|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 02.2022
Offline |
|
|
Jedyne znaki zapytania w sumie na skrzydłach. Ja bym na pewno chciał widzieć Duarte, a z Kuziemką to tak trochę 10 na 11. Ale innej opcji nie ma, ew. Duarte przesunięty na prawo a na lewo Krzyżanowski wyżej skoro grał tak cały rok. Ale czy Fred na prawej stronie zagrałby dobrze? Niech sobie Kuba wejdzie z ławki, a Kuziemka po zwycięstwie 4:0 może zanotuje wzrost pewności siebie i pokaże coś więcej.
Osobiście uważam, że Biedrzycki to największy parodysta i powinien walczyć o miejsce na ławce co najwyżej, no ale Jop coś w nim widzi więc trudno mi zakładać, że skład będzie inny niż: Broda - Jaroch Biedrzycki Kutwa Lelieveld - Carbo Duda - Duarte Austriak Kuziemka - Rodado |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Broda - Jaroch Biedrzycki Kutwa Lelieveld - Carbo Ertlthaler - Duarte Duda Kuziemka - Rodado
Tak pewnie wyjdziemy Docelowy skład na tą chwilę to: Broda - Leliveld Colley Kutwa Mikulec - Carbo Igbekeme - Duarte Ertlthaler Kuziemka - Rodado I w każdym meczu powinniśmy grać jak najbliżej tego ustawienia. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Duda niech pogra kilka kolejek na 10-stce, i zobaczymy czy się do czegoś nadaje, czy można kończyć ten projekt w okienku zimowym. Granie Duda na 6 i 8 to jest zły pomysł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() Tak bym to widział. Ertlthaler bardziej z przodu, ale jego zdolność do zaasekurowania lewego wahadłowego się przyda. Duarte za Rodado, może się zmieniać z Austriakiem. W środku póki co Duda, choć pewnie docelowo Igbekeme. Reszta bez większych zmian, żeby nie mieszać za dużo. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Wy tu gadu gadu a nasz trenerzyna znowu pewnie zaskoczy jakims Sukienką czy Baniowskim.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Ty już widzę zacząłeś swoje płącze uskuteczniać nawet nie znajac wyniku meczu.... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Przecież to troll.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Tak po prawdzie to Ty specjalnie poziomu nie zawyżasz takimi wpisami...
Uwaga leszka akurat słuszna bo Jop (a wcześniej Sobolewski) nie jeden mecz przerąbał przez swoje kretyńskie pomysły. To co zrobił ze Stalą to był sabotaż, fakt że zakończony fartownie, ale nie musiało tak być. Nigdy nie będę popierał lekceważenia rywali i traktowania meczu o punkty jako sparingu. Sukiennicki i Krzyżanowski to poziom drugo/trzecioligowy i z rozbitą Stalą która dopiero jest przebudowywana się ośmieszyli.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.07.2025 o godz. 13:26.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Sorry za ot ale
Średni czas jaki minął od rejestracji udzielającego się użytkownika forum to 15 lat, nawet mając 15 podczas rejestracji to ludzie którzy tu dyskutują maja co najmniej 30 letni A w większości pewnie sporo starsi W dodatku mamy tutaj samych ludzi, których łączy wspólna sprawa jaka jest dobro Wisły Serio potrzebne są w tym temacie personalne wycieczki i wyzwiska? Jeśli macie potrzebę to idźcie pobiegac, pouderzac w worek, pograć czy poruchac( jeśli jeszcze możecie/chce wam się ) Gimbusy czy inne Nastki korzystają z social mediów, mało kto w ogóle wie co to forum, więc naprawdę można by oczekiwać zachowania jakiegoś poziomu dyskusji w tym miejscu i wydaje mi się że nie ma sensu wyładowywać frustracji na innych użytkownikach , nawet mających skrajnie odmienne zdanie ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
To chyba jakiś żart. Koleżka wpada tu, pisze w kilku tematach po zdaniu, prowokując albo obrażając trenera/zawodników/innych użytkowników i nagle po stwierdzeniu, że trolluje odzywa się chór "stop wycieczkom słownym".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Wracając do meczu.. ponieważ ustaliliśmy, że to sezon awansu to wierzę, że w jakiś sposób wygramy z ŁKS-em. Czego się obawiam- to że nie mamy drugiego napastnika więc szansy na wzmocnienie ataku w czasie meczu raczej nie ma (może na upartego Fred jako drugi napastnik).
No ale mam nadzieję, że prezesi Peter i Jarosław widzą to i jakiś snajper rychło (najlepiej w przyszłym tygodniu) przybędzie z odsieczą.. grajki na inne pozycje o których wspominacie oczywiście też. Mogą być np. z jakichś rezerw Liverpoolu.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a) mają do tego piłkarzy b) mają to wytrenowane. My mamy Nikaja i Kawałę. Zanim zaczniemy jakieś akrobacje taktyczne warto by ich sprawdzić. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ściągnięcie ogarnietego wysokiego napastnika >187 sie nie zmaterializuje, bądźmy realistami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Gramy swoje!! 1-1
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Obstawiam nieoczywistą pierwszą jedenastkę i pewne zwycięstwo.
W końcu trzeba zacząć robić wynik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
B. Karcz obstawia najbardziej popularną pierwszą "11".
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra.../c2p2-27815245 Julius Ertlthaler na "10", Kapcer Duda na "8". ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Obstawiam zwyciestwo, ale historia pokazuje ze w takich meczach przy takiej frekwencji pilkarze daja dupy.
Wisła 1:1 Łks |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Ja już moczę szmatę na wszelki wypadek.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mysle ze jesli będzie jakieś zaskoczenie to Grujcic za Biedrzyckiego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy jednego napastnika, trzech środkowych pomocników (plus Igbekeme), jednego skrzydłowego, dwóch bocznych obrońców, trzech stoperów plus młodzież.
Naprawdę nie trzeba wiele żeby ustalić pierwszy skład. Chyba że Jop postanowi znowu realizować jakieś swoje wizje... Jeśli tak to powodzenia z ŁKS-em. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wręczanie orderów - będzie
Frekwencja w okolicach 30 tys widzów - będzie Co jest cechą wspólną naszych meczów w tego typu okolicznościach? Wpie.rdol ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szczerze na bramce też od lat cudów nie ma. Choć wiadomo, są inne palące pozycje pilnych transferów.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba pokonać te żyd...k..wy. łks. Jeśli to zrobimy, daję Jopowi kredyt zaufania. Jak nie, niech wyp.... Wóz albo przewóz. Pamiętaj Jop.
Ostatnio edytowane przez leszekpw : 26.07.2025 o godz. 00:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Broda - Lelieveld Kutwa Biedrzycki Jaroch - Duarte Carbo Duda Kuziemka Emmentaler Rodado
W drugiej połowie wpuścić Igbekeme na ostatnie 30 minut to ich podmęczonych zabiega na śmierć. 2:1 i utrzymujemy lidera. ![]()
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kto wie czy skład znów niektórych nie zaskoczy, bo przeraźliwie słaba Stal nie zdołała ukarać Jopa za jego ostatni eksperyment i grę de facto bez lewej strony przez dużą część meczu, co może skłonić go do dalszego wchodzenia w buty Sobolewskiego i uskutecznienia kolejnych.
W końcu Królewski już dawno ogłosił publicznie, że Krzyżanowski, Duda i Sukiennicski to albo fajni chłopcy, albo fajnie wyglądający i robiący postępy piłkarze, albo wreszcie przyszli reprezentanci Polski, więc nie może robić mu wbrew i takich diamencików sadzać na ławce na dłużej. Ze sprowadzeniem dodatkowego napastnika też pewnie nie ma co się spieszyć, bo jeszcze szybko mógłby on okazać się znacznie lepszy od krajana Bashy Nikaja zabierając mu minuty... ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|