The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2025, 11:11
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko uzupełnię, że u nas jest problem nawet z wrzutkami z gry. My kompletnie tracimy czujność i gubimy krycie. I to też ciągnie się już od czasów Brzęczkowych.
No dobra, ale nic się nie zmienia, nawet przy zmianie składu?
Bierzemy zawsze takich samych niekumatych defensorów, czy ktoś ich w taki niekumaty sposób ustawia?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.01.2025, 11:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No dobra, ale nic się nie zmienia, nawet przy zmianie składu?
Bierzemy zawsze takich samych niekumatych defensorów, czy ktoś ich w taki niekumaty sposób ustawia?
Moim zdaniem to i to. Ale generalnie źle bronimy zespołowo i tu jest duże pole do poprawy.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.01.2025, 12:19
Większość bramek jakie tracimy po SFG wynika z błędów indywidualnych/przegranej główki/spoznionej interwencji. Praktycznie nie zdarza się by strzelil zawodnik zupelnie nieobstawiony.

Budujemy od lat niskie zespoly nastawione na techniczna grę, od tyle powodów.

Po ostatnim sparingu mozna byc zadowolonym jak druzyna wyglada na tym etapie.

Na pewno mozna byc tez zbudowanym forma Zwolinskiego i Baniowskiego. Kto wie, czy w obliczu tak marnej jakosci na skrzydlach nie wywalczy sobie miejsca nawet od poczatku rundy, a juz na pewno jako zmiennik.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 23.01.2025 o godz. 13:25.
Odpowiedz cytując
longmichal
Junior Member

Od: 02.2022

Stary 23.01.2025, 16:39
Zarejestrowałem się już dawno, ale powszechny defetyzm sprawia, że odechciewa się odzywać, ale ku pokrzepieniu serc..

Moim zdaniem 1-2 transfery w zupełności by wystarczyły. Nie wiem, czy Wisła awansuje bo na to się składa mnóstwo czynników, a strata do czołówki jest duża, natomiast jestem przekonany, że będzie co najmniej top 3 ligi w rundzie wiosennej (z potencjałem nawet na top1) Zawodnicy, których obrażacie mogą sie w końcu skupić na jednym froncie, będą mogli liczyć na doping na wyjazdach i nie wykończy ich to, co zabija polskie kluby od zarania dziejów, czyli gra co 3 dni.

Bohaterowie rundy? Moim zdaniem potencjalnie mogą to być ciśnięci przez Was regularnie Kiakos, Kiss, Sukiennicki, Jaroch, Duarte i - oczywiście - Rodado ze Zwolińskim, atak, który w Ekstraklasie chciałby mieć praktycznie każdy zespół. Jak się sprawdzi to przypomnę się za pół roku, a na razie możecie się śmiać Wszyscy chcemy dla Wisły jak najlepiej i nie ma co wszystkiego w tak specyficznym klubie, sporcie i sytuacji oceniać przez czarne okulary pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 23.01.2025, 17:13
Płaczkom nie wytłumaczysz...

Bo tu nie chodzi o Wisłę tylko o napieprzanie na prezesa. Czy robi źle czy robi dobrze. W jednym zdaniu potrafią płakać że jest dziura w budżecie i że nie ma "wzmocnień". Tak jakby jakikolwiek transfer, po kosztach, cokolwiek gwarantował.

Po raz setny powtarzam kluczem jest spowodować żeby ci co już są, grali najlepiej jak potrafią w każdym meczu. Bo potrafią grać dużo lepiej niż pod koniec rundy. A skład mamy wyrównany.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 23.01.2025, 17:26
Gdzie jest kasa z pucharów mitomanie?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.01.2025, 17:33
longmichal napisał(a):Wyświetl post
Zarejestrowałem się już dawno, ale powszechny defetyzm sprawia, że odechciewa się odzywać, ale ku pokrzepieniu serc..

Moim zdaniem 1-2 transfery w zupełności by wystarczyły. Nie wiem, czy Wisła awansuje bo na to się składa mnóstwo czynników, a strata do czołówki jest duża, natomiast jestem przekonany, że będzie co najmniej top 3 ligi w rundzie wiosennej (z potencjałem nawet na top1) Zawodnicy, których obrażacie mogą sie w końcu skupić na jednym froncie, będą mogli liczyć na doping na wyjazdach i nie wykończy ich to, co zabija polskie kluby od zarania dziejów, czyli gra co 3 dni.

Bohaterowie rundy? Moim zdaniem potencjalnie mogą to być ciśnięci przez Was regularnie Kiakos, Kiss, Sukiennicki, Jaroch, Duarte i - oczywiście - Rodado ze Zwolińskim, atak, który w Ekstraklasie chciałby mieć praktycznie każdy zespół. Jak się sprawdzi to przypomnę się za pół roku, a na razie możecie się śmiać Wszyscy chcemy dla Wisły jak najlepiej i nie ma co wszystkiego w tak specyficznym klubie, sporcie i sytuacji oceniać przez czarne okulary pozdrawiam
Nie mam zamiaru się śmiać.Ja Ci zwyczajnie po ludzku współczuję...
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.01.2025, 17:41
Wyrównany skład.

No tego jeszcze nie grali.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2025, 17:58
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Wyrównany skład.

No tego jeszcze nie grali.
Dużo bardziej wyrównany niż rok i dwa lata temu. Poza Rodado Igbekeme, Carbo i Zwolińskim reszta prezentuje porównywalny poziom. Co sprawia, że nie ma pewniaków do gry i wywołuje większą rywalizację.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2025, 18:00
Gdzie jest kasa z pucharów mitomanie?
Zaoszczędzona najpewniej na trudniejsze czasy, płaczku...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.01.2025, 18:03
Jeśli wyrównany, mierny poziom jest naszym docelowym, to tak, wszystko się zgadza.
Ja już się na przykład nie mogę doczekać rywalizacji o miejsce w składzie między takim Jarochem i Szotem, czy Urygą i Biedrzyckim. Będą decydować niuanse.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2025, 18:10
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Jeśli wyrównany, mierny poziom jest naszym docelowym, to tak, wszystko się zgadza.
Ja już się na przykład nie mogę doczekać rywalizacji o miejsce w składzie między takim Jarochem i Szotem, czy Urygą i Biedrzyckim. Będą decydować niuanse.
Takich mamy i na lepszych nas nie stać. W czerwcu połowie kończą się umowy i wtedy będzie można zmieniać. Szot w finale PP jakoś dał radę więc o jakim miernym poziomie piszesz? Jest zasadnicza różnica między możliwościami które są moim zdaniem na 1 ligę wystarczające, a prezentowaną formą i postawą na boisku, która jak dowiódł poprzedni sezon może się zmieniać drastycznie w kilka dni. Te sprawy nie zależą od personaliów i tyle.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tempertantrum
Member

Od: 07.2021

Stary 23.01.2025, 18:38
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Szot w finale PP jakoś dał radę więc o jakim miernym poziomie piszesz?

Absurdalny argument, który można łatwo zbić. Szot przez ostatnie trzy lata zagrał może 5 dobrych meczów, więc pisanie o miernym poziomie jest jak najbardziej zasadne. Poza finałem przypominam sobie też dobry mecz z Podbeskidziem, ale to było na wiosnę 2023, więc dawno temu.

Boki obrony mamy co najwyżej na poziomie środka tabeli I ligi i tyle. Nie przypadkiem Bartosz Jaroch ma rozegrane ponad 200 meczów właśnie na tym poziomie rozgrywkowym.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2025, 19:15
Pytanie więc cały czas takie samo. Jak spowodować żeby nasi kopacze dobrze grali co tydzień, a nie raz na rok. Bo te epizody dowodzą, że dobrze zagrać potrafią.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2025, 19:38
Pytanie więc cały czas takie samo. Jak spowodować żeby nasi kopacze dobrze grali co tydzień, a nie raz na rok. Bo te epizody dowodzą, że dobrze zagrać potrafią.
W większości przypadków się nie da, bo ten jeden udany występ na rok to zwykle kombinacja szczęścia, słabości rywala i tego że zawodnik dobrze dzięki temu wszedł w mecz.

Generalnie każdy zawodowy piłkarz umie podać, dryblować etc., ale tylko Ci dobrzy są powtarzalni. Starzyński strzelił pięknego gola ze Spartakiem, ale taki Zwoliński czy Rodado strzelają takie gole w miare regularnie.

Ze szrotu nie zrobisz treningami dobrych piłkarzy, to nie Futbol Manager. W tych klubach które rozwijają piłkarzy na dobrym poziomie jest również ich selekcja. My bierzemy co nam menedżerzy wcisną.

Przykładowo - takiego Sukiennickiego skreślili najpierw w Angli, potem w Rakowie i trafił do nas. Oni raczej wiedzieli dlaczego go odstrzelili, czy my mieliśmy jakiś plan biorąc go i świadomość jego ograniczeń? Pytanie retoryczne, zwłaszcza że Jop rzuca go na skrzydło bo w środku się kompromituje.
Gdyby Sukiennickiego wziął zespół który potrzebuje cymbała który weźmie piłkę, spuści głowę i będzie ją holował, a nie musi wracać bo i tak 7-10 ciu piłkarzy jest za linią piłki przez większość meczu (czyli klasyczna "murarka i konterka") to pewnie tam by się bardziej przydał. Raz na kilka meczy by taki Sukiennicki zapunktował a tu cymbały tworzyłyby legendę jak to odżył po odejściu od nas...

A prawda jest taka że Sukiennicki nigdy nie powinien do nas trafić, bo do reszty składu pasuje jak pięść do nosa. No ale tak wygląda nasza budżetowa "krakowska piłka".
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2025 o godz. 19:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 23.01.2025, 19:50
Zaoszczędzona najpewniej na trudniejsze czasy, płaczku...
Przecież zapowiadałeś, że twój guru przedstawi analizę na ten temat. Gdzie jej szukać?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 23.01.2025, 19:58
Bo na Anglię czy Raków Sukiennicki jest zbyt drewniany, ale skoro w kilku pierwszych meczach wyróżniał się dynamiką to co się z nią stało ? Dlaczego nagle zaczął spacerować po boisku jak Młyński? Kiedy Rodado czy Zwolak byli bez formy fizycznej też kopali się po czole, stali się przez to szrotem? Niestety bez motoryki i ambicji na maksymalnym poziomie umiejętności czysto piłkarskie giną. Mieć siłę i chęci do zapieprzania to jest warunek konieczny, wypracowuje się go treningami. Mikulec spadł z 1ligi, a u nas jest w 4 najlepszych, tylko dlatego, że biega i walczy.

Przecież zapowiadałeś, że twój guru przedstawi analizę na ten temat. Gdzie jej szukać?
Mój guru .

Niech dziennikarze dopytują tylko prezesa, a nie woźnego w klubie .
Ostatnio edytowane przez Drozd : 23.01.2025 o godz. 20:02.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 23.01.2025, 21:47

Parę mocnych stwierdzeń: Wisła będzie top3. (ale tzn.baraże i co w nich?) albo nawet najlepsza wiosną..
Rodado i Zwoliński bardzo pożądani w extraklasie - jednemu w niej powiedzieli papa, a za drugiego nikt nie chce płacić milionów.. ano zobaczymy.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 23.01.2025, 21:56
Ja pierdzielę, co ja dzisiaj mogę się tutaj dowiedzieć...

1. Wisła ma wyrównany skład. Hmmm - to w zasadzie może być prawda, przy czym to jest wyrównany skład na poziomie środka tabeli 1 ligi polskiej.

2. Atak Rodado - Zwoliński to marzenie większości klubów ekstraklasy. Hmmm - nie śledzę ekstraklasy ale: po Zwolińskiego nie ustawiała się raczej kolejka chętnych jak był na wylocie z Rakowa. A Rodado? Cały czas pozostaje niesprawdzony na poziomie ekstraklapy, więc to czysto teoretycznie rozważanie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.01.2025, 23:44

Chcę wierzyć, że byłeś na grubej fazie, pisząc ten post.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.01.2025, 18:18
Jop buduje potwora, który połknie ligę bez przeżuwania .

