The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
impreza
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.11.2008, 12:58
dzwd napisał(a):Wyświetl post
Elo,mam takie pytanie.Otóż znalazlem kartę telewizyjną którą używałem bardzo dawno temu jeszcze za czasów mojego I kompa.Jest to karta PixelView,dość stara zaraz napisze dokładny model(ale karta z 1999 roku) znalazlem w necie do nij sterowniki,wpjołem ją do 16 pin. Windows wykrył ,zainstalowałem sterowniki i oprogramowanie(wszystko zgodne)podłączyłem kabel od kablówki i pojawił się obraz(poczywiście po wyszukiwaniu)ale obraz jest bardzo słabej jakości i nie ma dzwięku ,czy jest jakiś sposób na to aby obraz był lepszy i pojawił się dzwięk(mamgłośniki 5.1 Creativ'a)? plis o odp.Bez odbioru.
jak instalowałem kiedys kumplowi tuner tv, to po poczytaniu w internecie na ten temat okazalo sie ze przy wyszukiwaniu kanałów czasem warto ustawic na skanowanie dla innego kraju bo czesto sie zdarza ze sa pozamieniane ustawienia kanałów, to oczywiscie zalezy od oprogramowania, on akurat mial tuner Leadteka. Najlepiej znajdz w internecie czestotliwosci kanałow na jakiej nadaje twoj dostarczyciel kablowki i ustaw czestotliwosci ręcznie w opcjach i powinno byc ok, przynajmniej jak ja tak robilem to dzialało, bo wyszukiwanie czasem działa róznie ...
Powód: literówka :)
Ostatnio edytowane przez impreza : 16.11.2008 o godz. 13:00.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.11.2008, 14:12
Mam problem z rapidem...ściągam sobie jakiś plik i jest tak: idzie normalnie 5 sek a następnie kilka sekund ściąganie stoi w miejscu po czym znów startuje na 5 sek i znów się zatrzymuje....czym to może być spowodowane?
I
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.11.2008, 14:30
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Mam problem z rapidem...ściągam sobie jakiś plik i jest tak: idzie normalnie 5 sek a następnie kilka sekund ściąganie stoi w miejscu po czym znów startuje na 5 sek i znów się zatrzymuje....czym to może być spowodowane?
To chyba wina rapidu bo też tak czasami mam. Pewnie zależy od ilości osób które ściągają albo to ich nowe ograniczenie.
Odpowiedz cytując
upiorny rycerz
Junior Member

Od: 03.2008

Stary 16.11.2008, 19:10
upiorny rycerz napisał(a):Wyświetl post
W jaki sposób robi się taką oprawę?

http://img230.imageshack.us/my.php?image=719qv9.jpg

Chodzi mi o to czy płótno jest pokryte jakąś specjalną farbą, czy te litery są wycięte czy to po prostu jest z jakiegoś specjalnego materiału?
Ponawiam...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.11.2008, 19:11
Można gdzieś sprawdzić temperatury z ostatniego miesiąca w Krakowie? Najlepiej nie średnia temp. dnia tylko mierzona codziennie o tej samej godzinie.

PILNE!
Ostatnio edytowane przez Kamson : 16.11.2008 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
tomasz1906
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.11.2008, 20:09
Bo mi baba zyc nie daje! Jaki jest tytul nowego filmu z Doda i czy mozna go sciagnac?

edit: Bati dzieki serdeczne
Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez tomasz1906 : 16.11.2008 o godz. 21:06.
Z kazdym dniem zwiększa się ilosc ludzi, ktorzy moga pocalowac mnie w dupe
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.11.2008, 20:13
tomasz1906 napisał(a):Wyświetl post
Bo mi baba zyc nie daje! Jaki jest tytul nowego filmu z Doda i czy mozna go sciagnac?
Tłumacz się, tłumacz "Serce na dłoni" pewnie jest do ściągnięcia bo wchodził stosunkowo dawno
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.11.2008, 12:35
W jakich godzinach jest czynna "Tandeta" chodzi mi o ten budynek gdzie są głównie ubrania.
dziekuję
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
AMF
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 17.11.2008, 16:45
ile może zarobić kierowca autobusu miejskiego? PKS-u? autokaru jeżdżącego z wycieczkami po Polsce i Europie
Odpowiedz cytując
WzT
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 17.11.2008, 16:52
W Krakowie z tego co słyszałem to kierowca autobusu miejskiego na start dostaje+/- 1500 zł z tym że z każdym rokiem pracy zwiększa się wypłata o kilka procent.
A kierowca turystyczny od 3000 w górę...
"NIECH ŻYJĄ ŻOŁNIERZE POLSKIEJ ARMII PODZIEMNEJ"

Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.11.2008, 18:44
Mam pytanie, ile szacunkowo mogłoby kosztować wynajęcie 9cio osobowego busa do Wrocławia?
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.11.2008, 19:06
DYRU napisał(a):Wyświetl post
W jakich godzinach jest czynna "Tandeta" chodzi mi o ten budynek gdzie są głównie ubrania.
dziekuję
http://www.zumi.pl/357735,Centrum_Ha...kow,firma.html
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.11.2008, 19:12
mam problem z komputerem, otóż jak włączam jakąś grę to mi pokazuje się niebieski ekran i jakieś białe napisy i od razu resetuje się komputer. I tutaj moje pytanie co jest tego przyczyną i jak można temu zaradzić ?
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 17.11.2008, 19:18
janko04 napisał(a):Wyświetl post
mam problem z komputerem, otóż jak włączam jakąś grę to mi pokazuje się niebieski ekran i jakieś białe napisy i od razu resetuje się komputer. I tutaj moje pytanie co jest tego przyczyną i jak można temu zaradzić ?
nie jestem informatykiem ale z doswiadczenia wiem ze w takim przypadku to wirus ;]
.....
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 17.11.2008, 19:25
To nie wirus. Sądząc po kolorach, to radiowóz na tapecie. Zmień tapetę na inną, problem sam zniknie.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 17.11.2008, 19:26
DominoForza napisał(a):Wyświetl post
nie jestem informatykiem ale z doswiadczenia wiem ze w takim przypadku to wirus ;]
na pewno nie wirus z formatowałem komputer i dalej to samo wiec to nie wirus
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 17.11.2008, 19:29
wirus nie ma z tym nic wspolnego, najprawdopodobniej występuje jakis konflikt i dlatego wyskakuje 'bluescreen' sproboj uaktualnic sterowniki do karty graficznej i sprawdz jakie wymagania ma gra ktora probujesz odpalic. pozdrawiam
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 17.11.2008, 19:32
http://pl.wikipedia.org/wiki/Blue_Screen_of_Death

Ja też tak miałem, próbowałem różnych sposobów z neta, ale dopiero ponowne zainstalowanie windowsa pomogło. Ale wpisz sobie w google blue screen, a może znajdziesz coś co Ci pomoże.
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 17.11.2008, 19:36
komputer jest nowy ma gdzies z 2 miesiace a gra to the Sims 2 abo to komputer siostry bo na moim fifa09 idzie plynnie tylko w menu wiec co mi radzicie zrobić ? zawsze mam gwarancje i moge go zanieść i niech mi to naprawia.. a nie ma jakiegoś sposobu na to? byłbym wdzięczny za pomoc
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 17.11.2008, 19:45
moze sie grafa przegrewac i dlatego sie resetuje
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Stary 17.11.2008, 19:49
powodów moze byc naprawde masa, raz też tak mialem a powodem były taśmy laczace dysk z plytą główna
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 17.11.2008, 19:53
ja na kompa mam gwarancje wiec go zaniosę niech zrobią przegląd i to naprawia najlepsze rozwiązanie to bedziie
Odpowiedz cytując
born2b3k
Senior Member

Stary 17.11.2008, 19:57
na twoim miejsc spróbowałbym przetestowac kompa na innych grach, ewentualnie programem benchmark, wybierac sie z kompem do serwisu narazie uważam za bezsensowne

edit:
uzycie benchmarka wytlumaczone na pw
Ostatnio edytowane przez born2b3k : 17.11.2008 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
Bobus17
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.11.2008, 20:02. NIemiecki Email
Witam ma ktoś może smykałkę do jezyka niemieckiego Potrzebowalbym napisac Emaila w jezyku niemieckim na temat :
Twoja przyjaciolka z niemiec zaprosila cie na slub swojej siostry. Napisz do niej maila, w ktorym:
- podziekujesz za zaproszenie i zapewnisz, ze chetnie wezmiesz udzial w tej uroczystosci.
- zapytasz o wiek i zawod narzeczonego siostry.
- dowiesz sie, jak bedzie ubrana panna mloda i jaki prezent chcialaby otrzymac.
- zapytasz, gdzie odbedzie sie wesele i jaka jest przewidywalna liczba gosci.

Moze ktos z was byłby mi w stanie pomoc Moze dla kogoś bedzie to 5 minut

Pozdrawiam Wiślacka BRać
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Stary 17.11.2008, 20:09
a jak tym benchmark sie obsługiwać ? pw prosze
Odpowiedz cytując
kriz69
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.11.2008, 20:38
a jutrzejszy mecz jest w karnecie
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.11.2008, 21:32
kriz69 napisał(a):Wyświetl post
a jutrzejszy mecz jest w karnecie
Tyyyaaakkkkk
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 17.11.2008, 21:34
Hallo!!
Vielen Dank fur die Einladung!!Ich freue mich darauf und naturlich,nehme ich an dieser Hochzeitsfeier teil.
Ich mochte mich erkundigen,wie alt ist der Verlobte von Deine Schwester und was ist er von Beruf.Ich mochte auch wissen,welche Kleidung wird Deine Schwester in diesem Tag haben.Ich habe grosses Problem.Ich mochte ein Geschenk fur sie kaufen,aber ich weiss nicht,was will sie eigentlich bekommen.Konntest Du mir ein bisschen helfen?Sag mir bitte,Wo findet das Hochzeitsfeier statt und wie viele Gaste wurden eingeladen...

Mam nadzieje,że tak może być...pozdrawiam
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Stary 17.11.2008, 22:46
Witam !! mam pytanie a zarazem problem...wchodze w galerię Wisła-Lechia i nie otwierają mi się zdjęcia choć na dole w lewym dolnym ekranie pisze "zakończono" mam tak od dłuższego czasu...na oficjalnej zdjęcia wchodzą normalnie domyślam się że chodzi o jakies zabezpieczenie czy ustawienie tylko gdzie to przestawić
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.11.2008, 05:55
Powodów blue screena jest masa, ale nie oznacza to że trzeba od razu robić formata albo lecieć do serwisu. Wystarczy że przepiszesz sobie oznaczenie błędu które się pojawia na niebieskim ekranie, taki komunikat o błędzie. Jak już to będziesz miał, wrzucasz to do google i już masz odpowiedź co się .......i. Jeśli dzieje się tak przy uruchamianiu gier, problemem mogą być sterowniki do karty graficznej. Miałem podobny problem kiedyś przy okazji gry Enter the Matrix. U mnie problem były sterowniki do karty dźwiękowej.

Zazwyczaj jest tak że po niebieskim resetuje się od razu komp. W ustawieniach, zaznaczasz żeby przy błędzie się komp nie resetował. W chwili gdy Ci się pojawi niebieski ekran zostanie on na monitorze i sobie będziesz mógł przepisać kod błędu. Po przepisaniu będziesz musiał nacisnąć przycisk reset na obudowie.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 18.11.2008 o godz. 06:00.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów