|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Krolewski i jego buta i arogancja odrywaja kluczowe role. Nigdy ie przyzna sie do bledu. Trenerzy przetrzymywani dluzej nie trzeba.
Decyzja o nie sprzedazy klubu jest perfekcyjna bo kto chcialby byc jak Lechia z awansem. Jestemy przecietna druzyna w I lidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
fragment idiotycznego komunikatu pana królewskiego z wislapportal
"Celem nadrzędnym i kluczowym postawionym przed drużyną w sezonie 2023/2024 był awans do Ekstraklasy. Zespół Wisły Kraków uplasował się poza strefą barażową i stracił szansę na walkę o najwyższą klasę rozgrywkową w Polsce. Miejsce, które zajęła drużyna Białej Gwiazdy w tabeli ligowej, znajduje się zdecydowanie poniżej zakładanych oczekiwań sportowych. Od dłuższego czasu kompleksowej analizie poddane zostały również wszystkie aspekty funkcjonowania klubu zarówno te historyczne, jak i bieżące, które bez względu na poziom rozgrywkowy wymagają kolejnych reform." więc skoro jest czarno na białym to proponuję, żeby wolfy wszedł pod stół i publicznie odszczekał swoje bełkoty na forum ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
|
Analityku, prosimy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pan Królewski nic pozytywnego już nie wymyśli. Zastanawianie się kto obejmie funkcję trenera jest sprawą drugorzędną. Koncepcja budowy klubu przez Królewskiego & Company faktycznie upadła. I jak skończymy trzeba być idiota tego nie zauważać i dalej brnąć w to bagno. Hard reset zaczynając od władz w klubie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
....a plan 3 letni królewskiego XDDDD BLAGAM JAREK ZLITUJ SIE, IDZ DO CRACOVII I TAM ROB PLANY 3 LETNIE. Jak Ty mnie nerwowo wykonczyles planem 1.5 rocznym XD co będzie za te 3 lata aż strach się bać. Ale myślę, że plan może sie zakończyć wyjazdami do Świdnika i Białej Podlaskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dzisiaj byliśmy świadkiem jednego z największych upokorzeń Wisły w dziejach.
To miejsce w którym się znaleźliśmy nie jest przypadkowe, odzwierciedla błędy jakie popełnili JB i JK w ostatnich latach, w których bezpośrednio wpływali na zarządzanie klubem. Oni są bezpośrednio odpowiedzialni za obecną sytuację. Szkoda czasu na wyliczenie masowych błędów w zarządzaniu, nietrafionych decyzji sportowych, tkwieniu w błędach na zasadzie bo ja jestem najmądrzejszy. Po akcji ratunkowej nic, absolutnie nic, nie determinowało upadku. Były warunki by być średniakiem ligowym, spłacać długi i odbudowywać dawną pozycję. Pycha kroczy przed upadkiem. Nie sposób też nie zauważyć biernej postawy wobec narastającej fali błędów kibiców. Ale o jednej rzeczy trzeba napisać. Obraz dzisiejszego meczu to nie tylko efekt błędów sportowych, trenera dobranego według kryteriów "bo napisał osiemdziesięcioprocentowy raport" i zawodników z łapanki. To przede wszystkim obraz drużyny która zatraciła wiślackie DNA, które tak trafnie obrazuje monolog Reymana o podaniu ręki. Przeszliśmy pod wodzą obu panów drogę od "drużyny z charakterem" mimo braku wypłat od pół roku do drużyny wyleniałych tłustawych kotów opłacanych ponad stan i ich umiejętności. Symbolem zepsucia jest słynna cieszynka JB. To co zobaczyliśmy na boisku to tylko efekt zgnilizny jaki toczy klub. Od odwrócenia tego trzeba zacząć. Pot na treningach, ciężka praca w gabinetach, wyciąganie wniosków z błędów i walka w każdym meczu. To jest podstawa a nie jakieś bajdy o AI które ma nam zastąpić talent i umiejętności. Słyszę, że będzie jakiś nowy model, może za półtorej miesiąca. Kolejna ściema, którą będzie wałkowana przez kolejny sezon. Kilku mądrych ludzi wyciąga wnioski i opracowuje plan w ciągu jednej nocy. Kilku mądrych ludzi, słowo klucz. Jedyne co może na s dobrego spotkać to znalezienie nowego inwestora. Bo w to, że JB i JK wyciągną jakieś wnioski z błędów nie wierzę. Nie wyciągnęli raz, nie wyciągnęli drug raz, wygląda na to, że nie wyciągną i trzeci raz. Ile można. Skupcie się na tym by znaleźć inwestora i sprzedajcie klub a nie karmcie nas kolejnymi ściemami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
status Wisły odkąd Trio (teraz Duo) przejęło klub:
- Średniak esy - Słabeusz esy - Spadkowicz esy - Przyzwoity klub 1 ligi - Średniak 1 ligi Jest w tym regularność, nie ma miejsca na przypadek, także można z dużą dozą prawdopodobieństwa obstawić, gdzie będziemy za rok. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jeśli trenerem pozostanie hiszpański przybłęda plus nie sprowadzimy kogoś zbliżonego poziomem do odchodzącego Rodado to katastrofa jest pewna.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może przyspieszymy progres i pominiemy krok slabeusza
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jarosław Bełkotliwy w wywiadzie dla gk (tym razem wywiad nie dla Karcza
) znowu puszcza wodze fantazji twierdząc, że zmieni się metodologia doboru graczy (jakby teraz była jakakolwiek) i mami (tych co mu wierzą bezgranicznie), że kto wie może będzie nowy właściciel A NAWET MOŻE TO BYĆ CUPIAŁpanie królewski kończ pan ... ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja juz w żadne słowo tego pajaca nie wierzę. Uwierzę, że wie co robi jak zobaczę awans. Do tego momentu każdą jego wypowiedź traktuje na równi z majakami najebanego żula na plantach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Sory ale dopoty Królewicz bedzie za sterami absolutnie nie wierze w nic dobrego juz dla Wisly. Tu golym okiem widac ze jest problem ze wszystkim,na kazdej plaszczynie ,i doslownie wszedzie. masz przyklad dzis-klub dzis wydaje komunikat ze "bedzie zajmował" sie obecną sytuacją za jakis czas.To jest kolejne plucie w twarz.Lechia nic nie mowila tylko robiła i dzis juz jest w Ekstraklasie.A Krolewicz jak ta krowa co duzo muczy ale niestety daje malo mleka. i tak jest od klilku lat ,problemy są ale kazdy udaje ze jest super.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.05.2024 o godz. 22:29.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
10 miejsce w I lidze, i co czytam.... teraz będzie 3-letni plan naprawczy....słabo mi... trzy lata znowu "tytanicznej pracy" ja pierd*.....
ps: ktoś tu w chu* leci... ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Odejście tego człowieka z Wisły będzie świętem porównywalnym z awansem czy zdobyciem pucharu. To jest po prostu niebywałe co on zrobił z tym klubem.
Autentycznie zrobiło mi się gorąco jak czytałem ten wywiad na Wisłaportal, bo zacząłem rozumieć jaki on jest odklejony. To jest jakaś beznadziejna sytuacja. Mam wrażenie, że Wisła nie awansuje za rok, za dwa, a on wyjdzie i będzie mówił to samo. Otóż będzie przedstawiał plan 3-letni, "lessons learned", opowiadał o systemach scoutingu.. ....a mać. Przecież tu trzeba głębokich zmian w tym klubie, a on wyjdzie i z tym swoim analitykiem będa bajdurzyć znowu o danych, a klub szoruje po dnie. On jakby był gdzieś zamknięty i nie widział co się dzieje. Słów o możliwym nowym właścicielu nie komentuje, bo to zapewne klasyczna wrzutka na ugładzenie nastrojów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na ten moment to nawet Sharksi byliby lepsi XDD
A tak serio, był chętny, Krolewski go olał, to poszedł do Lechii gdzie zrobił awans. No jeśli trafią się taka okazja, która nasz wspaniały prezesowlasciciel odrzuca argumentując, że to dla dobra klubu, po czym daje dupy w sezonie i kończy z 20pkt mniej niż klub niedoszłego nowego właściciela, to nie ma takiego argumentu którego można użyć w jego obronie. Krolewski sam sie w to pchał (mógł sprzedać klub, podobno wszystko zależało od jego decyzji) i sam jest winny tego dramatu. To najgorsze miejsce w historii powinno mieć przyspawana jego gębę już po wsze czasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Skoro mamy plan trzyletni to za trzy lata będziemy już w czwartej lidze spadając co rok. Dzięki temu rozwiąże się kwestia długów bo podejrzewam że gdy już będziemy na miejscu spadkowym w trzeciej lidze to AI nakaże ogłosić upadłość = spadek jest ale już bez długów.
Być może od początku AI właśnie taki ma plan na rozwój Wisły stąd takie wyniki. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Ja tylko tak napisze padalcu wypier.dalaj wibratorze co Ty robisz w szatni ,po uj tam wchodzisz to nie twoje miejsce
Ostatnio edytowane przez PAWEŁ : 27.05.2024 o godz. 05:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Niestety zdobycie PP nieco wydłużyło nam drogę do 4 ligi stąd plan 3 letni, żeby sportowo tam trafić.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy Królewski już przeprosił?
Gdzie jest Kuba Błaszczykowski? Czy zabrał głos? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Skoro Kwiecień jest kibicem Wisły a nie mógł jej objąć ze względu na nierozwiązane sprawy kolosalnego zadłużenia, to - w sezonie 2024/2025 Wieczysta będzie starała się o wejście do I ligi - w sezonie 2025/2026 Wieczysta będzie starała się o wejście do Ekstraklasy - w sezonie 2026/2027 Wieczysta zmieni nazwę i adres na: Wisła przy Reymonta, i odwrotnie, przy czym prawdziwa Wisła z Królewskim spadnie do IV ligi (oby tylko) gdzie ten będzie rozwijał swój model zarzadzania klubem przez AI. a nowa Wisła z Kwietniem już w Ekstraklasie będzie biła się o mistrzostwo. Jak się to wam podoba? Patrz: mój podpis
Ostatnio edytowane przez FraMat : 27.05.2024 o godz. 08:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Pusty stadion od nowego sezonu i zero hajsu od socios na swoje genialne pomysły.
Jak Jaruś dostanie po kieszeni to zmądrzeje. Innej drogi nie ma. A finansowo i tak jesteśmy w dupie i tak, kilka meczów przy pustych trybunach tego nie zmieni. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Czasmi trzeba zrobić reset, żeby na chłodno ocenić sytuację. Problem w tym, że nawet na chłodno człowiek jest wk... jak nigdy.
W Wiśle od Prezesa do Kibiców stworzono parasol ochronny dla wszystkiego co się działo od 2-3 lat. Fajnie, że to marketingowo nabrało bardziej cywilizowanych kszałtów. Fajnie, że jest sklep z prawdziwego zdarzenia. Faknie, że są spotkania z piłkarzami itd. Problem w tym, że każdą porażkę staramy lub stara się nam wytłumaczyć bardziej lub mniej (często mniej) racjonalnymi argumentami. A to że deszcz, a to że kontuzje, a to że sędzia, a to że czerwona kartka. Problem w tym że ilośc tych wytłumaczeń jest gigantyczna i kazda z nich obniża wiarygodność Klubu wobec Kibiców. A Kibice swoją drogą w większości też zaczęli wszystko łykać jak pelikany i teraz wszyscy w szoku. Jak to możliwe? Przecież zdobyliśmy puchar! Jak to możliwe? No srak to. Nie twierdzę, że mamy sie zamienić w troglodytów z Arki czy patusiarzy z Lecha, ale chyba trzeba było wcześniej wstrząsnać drużyną czy Prezesem przez np. brak dopingu. Teraz na koniec to części z nich i tak ma to w dupie, wyjedzie na wakacje, zmieni klub i zapomni w 2 tygodnie. I jeszcze do tego w momencie gdy wrze już w kibicowskim ulu, wjeżdża na białym koniu on, Prezes. I ogłasza 3 letni plan. Po 3 latach wchodzenia i urządzania się w dupie mamy plan. I ten plan zakłada wyjście z dupy czy urządzenie się na dobre? Straszny bałagan się zrobił w Wiśle. A największa moja uwaga do Prezesa, orpócz braku zarządzania strategicznego (ciekaw jestem czy plan będzie na to odpowiedzią) jest to, że człowiek który cały czas podkreśla przywiązanie do liczb, analiz i matematycznego czy statystycznego podejścia do organizacji w tym Wisły, nie przyjmuje do wiadomości, że Trener Rude zrobił średnią 1,26 i zajął kompromitujące 10 miejsce w biedaidze. Jeśli to czyta nasz drogi Prezes, to napiszę jego językiem. Nakłady inwestycyjne w drużyne są odwrotnie proporcjonalne w zakresie trendu to wyników punktowych drużyny i miejsca w biedalidze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Kto za niego? Ktokolwiek będzie lepszy, kto będzie uznawał, że nie jest najmądrzejszy na świecie i da pracować ludziom, którzy się znają na piłce. Wiadomo, że musi mieć jakiś hajs na rozwój tego klubu również. Czy ktoś taki jest? Nie wiem. Może on kogoś sprowadzi? Nie wiem, wydaje mi się, że to znów słowa na załagodzenie nastrojów.
Każdy kto tu wejdzie i tak będzie miał od razu łatwiej na wstępie, bo ludzie są już tak nim zmęczeni, że powitają każdego nowego jak zbawiciela. A na takim kredycie zaufania będzie można budować, mieć dobre relacje z fanbazą oczyści się ta duchota, która zapanowała i wpływa na wszystkich w tym na zawodników. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Pytam całkowicie poważnie, bo takie haselka to nic nie znaczące rzucanie pomysłów bez pokrycia. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
OGŁASZAM PLAN 3 LETNI:
24/25 15 MIEJSCE 25/26 - SPADEK DO 2 LIGI 26/27 5 miejsce w 1 lidze i albert rude zostaje zwolniony |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Ma otworzyć oczy zaskrońca na to, że Wisła to nie jest zabawka, z którą można zrobić wszystko i kibice mają dość tej chujni. Finansowanie jego chorych wizji przez kibiców to przedłużanie agonii tego klubu. 2 razy puste trybunki i Jaruś zmądrzeje jak zobaczy, że ktoś stawia opór jego pomysłom. Bo na razie to wygląda tak, że co by nie odjebał to barany do strzyżenia i tak przyjdą na mecz I karawana jedzie dalej
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Trochę mnie bawi podejście ala kibiców Arki Gdynia, tudzież Lecha czy Śląska.
Są wyniki to jesteśmy, jak nas nie ma to baj baj. To nie nasz poziom. Co innego zablokowanie środków od socios czy dawanie wyrazów tego z trybun. Sobolewski poddał się m.in. przez to, a nie przez puste trybuny. Dla klubu ktory nie ma bogatych właścicieli tudzież nie jest finansowany przez lokalne zoo to gwóźdź do trumny. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Myślę, że i tak dostali wystarczajacy kredyt zaufania, ale każdy niech robi to co zgodne z jego sumieniem. Ja na stadion wrócę albo w ekstraklasie, albo jak harrego pottera nie będzie już w klubie w roli prezesa i właściciela. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Możemy sobie więc tak tutaj abstrakcyjnie dywagować. |
|
|

|
||||||