The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.09.2008, 16:55
z nazwaniem rundy grupowej rajem wstrzymał bym się, było nie było byliśmy tam niedawno, jak było pamiętamy. Tylko z Basel wygraliśmy i na tym się skończyło.
Ale cieszy, że powoli, powoli nazwa Wisła przestaje być pustym dźwiękiem w Europie, Iraklis, Basel, Beitar, Barca , Tottenham nie zawadziłby. Może sypnęłoby grosiwem na transfery?

Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.09.2008, 19:12
a propos Ramosa. Jego dni wcale nie sa policzone. Po pierwsze na wyspach daje sie bardzo duzo czasu trenerowi na zbudowanie druzyny, po drugie... wlasnie mu ja rozpieprzyli to czego maja po nim oczekiwac jak na nowo musi wszystko latac i spawac. On tam jeszcze popracuje a nadzieja nasza (i moja wielka wiara graniczaca z przeswiadczeniem) ze nie pokaza nic ponadto co w Londynie i awansujemy doprowadzajac jednoczesnie do sporej sensacji. Przynajmniej wiem ze taka realna szansa istnieje przy ich obecnej formie.
Problem sie pojawi gdy wygraja ze dwa mecze pod rzad nawet ze slabeuszami i nabiora pewnosci siebie.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.09.2008, 19:58
Już jednego trenera zwoniliśmy
teraz czas na drugiego.
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.09.2008, 20:01
Wg angielskich bukmacherów Wisła ma 20% szans na wyeliminowanie Tottenhamu. Wg mnie 25%, a jak Lennon będzie kontuzjowany i Marcelo zagra jak rasowy stoper to mamy 50% szans Tu przede wszystkim chodzi o to by nie dać sobie wbić więcej jak 1 bramki, bo to że Wiślacy coś strzelą to tego jestem niemal pewny. Ale jak spursi strzelą 2 bramki to koniec.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.09.2008, 21:03
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze niedawno za piłkarski raj uznawaliśmy Ligę Mistrzów, zauważam tu niepokojącą tendencję...

A tak btw to nie za wcześnie na napinkę? Do meczu ponad tydzień, po drodze jeszcze trochę się dzieje...

Najpierw jest śledź na przystawkę, dopiero później danie z kurczaka
Heh.. Wystarczy spojrzeć na drużyny biorące udział w tej edycji PUEFA, naprawdę w grupach będzie to zacne towarzystwo. I jeszcze dodajmy, że do PUEFA po etapie grupowym dołączy 8. "spadkowiczów" z LM. Jest z kim się bić tylko najpierw ten kurczaczek

Z Arką odpocznie Cleber, ciekawe czy Skorża da odpocząć jeszcze komuś.
Rewanż z TT to najważniejszy mecz i największa szansa na zaistnienie w Europie od pamiętnego meczu z PAO. Realna szansa. Dobrze, że tym razem taki mecz gramy u siebie.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.09.2008, 21:13
Oby nam sprzyjały ściany tak jak PAO wtedy...
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.09.2008, 21:22
thechris napisał(a):Wyświetl post
Heh.. Wystarczy spojrzeć na drużyny biorące udział w tej edycji PUEFA, naprawdę w grupach będzie to zacne towarzystwo. I jeszcze dodajmy, że do PUEFA po etapie grupowym dołączy 8. "spadkowiczów" z LM. Jest z kim się bić tylko najpierw ten kurczaczek
Nie no, ja klasy zespołów, które tam na nas czekają absolutnie nie neguję. Chodziło mi o to, że jednak to Liga Mistrzów jest głównym celem i to ona zawsze była określana mianem piłkarkiego raju ze względu na kupę kasy, jaką się tam zarabia - kasy która by się Wiśle stanowczo przydała. Nie znaczy to, że PUEFA lekceważę, po prostu uważam, że nie powinno się odnośnie jego fazy grupowej używać terminu "piłkarski raj". Szanujmy sie panowie!
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.09.2008, 23:48
Ależ okrutni jesteście. Nie dość, że wygrać, to trenera też zwolnić ?
Tego na pewno bym nie chciał, bo Juande Ramos to jeden z lepszych trenerów w Europie. I zasługuje na szacun, jakkolwiek Tottenham by teraz nie grał.
..
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.09.2008, 01:22
Barbarossa napisał(a):Wyświetl post
Wg angielskich bukmacherów Wisła ma 20% szans na wyeliminowanie Tottenhamu. Wg mnie 25%, a jak Lennon będzie kontuzjowany i Marcelo zagra jak rasowy stoper to mamy 50% szans Tu przede wszystkim chodzi o to by nie dać sobie wbić więcej jak 1 bramki, bo to że Wiślacy coś strzelą to tego jestem niemal pewny. Ale jak spursi strzelą 2 bramki to koniec.
Ja myślę, że jak Angole z taką grą jak na WHL to tutaj dostaną 3 bramki w plecy. Wisła momentami w Londynie kontrolowała sytuację na boisku, co się nam rzadko zdarza w meczach wyjazdowych. Anglicy mieli niewiele okazji, co też daje do myslenia. Uważam że jak zagramy 90% tego co z Beitarem czy Barceloną, to Tottenham popłynie z głośnym hukiem. Znam realne mozliwości Anglików i wiem jak grali gdy w składzie był Berbatov czy Keane. Ale teraz nie ma tych dwóch zawodników. Gra zespołu z WHL opierała się własnie na genialnym Bułgarze i Irlandczyku, którzy potrafili zrobić coś z niczego i wygrać mecz. Teraz ich nie ma i dużo czasu upłynie zanim ten zespół będzie grał chociażby tak dobrze jak Blackburn z nami w 2006 roku. Z nimi jest tak jak z nami w 2005 gdy naraz odeszli Franek i Żuraw i się skończyła pewna epoka, a nastał 2 sezonowy marazm. Jak tego nie wykorzystamy to będzie zle.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.09.2008, 02:14
Moim zdaniem Tottenham nie zagra lepiej niż w pierwszym meczu. Po prostu ta drużyna po, jak by nie było, wielkich zmianach w przerwie letniej nie tworzy jeszcze zespołu, jest niezgrana. Nowi napastnicy nie są, przynajmniej na razie, piłkarzami tej klasy co ich poprzednicy. Inni nowoprzybyli też widocznie jeszcze nie wpasowali się jeszcze w zespół.

