The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2008, 23:28
mowicie ze brakuje nam teraz prawego skrzydlowego bo Lobo ma kontuzje.. a przeciez w ostatnim czasie pan Kallon gral na prawej pomocy na lewej na srodku.. a mniej na ataku( w Monaco)... wiec paradoksalnie moze kontuzja Lobo nam go przyniesie szczesliwie i zacznie cos grac...( tyle ze sama go nie przyniesie tylko trzeba sie postarac..ale ze wzgledu na jego wielosc pozycji, gdyby tylko byl motorycznie przygotowany to w naszej lidze by byl bogiem...) Ktos pisal ze sobie kupil klub w Sierra Leone i moze mu sie juz nie chciec grac powaznie... kto wie moze pare murzynkow utalentowanych by nam przywiozl...
Ostatnio edytowane przez Przemoo : 07.07.2008 o godz. 23:31.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 07.07.2008, 23:36
uwielbiam to forum. w ubieglym sezonie zdobylismy mistrza, niktnie odszedl 9bo pozbycie sie dudki i kokoszki mnie cieszy, i nagle mimoto, okazuje sie ze jestesmy slabi i potrzebujemy wielkich transferow zeby obronic tytul... jaja...
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
mowicie ze brakuje nam teraz prawego skrzydlowego bo Lobo ma kontuzje.. a przeciez w ostatnim czasie pan Kallon gral na prawej pomocy na lewej na srodku.. a mniej na ataku( w Monaco)... wiec paradoksalnie moze kontuzja Lobo nam go przyniesie szczesliwie i zacznie cos grac...( tyle ze sama go nie przyniesie tylko trzeba sie postarac..ale ze wzgledu na jego wielosc pozycji, gdyby tylko byl motorycznie przygotowany to w naszej lidze by byl bogiem...) Ktos pisal ze sobie kupil klub w Sierra Leone i moze mu sie juz nie chciec grac powaznie... kto wie moze pare murzynkow utalentowanych by nam przywiozl...
Ddf
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.07.2008, 23:42
Niestety zdaje się, że Heban trafił w dziesiątkę ze swoim komentarzem... jak zazwyczaj zresztą...
Ja dodam tylko, że moim zdaniem Bednarz to cieć i o ile nie nastąpi znaczący i nieoczekiwany zwrot sytuacji to czeka go wkrótce urlop bez prawa powrotu do Wisły. Wiemy od grudnia 07, że będziemy MP i grać w pucharach i nawet nie potrafimy utrzymać składu o wzmocnieniach już nie mówiąc
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2008, 23:49
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
uwielbiam to forum. w ubieglym sezonie zdobylismy mistrza, niktnie odszedl 9bo pozbycie sie dudki i kokoszki mnie cieszy, i nagle mimoto, okazuje sie ze jestesmy slabi i potrzebujemy wielkich transferow zeby obronic tytul... jaja...
hmm ... konkurencja nie spi ?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.07.2008, 23:51
Heban napisał(a):Wyświetl post
Interes ma to do siebie, ze musi się toczyć Przypomnę wam wasze wpisy rok temu, gdy Lubin wzmocnił się na ostatnią chwilę przed LM, - Wlodarczykiem. Pamiętam te szyderstwa gremialne pt. na .ch... zdobywali mistrza, jak się nie wzmacniają i tylko nas skompromitują a my potrzebujemy odbudowywać naszą pozycję i rankingi klubowe. Czyżby Wisły teraz nie obowiązywały wasze dawne standardy myślowe ?.
Nie ma kasy - nie ma wzmocnień. Czy naprawdę tak trudno to zrozumieć?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 07.07.2008, 23:53
wolfy napisał(a):Wyświetl post

kasa jest, tylko chec na jej wylozenie jest mizerna... i wlasnie to wszystkich boli... ale moze sie mylimy i bedzie LM nie tylko w FM-a
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 07.07.2008, 23:58
Przemoo napisał(a):Wyświetl post
kasa jest, tylko chec na jej wylozenie jest mizerna... i wlasnie to wszystkich boli... ale moze sie mylimy i bedzie LM nie tylko w FM-a
Jest? Gdzie?

Człowieku, zrozum, że funkcjonowanie klubu kosztuje. A nas w najbliższym czasie będziemy mieli zmniejszone wpływy z biletów z powodu remontu stadionu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 07.07.2008, 23:58
Kapitan Wisly rowniez nie jest zadowolony z obecnej sytuacji druzyny...

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._dwunasta.html
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.07.2008, 00:01
Konrad jak masz jakies ukryte powody do optymizmu to prosze przedstaw, bo ja zadnych nie widze.Mnie to ze dwaj pilkarze, ktorzy byli jakas nadzieja, na plynna wymiane pokolen w druzynie, odeszli jakos wcale nie cieszy.To ze za pol roku, prawdopodobnie odejdzie Brozek,a my nie mamy dla niego nastepcy, tez jakos do optymizmu nie napawa.Kosowski zamiast Wisly wybiera Cypr,Lewandowski Lecha, Iwanski Legie.Na Gargule poczekamy pol roku, bo bedzie za darmo, a wtedy to on na pewno do Wisly nie wybierze.Generalnie to nawet smieszyloby mnie to wszystko, tylko ze ja to juz nie pierwszy raz widze, a cyrk dwa razy ogladany smieszny byc przestaje.I krotko na koniec:Jesli nie dokonamy uzupelnien na minimum trzech pozycjach, Legia bedzie miala mistrza,bo z taka waska kadra to miejsce w pierwszej trojce bedzie dla nas sukcesem.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Stary 08.07.2008, 00:06
Jest? Gdzie?

Człowieku, zrozum, że funkcjonowanie klubu kosztuje. A nas w najbliższym czasie będziemy mieli zmniejszone wpływy z biletów z powodu remontu stadionu.

no tak ten dlug...niedlugow gazetach beda pisali ze Chelsea ma najwiekszy "dlug" w historii futbolu wzgledem Romka.
wybacz mi ale nie wydanie conajmniej 1 miliona Euro na transfery( w jednym oknie) po tylu latach sprzedawania i mowienie o celu - podnoszenia poziomu to jest paranoja.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 08.07.2008, 00:10
m

Moze i nie,moze by tysiace kibicow zrozumialo to proste zdanie,gdyby pan Maciej razem z panem Jackiem nie opowiadali bajek,jak to niedlugo "Dolaczy do nas 4 zawodnikow ktorych zakontakktujemy bez testow,bo sa to zawodnicy klasowi"

To sa wlasnie slowa Skorzy,i naprawde duzo latwiej bylo by zniesc to okienko transferowe gdyby jasno psotawiono sprawe"No w tym seoznie ,z kasa krucho ,walczymy tym co jest" a nie jakies pseudo -frazy o tym jacy to wspaniali zawodnicy w krotce do nas dołacza.Smiech na sali.

Ten Parrone czy ja mu tam ,to pewnie jakis kolejny gracz 5 sortu,jakby byl dobry to juz by sie nim ktos zainteresowal , a tu cisza ,ale co tam jak juz ma byc ,to neich sie go sprawdzi i oceni.

Natomiast jakąś parodią jest kolejny odcinek serialu "O tym jak dwoch takich bramkarza szukało",bo to co sie dzieje to,juz nawet nie jest smieszne,tyle czasu szukamy testujemy jakis anonimow,typowych odpadkow z jakis klubow,....ba! dalej ktos tam na testach jest,tylko po to zeby okazalo sie ze tym kogo Bednarz i spola szukali to....Marcin Juszczyk.Congratulations mrs Bednarz ,you are the best of the best.

Jak tak ma wygladac ta cala "polityka" transferowa Mistrza Polski,w takim tempie ,z takimi ludzmi to naprawde dobrze sie stalo ze trafilismy ten Beitar kubel zimnej wody na glowy sie przyda,w klubie liczono na szczesie w 2 rundzie i ogranie jakis leszczy z Moldawii czy z innych poteg tego typu po czym dumnie ogloszono by ze taka druzna to poradzi sobie i w 3 rundzie LM.
A tu dupa Bednarz widzi kompromiacje przed oczami,ale juz zapozno ,trzeba bylo o tym myslec juz w maju/czerwcu a nie montowac sklad na przeciwnika z ktorym sie gra za 3 tygodnie.

A podobno transfery mialy byc juz w zimie,moze to ta nastepna
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.07.2008 o godz. 00:13.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 08.07.2008, 00:14
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Konrad jak masz jakies ukryte powody do optymizmu to prosze przedstaw, bo ja zadnych nie widze.Mnie to ze dwaj pilkarze, ktorzy byli jakas nadzieja, na plynna wymiane pokolen w druzynie, odeszli jakos wcale nie cieszy.To ze za pol roku, prawdopodobnie odejdzie Brozek,a my nie mamy dla niego nastepcy, tez jakos do optymizmu nie napawa.Kosowski zamiast Wisly wybiera Cypr,Lewandowski Lecha, Iwanski Legie.Na Gargule poczekamy pol roku, bo bedzie za darmo, a wtedy to on na pewno do Wisly nie wybierze.Generalnie to nawet smieszyloby mnie to wszystko, tylko ze ja to juz nie pierwszy raz widze, a cyrk dwa razy ogladany smieszny byc przestaje.I krotko na koniec:Jesli nie dokonamy uzupelnien na minimum trzech pozycjach, Legia bedzie miala mistrza,bo z taka waska kadra to miejsce w pierwszej trojce bedzie dla nas sukcesem.
nie no teraz to sie osmieszyles... miesiac temu mielismy mistrza, utrzymujemy ten sam sklad, i bedziemy miec problemy z trojka

lech kupujac drugoligowca i arbolede, jest juz tak mocny ze nadrobi 20 punktow roznicy z ub sezonu?

legia kupujac iwanskiego z 5 zepsolu ligi...?

zreszta twierdzisz ze bedzie problem z trojka, jaki jest ten trzeci klub ktory nas przeskoczy? cracovia? arka? no kto?
Ddf
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.07.2008, 00:17
Konrad. napisał(a):Wyświetl post

zreszta twierdzisz ze bedzie problem z trojka, jaki jest ten trzeci klub ktory nas przeskoczy? cracovia? arka? no kto?
Nie wiesz że Polonia dostała licencje? Taka liga wyrownana ze kazdy jest grozny

Na tym forum to taki zjazd emocjonalny że głowa boli, jakiś tydzien temu lipa nie awansujemy do LM nie ma szans itp dzis że w trójce na koniec sezonu nie bedziemy, w przyszłym tygodniu bronimy sie przed spadkiem.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 08.07.2008 o godz. 00:20.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.07.2008, 00:26
Nie ma kasy już od lat a po Błaszczu i Dudce w kolejnym roku sprzedamy już tych ostatnich wartosciowych młodzieńców i to bez reinwestycji, czyli gdy już nie będzie kogo sprzedać, to czeka nas co ? . Gdyż ciekawe w tym wszystkim jest to, ze przejadamy kasę ze sprzedaży na szrotach hurtowo , bo przecież stały jest dług niemalejacy.
Ehm...

To samo czytam po sprzedaży każdego kolejnego zawodnika pierwszego składu, a i tak zawsze kogoś wynajdujemy...
Wisła to nie Barcelona, my nie kupujemy zawodników patrząc tylko i wyłącznie na ich wartość sportową.

MatMario napisał(a):
Nie wiesz że Polonia dostała licencje? Taka liga wyrownana ze kazdy jest grozny
Polać mu!
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2008, 00:26
Ja się tym brakiem wzmocnień jakoś za bardzo nie martwię , ale wolałbym by Bednarz powiedział wprost - proste nie ma kasy na razie nie będzie żadnych wzmocnień i ok. Bardziej mnie męczy to że nasz skład od kilku lat wygląda podobnie i ciekawy jestem co będzie za kilka sezonów kiedy już Cleber Głowacki Baszczyński Sobolewski Zieńczuk nie będą grać na takim wysokim poziomie.Trzeba powoli odmładzać kadre i przede wszystkim znaleźć godnych zastępców na miejsce tych piłkarzy
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.07.2008, 00:37
To co się dzieje naprawdę nie nastraja optymistycznie. Z jednej strony rok temu na tym forum było to samo, do Wisły forumowi eksperci przymierzali nam Grzegorzewskich( ja się przed chwilą musiałem trochę zastanowić kto to w ogóle był( chyba nawet jeszcze jest)). Z drugiej strony to rok temu nie było europucharów, a w tym są i wypadałby działać nieco szybciej. Kogoś wartościowego pozyskamy, tego jestem pewien, ale kiedy tego nie wiem. Że w lidze będziemy faworytem do mistrzostwa tego też jestem pewien, ale puchary to już mniej widzę. Teoretycznie Beitar powinniśmy przejść tym co mamy, inaczej naprawdę nie ma czego szukać w pucharach. Jeżeli obecna kadra nie wystarczy na Beitar to oznacza, że potrzebujemy nie 2, nie 4, nie 7 tylko 15-20 nowych piłkarzy.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.07.2008, 00:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
m

Ten Parrone czy ja mu tam ,to pewnie jakis kolejny gracz 5 sortu,jakby byl dobry to juz by sie nim ktos zainteresowal , a tu cisza ,ale co tam jak juz ma byc ,to neich sie go sprawdzi i oceni.

jestem w szoku, co to ludzie już nie wymyśla!
Niechce tutaj żadnej napinki ale chłopie pomyśl jak to brzmi:
Według twojego toku rozumowania Wisła nie może nikogo kupić BO jeśli nikt wczesniej piłkarza nie kupił do lepszego zespołu (wtedy na pewno by nie był do kupienia) to nie ma szans by grac w Wiśle.
to Błaszczykowski w ogóle nie miał prawa przychodzić na testy.
Boże chłopaczyna z IV ligi i to tej z dna europejskiego jakiejś Polskiej ligi, BA! i to nawet z III ligi sie nim nie interesowano, jakieś beztalencie, on nie ma prawa wchodzić na stadion Wisły, WON!

na poważnie, po statystykach widać że grać umi. na 23 bramki jego zespołu 8 jest jego. a zespół z dna tabeli.
dla porównania Radovanović strzelił tych bramek dwie....z czym do czego porównujecie?
ehhh...następnym razem zastanów(cie) się z 20 razy nim coś napiszecie bo widze tutaj coraz bardziej chore teorie
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.07.2008, 00:47
Moze sie osmieszylem, moze nie. To sie okaze juz niedlugo.Dla mnie osmieszasz sie Ty twierdzac,ze skoro poprzednio zdobylismy mistrza, to nastepny tytul nalezy nam sie z urzedu.Osmieszasz sie twierdzac,ze pozbycie sie dwoch reprezentantow Polski, nie jest dla kadry Wisly oslabieniem, a takze tym ze zapominasz iz czesc z tych 20 punktow, zdobylismy z Kamilem Kosowskim i Jeanem Paulista w skladzie.Iwanski zdobyl z Zaglebiem takze tytul mistrza, a 5 miejsce wywalczyl w momencie gdy klub byl skazany na degradacje.Przypominam takze, ze oprocz Iwanskiego Legia ma takze Rogera i Gize. Co do Lecha to Franz robi tam dobra robote,ta druzyna budowana jest konsekwentnie i z glowa.Z Cracovii tez sie nie nabijaj, bo jeszcze nie tak dawno bylismy w tabeli za nimi.Heban ma racje. Sprzedamy Brozka i koniec.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.07.2008, 01:16
Ehm Myślałem, ze patrzymy w przyszlość i nie interesuje nas ani Barcelona ani Legia, tylko Wisła.
Mnie przede wszystkim interesuje rzeczywistość. A w niej istnieje nie tylko Wisła, ani też nie jest ona klubem w jakikolwiek sposób szczególnym(sensu stricto, bo dla nas, jako jej kibiców - jest). Tak więc i Legia, i Barcelona są dla nas pewnymi punktami odniesienia na mapie futbolowej.
Patrząc tylko na Wisłę tracisz szerszą perspektywę - a wygląda ona mniej więcej tak:

Jesteśmy biednym klubem w gównianej lidze na obrzeżach cywilizowanego futbolu. Nie mamy pieniędzy, nasza infrastruktura woła o pomstę do nieba, nasz kraj jest biedny przez co wpływy z biletów i reklam są odpowiednio mniejsze niż u naszych konkurentów z lig zachodnich. Nie mamy też widoków na bogatego, nie liczącego się z pieniędzmi sponsora.

Ps. a mnie się marzy, jakaś konkretna alternatywa dla Zienia,Łobo,Głowy,Pawełka, Brożka, bo jakby tak zachorowali, to nie wypada twierdzić, ze zawieszamy interes z powodu choroby Może stąd Skorża potrzebuje aż 7 piłkarzy ale na Boga, już nie ze szrotu, bo nas rdza całkiem wpie..oli. I jeśli już bez metryki, bo nas nie stać nie patrzeć na metki, to choć piłkarzy po kursie i w kursie znajdujmy a nie z odzysku do skladania od zera.
Marzenia to fajna sprawa. Pamiętaj tylko, że niekoniecznie mają one odniesienie do rzeczywistości...

Ja liczę na Mączyńskiego i Kowalskiego, liczę na Boguskiego, Ćwielonga, Diaza i Jirsaka. Liczę, że się rozwiną i zdążą coś dla nas ugrać, zanim odejdą do silniejszej ligi.

Jeżeli chcesz, możesz czekać wraz ze zgrają obecnych tu pokemonów na Kluivertów, Kallonów czy innych Pitbulli. Ewentualne rozczarowania zostaw jednak dla siebie, w ten sposób oszczędzisz sobie wstydu, a nam nerwów.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.07.2008 o godz. 16:03.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 08.07.2008, 01:26
wolfy
Ps. a mnie się marzy, jakaś konkretna alternatywa dla Zienia,Łobo,Głowy,Pawełka, Brożka, bo jakby tak zachorowali, to nie wypada twierdzić, ze zawieszamy interes z powodu choroby
U nas teraz jak w tym dowcipie: Zdechnie pies to ZOO zamykają ;P
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.07.2008, 06:36
Co do transferow to staram sie nie wypwiadac za bradzo bo jeszcze nic nie wiadomo, ale z drugiej strony podejscie klubu do wydawania pieniedzy moge zrozumiec. W tym roku szanse na zawojowanie pucharow nie sa duze, ktos podal table na runde kwalifikacyjna do grupy UEFA i wyglada w wiekszosci dla nas nieosiagalnie. O LM nie ma nawet co pisac, bo tez kazdy wie z kim mozemy grac(w przypadku awansu) w 3 rundzie.
Mozliwe wiec, ze podjeto decyzje iz teraz nie beda inwestowac srodokow bo i tak duzo to nie zmieni. Za to za rok wszystko sie zmienia. Caly system kwalifikacyjny przechodzi remont, tutaj przykladowe wyliczenia z kim moglibysmy grac w tym systemie w obecnym roku:

http://michalszadkowski.blox.pl/2008...-juz-dzis.html

widac, ze tutaj szanse sa juz duzo wieksze(przynajmniej na papierze). Moze wiec tak zalozono? Ze nie ma sensu obecnie obciazac budzetu, skoro szanse na awans do grup(czy to UEFA czy LM), sa znikome ?

Wiem, ze to boli, ale coz jestesmy gdzie jestesmy i nawet sprowadzenie 3 doskonalych graczy duzo nie zmienia gdy trafimy na silna druzyne zachodnia. Oczywiscie takie podejscie rzutuje tez na lige polska, ale tutaj sadze, ze z tym skladem co mamy sobie poradzimy. Szczegolnie, ze przeciwnicy tak na prawde nie za bardzo sie wzmocnili(IMO najlepsze transfery zrobil Lech, ale to tylko moje prywatne zdanie).

I na koniec podkreslam, ze to moje czysto subiektywne spekulacje Prosze wiec mnie nie bluzgac etc. szczegolnie, ze nic jeszcze nie wiemy. Moze sie okazac, ze za tydzien dolaczy do zespolu 2-3 dobych graczy i wtedy podejscie na forum zmieni sie o 180 stopni...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 08.07.2008, 06:54
Ps. a mnie się marzy, jakaś konkretna alternatywa dla Zienia,Łobo,Głowy,Pawełka, Brożka, bo jakby tak zachorowali, to nie wypada twierdzić, ze zawieszamy interes z powodu choroby
To sobie nagrabiłeś u klakierów i wazeliniarzy zarządu Zaraz Cie od pokemonów zwyzywają Wstydziłbyś się mieć takie marzenia
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.07.2008, 07:38
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
m

Natomiast jakąś parodią jest kolejny odcinek serialu "O tym jak dwoch takich bramkarza szukało",bo to co sie dzieje to,juz nawet nie jest smieszne,tyle czasu szukamy testujemy jakis anonimow,typowych odpadkow z jakis klubow,....ba! dalej ktos tam na testach jest,tylko po to zeby okazalo sie ze tym kogo Bednarz i spola szukali to....Marcin Juszczyk.Congratulations mrs Bednarz ,you are the best of the best.

A podobno transfery mialy byc juz w zimie,moze to ta nastepna
a co ma mrs Bednarz do transferów Wisły?
co do reszty to zgadzam się z Tobą poza tym, że nie mamy prawa odpaść z tym Beitarem bo znowu będą jaja.
Odpowiedz cytując
CelticusABG
Member

Od: 10.2007

Stary 08.07.2008, 07:45
Ja tak sobie myślę, że skoro do tej pory nie pozyskaliśmy NOWYCH zawodników to może, zarząd czeka aż nowy sponsor przyjdzie (10 lipca podobno) i wyłoży kasę od razu... Hmmm to nawet byłoby prawdopodobne bo nie rozumiem jak Wisła mogła odpuścić Lewandowskiego, Iwańskiego, Lewczuka... Z Gargułą też nie wiadomo co będzie... Wczoraj miała się wyjaśnić sprawa Kallona to był chyba jakiś wałek...
Ale wracając do sponsora obym miał rację i od 10 lipca transfery ruszą z kopyta dzięki nowemu/nowym sponsorom
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.07.2008, 07:52
Bardzo się dziwię tym, co nazywają Argentyńczyka Perrone "odpadem", czy zawodnikiem "drugiego sortu".

Ja nie widziałem, jak on gra i śmiem twierdzić że nikt na forum też go nie widział (1 filmik z youtube to trochę za mało).

Fajnie by jednak było, gdyby nie oceniano zawodnika zanim dostanie szansę w sparingach i na treningach. Bo może się nagle okazać, że facet wskoczy do 1 składu i zostanie gwiazdą naszej drużyny.

Przypomnę, był taki jeden - co z drugiej ligi francuskiej do nas przyszedł, będąc zawodnikiem całkowicie anonimowym. No i strzelił dla Wisły blisko 200 goli, w tym ponad 100 w lidze.

Powtarzam: Perrone jak na słabiutką ligę polską ma naprawdę przyzwoite referencje. A jak będzie z nim naprawdę, to się wkrótce okaże. Trochę cierpliwości.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 08.07.2008, 07:52
a po co niby te transfery? w pucharach i tak szybki w.......
a w Lidze
Korona out, ZL out
pierwsza trójka jak nic i za darmo
to po kiego grzyba wydawać jakiekolwiek pieniądze
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.07.2008, 08:00
Zgadzam sie z emjotem, albo robimy skok na puchary albo zadowalamy sie ligową szarzyzną. Nie ma rozwiazania po srodku.
Odpowiedz cytując
dorotja
ranny ptaszek

Od: 09.2003

Stary 08.07.2008, 08:00
Jeśli wierzyć Interii, która twierdzi, że wie to od Wilczka, obecnie Bednarz przebywa na konferencji reprezentantów 102 klubów Europy. Konferencja trwa 3 dni.
www.historiawisly.pl
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.07.2008, 08:02
emjot napisał(a):Wyświetl post
a po co niby te transfery? w pucharach i tak szybki w.......
a w Lidze
Korona out, ZL out
pierwsza trójka jak nic i za darmo
to po kiego grzyba wydawać jakiekolwiek pieniądze
Miejsca 2-3 to byłaby porażka dla Wisły. Za rok awans do LM będzie łatwy jak nigdy w ostatnich 10 latach. Trzeba więc wygrać ligę aby mieć możliwość gry o ChL.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 08.07.2008, 08:07
Owszem, łatwiejszy. Ale nadal to dla nas za wysokie progi. Dowód:

http://michalszadkowski.blox.pl/2008...-juz-dzis.html

Naprawdę, na chwilę obecną przesadnie duże wzmocnienia to marnowanie pieniędzy. Na miejscu Cupiała poczekałbym na ukończenie stadionu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów