The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2024, 19:56
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Jakie to ma znaczenie oceniając obie sytuacje z perspektywy po zakończeniu ligi?
Bo ja wiem? Odchodziliby jako zwycięzcy którzy wygrali wszystko co było do wygraniani dostaliby kasę.

Coś Ci poradzę - rozumiem że przywiązałeś się do swojej teorii, ale jest kretyńska, więc lepiej w to nie brnąć dalej. KOALIK też pewnie niewinnie zaczynał...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 29.05.2024, 20:19
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie, miał na myśli Rodado. Absolutnie nie Polaków takich jak Krzyżanowski, którzy pokazywali to w każdej minucie obecności na boisku.
Myślę, że miał na myśli cały zespół i była to gadka o twardej grze, on sam pierwszy do przepychania. Kartki w ostatnich meczach też mogły wynikać z tego nakręcania się na nieodstawianie głowy. Wyczytałeś tam, co chciałeś i vamos, vamos.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.05.2024, 20:50
Pierdu pierdu pierdu - nie chciało się do główek skakać.

Zapytali drwala - jakim jakby nie było jest Uryga - co poszło nie tak, no to powiedział 'nie było zapie**ania, skanania, walki. Zapytałbyś Juncę to by powiedział, że drużyna nie potrafi dośrodkować na nos, zapytałbyś Rodado to by stwierdził, że wykończenie pod bramką szwankowało.

Chłop poszukał rozwiązania w stylu najbliższa koszula ciału. U nas nie brak walki był problemem w tej rundzie, ani nie cechy wolincjonalne - właśnie walka była jedną z przyczyn serii czerwonych kartek. Nie tędy droga. My po prostu słabo graliśmy w piłkę. Tworzyliśmy mało sytuacji podbramkowych. Graliśmy za wolno. Ty do mnie ja do ciebie. Nie byliśmy w stanie nikogo zaskoczyć. Nasza gra piłką to było cofnięcie się o dwie długości względem tego co było za Jopa i conajmniej jedną długość od czasów Sobolewskiego. Przez to powolne rozgrywanie drużyny przeciwne łatwo nas rozszyfrowały, siadały na nas mocniej, zakładały pressing i traciliśmy głupio piłki - a w następstwie głupie bramki.

Rude zaliczył kompromitujący wynik. Gdyby był trenerem od początku sezonu i tak punktował to do końca sezonu bilibyśmy się o utrzymanie.

Do przyjścia Rudego byliśmy najlepiej atakującą drużyną ligi, zdobywaliśmy ponad 2 gole w meczu, traciliśmy ponad gola na mecz.

Od przyjścia Rudego 1,5 gola na mecz do przodu, a w tyłek średnio 2 gole w meczu.

To co ten chłop zrobił to jest jakaś katastrofa. Nie rozumiem jak można trenera, który uwstecznił drużynę z rundy na rundę trzymać na siłę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.05.2024 o godz. 21:06.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2024, 21:33
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Pierdu pierdu pierdu - nie chciało się do główek skakać.

Zapytali drwala - jakim jakby nie było jest Uryga - co poszło nie tak, no to powiedział 'nie było zapie**ania, skanania, walki. Zapytałbyś Juncę to by powiedział, że drużyna nie potrafi dośrodkować na nos, zapytałbyś Rodado to by stwierdził, że wykończenie pod bramką szwankowało.

Chłop poszukał rozwiązania w stylu najbliższa koszula ciału. U nas nie brak walki był problemem w tej rundzie, ani nie cechy wolincjonalne - właśnie walka była jedną z przyczyn serii czerwonych kartek. Nie tędy droga. My po prostu słabo graliśmy w piłkę. Tworzyliśmy mało sytuacji podbramkowych. Graliśmy za wolno. Ty do mnie ja do ciebie. Nie byliśmy w stanie nikogo zaskoczyć. Nasza gra piłką to było cofnięcie się o dwie długości względem tego co było za Jopa i conajmniej jedną długość od czasów Sobolewskiego. Przez to powolne rozgrywanie drużyny przeciwne łatwo nas rozszyfrowały, siadały na nas mocniej, zakładały pressing i traciliśmy głupio piłki - a w następstwie głupie bramki.