4:0 z Lappi bez Rodado to jest zwyczajny skandal. Zaskroniec powinien za to odpowiedzieć
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 29.01.2025, 19:02

4:0 z Lappi bez Rodado to jest zwyczajny skandal. Zaskroniec powinien za to odpowiedzieć
Że jak? KF Llapi to obecnie przedostatnia drużyna ligi Kosowa, dwie pozycje niżej niż KF Dukagjini. Wynik nieznacznie lepszy. Wszystko się zgadza.

PS. Ten sparing był tajny ale ten z Dukagjini nie i każdy mógł zobaczyć, że to by się miało problem w II lidze u nas utrzymać. Próby wpadania w zachwyt (nawet przy zastosowaniu pseudoironii) są zabawne.
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.01.2025, 19:46

Jakbyśmy dostali 0:4 w czapkę, to byś powiedział, że to tylko sparing, a płaczki mają używkę?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.01.2025, 20:39

To był sparing z egzotycznym zespołem na poziomie naszej drugiej/trzeciej ligi. Fajnie że wygraliśmy, ale próby wyciągania z tego jakichkolwiek wniosków są bez sensu.

Jeden pozytyw to świetna forma Zwolińskiego - w każdym meczu strzelał, w czterech meczach sześć bramek. Akurat to jest miarodajne, albo masz wykończenie, albo z setek ładujesz obok bramki. Zwoliński w sparingach posyłał piłkę gdzie chciał. Oby przeniósł tę formę na ligę.

No ale to że Zwoliński jest mocny wiedzieliśmy od jakiegoś czasu, im więcej miał czasu na treningi tym bardziej zyskiwał. Pod koniec sezonu przyćmił Rodado (inna sprawa że Angel był mocno zajechany).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.01.2025 o godz. 20:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.01.2025, 20:41
Ten kosowski potwor na Transfermarkt wyceniany jest na 4,15 mln euro, Wisła prawie na dwa razy więcej. Rzeczywiście niezła ekipa. Patrzac na wycenę poszczególnych piłkarzy to mają taki sam sklad lamag jak i my.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.01.2025, 21:44
Podjarka a pozniej jak zwykle byle Znicz czy Tychy nas klepną. Oj niektórzy niereformowalni.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.01.2025, 21:55
Ale ja nie wyciągam żadnych wniosków . Tylko odnotowuję fakt, trzeciej sparingowej wygranej, okazałej wygranej bez najlepszego zawodnika. Nic więcej. Która w temacie przygotowań powinna być odnotowana.

Może jednak uda się Jopowi podnieść poziom całości.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.01.2025, 22:34
Jopowi to się może dużo rzeczy udać, gorzej że nie uda się wiele JK. Strata do bezpośredniego awansu jest duża, wzmocnień nie będzie, kadra jest słaba i zle skonstruowana. Przyjdą kolejne kontuzje albo zmęczenie, gorsza forma x kopaczy i wyjdzie tak, że w najważniejszym okresie rundy nie będzie kim grać.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.01.2025, 08:42

Fajnie ze wygrywaja, ale tak jak piszą przedmowcy - nie ma to kompletnie żadnego znaczenia na tym etapie. Dobrze ze buduja mentalnosc wygrywania i skuteczność nie zawodzi. I to tyle. Reszta to material szkoleniowy.

I żeby wzmocnic przekaz, inne polskie drużyny też leja te same zespoly. Miedz tez ograla Zorie 2-1, a ŁKS wygral 3-0 z naszym ostatnim rywalem w Turcji. Zobaczymy na co nas będzie stać
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.01.2025, 19:43
No to skoro budują mentalność to jakieś znaczenie to ma. Potrzebujemy wskoczyć na wyższy poziom zwłaszcza fizycznie, jeżeli to się stanie to przewaga umiejętności będzie robiła różnicę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów