|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Podolski sam nie będzie wykładał. Taki człowiek(z taką renomą) ma za sobą całą machinę. Górnik ma w końcu szansę na coś normalnego i dużego, bo Podolski to oznacza sponsoring potężnych marek. Mieszkańcy Zabrza trochę odetchną, bo tam ponad 100 mln zł miasto wpompowało w klub
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Gdzie są obrońcy czci Jopa? To z Królewskiego już wolno bezczelnie szydzić? Prezes pozamykał gęby płaczkom, dlatego tak dupa piecze... ![]()
![]() Wrócisz jak zbankrutujemy ![]() ps. Zobaczymy czy Podolski spłaci wszystko od razu czy niekoniecznie...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.05.2026 o godz. 21:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Podolski kupował klub od miasta, któremu za (dalsze) finansowanie klubu grożą kary finansowe czy nawet karne.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale co w tym dziwnego? Przecież to oczywiste, że po awansie będzie więcej chętnych, żeby na ten przykład za 2 czy 3 bańki zrobić sobie dobrą reklamę. Pełen stadion, ogromne zainteresowanie mediów, idealna opcja, żeby łatwo i szybko wypromować swój biznes, ewentualnie połechtać swoje ego.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Pozyczek udzieli tyle ze nowych akcji może wyemitować praktycznie dowolnie. A że Kraków ma wielu milionerów, jak nie Kwiecień to wskoczy inny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No sorry ale...naprawdę nie.
Osobiście znam kilku naprawdę dużych misiów z Krakowa i żaden z nich nawet nie pomyślałby, że tracić swoją kasę na piłkę nożną czy inny sport. Nie mam pojęcia jak skończy się saga z Kwietniem natomiast to tak nie działa. W Krakowie zbyt wielu chętnych milionerów nie będzie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale jest to taki sam "dowód anegdotyczny" jak twój więc nie ma większego znaczenia. Od samego początku akcji ratunkowej próbowano wyjść z Wisłą do biznesu i raczej się to udało. M.in. dlatego mamy Petera Moore'a ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad 2 - Co ma Peter Moore do znalezienia krakowskiego milionera, który obejmie udziały w klubie? ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie mowie o takim graczu jak WK |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą to zapytaj socios czemu utrzymują Wisłę. To też "inwestorzy" tylko z dużo mniejszym zaangażowaniem finansowym. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ale doktor jest związany z Wisłą od małego to tak jakbyś nie wiedział. Poza tym nie będę pisał o sprawach osobistych ale zagłębić się do pewnego stopnia w Wiśle jest dla niego idealne.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Ja wiem, że Ty jesteś pierwszym biskupem kościoła Królewskiego i nie jesteś zdolny do jakiejkolwiek krytycznej analizy niektórych jego poczynań. I bądź pewny, że u mnie szydera sie skończy jak tylko Pan Prezes(itd) przestanie uprawiać pożałowania godny marketing i manipulacje a przejdzie do realnych czynów.
Zadowolony? |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Podobno blisko jest wejścia WK. To wejście rozwiązałoby wiele finansowych problemów Wisły. A tu nasz kochany Prezes wyjeżdża w mediach ze sztubacką taktyką negocjacyjną. Tiaa... Na pewno teraz zgłosiły się 2 osoby, które chcą wejść. Od 7 lat nie ma nikogo chętnego ( z wyjątkiem MADA) a teraz nagle zatrzęsienie... To jest pisane tak grubą kredką, że po prostu zwyczajnie drażni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Reszta czyli 25 baniek to tylko pożyczki, które na dzień dzisiejszy są do zwrotu.
Tak samo jak ci kibice, którzy wykupili niewielkie udziały ( akcje) za super zawyżoną cenę. Zrobili to tylko z miłości do klubu nie licząc na jakikolwiek profit |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Widocznie Jaro Królewski z jakichś powodów nie chce robić tego w formie darowizny więc powtarza model z przed ćwierćwiecza. Ile razy to trzeba powtórzyć by dotarło? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jaką masz gwarancję, że "Jaro" Królewski umorzy pożyczki?
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widać po JK ze ma dość ciągłych zadym, medialnych przepychanek, fake newsow w sprawie Wieczystej i Wisły i ciaglego ujadania dziennikarzy. Mowi tyle ile moze powiedzieć. A że sam zainteresowany nie udziela sie medialnej? To nie jego wina. A że mówi o zainteresowanych nowych podmiotach? Nie było momentu żeby o tym nie mówił. Jednym konunikatem odcialby sprawie pępowine, ale jak widać nie chce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taktycznie może masz rację.
Ale strategicznie sprawy mają się zupełnie inaczej. W mojej ocenie Królewski nie ma ochoty oddawać znaczącego pakietu akcji Wisły nikomu, tylko szuka podmiotu który da mu kasę. Najlepiej jakby to była zależność typu za jedną akcje daj 10 baniek ![]() Oczywiście zdaje sobie sprawę, że stąpa po cienkim lodzie ( ekonomia) ale gra wysoko. Czy to jest wszystko dla dobra Wisły to już każdy niech sobie ocenia. ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Główną bolączką tego forum są osoby, którym coś się wydaje. Na swój chłopski rozum wyciągają wnioski z dupy i mówią o tym jakby to był 100% pewniak. Wieczna depresja i szukanie na siłę problemów. JK wrzucił kasę do klubu - źle bo w formie pożyczki, Jop cały sezon na 1 miejscu - źle bo remisuje na wiosnę, zawodnicy dostali zaległe pensje - źle bo kapitanowie nie dostali wszystkiego... itp itd. Polecam psychologa bo depresja murowana. .... z tego kibicowania ma jeden taki z drugim jak nic go nie cieszy. Najlepiej by było byśmy zbankrutowali, wtedy by można napisać - miałem rację XD
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Szukałem czegoś o Wiśle i przez przypadek trafiłem na ten artykuł:
https://weszlo.com/2019/02/03/okrada...-wisle-krakow/ Fajnie sobie to po czasie przeczytać, już z innej perspektywy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jak już o kościele mowa to która wiara okazała się racjonalniejsza? Ta w awans i budowanie porządnego klubu czy ta w bankructwo ? Nie musisz odpowiadać, bo przecież Twoim zdaniem właśnie bankrutujemy ![]() ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Na razie podobno Wieczysta przekształciła się w spółkę (wymaganie do Ekstraklasy) i wstępnie dostała licencję. Wydaje się więc, że Kwiecień w Wiśle się oddala (i chyba dobrze)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dług Wisły za 4 lata rządów Pana Prezesa wynosi 50-60 baniek. To są fakty a nie "wiara". Podziwiam Twoją "wiarę", że taki dług to nic, zero ,nul i nie ma żadnego znaczenia dla funkcjonowania klubu. Bo przecie mamy "porządny klub"... A teraz przeczytaj wolno to co napisałem i zrozum: PPKMOCOTFAPBCYGLWEFCHW uważa , że sobie sam poradzi z tym problemem. Nie wierzę w to. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karcz oficjalnie ogłasza koniec rzekomego projektu Kwietnia w Wiśle.
Tak jak pisałem jakiś czas temu, nic w układzie właścicielskim się nie zmieni. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało, czy Królewski będzie w stanie ciągnąć to w pojedynkę. Póki co, tradycyjnie gdzieś do października/listopada pieniążki będą, potem zaczną się schody. BTW. Ciekawe jakie to "renomowane" kluby z południa Polski chcą skusić Kwietnia? No sorry, ale są jakieś "renomowane" kluby inne niż Wisła na południu Polski? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Tak można się było spodziewać. Królewski nie chce oddawać Wisły, wierzy że to pociągnie samemu - taka jest rzeczywistość. Jedyne co może się dziać w najbliższych latach, to rozwadnianie tych 49% nie-królewskich akcji klubu. Nie wejdzie nikt, kto mógłby mieć na tyle silną pozycję, by kwestionować decyzje Jarka.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To zalezy glownie od tego co dokladnie chcialbys uzyc jako renome. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok, jakoś intuicyjnie odrzuciłem cały region ślaski z tych rozważań.
W Hutnika raczej Kwiecień nie wejdzie, z wiadomych wzgledów. Garbarnia to byłby projekt Wieczysta 2.0 więc chyba bez sensu. Może faktycznie jakaś Puszcza lub Sandecja, czyli taka renoma dla ubogich. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W. Kwiecień miał ochotę na zainwestowanie w Karpaty Krosno ale miasto go zlało.
Teraz po sukcesie Wieczystej może się okazać, że miasto będzie bardziej skore do dogadania się na warunkach WK. Krosno ma 44 tys. mieszkańców więc można tam już coś sensownego zrobić. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A co do Garbarni to spokojnie daloby sie na tym cos zbudowac, bo jest tam jakas historia, jakas tradycja i mimo wszystko daloby sie zbudowac lokalny podgorski patriotyzm na tym klubie i finalnie baze kibicow. Tylko to oczywiscie by trwalo ale fundamenty pod jakas baze kibicow na pewno istnieja. Aha no i Garbarnia ma gotowy projekt nowego stadionu i pozwolenie na budowe.
Ostatnio edytowane przez As : 18.05.2026 o godz. 12:17.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|