Rude zaliczył kompromitujący wynik. Gdyby był trenerem od początku sezonu i tak punktował to do końca sezonu bilibyśmy się o utrzymanie.

Do przyjścia Rudego byliśmy najlepiej atakującą drużyną ligi, zdobywaliśmy ponad 2 gole w meczu, traciliśmy ponad gola na mecz.

Od przyjścia Rudego 1,5 gola na mecz do przodu, a w tyłek średnio 2 gole w meczu.

To co ten chłop zrobił to jest jakaś katastrofa. Nie rozumiem jak można trenera, który uwstecznił drużynę z rundy na rundę trzymać na siłę.
klepanie piłki w stylu stara tikitaka bez przyspieszenia i do zerzygania
analityk widocznie nie umie nic innego a niektórzy klęczą przed nim na kolanach bo ... z wielkiej Hiszpanii przyjechał
no ja prdl

ps. dla tych co klęczą mam propozycję: poszukajcie sobie gdzieś w necie spotkań z obecnie granych ME U17 Hiszpanii: jakie piękne katastrofy 1-2 z Portugalią, 0-1 z Francją, 1-3 z Anglią. Klepanie piłeczki. Skansen.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.05.2024, 21:57
Królewski przyznał w wywiadzie, że Rude jest częścią jego planu, swietny analityk do pracy nad danymi więc nie wyobraża sobie, żeby miał nie kontynuować dalej... jesteśmy straceni
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2024, 22:05
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Królewski przyznał w wywiadzie, że Rude jest częścią jego planu, swietny analityk do pracy nad danymi więc nie wyobraża sobie, żeby miał nie kontynuować dalej... jesteśmy straceni
Zapowiada się jazda bez trzymanki, minimum do listopada/grudnia. Ciekawe czy następny trener będzie mieć w ogóle szanse na nawiązanie walki o awans, czy będzie tylko ratować I ligę.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 29.05.2024, 22:05
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
to chyba będzie ten słynny ład korporacyjny, o którym ktoś mi niedawno tu pisał - prezes bez pojęcia o piłce, brak dyrektora sportowego, trener dzielący obowiązki analityka z absolwentem AGH sprzed paru lat, który w kwietniu pytał na X o materiały, i na kolanie napisał nam algorytm, rzekomo lepszy od połączenia Wyscouta, InStata, kilku skautów i wspomnianego dyrektora
Ostatnio edytowane przez Watts : 29.05.2024 o godz. 22:22.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.05.2024, 22:55
Nie, miał na myśli Rodado. Absolutnie nie Polaków takich jak Krzyżanowski, którzy pokazywali to w każdej minucie obecności na boisku.
To było po Chrobrym a wtedy Rodado był kontuzjowany mecenasie.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 30.05.2024, 08:55
Vamos, vamos.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.05.2024, 09:34
Wychodzi na to że Rude zostaje, chyba że sam uzna że nie ma sensu. Co dodajmy - jest bardzo możliwe, bo zapowiada się "interesujący" sezon z mocno osłabionym składem, w tym starą żenującą obroną. Ciekawe jaki kamikadze to weźmie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.05.2024, 12:21
Vamos Albert:

https://www.youtube.com/watch?v=AqHF04c6f8U

Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.05.2024, 14:31
Dla mnie to jest kolejna kompromitacja i robienie jeszcze większego debila z siebie przez królewskiego.

Oddawanie decyzji trenerowi po tak zjebanym i zepsutym sezonie to sposób, żeby stać się jeszcze większym pośmiewiskiem jak trener jednak nie będzie chciał być w tym bagnie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2024, 14:41
To brzmi jak:

"Powiedz Alberciku, czy chcesz nadal brać od nas kasę? Oczywiście, bez żadnych zobowiązań, bo awans nie jest naszym celem".
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.05.2024, 14:52
Witalis napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że miał na myśli cały zespół i była to gadka o twardej grze, on sam pierwszy do przepychania. Kartki w ostatnich meczach też mogły wynikać z tego nakręcania się na nieodstawianie głowy. Wyczytałeś tam, co chciałeś i vamos, vamos.
Ręce opadają. Najpierw kapitan zespołu po Głogowie, a potem Gogół po Rzeszowie w przypływie szczerości wygadują się i przyznają do gry bez należytego zaangażowania, a tu niektórzy ruszają na wyścigi ich tłumaczyć i wmawiają, że tak naprawdę nie mieli na myśli tego, co powiedzieli, tylko byli za głupi na powiedzenie czegoś innego itd. itp.

I że chodziło im o twardą walkę, tak jakby twarda walka nie wynikała z zaangażowania i nie łączyła się z nim.

Wszystko, byleby Uryga, Szot, Krzyżanowski, Sapała, Duda i spółka nie wyszli na gorszych od Rude i najbardziej winnych tego, co się działo w wielu meczach tego sezonu. Hiszpanie tacy jak Carbo, Rodado czy Alfaro pod względem zaangażowania i profesjonalnego podejścia do obowiązków prezentowali się od nich zupełnie inaczej, ale oczywiście na tej samej zasadzie i oni są wrzucani z nimi do jednego worka. No bo Uryga i spółka nie mogą być najgorsi, nawet jeśli w tym elemencie przez cały sezon najbardziej dawali dupy.

Gratuluję podejścia.

Uryga, Szot, Krzyżanowski, Sapała, Żyro, Łasicki, Sobczak, Talar, Basha, być może nawet i Jaroch powinni za ten sezon i swój całokształt oraz swą obecną jakość dostać czerwone kartki od klubu i kibiców, a nie tłumaczenia i oglądania się na Hiszpanów, z których również paru powinno wylecieć (i zresztą już wyleciało).

U nas jest na odwrót. Ba, dzięki zagubionemu właścicielowi popełniającemu coraz więcej błędów i kuriozalnych ruchów, tym którzy należeli do najsłabszych w przekroju całego sezonu proponuje się w nagrodę nowe kontrakty. Ale tłumaczcie tych piłkarzy dalej na potęgę, koncentrujcie się na Hiszpanach, a nie na tym, co oni pokazali.

W rezerwach mamy paru ciekawych zawodników: Kuziemkę, Ramireza, Graua, Baniowskiego, Złocha, Kaczówkę. Lepiej na nich postawić niż na takiego Łasickiego, Żyrę czy Talara.

Krysztal napisał(a):
To było po Chrobrym a wtedy Rodado był kontuzjowany mecenasie.
Dlatego pisałem to z szyderą, mecenasie. Również Carbo przecież nogi nigdy nie wkłada, prawda? Nie to, co Krzyżanowski czy Jaroch. Więc i o nim musiał myśleć Uryga . Dla ułatwienia dodam, że to kolejna szydera.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.05.2024 o godz. 15:10.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2024, 15:42
Ale co się dziwisz. Cała operacja na tym polegała. Sabotować grę, a winę zwalić na Rude i Hiszpanów. Żeby nikt się tutaj z zewnątrz nie pchał i nie zawyżał normy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Stary 30.05.2024, 16:35
Markus napisał(a):
Ręce opadają. Najpierw kapitan zespołu po Głogowie, a potem Gogół po Rzeszowie w przypływie szczerości wygadują się i przyznają do gry bez należytego zaangażowania, a tu niektórzy ruszają na wyścigi ich tłumaczyć i wmawiają, że tak naprawdę nie mieli na myśli tego, co powiedzieli, tylko byli za głupi na powiedzenie czegoś innego itd. itp.

Nie dziwię się zupełnie, czemu na forum jest więcej ciśnienia, odkąd wróciłeś. Manipulujesz, traktując dosłownie przenośnie albo wchodzisz w dyskusje dotyczące szczegółów, kiedy nie wygodne dla ciebie jest stwierdzenie ogólne itd. Taka erystyka z podręcznika dla pryszczatych.

Trener Rude zanotował mierny wynik, podczas gdy w tym samym sezonie i z tymi samymi piłkarzami trener Sobolewski (i Jop, ale prowadził zespół krótko) wykręcili wynik lepszy. Efektem tego była kompromitacja na koniec sezonu.

To jest fakt i możesz tu napisać rozprawkę o bóg wie czym albo bezsensowną polemikę na 20 cytatów z czyjegoś posta, ale tego faktu nie zmienisz. Podobnie jak tego, że podniecałeś się hiszpańskimi piłkarzami i trenerem Rude przez pół roku oraz skakałeś do gardła każdemu, kto coś krytycznego napisał.

Stwierdziłem to kilka dni temu i od tego czasu przyczepiłeś się jak rzep do psiego ogona i się ciskasz w różnych tematach. Po co.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.05.2024, 17:21

W rezerwach mamy paru ciekawych zawodników: Kuziemkę, Ramireza, Graua, Baniowskiego, Złocha, Kaczówkę. Lepiej na nich postawić niż na takiego Łasickiego, Żyrę czy Talara.

Cytując klasyka "ręce opadają" lol

tyś widział tych asów IV ligi w akcji

Kuziemka, Złoch i Kaczówka mają grać w I lidze a jakie niby mają do tego predyspozycje poza tym żeś tak napisał

Kuziemka w meczu Jawiszowicami wyróżnił się tylko brutalnym fulem a przez pozostały czas kopał się po czole tak że jedyne podsumowanie jego występów to

Ramireza i Grau (zwłaszcza że jest po kontuzji) nie widzę wyżej niż w II lidze
a Baniowski póki co siedzi na ławie w U17 i wchodząc na zmiany naprawdę nic nie pokazuje....
abstrahując od poziomu takiego Łasickiego czy Żyry to te twoje asy z IV ligi to co najmniej 2 klasy niżej na tą chwilę
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.05.2024, 17:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale co się dziwisz. Cała operacja na tym polegała. Sabotować grę, a winę zwalić na Rude i Hiszpanów. Żeby nikt się tutaj z zewnątrz nie pchał i nie zawyżał normy.
złotousty
zaprawdę

tekst roku dla mnie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.05.2024, 17:35
emjot napisał(a):Wyświetl post
złotousty
zaprawdę

tekst roku dla mnie
E tam roku, nie pierwszy raz o tym wspominam, ani nie pierwszy raz taka operacja jest przeprowadzana. Problem w tym że patałach Rude z nieudacznikiem Królewskim wygrali puchar i zarobili dla klubu niezłą bułę. W takich okolicznościach trudno żądać wykopania obu. Choć i takie desperackie próby są podejmowane.

Rozumiem, że niektórym w głowie się nie mieści, że można kosztem wyników załatwiać personalne tematy, ale wtedy odsyłam do "cieszynki" i temat się kończy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.05.2024, 17:48
Drozd napisał(a):Wyświetl post
E tam roku, nie pierwszy raz o tym wspominam, ani nie pierwszy raz taka operacja jest przeprowadzana. Problem w tym że patałach Rude z nieudacznikiem Królewskim wygrali puchar i zarobili dla klubu niezłą bułę. W takich okolicznościach trudno żądać wykopania obu. Choć i takie desperackie próby są podejmowane.

Rozumiem, że niektórym w głowie się nie mieści, że można kosztem wyników załatwiać personalne tematy, ale wtedy odsyłam do "cieszynki" i temat się kończy.
pieprzysz jak potłuczony
ale nie ma zamiaru toczyć z tobą jakiejkolwiek dyskusji
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.05.2024, 19:24
Cytując klasyka "ręce opadają" lol

tyś widział tych asów IV ligi w akcji
Wielokrotnie. Każdy z nich moim zdaniem rokuje znacznie lepiej na przyszłość niż wspomniani Łasicki, Żyro czy Talar. Ty oceniasz Kuziemkę tylko po jednym meczu? No to gratuluję. W wielu wcześniejszych pokazał, że jest szybkim piłkarzem, nieźle wyszkolonym technicznie jak na polskie warunki, ładnie panującym nad piłką, dysponującym przyzwoitym strzałem z prawej nogi. W przyszłości może być z niego wartościowy zawodnik, oczywiście jeśli nie pójdzie drogą na przykład Bruda czy Kuzery. Jest sens inwestować w takiego zawodnika.

Ramirez to najlepszy środkowy obrońca rezerw. Dobrze wyszkolony technicznie jak na stopera, potrafi wyprowadzać piłkę, grać głową, zwykle ma mnóstwo odbiorów. Oczywiście musi się jeszcze wiele nauczyć, ale wbrew pozorom nie odstaje aż tak bardzo od tego, co pokazywał Łasicki w meczach ligowych w tym sezonie.

Złoch jest słabszy, ale talentu nie można mu odmówić. Potrafi ładnie wyprowadzać piłkę, inteligentnie się ustawić, myśli na boisku. Klub powinien mieć na niego jakiś plan, a nie doprowadzić do zmarnowania go jak wielu innych młodych zawodników przed nim.

Grau to lider drużyny rezerw i jej najlepiej technicznie wyszkolony zawodnik, o najlepszym przeglądzie pola. Gra do przodu, widzi możliwość podań prostopadłych i po nie sięga, umie też bronić. Dla mnie ciekawy zawodnik, który też nie powinien zostać zmarnowany. Od takiego Bashy z obecnego sezonu nie dzieli go żadna przepaść, a i zapewne grałby ze znacznie większym zaangażowaniem niż Sapała.

Kaczówka to piłkarz bardzo dynamiczny, który już strzelił tam parę bramek. Też chłopak z przyszłością o ile będzie dobrze prowadzony. Co do Baniowskiego zgoda.
Ostatnio edytowane przez Markus : 30.05.2024 o godz. 19:51.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.05.2024, 19:31
Witalis napisał(a):Wyświetl post

Stwierdziłem to kilka dni temu i od tego czasu przyczepiłeś się jak rzep do psiego ogona i się ciskasz w różnych tematach. Po co.
Co Ty sobie stwierdziłeś czy uroiłeś mnie nie interesuje. Szczególnie gdy jest to tak kreatywne i przekłamane jak zwykle.

Miałem odnieść się do tych Twoich tradycyjnych insynuacji, ale nie ma sensu. Szkoda czasu. Bardzo mi się podoba, że nie czujesz się już od pewnego czasu komfortowo w wypisywaniu swoich bzdur i masz problem z narracją, która je demaskuje.
(...)
"
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 30.05.2024, 20:39
Wielokrotnie. Każdy z nich moim zdaniem rokuje znacznie lepiej na przyszłość niż wspomniani Łasicki, Żyro czy Talar. Ty oceniasz Kuziemkę tylko po jednym meczu? No to gratuluję. W wielu wcześniejszych pokazał, że jest szybkim piłkarzem, nieźle wyszkolonym technicznie jak na polskie warunki, ładnie panującym nad piłką, dysponującym przyzwoitym strzałem z prawej nogi. W przyszłości może być z niego wartościowy zawodnik, oczywiście jeśli nie pójdzie drogą na przykład Bruda czy Kuzery. Jest sens inwestować w takiego zawodnika.

Ramirez to najlepszy środkowy obrońca rezerw. Dobrze wyszkolony technicznie jak na stopera, potrafi wyprowadzać piłkę, grać głową, zwykle ma mnóstwo odbiorów. Oczywiście musi się jeszcze wiele nauczyć, ale wbrew pozorom nie odstaje aż tak bardzo od tego, co pokazywał Łasicki w meczach ligowych w tym sezonie.

Złoch jest słabszy, ale talentu nie można mu odmówić. Potrafi ładnie wyprowadzać piłkę, inteligentnie się ustawić, myśli na boisku. Klub powinien mieć na niego jakiś plan, a nie doprowadzić do zmarnowania go jak wielu innych młodych zawodników przed nim.

Grau to lider drużyny rezerw i jej najlepiej technicznie wyszkolony zawodnik, o najlepszym przeglądzie pola. Gra do przodu, widzi możliwość podań prostopadłych i po nie sięga, umie też bronić. Dla mnie ciekawy zawodnik, który też nie powinien zostać zmarnowany. Od takiego Bashy z obecnego sezonu nie dzieli go żadna przepaść, a i zapewne grałby ze znacznie większym zaangażowaniem niż Sapała.

Kaczówka to piłkarz bardzo dynamiczny, który już strzelił tam parę bramek. Też chłopak z przyszłością o ile będzie dobrze prowadzony. Co do Baniowskiego zgoda.
Kuziemkę oceniam po jednym meczu w całości
i kilku oglądanych skrótowo

nic w nim nie widzę

Złoch to nieporozumienie
a bycie lepszym do Bashy to żaden wyróżnik talentu

co do reszty pozostaję przy swoim zdaniu

ps. taki Chełmecki biega jak szalony w Stali St. Wola: efekt żaden lub prawie żaden 2 bramki i 5 asyst po 30 kilku spotkaniach. Wczoraj w meczu z Chojniczanką zostawił kupę zdrowia na boisku, ale nic z tego nie wynikało. Oczywiście można powiedzieć że realizował założenia trenerskie bla bla bla.... nic to nie zmienia, że to zawodnik, który jest max na II ligę. I podobnie widzę Kuziemkę. Choć nawet ta II liga to chyba dla niego za wysokie progi
Ostatnio edytowane przez emjot : 30.05.2024 o godz. 20:42.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.05.2024, 20:54
pieprzysz jak potłuczony
ale nie ma zamiaru toczyć z tobą jakiejkolwiek dyskusji
Wcale się nie dziwię...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.05.2024, 22:37
Panowie...
3 lata temu Duda z Szywaczem stanowili o sile 2 ligowej Garbarni.
Duda coś tam w 1 lidze gra ale Szywacz się.od tego poziomu po prostu odbił - a w 4 lidze wygląda jak zawodnik z innego świata.
Nie piszcie o tych chłopakach z 4 ligi, że zbawią Wisłę, bo tak nie będzie. Kutwa wyszedł na GKS i się spłakał. A chłop od pół roku jest non stop z pierwszą drużyną.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Curvaldinho
Junior Member

Od: 05.2022

Stary 30.05.2024, 23:33
ps. dla tych co klęczą mam propozycję: poszukajcie sobie gdzieś w necie spotkań z obecnie granych ME U17 Hiszpanii: jakie piękne katastrofy 1-2 z Portugalią, 0-1 z Francją, 1-3 z Anglią. Klepanie piłeczki. Skansen.
A z drugiej strony najlepsi trenerzy młodego pokolenia to Hiszpanie w postaci Xaviego Alonso czy Artety. Trochę próbują ich gonić Włosi z de Zerbim, Mottą czy (być może) Mareską. Wszyscy rozwijają system innego Hiszpana - Guardioli, bo następców gegenpressingu nie widać zbytnio. Przyznam, że po cichu liczyłem, że będziemy mieć gościa, co naśladuje ich, a nie kadrę del Bosque'a.
Oczywiście wiem o co Ci chodzi, bo np. jak byłem w Portugalii i oglądałem dość przypadkowe mecze II ligi portugalskiej to tam poziom był bardzo niski - dla porównania druga liga holenderska jest już o wiele wyżej - i w konsekwencji w Portugalii za wyszkolenie odpowiada do 5 klubów, reszta to przypadki. Z Hiszpanią widocznie jest podobnie, choć akurat jakiś niższych lig hiszpańskich nie znam.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 31.05.2024, 00:26
Dobrze, że była przewaga po jesieni, bo Albercik jeszcze wplątałby Wisłę w walkę o utrzymanie.

Pół roku temu domagałem się nawet protestu przeciwko zatrudnieniu tego sutenera.

Moje uzasadnione przypuszczenia zostały zignorowane.

Dzisiaj, gdy Albercik wraz ze swoimi wynalazkami doprowadzili Wisłę do najgorszego miejsca w historii nagle zaczyna być krytyka.

A pamiętam jaki był atak na mnie przy jednoczesnej propagandzie o Al, o Alberciku i o Omranim.

Markusik bardzo tego bronił.

Należy wyjaśnić wreszcie, kto na tym zarabiał i dalej zarabia - na promowaniu tego szrotu z Hiszpanii.

Menedżerowie w łatwy sposób mogą ładnie okradać Wisłę.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 31.05.2024 o godz. 00:37.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.05.2024, 04:54
Myślałem że po kompromitacji Rudego, Zaskrońca i większości zaciągu hiszpańskiego Markus i drozd zamkną mordę - lesiupw się zamknął całkowicie, wolfy mniej pajacuje - ale to co wyczyniają tu drozd z markusem przechodzi ludzkie pojęcie.
Jeśli wy nie macie za to płacone to jesteście po prostu .......nięci i się nadajecie na leczenie psychiatryczne jak najszybciej. Zero honoru, 100 procent propagandy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 31.05.2024, 08:45
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Panowie...
3 lata temu Duda z Szywaczem stanowili o sile 2 ligowej Garbarni.
Duda coś tam w 1 lidze gra ale Szywacz się.od tego poziomu po prostu odbił - a w 4 lidze wygląda jak zawodnik z innego świata.
Nie piszcie o tych chłopakach z 4 ligi, że zbawią Wisłę, bo tak nie będzie. Kutwa wyszedł na GKS i się spłakał. A chłop od pół roku jest non stop z pierwszą drużyną.
ja to wiem
ale nie sądzę, że wiedzą to wszyscy
co do Szywacza, klub zmarnował mu rok w IV lidze, trzeba było go wypożyczyć do II ligi (Hutnik, Stalowa Wola, Sandecja... gdziebądź) i może po sezonie możnaby go było sprzedać do tej II ligi. Bo wyżej to on kariery nie zrobi
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 31.05.2024, 08:47
Curvaldinho napisał(a):Wyświetl post
A z drugiej strony najlepsi trenerzy młodego pokolenia to Hiszpanie w postaci Xaviego Alonso czy Artety. Trochę próbują ich gonić Włosi z de Zerbim, Mottą czy (być może) Mareską. Wszyscy rozwijają system innego Hiszpana - Guardioli, bo następców gegenpressingu nie widać zbytnio. Przyznam, że po cichu liczyłem, że będziemy mieć gościa, co naśladuje ich, a nie kadrę del Bosque'a.
Oczywiście wiem o co Ci chodzi, bo np. jak byłem w Portugalii i oglądałem dość przypadkowe mecze II ligi portugalskiej to tam poziom był bardzo niski - dla porównania druga liga holenderska jest już o wiele wyżej - i w konsekwencji w Portugalii za wyszkolenie odpowiada do 5 klubów, reszta to przypadki. Z Hiszpanią widocznie jest podobnie, choć akurat jakiś niższych lig hiszpańskich nie znam.
porównać analityka z Kostaryki do dwóch gorących nazwisk trenerskich no szacun

ps. jak Arteta rozwija tiki takę Guardioli to ja jestem ksiądz proboszcz
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów