|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Pepe mówiący żeby nie robić z siebie kretyna:
Ten sam pepe: Cytat:
PS. Ja to ironizuję i się śmieję z was, bo nic innego na to wasze .......enie głupot nie pozostało. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A czy np. Gogół oprócz tych wymienionych wyżej niewątpliwych atutów jak pesel i rzekome lepsze umiejętności niż Sapala nie wnosi też np. bramek?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
To będzie zarabiał 800 000 w 3 lidze. Bo w 1 tylko psuje powietrze. Z Lechią zmarnował 100 i zawalił bramkę. Reszcie kiedy patrzy jak on biega odechciewa się grać. Chłop jest wiotki jak trzcina na wietrze. Dramat. Z Pogonią 100, zjebał. Z Sosnowcem 100 zjebał. Pytanie kto mu dał 800 000 rocznie, kto jest jego menago.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
Jakie ma narzędzia? Posadzić na ławie, wysłać do rezerw, co więcej? Przy czym trzeba wygrywać bomu średnią wszyscy liczą. A co jak leserów jest ponad połowa i zaczyna się "przegrajmy jeszcze ze dwa razy to trener poleci i będzie spokój" i do kreciej roboty wysyła się młodych bo ic najłatwiej potem wytłumaczyć. To nie jest takie proste. Czas kiedy możliwe są jakieś głębsze zmiany teraz się zbliża, zobaczymy co z tego wyniknie. Perspektywa gry w pucharach to dla wielu duży magnes.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.05.2024 o godz. 07:29.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Drozd,
odpowiem ci kto mu dal 800 000 rocznie - twoj idol krolewski. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Dodatkowo Marca w Hiszpanii podgrzała temat i rozeszło się to dużym echem. W takich krajach jak Węgry, Bułgaria, kraje bałkańskie. Rude z łatwością znajdzie teraz pracę w najwyższej lidze w kraju zbliżonym do Polski. O cuda i wypromowanie w pucharach jako 1 ligowiec to już dawno nie jest taki magnez dla trenerów, jeśli nie mają mocnych zespołów i przekonania że przejdą chociaż 1 rundę. Lato będzie bardzo gorące, a ogarnięcie kadry w lecie to dopiero będzie wyzwanie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do kadry - tak jak napisałem wyżej, ponad 20 chłopa ma ważne kontrakty z Wisłą, oczywiście odliczając Rodado, Dudę, Ratona czy nawet Colleya. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Pewnie do kupy to wyjdzie i 25-30. Z samego wypożyczenia wróci z 6 zawodników. Gości z rezerwami też trzeba zarządzic.
I nawet o połowie nie można powiedzieć że się nadaje do tego co mamy grać z aktualnym trenerem. Dzięki Kiko mamy nawet przedłużonego nie tego bramkarza co trzeba. Może zróbmy dwie kadry, z czego jedna będzie gotowa na 11 lipca i pierwszy mecz pucharowy, a druga na ligę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli nie wejdziemy do baraży, co jest więcej niż prawdopodobne, to piłkarze rozpoczną urlopy od 27 maja.
Te wakacje "letnie" są zawsze dla nich krótsze, więc 2 tygodnie urlopów jest ok. Czyli spokojnie 10 czerwca mogą rozpoczynać przygotowania Łęczna pewnie nie będzie robić przeszkód, żeby skrócić wypożyczenia naszych trzech muszkieterów. Więc nawet zakładając, że dostaną więcej wolnej z uwagi na ich mecze barażowe to w drugim tygodniu przygotowań kadra już będzie.Czyli tak naprawdę założenie jest dosyć proste - Ci, którzy zostaną w Wiśle będą kadrą na mecze pucharowe. Ewentualni nowi dołączą na ligą a raczej jak to bywa ostatnimi czasy, w jej trakcie. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gramy w kolejnym sezonie na 6 frontach więc kadra musi być szeroka.
- liga - LE - Superpuchar - PP - rezerwy - juniorzy Także przyda się jak najwięcej piłkarzy ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Dlatego przed sezonem tradycyjnie ogłosimy odchudzanie kadry, a potem równie tradycyjnie zbudujemy kadrę wypchaną wszystkimi możliwymi "okazjami" po sufit.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Wcale nie idol. Ale w porównaniu do rodzinki to jednak postęp. A dla tych co uważają, że jaro jest z rodzinką w dobrych relacjach. Czy ktoś widział gratulacje dla Wisły ze strony Błaszczykowskiego? Nie. Bo jaro zabrał mu zabawkę i każdy sukces przeszkadza w jej odebraniu.
Dlatego Królewski jest dla mnie szansą na stworzenie w Wiśle czegoś na normalnych zasadach w zachodnim zdrowym standardzie. A co do Goku ktoś jarkowi wcisnął, że to taki tańszy Fernandez. Wystarczy posłuchać komentarza Żurawskiego jak komplementuje tą pokrakę, żeby wiedzieć kto go do Wisły zaproponował. Sobol go przyklepał i kasa płynie szerokim strumieniem, a na boisku pożytku nie ma żadnego. Tak to się u nas kręci od lat. Trener do którego nie ma "dojścia" to dramat, dyrektor sportowy który ma zawodników spoza karuzeli to dramat. Prezes który ma własną szaloną wizję, to dramat. A sytuacja kiedy taki układ robi sukces to już całkowita katastrofa. Bo może inni zaczną ich naśladować i skończy się wygodne życie całego środowiska. Oparte na mizerii, olewactwie i układach, dzięki którym raz na jakiś czas każdemu spolegliwemu coś skapnie i ze sportem nie ma to nic wspólnego. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Biedny Jaro,Żurawski mu wcisnął Goku.Ja .......e Drozd czy ty czytasz co piszesz?Po co nam w takim razie Kiko jak komentatorzy wciskają do Wisły zawodników,trener przyklepuje a dyrektor sportowy zastraszony przytakuje.....
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czyli Żurawski wcisnął Goku do Wisły i załatwił mi gwiazdorski kontrakt.
Mocne. A wg propagandy, są to tani Hiszpanie. Ciekawe. |
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Kto powiedział, że Żurawski? Ja tylko piszę co on opowiada o Goku podczas meczu, że ważny zawodnik, że dobry, że umiejętności, a Goku w tym czasie marnuje setkę za setką i symuluje grę w obronie. Krzyżanowski zaczął kopać się po czole i zawalać punkty, to zaraz pochwalny artykuł się pojawił. To jest kółko wzajemnej adoracji żyjące z układów z klubem. Po kompromitacji z Puszczą była panika, Goku miał liczby, ale nie miał prawa dostać tak wysokiej umowy. Zobacz sobie kto jest jego menago, i ilu ten menago ma zawodników pod sobą. Sobol powiedział że chce Goku, że to drugi Fernandez, zaraz się menago znalazł który wyciągnął kasę. Skoro Żuraw go chwali, to wart każdej kasy...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.05.2024 o godz. 20:13.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dokładnie. Markus .......ący o wielkości Junci, Eneko, Ratona, Villara, Goku czy Baeny to to kółko wzajemnej adoracji i wciskania szrotu Wiśle przez ludzi, którzy mają w tym albo jakieś swoje interesy albo realizują swoje urojenia. I tak to się w Wiśle kręci od lat.
![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ten trener do którego nie ma "dojścia"na dzień dobry chciał do Wisły "połamańca"z którym już chyba współpracował.To przecież w żadnym wypadku nie śmierdziało wałkiem....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Najbardziej bawią mnie błyskotliwe inaczej myśli hejterów próbujące pozycjonować zachodnich i hiszpańskich piłkarzy zawsze jako szrotu wciskanego na siłę Wiśle, na którym ktoś niby robi ciemne interesy. To ja poproszę więcej takiego szrotu jak Carbo, Rodado, Carlitos, Imaz, Lionch, Igor Angulo, Joel Valencia, Gerard Badía, Airam Cabrera, Davo, José Kanté, Erik Expósito, Jorge Félix, Jesús Jiménez, Javi Hernández, Iván Márquez, Israel Puerto, Nahuel Leiva, Pirulo, Dani Quintana, Dani Ramírez, Jordi Sánchez, Dani Suárez, Ivi Lopez. Ci sami ludzie, którzy narzekają na rzekome wciskanie szrotu przez zachodnich menadżerów (bo przecież kluby świadomie nie wybierają tych zawodników jako lepszych od takiego przykładowego Młyńskiego, no skąd Ale gdy oni to robią, to już wtedy nie jest to "kółko wzajemnej adoracji" i nie jest to "wciskanie szrotu Wiśle przez ludzi, którzy mają w tym albo jakieś swoje interesy albo realizują swoje urojenia", no skąd. ![]() ![]() ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Markus miałem się już z Toba nie wdawać w dysputę, bo to strata czasu, ale żenadomierz rozwaliła skalę, w związku z czym uproszczę pytanie:
Czy według Ciebie, Rude oraz cały plan z nim związany, zdobywający Puchar Polski (za co chyle czoła), ale nie awansujący do ekstraklasy to dobry wybór czy nie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Markus jak tak wymieniasz super Hiszpanów to może wymień trochę wartościowych Polaków... Deyna, Szarmach, Smolarek, Dudek, Kuszczak, Głowacki, Brożek, Iwan, Kasperczak. No kto lepszy, kto? Hehe
Odkleiło ci się grubo. Ta swoją wyliczankę sobie możesz w dupę wsadzić, tak samo jak Villara, Baene, Ratona, Junce, Eneko itd Zesrali się twoi wielcy Hiszpanie bo są zwykłym szeptem, polamancami itd Broni się jedynie Rodado, który jest ponad te ligę i Carbo, który jest ok. Reszta zaliczyła typowy wislackim zjazd, bo już za długo tu grają więc musieli obniżyc loty. Co najlepsze zjazd zaliczyli największy przy waszym Mesjaszu Rude, a przecież miało być tak pięknie. Taki z ciebie znawca jak z koziej dupy trąbka. ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Może kogoś ze spadkowiczów dałoby się wyciągnąć? Takiego Mikulca z Resovii np.
Ostatnio edytowane przez ślimak : 26.05.2024 o godz. 17:06.
![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Na dziś zostawiłbym Cziczkana, Ratona jeśli się zgodzi zostać za jakieś małe pieniądze, Colleya, Krzyżanowskiego, Jarocha, Szota, Carbo, Dudę, Gogoła, Talara, Alfaro, Rodado i za jakieś grosze Sobczaka, Kutwę. Reszta won bez prawa powrotu
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Bramkarze: Raton do wywalenia - jak obrońcy mu podawali piłkę to ja miałem stan przedzawałowy, Broda i Ciczkan zostają. Obrońcy: prawego obrońcy nie mamy od dawna, Uryga wolny jak wóz z węglem, Colley - ok, lewy obrońca Junca dziękujemy a Krzyżanowski niech się bierze za trenowanie, narazie zostawić. Pomocnicy: tylko Carbo mi się podobał i Duda, Gogół ok a reszta do wywalenia. Napastnicy - Rodado i Sobczak zostają.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czy mamy jakiś młodych obrońców na wypożyczeniu?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Skrobański środkowy obrońca i Hoyo- Kowalski w Hutniku chyba. Bo Żyłka- Koncewicz sprzedany był do Wieczystej
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Hoyo- Kowalski sprzedany do Hutnika, a my k...a gramy na obronie padakę...
Skrobańskiego bezwzględnie ściągnąć do 1 zespołu i pozwolić grać! |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Arkadiusz Ziarko chyba też wypożyczony do Stali Stalowa Wola. Gra tam regularnie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|