Szanse są wg mnie wyrównane. Z jednej strony to Tottenham ma przewagę po I meczu bo wygrał - z drugiej Wisła jest w pucharach bardzo mocna u siebie i strzeliła bramkę na wyjeździe. Trudno ocenić czy mamy 40, 50 czy 60% szans. O awansie zadecyduje forma w dniu meczu.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.09.2008, 07:59
Stadion Wisły: szok Anglików, a przecież i tak mało widzieli!

"W Anglii kibice zastanawiają się, czy warto przyjeżdżać na mecz Wisła - Tottenham, bo przecież i tak niczego nie zobaczą. Wystarczy, że popatrzyli sobie na widok, jaki rozpościera się z krakowskiego sektora gości - jak nie daj Boże dostaniesz miejsce przy kratach, to może sobie obejrzeć jakąś flagę od tyłu oraz sprawdzić, czy metalowe ogrodzenie jest w dobrym stanie. Szansa na dostrzeżenie jakiegokolwiek piłkarza jest - co tu dużo kryć - taka sama jak na zobaczenie któregoś z graczy Tottenhamu na Oxford Street. Czyli teoretycznie to możliwe, ale zajebiście mało prawdopodobne.

W tekście na jednym z portali wstęp jest taki: "Nie, to nie jest widok z obozu koncentracyjnego Bergen-Belsen. To widok z sektora gości na stadionie Wisły Kraków, w Polsce". A potem: "Trudno uwierzyć, że w tak okropne warunki jeszcze w tych czasach są jeszcze spotykane. Zasieki, aby segregować fanów i w ten sposób blokować ich przed wbiegnięciem na murawę zostały w Anglii usunięte po opublikowanych w 1989 roku raporcie Taylora". ...
http://www.weszlo.com/news/1250
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.09.2008, 19:57
Do przerwy Newcastle - Tottenham 0:0.
Sam mecz to straszna kicha. Organizacja gry jednych i drugich to kpina - zdecydowanie ponizej poziomu Premiership.

edit : Pavluczenko wlasnie strzelil glowa po wrzutce Lenona z lewego skrzydla
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.09.2008 o godz. 21:10.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 24.09.2008, 21:10
Tottenham prowadzi 0-1.

ale...
strzelił Pavlyuchenko.
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 24.09.2008, 21:11
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Tottenham prowadzi 0-1.
po golu pawluczenki, ktory i tak z nami nie zagra
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 24.09.2008, 21:14
Juz 2:0, ale to co zrobila defensywa Newcastle, to po prostu kryminal
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 24.09.2008, 21:16
Ooooooooo Hara.

już nie szukajmy na siłę kryminałów w defensywie Newcastle powiedzmy sobie szczerze, przejście TT przez Wisłę będzie bardzo dużym osiągnięciem i sporą sensacją.
bez względu na to jak media pompują balonik na ich temat pt :lamusy, grać nie potrafią, Wisła jak z nimi nie wygra to będą frajerami itd.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.09.2008 o godz. 21:18.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Stary 24.09.2008, 21:24
żaden kryminał,normalka
Odpowiedz cytując
Stone Island
Banita

Od: 07.2008

Stary 24.09.2008, 21:31
owen, strzel jeszcze 3 honorowe !!!
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.09.2008, 21:31
Najlepiej podsumowuje mecz komentator - 'w żaden sposób nie można powiedzieć by Spurs grali dziś dobrze'

Co to się stało z Newcastle, takiej padaki to ja dawno nie widziałem, się chłopaki kopały w czoło.
Modrić już po kontuzji.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 24.09.2008, 21:33
Trudno nie zgodzic sie z angielskim komentatorem : "w zadnym razie nie mozna powiedziec, ze TT gral dobrze, ale tak czy siak wygrywaja"

Ten mecz przed totalna zaglada uratowaly gole, bo gdyby nie one, czesc widzow moglaby sie nieodwracalnie zrazic do futbolu...
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.09.2008 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.09.2008, 21:54
Mnie najbardziej rozwalił tekst: "Jeśli właśnie wróciliście do domu i przegapiliście pierwszą połowę, to gratulujemy."
Mecz dramatycznie słaby, tylu błędów w jednym spotkaniu dawno nie widziałem. Budujące jest to, że poza Woodgatem TT nie ma obrońców. Kluczowe do ich przejścia będzie wykorzystanie marnej postawy drugiej linii w głębszej defensywie i absolutnego braku agresji w odbiorze. Jeżeli nie będziemy samemu prowokować głupich strat, to TT będzie miał problemy z dojściem do głosu. Do tego łatwo gubią się pod naciskiem. W ofensywie trzeba będzie skupić się na Dos Santosie i Lennonie, nie zostawiać im tyle miejsca, skrzydłowi muszą lepiej grać w defensywie. Do tego bardzo groźny jest Campbell. Benta po prostu trzeba dobrze pilnować, a stoperzy nie mogą dać mu się wyciągnąć. Jeżeli szybko strzerlimy bramkę to będzie dobrze, bo grunt to nie dać im się rozkręcić. Jak zaczyna im się gra układać to są bardzo groźni, ale początki meczu mają słabe.
Odpowiedz cytując
MLineker
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 25.09.2008, 12:14
Tak się zastanawiam : dlaczego wszyscy używają skrótu TT. Nie kapuję. To jest Tottenham Hotspur więc chyba powinno być TH.
Ale to tylko taka uwaga techniczna
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 25.09.2008, 14:12
tutaj mozna zobaczyc bramki z wczoraj jesli ktos nie widzial

A co do skrotu nazwy naszego przeciwnika, to musze przyznac ze sam nigdy nie rozpatrywalem jego genezy. Po prostu widzialem jak pare osob wczesniej pisalo TT i przyjalem to za obowiazujacy skrot, ale bardzo mozliwe ze wpadlem jak przyslowiowa sliwka w kompot
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 25.09.2008, 14:46
ToTTenham oO
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Barbarossa
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.09.2008, 16:39
pawelos84 napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że jak Angole z taką grą jak na WHL to tutaj dostaną 3 bramki w plecy.
Ja bym był jednak wstrzemięźliwy z takim hurraoptymizmem. Jak graliśmy z Lazio to też mieliśmy ich przejść bo zależy im bardziej na lidze, z Valerengą miał być spacerek, remis z Feyenoordem na de Kuip to także był cel do zrealizowania, a wszyscy wiemy jak się kończyło w w/w przypadkach. Pomijając w ogóle fakt, że wyeliminowanie Lazio po 3:3 w Rzymie,Valerengi czy remis z Feyenoordem zapewniający awans to były cele o wiele łatwiejsze do zrealizowania niż wyeliminowanie Spursów.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.09.2008, 16:48
Z jednej strony masz rację, z drugiej mieliśmy odpaść z taką Parma czy Schalke, przecież oni po 1 meczu też byli jedną noga w następnej fazie, a ja było wszyscy pamiętamy.
A co do TT to jestem optymistą, jakoś teraz zespół wydaję mi sie bardziej poukładany jeśli chodzi o puchary.
Odpowiedz cytując
thomasson
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.09.2008, 17:11
fst napisał(a):Wyświetl post
Z jednej strony masz rację, z drugiej mieliśmy odpaść z taką Parma czy Schalke, przecież oni po 1 meczu też byli jedną noga w następnej fazie, a ja było wszyscy pamiętamy.
A co do TT to jestem optymistą, jakoś teraz zespół wydaję mi sie bardziej poukładany jeśli chodzi o puchary.
Z Parmą też był 1:2 w pierwszym meczu na wyjeździe a jak się skończyło wiemy
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.09.2008, 20:07
Dobrze że Tottenham wygrał bo inaczej ich trener by poleciał - a wiadomo nowy trener - każdy chce się pokazać i mogli by wtedy zagrać z nami na 120 %.

Wydaje mi się że jednak obecnie im nie zależy na PUEFA
1. transfery graczy którzy w pucharach nie moga grać
2. odpuszczenie po zdobyciu bramki na 2:1 - zrobili co musieli i wystarczy
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.09.2008 o godz. 21:39.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.09.2008, 21:28
tak tyle ze jak awansuja dalej to ci piłkarze ktorych kupili beda mogli grac

Odpowiedz cytując
magowski
Senior Member

Stary 25.09.2008, 21:30
Chyba nie bo Pawluczenko grał już w swoim byłym klubie w PUEFA i chyba już nie może grać wogóle w tej edycji,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów