi zareagować, czy to doskoczyć do wybitej przed siebie piłki, czy to po padzie, wstać i blokować miejsce do strzału. Rekapitulując, wydaje się być bardzo solidnym bramkarzem, wartym nawet te kilkaset tysięcy euro, jeśli przyszłoby nam płacić (bo podejrzewam, że to co napisałem, jest poparte oglądaniem jego popisów w przynajmniej kilku meczach na żywo, a tak pewnie jest, skoro są gotowi wziąć go bez testów) i trzeba wierzyć, że do nas trafi. Z drugiej strony dziwi, że jeszcze nie gra gdzieś na Zachodzie, więc możliwe, że o haczykach się dopiero przekonamy lub po prostu, bramkarzom ciężej wyjechać gdzieś za granicę.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 06.02.2009, 18:29
Słowacki bramkarz w Wiśle? To by była dobra wiadomość.
Na pewno na plus można mu zaliczyć:
- świetne warunki fizyczne a przy tym niezła koordynacja ruchowa, refleks...
- doświadczenie reprezentacyjne (to tylko kilka meczów ale wśród nich jeden z takim przeciwnikiem jak Francja)
- fakt, że klub chce go kupić bez uprzedniego testowania (przy naszej ostrożności w przeprowadzaniu transferów może to świadczyć, że Słowak był bardzo dokładnie obserwowany i pozytywnie oceniony)

Dobrze też, że Wisła zwróciła się w kierunku rynków zagranicznych w sprowadzaniu bramkarza, bo nasz rodzimy rynek jest mocno przetrzebiony i naprawdę nie ma tu żadnego dobrego bramkarza w akceptowalnej przez klub cenie.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Stary 06.02.2009, 19:22
Przypomina mi trochę dawnego Dolhę/nieco ulepszonego Janka Muchę.
Ale jak wiadomo, filmiki potrafią zwodzić. Nie wyrokujmy, poczekajmy więc.
Szkoda, że mecz bez kibiców...
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.02.2009, 19:22
Wie ktoś jak z tą słynną szkółką w Szamotułach? Legia ma ich na wyłączność?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.02.2009, 19:35
Słowacy krzykną za tego bramkarza 400tys. Euro i będzie po rozmowach.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 06.02.2009, 19:40
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś jak z tą słynną szkółką w Szamotułach? Legia ma ich na wyłączność?
Chyba nie. Bynajmniej tak mi się wydaje .Kto da najwięcej ,ten najlepszych piłkarzy wyciągnie. Wkońcu te szkołki się z tego utrzymują.
Ja bym sie zainteresował szkółką Gwarka- znana marka w Polsce . Wielu znanych piłkarzy np. Kosowski, Kuzba ,Piszczek,Gierczak, Probierz, Sadzawicki, Jackiewicz wyszło z tamtąd.Nawiązanie współpracy nie byłoby trudne . Biorąc pod uwagę to :
http://www.gwarekzabrze.pl/index.php?id=sponsorzy
Jakby dawać co miesiąc troche kasy (pare tysiecy) to mamy absolutne pierwszeństwo przy sprowadzaniu "perełek" z Gwarka.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.02.2009, 19:50
A może Hajduch to było takie ubezpieczenie na wypadek, gdyby nie spuścili za Sillanpee. Bednarz mówił, że albo fin, albo ktoś inny więc nie rozumiem o co Ci chodzi.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.02.2009, 20:12
Sillanpa to juz przeslosc ale rozumiem ze mogles to przeoczyc - u nas sie wszystko bardzo szybko dzieje

A co do tego nowego Slowaka to wszystko pieknie tyle ze.....uwazam ze nie ma szans by cos z tego wyszlo.
A to dlatego ze jesli wczytac sie w artykul na naszej stronie, to okazuje sie ze najpewniej tani to on nie jest - nie zdziwilbym sie gdyby byl drozszy od Fina a nasza propozycja najpewniej spowoduje jeden wielki smiech na sali w obozie slowackim
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.02.2009, 20:17
No ja bym nie skreślałod razu naszych władz tj. Bednarza. Kolesiowi zależy na transferze za granice, w tym roku kończy mu się kontrakt więc nie stoimy na przegranej pozycji.Dla jego drużyny będzie to ostatnia szansa żeby na nim zarobić a my na tego fina chcieliśmy dać 150 tys Ojro .WIęc mam nadzieje że się uda.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.02.2009, 20:17
Sillanpa byl byc moze instrumentem w negocjacjach ze Slowakami. Bo patrzac na popisy Hajduch-a to bramkarz zupelnie innej klasy, mozna powiedziec, ze miedzynarodowej. Szczegolnie interwencja z 1 min filmiku wklejonego wczesniej. Dlatego tez podejrzewam, ze scenariusz bedzie ten sam... Jak Fin byl za drogi to nie wiem dlaczego on mialby byc tanszy.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.02.2009, 20:20
nesta napisał(a):Wyświetl post
Sillanpa byl byc moze instrumentem w negocjacjach ze Slowakami. Bo patrzac na popisy Hajduch-a to bramkarz zupelnie innej klasy, mozna powiedziec, ze miedzynarodowej. Szczegolnie interwencja z 1 min filmiku wklejonego wczesniej. Dlatego tez podejrzewam, ze scenariusz bedzie ten sam... Jak Fin byl za drogi to nie wiem dlaczego on mialby byc tanszy.
Może być tak, że jak mówił Bednarz, mamy na oku bramkarza, o którego klasie wiemy i bierzemy go bez testów - wychodzi na to, że jest nim Słowak. Z tym, że Silanpaa to naprawdę solidny bramkarz i może nam wystarczyć, ale musimy go sprowadzić za darmo lub za grosze. Jeśli natomiast już musimy płacić za bramkarza (a może w końcu ktoś doszedł do wniosku, że dobry bramkarz jest nam niezbędny) to weźmiemy Słowaka. Czyste dywagacje, ale mające prawo bytu.
Odpowiedz cytując
Pusiek
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 06.02.2009, 20:56
Nie chcę zapeszać..ale kiedy oglądałem skróty tego meczu na eurosporcie, myślałem, że Wisła mogłaby mieć takiego bramkarza
Drugi książe Paryża normalnie..pierwszy był Woźniak...;/....teraz chyba Andrzej W. o ile się nie mylę.
Co do słowaka to boje się, że jutro zaproponują mu...kontrakt motywacyjny
Poza tym jeśli faktycznie nie dogadał się z anglikami czy francuzami to jakoś nie widzę by z nami się miał dogadać.
Trzeba jednak być dobrej myśli i czekać na pomyślne wiadomości jutro.
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski

STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów