The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2008, 18:04
I 2:0 dla Legii... Co to ten Kozik zrobił Zresztą cała gra GKS'u to piach

Edit: Już 3:0
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.12.2008, 18:06
ale ten bramkarz GKS dziś ładne kiksy puścił

Zasłużone zwycięstwo warszawian, co prawda Legia niewyraźna dziś i gole dzięki bramkarzowi Bełchatowa wpadły, ale Bełchatów dziś nic nie grał. Wyszli na boisko bo wyszli, kopali kulę bo kopali ale gry tyle co kot napłakał. No to dostali łomot.

Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 06.12.2008, 18:10
Jedyny + tego wyniku,to ze wyprzedzamy Belchatów
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.12.2008, 18:26
Cały mecz śmierdziało remisem.. A niepodziewanie dwie rzeczy się stały:
- Lech musi jutro wygrać 3 bramkami, co nie będzie łatwe ze względu na pucharowe zmęczenie i dobrą formę Polonii B. Inaczej Legia przezimuje na pierwszym miejscu.
- Takesure Chinyama, zwany też "Parówką" (F. Smuda), jest razem z Brożkiem liderem klasyfikacji strzelców.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 06.12.2008, 18:30
^^ eee.....
Ja widzę w 90minut, że Paweł ma 12 bramek a ten drugi 11. Aż tak źle nie jest

Odpowiedz cytując
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.12.2008, 18:33
harthausen napisał(a):Wyświetl post
ale ten bramkarz GKS dziś ładne kiksy puścił
Dokładnie, można powiedzieć, że bramkarz GKS-u był 12 zawodnikiem Legii, a Bełchatów był cieniem samego siebie ....
Odpowiedz cytując
Kortys
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.12.2008, 18:37
harthausen napisał(a):Wyświetl post
^^ eee.....
Ja widzę w 90minut, że Paweł ma 12 bramek a ten drugi 11. Aż tak źle nie jest
Nie wypełnili jeszcze, w końcu od gola nie minęło pół godziny. Jest tak jak napisałem.
Najdawniejsze skupiska osadnicze na Wawelu sięgają epoki paleolitu, a więc 50 tysięcy lat p.n.e.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 06.12.2008, 19:01
tabela strzelców pokazuje jaka nasza liga jest słaba skoro taki drwal jak Chinyama jest wraz z Brożkiem na 1 miejscu, ligowa tabela średnio wygląda mając na uwadze to że mecz z Amica mamy na wyjeździe a dodatkowo na 99,9% nie będziemy grali u siebie meczy domowych, niesamowicie ciężko będzie o mistrza
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.12.2008, 19:22
Nie musimy się martwić o króla strzelców dla Brozia...w zeszłym sezonie na koniec rundy też miał 12 bramek
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 06.12.2008, 19:46
A Górnik wygrał z Jagą 1-0, pierwsze zwycięstwo od 10 kolejki, tylko trzecie w tym sezonie.
Pozwoli im z mniejszym strachem patrzeć w tabelę przez zimę, choć miodu tam tak czy tak nie ma.
W Chorzowie i Bytomiu dużo osób musiało zakląć pod nosem

Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Stary 06.12.2008, 19:52
Pamietam jak sie tu wypowiadalem gdy skonczylo sie z koncem wrzesnia okienko transferowe,i wtedy wieszczylem porazki (nie tylko ja) takim skladem ,gdy wtedy zostalo jeszcze chyba z 7,8 kolejek,ze do zimy nie wolno nam stracic kontaktu z Lechem i Legia(choc wtedy my bylismy wyzej) .3 punkty straty do Legii (i zapewne jutro tez 3 do Lecha ,choc do LEcha tracimy praktycznie 4 punkty ,bo po łomocie 1-4 w Krakowie ,trzeba ich wyprzedzic chocby jednym punktem)to i tak jest bardzo dobra sytuacja,a i tak moglobyc lepiej ,gdyby przy tej nienajlepszej grze udalo sie wygrac z LKsem,Gornikiem i derby.Tak wiec z takim skladem i tak jak na obawy z wrzesnia nie ma co plakac .39 punktów jest jeszcze do zdobycia
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2008, 20:17
Clapham napisał(a):Wyświetl post
Jezu ludzie dajcie Wy se juz raz na dobre na wstrzymanie z tymi historiami typu Amica/Lech, Groclin/Polonia, kto jakie literki mial w nazwie i tym podobnymi bo jest to PRZERAZLIWIE NUDNE.

Taka historia polskiej pilki, jej przeksztalcen wlasnosciowych itd itp. Moze mozna by bylo lepiej, ale jest jak jest. Wale to, czy formalnie to Lech czy Amica, Polonia czy Groclin, czy ktos byl GTS z wlasnej woli czy nie i wszystkie te inne BZDURY. Jesli kibice Lecha uwazaja, ze jest OK to jest OK, fakt, ze ktos uwaza inaczej tego nie zmieni. Rzygac mi sie chce juz od tych malostkowych uwag i docinkow.

NUUUDYYY!!!

EDIT:
Znacznie ciekawsze rzeczy do obgadania:
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...je_trwaja.html

Niby od dawna wiadomo, ale ostatnio ucichlo. Dobrze wiedziec, ze cos sie dzieje.

A mi sie chce zygac tym relatywizmem moralnym, ktory prezentujesz w calej okazalosci. Pewnie, zadnych zasad, zadnych regul... Niech jedyna miara bedzie przyjemnosc i dobre samopoczucie drugiej strony. Ale u nas w kraju jest niestety przyzwolenie na kombinatorstwo, ba nawet wiecej, zakombinujesz, polaczku cwaniaczku, to bedziesz sie mogl pochwalic przy wodce ze swoimi podobnymi sobie kolegami.

Coz sie zatem dziwic, ze nikomu nie przeszkadza poza kilkoma ludzmi, dla ktorych zasady cokolwiek znacza, ze klub robi jawny przekret, korzysta z furtki prawnej zeby uciec przed dlugami.
Na tej samej zasadzie Drzymala uciekl z pilki, bo wiedzial, ze sa juz blisko jego rundy cudow z przed kilku lat, chyba nikt nie wierzy, ze mu sie znudzilo nagle.

A co do dzisiejszej kolejki to jakie ale wielkie wywolal faul Costlego, ojojoj, ale ze Szala robi to samo w co drugim meczu to nikomu z Warszawskich mediow nie przeszkadza.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.12.2008, 20:21
Costly powinien w....... dostać za coś takiego..

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...al_Costly.html
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.12.2008, 20:27
Jakos mam wieksza ochote zeby w....... dostali szala, rocki i mucha.. Ale czego oczekiwac po graczach Legii. Chamstwo Korzyma mozna bylo wczoraj zobaczyc z bliska.
Faul to jedno, nawet te najbrutalniejsze sa wpisane w futbol i slusznie dostal czerwien, ale te odepchniecia, bluzgi.. Niedobrze sie robi czlowiekowi.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Stary 06.12.2008, 20:41
o mój Jezu, takiego ataku nie widziałem od czasu wejścia Choto w któregoś z piłkarzy Górnika Zabrze w zeszłym sezonie. Powinni obić mu gębę, za takie bezmyślne i kretyńskie zagranie.[/quote]

nesta napisał(a):Wyświetl post
Faul to jedno, nawet te najbrutalniejsze sa wpisane w futbol i slusznie dostal czerwien, ale te odepchniecia, bluzgi.. Niedobrze sie robi czlowiekowi.
Wydaję mi się, że ten faul był gorszy niż ich pyskowanie, bo Costly mógł chłopakowi skończyć karierę, a atak miał z piłką tyle wspólnego co Dawidowski z pozycją napastnika.
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 06.12.2008 o godz. 20:43.
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 06.12.2008, 20:47
Jakos mam wieksza ochote zeby w....... dostali szala, rocki i mucha.. Ale czego oczekiwac po graczach Legii. Chamstwo Korzyma mozna bylo wczoraj zobaczyc z bliska.

Daj spokój. Ja się im wcale nie dziwie. Zauważ, że zawodnik Bełchatowa (nie pamiętam który) też odepchnął Costlego gdy ten startował po zajściu do Legionistów. Piłkarze to też ludzi i gdy widzą, że ktoś chce urwać nogę ich koledze to reagują jakoś, jedni bardziej nerwowo a inni mniej. A poza tym Mucha dostał "cytryne" za odpychania Costlego.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.12.2008, 20:50
Ty byś sie nie wk****ł gdyby w twojego kumpla z drużyny ktoś tak wjechał?
Albo gdyby w miejsce Legionistów postawić Wiślaków to wypowiadałbyś sie w tym samym tonie?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.12.2008, 20:51

A co do dzisiejszej kolejki to jakie ale wielkie wywolal faul Costlego, ojojoj, ale ze Szala robi to samo w co drugim meczu to nikomu z Warszawskich mediow nie przeszkadza.
Proszę o przykład meczów/meczu gdzie Szala robi takie coś

A to, że koledzy bronią swojego, to jest to normalna rzecz w każdej ekipie. Nie rozumiem pretensji.
Odpowiedz cytując
warszawiak&vendeta
Member

Od: 06.2003

Stary 06.12.2008, 20:59
Widać punktu widzenia zależy od punktu siedzenia:
Bardzo dobrze zrobil Baszczynski - trudno, dostal kartke, ale przynajmniej ten kutas z Warszawy dowiedzial sie prawdy o sobie. Brawo Baszczu.
A sam faul jeden z głupszych jakie widziałem i myśle, że tak samo piłkarze każdego dowolnego zespołu by się zagotowali po czymś takim.

Lucjan Brychczy-pół wieku z Legią!
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 06.12.2008, 21:11
Costly'emu powinni za ten faul jakąś poważniejszą karę dac (zawieszenie?) bo z premedytacji wjechal legioniscie w nogi... A to że się zagotowali, jak ktoś próbuje zrobic krzywdę twojemu koledze to jak byś zareagował jeden z drugim?
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 06.12.2008, 21:42
Kolega Nesta się mocno skompromitował.
Smętny mecz, wynik lepszy niż gra.
Odpowiedz cytując
Clapham
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.12.2008, 22:35
A mi sie chce zygac tym relatywizmem moralnym, ktory prezentujesz w calej okazalosci. Pewnie, zadnych zasad, zadnych regul... Niech jedyna miara bedzie przyjemnosc i dobre samopoczucie drugiej strony. Ale u nas w kraju jest niestety przyzwolenie na kombinatorstwo, ba nawet wiecej, zakombinujesz, polaczku cwaniaczku, to bedziesz sie mogl pochwalic przy wodce ze swoimi podobnymi sobie kolegami.

Coz sie zatem dziwic, ze nikomu nie przeszkadza poza kilkoma ludzmi, dla ktorych zasady cokolwiek znacza, ze klub robi jawny przekret, korzysta z furtki prawnej zeby uciec przed dlugami.
Na tej samej zasadzie Drzymala uciekl z pilki, bo wiedzial, ze sa juz blisko jego rundy cudow z przed kilku lat, chyba nikt nie wierzy, ze mu sie znudzilo nagle.

Jasne, bo w rozkminianiu kwestii wlasnosciowych Lecha chodzi przede wszystkim wlasnie o moralnosc, a nie o to, zeby Lechowi doje...

Nie chce sie tu z Toba klocic, bo pewnie skonczy sie znowu na zasmiecaniu kilku stron tematu, ale chyba musze, bo mnie do tablicy wywolujesz i mam wrazenie, ze przy tym obrazasz. Uznawanie ucieczki od dlugow za najbardziej oburzajace pod wzgledem moralnym zdarzenie w naszej lidze uwazam za smieszne, tak samo jak dyskutowanie tego przez x stron. Nie wiem czy implikujesz moja przynaleznosc do owych 'polaczkow' o ktorych wspominasz, ale proponuje nie obnizac poziomu dyskusji, chocbys byl bardzo, ale to bardzo zdenerwowany. Jesli juz tak bardzo brzydzisz sie relatywizmem moralnym proponuje porozkminiac troche historie z wlasnego klubu (nie wiem jakiemu kibicujesz, ale zapewniam, jaki by nie byl jakies haniebne karty sie znajda). Poza tym jeszcze proponuje zastanowic sie nad relatywizmem moralnym w Twojej wypowiedzi na temat faulu Costlego. Dla ulatwienia proponuje, zebys zamiast Rzezniczaka podstawil sobie zawodnika swojej druzyny. Wiesz, belka w oku itd.

Bardzo wspolczuje wszystkim ktorzy czuja sie oszukani, sam nieraz czulem sie oszukany przez niejeden klub, ale nie wchodze tu, zeby sie samobiczowac (ani biczowac innych) ale zeby o pilce pogadac. Pewnie pomylilem tematy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 06.12.2008, 22:44
neste chyba mikolaj ominal bo zagalopowal sie troche.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.12.2008, 23:12

Gdybyś był doinformowany byś wiedział dlaczego Drzymała skończył z piłką.
On chciał dobrze ale go wyc****li więc wszystko oddał/sprzedał i dał sobie spokój.
Mnie by tez "znudziło" gdyby mnie tak samo jak jego robili na frajera.

Rundy cudów? chodi ci o to z pucharów europejskich?
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.12.2008, 23:48
Wypadek kibiców Jagiellonii jadących na mecz z Górnikiem

10 znakow
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 07.12.2008 o godz. 00:05.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.12.2008, 00:35
1q2 napisał(a):Wyświetl post
neste chyba mikolaj ominal
albo dostał kolejną parę skarpet
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.12.2008, 03:27
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś był doinformowany byś wiedział dlaczego Drzymała skończył z piłką.
On chciał dobrze ale go wyc****li więc wszystko oddał/sprzedał i dał sobie spokój.
Mnie by tez "znudziło" gdyby mnie tak samo jak jego robili na frajera.

Rundy cudów? chodi ci o to z pucharów europejskich?
Co do Drzymały to wstrzymałbym sie koeldzy i kolezeanki z tym krytykowaniem. Koles wlozyl swoje(!!!) pieniadze i wszytskie swoje emocje w budowanie zespolu na miare pucharow w Europie w miescinie liczacej z 20.000 ludzi! dyby przelozyc jego zapal np. na Wisle to mogloby sie okazac ze gramy z Realem czy Barca ale w LM w fazie grupowej. Nie licze ze koles wlozyl mnostwo kasy w infrastrukture, a jdenoczesnie zachowal trzezwosc umyslu i nie dal sie oglupic pseudodoradcom.
Natomisat fakt faktem ze do dzisiaj pamietam jak Dyskoboolia wygrala 14 meczow na wiosne z rzedu i sie utrzymalaDDD
Odpowiedz cytując
krwawy
Member

Od: 05.2007

Stary 07.12.2008, 09:07
Odnośnie waszego płaczu co do obrońców Legii i brutalnych faul jaki to ten Szala i Choto to boiskowi zabójcy, powiem jak ja to widzę:
Legia jest takim zespołem w polskiej lidze do którego się obojętnie nie podchodzi w Warszawie ją kochają a cała reszta kraju nienawidzi i nie ma to jak dokopać Legii. Zarówno kibicom jak zawodnikom wzrasta ciśnienie na mecze z nami co się przekłada na brutalność i obraz gry, gdzie nikt nikomu nogi nie odstawi. Chyba logiczne jest że jak przeciwnik gra ostro to my nie będziemy podkulać ogona i zakrywać twarzy W Legii trzeba być twardym bo inaczej Cię skopią i jeszcze w całym kraju wyśmieją inaczej sobie nie poradzisz i ostatnie lata dobrze o tym świadczą gdzie w obronie Legii radzili sobie tylko zawodnicy z jajami jak Ratajczyk, Jóźwiak, Szala, Mosór, Choto i inni. Legia to nie miejsce dla maminsynków. W najlepszej lidze świata za jaką się uważa ligę angielską grają najwięksi brutale jak to wy ich określacie pressing jest dużo większy, fauli jest dużo więcej i nikt nie płacze jakoś z tego powodu. Ludzie przychodzą na stadion żeby zobaczyć walkę a nie grzecznych chłopców. Wnioski sobie sami wyciągnijcie.
Pozdro
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 07.12.2008, 09:23
Wracając do faulu Costlego. Czerwona kartka za faul bezdyskusyjna, powienień dostac karę finansową, ostry w......., zostać wrzucony do smoły i do pierza ale....

Wawrzyniak, Szala i Mucha wszyscy po czerwonej kartce i pa. Wiem bronili kolegi, zresztą bardzo słusznie i nawet można go było z dynki pociągnąc. Wawrzyniak nawet w pierwszym momencie coś mu tam tylko powiedział, dopiero nabrał odwagi po ataku Szali i Muchy i znów doskoczył do dzikiego.

Nasi piłkarze na 100% zrobiliby tak samo, ale tłumaczenia są zbędne. Arifovic za dłubanie w nosie rabinowi w poprzedniej kolejce dostał czerwień, Baszczu za głupotę też. Sędzia jest rozjemcą i on powinien decydować o karach. Każde odepchnięcie rywala powinno być karane kartką, a takie rozmyślne i siłowe tym bardziej i nie ma znaczenia czy zrobione w nerwach (Sobol, Baszczu) czy sprowokowane (Arifovic).

Powtórzę co napisałem po naszych kartkach z Wrocławia, ja osobiście bym Costlyemu jebnął nawet za cenę dyswalifikacji.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
e-wisla
Banita

Od: 11.2008

Stary 07.12.2008, 09:57
Nesta to żeś błysnął
Po tym pięknym poście który spłodziłeś na temat relatywizmu moralnego wychodzi mi tu że jesteś jego najlepszym przykładem.
Ale tak to jest jak się jest zaślepionym nienawiścią i chce się dosrać wrogiemu klubowi za wszelką cene.
Tym razem się skompromitowałeś ale nie sądzę zebyś coś wyciągnął z tej lekcji.
Faul Costlyego to czyste s****ysyństwo. Niektórzy go jeszcze niedawno do Wisły chcieli. Tymczasem jak widać typek ma problemy z głową.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów