|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Szczerze wątpię żeby był to Lech, sami przyznają ze zakupy już zrobili chodź kto wie. Wszystkie wypowiedzi np. "że ostatnie artykuły w prasie i spekulacje trochę pokrzyżowały szyki" oraz "Kallon, raczej niemożliwe" mogą wskazywać że to właśnie my go chcemy. Ja się już przyzwyczaiłem że Bednarz działa właśnie w taki sposób. Nawet na potwierdzenie transferu Dudki czekaliśmy kilka dni.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli menadzer Kallona mówi prawde to myśle że chodzi o Wisłe. Ostatnio Bednarz powiedział w wywiadzie, że na zgrupowanie dojedzie napewno jakiś klasowy napastnik i może pomocnik.. Niby jutro ma sie wyjaśnić już wszystko zobaczymy!!
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Thomé : 06.07.2008 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Bednarz sam już powiedział, że negocjuje z Kallonem tylko, że wy tego nie zauważyliście. A no powiedział to mówiąc, że transfer Kallona do Wisły jest "mało prawdopodobny", ale przecież nie powiedział, że do niego nie dojdzie
![]() |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje że teraz to tylko cisza przed burzą, Pamiętacie co było w zimowym okienku jak zaczął Bednarz działać, a tak go krytykowali, nie wszystko sie powiodło ale mocno sie starali. Może jeszcze coś z Gargułą bedzie, chociarz jak już matusiaka nie ma to małe szanse. Kiedy kończy sie okno transferowe w Polsce
![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
nie chodzi mi o to, że Kallon trafi do Legii czy też nie. Chcę wiedzieć tylko, na jakiej podstawie uważa on, że Wisła mogła by mu zaoferować odpowiednie pieniądze, a Legia już nie. Wg mnie ostatnimi czasy, to Legia proponuje większe uposażenia dla zawodników niż Wisła. Wystarczy podać przykład- najlepiej zarabiający zawodnik ligi to Edson
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,w...l?ticaid=1632e
A tutaj taki oto link chwile temu się pojawił. Szczerze wątpię w zatrudnienie Kallona przez nasz klub ale jeżeli taka ewentualność nastąpi to Bednarz kolejny raz zapunktuje. Zgadzam się z TOTYLKOJA. Nie możemy myśleć przestarzałymi kategoriami. W najbliższych latach (jeżeli nie będzie jakiejś odpukać katastrofy) ton na wielu poziomach w lidze będą nadawać Legia , Lech i Wisła Kraków. Te możliwości kontraktowania zawodników powoli się wyrównują a w najbliższych 3-5 latach będą na tym samym poziomie jeżeli Wisła po drodze nie dokona przełomu i nie odjedzie znowu kupując piłkarzy za 1-1,5 mln euro oferując co najmniej 500 tys euro za sezon.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 06.07.2008 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co do zarobkow... Po piewsze ani ja ani Ty nie widzielismy kontraktu Edsona i rownie dobrze moge napisac, ze Lobodzinski, Glowacki i Cantoro maja najwyzsze umowy w lidze. Nikt tego nie widzial i ani ja nie musze miec racji ani ty. Przyjelo sie tez uwazac, ze to Wisla placi najwiecej w Polsce. Po czesci przeczyc temu moze przypadek Iwanskiego, ale jak dobrze wiemy Wisla nie zrezygnowala z niego "bo nie bylo jej na niego stac", ale Bednarz slusznie uwazal, ze nie jest wart takiej kwoty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie było mnie dawno i nie chcę mi sie czytać ostatnich 40 stron tego tematu, ale nie wiem czy ktoś pisał o zainteresowaniu Wisły Tomaszem Urbanem z Czarnych Żagań. Sam się zdziwiłem czytając w Gazecie Regionalnej o tym, że Wisła interesuje się zawodnikiem Czarnych. Nawet więcej, podobno złożyła mu propozycję. Wiem, że to nie jest jakiś spektakularny transfer, ale ten Tomasz Urban ma 20 lat i jest całkiem dobrym napastnikiem (jak na razie na 4 ligę). Drużynie na Młodą Ekstraklasę sie przyda.
Przesadzam z optymizmem? ;] |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Napewno slyszal wiecej o Wisle niz o Legii chocby z tego wzgledu ze gral przeciwko niej kilka lat temu. Jednak uwazam ze Wisła posiada wiekszy potencjal finansowy i gdyby Kallon mial przechodzic do jakiegos klubu polskiego to wlasnie do Wislyl. Po drugie popatrzecie na aspekt kadrowy Legii: oni maja wielu niezlych napastnikow i wydaje mi sie ze niepotrzebny jest im kolejny. Zreszta na dniach sie wszystko wyjasni
.
Ostatnio edytowane przez SuleksWisla1 : 06.07.2008 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Cytat:
poczekajmy do jutra, spokojnie panowie. ![]() ps. na tym pasku na dole podczas Kabaretonu w Sopocie ukazała się taka wiadomość: Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Gucio25 : 06.07.2008 o godz. 22:49.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Moim zdaniem nie ma co teraz dyskutować o Kallonie, poczekamy zobaczymy, bo nawet jeśli to prawda to Bednarz jest zdolny do baaardzo długich rozmów o kontrakcie. Facet zarobił trochę w Arabii, ma rozpoznawalną markę w Europie i nie wierzę, że chce przyjść do Wisły.
![]() |
|
|
|
Warszawski rozmywacz I
Od: 02.2005
Skąd: Ty przeklinasz to miasto, te ulice, ja na tych ulicach co roku pale znicze
Offline |
|
|
bierzcie sobie tego Kallona, naprawde zycze Wam zeby grał u Was, w tym najpopularniejszym klubie Polskim na swiecie z liczba kibiców ponad 6 mln i tylko 4 milionach kibiców mniej niz Inter, OL i OM
Ps2. TU mi kaktus wyrosnie jak piłkarz z takim "fejmem" przed 30stka, zdrowy, z dwiema nogami, bez wpływu narkotyków i bez zawartosci alkoholu we krwi pełni swiadom umysłowo podpisze kontrakt z jakimkolwiek klubem w PL i zagra w naszej lidze.
Ostatnio edytowane przez Kijek : 06.07.2008 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
Jak można zapomnieć bramkę z kilumetrowego spalonego, która w dalszej perspektywie zabrała nam awans
Co do samych transferów narazie sytuacja wygląda nieciekawie. Wielu widzę uspokoił fakt, że Wisła w poprzednim sezonie zdobyła w cuglach mistrzostwo. Trzeba pamiętać jednak o tym, że nasza niezwykle ostatnimi czasy słaba i nieprzewidywalna liga, nie może stanowić punktu odniesienia. Poważne wzmocnienia na kilku pozycjach są niezbędne żeby myśleć o skutecznej grze na arenie międzynarodowej. Z dotychczas podjętych działań na plus należy zaliczyc pozyskanie Singlara oraz pomysł pozyskania Łukasiewicza. Moim zdaniem obaj z nich mogą stanowić bardzo dobre uzupełnienie naszej formacji obronnej, przy czym Łukasiewicz jest dodatkowo zawodnikiem przyszłościowym. Odeszli Dudka i Paulista co na pewno jest znaczącym osłabieniem naszego zespołu, przy czym bardziej odczuwalny będzie według mnie brak Paulisty. Szczerze przyznam, że Dudka grał u nas trochę na siłę, ni to w obronie, ni to w pomocy. Wychodziło to różnie. Teraz nadszedł czas na istotne wzmocnienia dlatego mam nadzieję, że do końca tygodnia z zespołem będą trenować już nowi i wartościowi zawodnicy. W przeciwnym wypadku pozytywny finał naszej europejskiej kampanii stanie po dużym znakiem zapytania. Kijek napisał(a):
Twój prześmiewczy to jest dla mnie kompletnie niezrozumiały i zbędny.
Ostatnio edytowane przez Arked : 06.07.2008 o godz. 23:06.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dajmy sobie spokój z tym Kallonem. Trzeba czekać z nadzieją, iż jednak jakoś sie wzmocnimy przed dwumeczem z Beitarem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A wziął ktoś z Was pod uwagę, że te teksty menadżera kallona to może być sposób na zmobilizowanie wahającego się klubu europejskiego? Dla zachodu jesteśmy krainą białych niedźwiedzi, a o naszym futbolu nawet wielu profesjonalistów nie ma pojęcia. Mało razy Wisła służyła za jakiemuś menagerowi za argument w negocjacjach? Zluzujcie, popieram Kijka, taki piłkarz w ekstraklasie jeszcze długo się nie pojawi.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 06.07.2008 o godz. 23:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jacek i Smółka pojechali na obóz z Zagłębiem Sosnowiec
dla Smółki to III klub z którym już już miał podpisać umowę - po Kmicie Zabierzów i Okocimskim... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
a) wyjaśni się w tym terminie b)wyjaśni się w sposób pozytywny A na gierkę medialną dodatkowo wskazuje fakt, że menadżer Kallona ani razu nie podał nazwy klubu. To nasza prasa wymyśliła, że ma przyjść konkretnie do Wisły. Tym samym nie ma tak naprawdę kogo się zapytać, czy prowadzi rozmowy z Kallonem. Co do piłkarzy darmowych, to ja nie mam nic przeciwko. Liczy się jakość, a nie to za ile piłkarz przyszedł. Cleber darmowy, Błaszczykowski za grosze, Niedzielan do Górnika też przeszedł za przysłowiową czapkę gruszek. A najdroższym( sumarycznie) piłkarzem na świecie jest Anelka. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Wisła negociuje z wysokim napastnikiem z Argentyny, w dzisiejszym Przegladzie jest wywiad z jego managerem Peralta.
Na dzien dzisiejszy Wisla przechodzi na ustawienie 451, na skrzydlach Zieniu z Lobodzinskim, w srodku Cantoro z Soboleskim, role falszywego rozgrywajacego ma pelnic Jirsak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeszcze w sprawie oburzenia tą "śmieszną kwotą" za Gargułe, którą ponoć oferowała Wisła.
Dzisiejszy PS podaje: "1,5 miliona euro nie zapłaci nawet Austria Wiedeń, która złożyła już wstępną ofertę za piłkarza. Tyle że proponuje ponad milion mniej...". Moze więc ta kwota wcale nie jest śmieszna, lecz stanowi rozsądny punkt wyjścia do dalszych negocjacji? :] |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jacek Bednarz mówił, że przyjadą najbardziej potrzebni w tej chwili zawodnicy, czyli środkowy pomocnik i napastnik, ale na razie to dyrektor sportowy Wisły opuścił zgrupowanie za http://www.sport.pl/pilka/1,65050,54..._w_ciemno.html
Nie wiem czy dobrze to rozumiem ale jeśłi opóścił zgrupowanie tzn że może jedzie coś finalizować ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
wejdzcie sobie na profil Polonii Warszawa na transfermarkt.de , jest tam zawodnik którego Polonia rzekomo kupiła za 1.5 Euro z River Plate ;]
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Emmanuel Perrone to nowy cel transferowy Wisły. Trener Maciej Skorża w perspektywie gry w eliminacjach Ligi Mistrzów szuka wysokiego, silnego i dobrze grającego w powietrzu napastnika. I te wymogi spełnia Perrone - pisze "Przegląd Sportowy".
Argentyńczyk ma 25 lat i 190 cm wzrostu. Ostatni sezon spędził w Atromitosie Ateny. Wystąpił w 22 meczach i strzelił 8 bramek. Wcześniej grał we francuskim Troyes oraz greckich Ionikosie i Apollonie Kalamaria. Perrone, który jest wychowankiem Club Atletico Talleres z Cordoby, ma także włoski paszport i dlatego traktowany jest jak piłkarz z Unii Europejskiej. Jeśli dyrektor sportowy Wisły Jacek Bednarz zdecyduje się na zatrudnienie Argentyńczyka, krakowski klub przeleje na konto Atromitosu ok. 400 tys. euro. Sam zawodnik żąda 200-250 tys. euro netto za rok występów pod Wawelem. Więcej w "Przeglądzie Sportowym" |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
TYlko na czym ten przekręt polega? Żeby zawodnik mógł zaszpanować że w polskiej II lidze grał
PS. Beitar ma 2 gwiazdy Boetenga i Abreu, a reszta jest na poziomie naszych lub gorszym, a taki Kallon byłby naszą gwiazdą, obrońcy skupiliby na nim uwage to Brożek mialby pole do popisu. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Szkoda że nie nazywa się Peroni. Za jednym zamachem rozwiązał by się problem wysokiego napastnika oraz nowego sponsora.
Atromitos Ateny był 3 od końca zespołem ligi greckiej i zagra (zagrał?) w barażach o utrzymanie. Drużyna w 30 meczach strzeliła "imponującą" liczbę 23 goli. Czyli 8 goli w takim zespole to sporo, nawet jeśli w to wlicza się puchar krajowy (a pewnie tak jest). ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
Ta druzyna juz jest chyba w 2 lidze....No coz skoro Legia kupuje z 2 ligi hiszpanskiej to my kupujemy z greckiej. Nie ma to jak kolejne "klasowe" wzmocnienia przed el.LM .Szachtarem to my nigdy nie bedziemy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ,
|
|
|

|