The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2024, 23:03
Markus się cieszy, że nasz sztab medyczny zauważył że jest coś nie tak z gościem, który nie grał przez 10 miesięcy bo miał dwie kontuzje mój mózg jak czyta te wpisy obrońców układu Królewskiego to się już dosłownie pali od tych bzdur.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.02.2024, 23:13
Markus napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, może się mylę, ale uważam, że znacznie więcej dla zmiany ogólnopolskiej narracji na temat Wisły zrobił Królewski w obecnym sezonie swoim często pustym i wyłącznie marketingowym gadaniem o sztucznej inteligencji i tak dalej, niż zrobiło całe trio w latach poprzednich.

To w przestrzeni medialnej zażarło.

Jeszcze dwa lata temu dziennikarze bardzo ochoczo wracali do tekstów Pana J. na temat bandytyzmu wokół Wisły, od pewnego czasu nie jest to już sprawa, która najmocniej oddziałuje na wizerunek klubu. Dziś Wisła kojarzy się wielu jednak z czymś zupełnie nowym, innym, niby właśnie nowoczesnym.

Kit w jakimś stopniu zadziałał.
Ja tylko przypomnę,że nie jesteśmy mile widziani na żadnym wyjazdowym meczu a i spotkania na R22 też są bojkotowane przez kibiców innych drużyn bo równa się nas z bandytami i Królewski poza gadanie co on to nie zrobi nie robi z tym nic.
Poprawą wizerunku było wejście Trio i pomocników z Warszawy a potem okres Obidzińskiego w fotelu prezesa.Potem wprawdzie nie wróciliśmy do wizerunku klubu rządzonego przez bandytów za to zyskaliśmy ten w stylu "Rodzina na swoim" Obecnie tylko w oczach pelikanów zakochanych w Jarku uchodzimy za klub nowoczesny i innowacyjny,reszta piłkarskiej Polski się z nas śmieje
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2024, 08:00
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Że sprafrazuje klasyka, zaległości były, są i będą xD

Jakby byla tragedia to dlaczego Jaroch czy Łasicki podpisali nowe kobtrakty?
A podpisali? Na razie na zapowiedziach się skończyło
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.02.2024, 08:35
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A podpisali? Na razie na zapowiedziach się skończyło
-.-

Bez tlumaczeń i odpowiadając na moje własne pytanie tak jest tragedia w klubie pod wzgledem finansowym.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 27.02.2024, 08:36
Mnie zastanawia jedno. jakim cudem Tychy, Puszcza, Ruch , Arka potrafią gdzieś znaleźć zawodników-w większości Polaków, którzy chcą i zapieprzają. My szukamy wynalazków w 3 lidze hiszpańskiej albo odpady z lig tureckich i innych. Potem okazuje się, że jakiś Banaszewski, Mroziński, Wójtowicz, Szczepan, Serafin czy Rumin nakrywają naszych czapkami. Dodatkowo grają za mniejszą kasę niż nasze asy.
Może ktoś pomoże mi to zrozumieć?
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 08:46
Bo jak wchodzisz do Wisły to możesz grać na max 60 procent swoich umiejętności. W klubie jest chaos, klub mem, cyrk, amatorzy, idioci, prezes celebryta. To sprawia że zawodnicy nie mogą się skupic na rozwoju i grze.

Dlatego słabszy zawodnik w zdrowym klubie, jak zagra na 90-100 możliwości swoich to wypada lepiej niż nasze hiszpańskie zaciągi, Urygi nasze itp.

Gdybyśmy my ściągali tych zawodników co Tychy, Arki itp to pewnie bylibyśmy teraz w strefie spadkowej
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 27.02.2024, 10:42
Wy się lepiej zastanówcie, kto będzie Wisłę odbudowywał od tej IV ligi, żeby było poważnie i bez bandytów, a teraz zróbcie melisy i usiądźcie. Jak ktoś bardziej wredny, może robić popcorn.

PS O Królewskim Amazon raczej filmu nie zrobi, ale nie ma tego złego on sobie ten film sam napisze i wrzuci do AI. I niezależnie od tego, co napisze, za każdym razem wyskoczy Benny Hill.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2024, 11:57
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia jedno. jakim cudem Tychy, Puszcza, Ruch , Arka potrafią gdzieś znaleźć zawodników-w większości Polaków, którzy chcą i zapieprzają. My szukamy wynalazków w 3 lidze hiszpańskiej albo odpady z lig tureckich i innych. Potem okazuje się, że jakiś Banaszewski, Mroziński, Wójtowicz, Szczepan, Serafin czy Rumin nakrywają naszych czapkami. Dodatkowo grają za mniejszą kasę niż nasze asy.
Może ktoś pomoże mi to zrozumieć?
Budujemy inaczej grającą drużynę niż Tychy, Puszcza, Ruch czy Arka. Nie powinniśmy tego robić, bo to trudniejsza droga, w dodatku wymagająca zaplecza sportowo-finansowego, którego nie mamy, ale robimy. Ze względu na przyzwyczajenia, historię, wiele innych aspektów. To błąd założycielki. Reszta to tylko pochodna tej sytuacji.

Przed Kiko nie mieliśmy właściwie nikogo kto miałby pojęcie o jakimkolwiek rynku. Teraz mamy przynajmniej wgląd w rynek hiszpański. To nie jest idealna sytuacja, ale lepszy rydz niż nic.

Trzecia rzecz to detal, ale istotny. Większość drużyn traktuje Wisłę wyjątkowo. Pomiędzy sobą młócą się na innych zasadach.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 27.02.2024, 12:33
Przestań już żyć tą wyjątkowością Wisły i historiami,zena Wisłę każdy sie mocniej spina.
Teraz ewentualnie to każdy wie, ze gra z mentalnymi frajerami, z którymi zawsze może wygrać po przypadkowym karnym czy wrzucie z autu.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.02.2024, 13:28
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Przestań już żyć tą wyjątkowością Wisły i historiami,zena Wisłę każdy sie mocniej spina.
Teraz ewentualnie to każdy wie, ze gra z mentalnymi frajerami, z którymi zawsze może wygrać po przypadkowym karnym czy wrzucie z autu.
Właśnie o tym piszę, tylko ty nie do końca łapiesz zależności. Każda ofensywnie grająca drużyna w Polsce traci bramki w takich okolicznościach. Po frajerskich sytuacjach, często ze stałych fragmentów, po swoich błędach, z kontr... Radzą sobie lepiej od Wisły, bo stać je na jakościowych piłkarzy (w Polskich realiach), których tu nie uwidzisz. Jeśli brakuje jakości (precyzyjnego ostatniego podania, strzału, dośrodkowania), często w niezbyt trudnych sytuacjach, kończy się biciem głową w mur i czymś co wygląda jak parodia ofensywnego futbolu. Patrz wymaluj Wisła.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.02.2024, 13:55
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Właśnie o tym piszę, tylko ty nie do końca łapiesz zależności. Każda ofensywnie grająca drużyna w Polsce traci bramki w takich okolicznościach. Po frajerskich sytuacjach, często ze stałych fragmentów, po swoich błędach, z kontr... Radzą sobie lepiej od Wisły, bo stać je na jakościowych piłkarzy (w Polskich realiach), których tu nie uwidzisz. Jeśli brakuje jakości (precyzyjnego ostatniego podania, strzału, dośrodkowania), często w niezbyt trudnych sytuacjach, kończy się biciem głową w mur i czymś co wygląda jak parodia ofensywnego futbolu. Patrz wymaluj Wisła.
Zgadzam się z tym co napisałeś. Próbujemy zrealizować 2 rzeczy równocześnie:

- awans
- ładna ofensywna gra

A to powoduje przy słabych/średnich piłkarzach właśnie owo bicie głową w mur. Pewnie gdybyśmy poszli sprawdzonymi schematami jak inne I ligowe kluby które awansowały - darowalibyśmy sobie tą "krakowską" czy "barcelonską" grę - pewnie byśmy byli w duzo lepszej sytuacji. No ale my mamy swoją "drogę"...

Czas pokaże czy nam się uda awansować z takim podejściem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 14:12
Kolejne kamyczki do ogródka mitomana:

1. Jaro w południe twierdzi, że znaleźliśmy kogoś pokroju Igbekeme (tzn. on mówi, że znaleźliśmy ale to ani on, ani AI nie znalazło, tylko Rude go polecił), gościu rok nie grał i o dziwo okazało się, że nasz sztab medyczny zaopiniował go negatywnie.
Wow, cóż za jebany rollercoaster

2. Nie ma kasy na nic, na pensje też a ściągamy szrot kolejny. Ściągamy kogoś w miejsce Sapały, po to żeby się okazało, że ma kontuzję/nie ma formy i będziemy zaraz ściągać w to miejsce kogoś kolejnego - bogaty i dobrze zarządzany klub

3. Może czas zacząć rozwijać piłkarzy. Nie oszukujmy się, że np. taki Sapała nie ma umiejętności wystarczających na I ligę

4. Zarobki. Nie wiem na ile wiarygodna jest ta lista:

https://salarysport.com/pl/football/...a-krak%C3%B3w/

ale chyba bardzo wiarygodna, bo Jaro twierdzi, że obecnie płacimy ponad 900 tys zł miesięcznie na pensje. Takze to by się pokrywało plus minus z tym zestawieniem z 2023 roku

Goku - 68 tys miesięcznie
Uryga - 52 tys
Eneko i Junca oraz Fazlagic - 50 tys
Alfaro - 45 tys
Sapała przyszedł się odbudowywać i też dostał 45 tys
Colley - 45 tys - w sumie jak na gadanie, że on nam tak zawyża budżet płacowy to wcale jakoś się nie wyróżnia...
Raton, Rodado, Baena, Villar - po 40 tys
Żyro - który przyszedł się odbudowywać 40 tys

No i dalej już jest normalnie, Łasicki i Carbo około 20 tys. Także już normalne pensje.
Duda niecałe 5 tys, także tutaj aż za mało, szkoda chłopaka. I tak samo te Olejarki, Gogóły, Brody, to są pensje na poziomie około 5 tys. Nawet Biegański miał niewiele, 10 tys

Jak się zestawi te nazwiska, to np ju wcale tak nie boli Broda i Biegański, zarabiali mało a na pewno Raton nie jest lepszy od nich o 5-10 razy żeby zarabiał o tyle więcej.
Czyli tak na prawdę mamy tutaj przepłaconego bramkarza, który niewiele przerasta Brodę, a płacowo przerasta ogromnie = szkoda kasy na niego.

I tak by można wymieniać.

Kolejna sprawa:

I liga
Cytat:
W pierwszej lidze natomiast najlepsi piłkarze mogą liczyć na zarobki rzędu 20-25 tysięcy a średnia stawka piłkarzy około 12 tysięcy złotych.
Ekstraklasa
Cytat:
Średnie miesięczne wynagrodzenie w Ekstraklasie oscyluje wokół 20-30 tysięcy złotych
Ja jestem ....a w szoku.

Porównania:

Raton - 40 tys
Kovacevic z Rakowa - 53 tys. Jak już jesteśmy przy Rakowie, Tudor - 48 tys, Jean Carlos 45 tys, Arsenic - 40 tys, Lederman - 32 tys,
Tobiasz z Legii, cienki bo cienki ale pewnie Ratona by wciągnął nosem - 21 tys. Jak już jesteśmy przy Legii to, Wszołek - 60 tys, Slisz 52 tys, Kun 40 tys
Lech: jest przepłacony ale też by się znaleźli Sobiech, Murański, Marchiński na spokojnie w naszym zasięgu
Jaga: Taras Romańczuk - 52 tys, Imaz - 44 tys. Ogólnie wydają na płace 11,5 mln więc na spokojnie byśmy udźwignęli ich skład płacowo i np teraz mieli 5 czy 10 pkt przewagi nad 2-gim zespołem w I lidze.
Śląsk, to samo co Jaga.
Sracovia: Glik - 64 tys, budżet też jak Jaga czy Śląsk, 11 mln zł.
Warta Poznań 7,7 mln zł
Piast 11,5 mln: Jorge Felix - 44 tys, Kądzior - 72 tys, Chrapek i Dziczek - 40 tys,
Zagłębie Lubin 13 mln budżet płacowy ale ogólnie każdego z ich piłkarzy moglibyśmy mieć u nas bo nie ma tam kominów płacowych względem naszych możliwości: Wdowiak i Nalepa po 40 tys - i to jest ten klub wspierany przez miasto co często mówi Jaro. Szkoda, że jak widać politykę finansową mają normalną, mimo wsparcia nie przepierdalają tej kasy na przepłacanie.
Zabrze, budżet niecałe 11 mln. Na każdego od nich nas stać, nawet na Podolskiego - 84 tys

I liga
Lechia: budżet niecałe 9 mln. Tam nawet przepłacony Kuciak, który ma pewnie jeszcze pensję poekstraklasową zarabia "raptem" 92 tys = Fernandez na kontrakcie ekstraklasowym 130 tys. nie zawyżyli ogólnego budżetu do 9-10 mln. Kilku tam zarabia podobnie jak u nas, reszta "grosze"
Płock, budżet 7 mln, stać nas tam na wszystkich. Sekulski i Szwoch zarabiają najwięcej, po 40 tys
Podbeskidzie 5,4 mln. Jodłowiec zarabia najwiecej 32 tys

Wnioski:
- jestem załamany
- wierzyłem jak idiota w kłamstwa takich łajz jak Królewski czy Markus. Kłamali następująco:
- nasi Hiszpanie to zarabiają mało. Nie da się ściągnąć lepszych piłkarzy niż oni, bo każdy chce zarabiać dużo więcej. Nie da się ściągać Polaków bo są przepłacani, za drodzy.
- przepłacamy szrot piłkarki z Hiszpanii i nie tylko. Przepłacamy za wszystkich i za wszystko. Kalekom jak Żyro czy Sapała, dajemy na dzień dobry po 40 tys.
- przepłacamy szrot piłkarski, u nas w I lidze trzeci świat piłkarski z Hiszpanii, zarabia tyle samo lub więcej niż sprawdzony Imaz
- my nawet jak okroiliśmy budżet i oszczędzamy to płacimy jak w ekstraklasie - oczywiście nie tyle co najlepsi gracze w eklapie mają ale z każdego klubu z eklapy moglibyśmy wyjąć kilku graczy lub znaczną część

Powiem tak, żałuję, że to co się zobaczył, to już nie da się odzobaczyć. Jeden .......ony kryminał dzieje sie na naszych oczach.

Chaotycznie to ułożyłem ale ręce mi opadły jak te wszystkie liczby przed oczami miałem. Dramat.
Królewski to zwykły oszust. On ma wszystko wyliczone pod manipulacje, np zaległości w wypłatach średnio sięgają do 1,5 miesiąca - czyli tak jak pisał MaLk tych najtańszych można opłacać regularnie, a najdroższym płacić co pół roku ale średnio wyjdzie, że zaległości na 1,5 mies.
Pytanie po co on tych młodzianów ściąga do Wisły? Może po to żeby im płacić mało = średnio na pensje wydajemy 33 tys a nie 50 tys.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 27.02.2024 o godz. 14:20.
drozd:
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.02.2024, 14:19
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kolejne kamyczki do ogródka mitomana:
Nie chce mi się tego wszystkiego sprawdzać.
Wierzę ci na słowo.

Jeden wniosek się nasuwa: kto bogatemu zabroni?

Pytanie - to są podstawy bez premii?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 27.02.2024 o godz. 14:23.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 14:31
Nie wiem co to są za kwoty, skąd to jest wzięte. Wstawiłem tu wszystkie kluby, które na tej stronie figurują. Także myślę, że jest to wiarygodne źródło i niezależnie czy w jakimś klubie budżet płacowy jest skonstruowany inaczej, dużo mają na premie itd. to nieważne, będa to jakieś wyjątki.
Wiadomo, ze przepłacamy, wiadomo, że zawsze ten budżet płacowy mamy największy z możliwych, także w tym zestawieniu czy w innych przy porównaniach z resztą klubów, to wygląda drastycznie jak weźmiemy pod uwagę
- nasze wyniki
- propagandę Krolewskiego czy Markusopodobnych na temat tego, że nic się taniej nie da, Polaków dobrych sprowadzać się nie da, Hiszpanie zarabiają mało
drozd:
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2024, 14:36
Cytat:
4. Zarobki. Nie wiem na ile wiarygodna jest ta lista:

https://salarysport.com/pl/football/...a-krak%C3%B3w/
to są dosłownie kwoty z Football Managera, oprócz krajów gdzie pensje są podane do publicznej wiadomości jak Stany Zjednoczone albo Szwecja nie przywiązywałbym do nich żadnej wagi, bo mogą zależeć albo od rozeznania researchera (prawie niemożliwe w takich ligach jak polska), albo od arbitralnie układanych widełek według umiejętności zawodnika/statusu (pierwszy skład, rezerwowy, szeroka kadra, junior) w grze w porównaniu z szacowanym budżetem (tutaj już dane mogą być odrobinę bardziej wiarygodne)

w przypadku Urygi usłyszałem ostatnio kwotę mniejszą tak prawie o połowę niż na twojej liście, ale biorąc pod uwagę niedawny komin dla Fernandeza (wynikający też z warunków przedłuzenia umowy, tak się przykro złożyło, że po spadku) można szacować, że żaden z naszych orłów nie zarabia nawet połowy tego, a 1/3 to już kosmiczna pensja jak na I ligę

ze świeżych i wiarygodnych źródeł po których można się rozeznać choćby w ekstraklasie, mała próbka tutaj: https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...a-wciaz-trwaja
Ostatnio edytowane przez Watts : 27.02.2024 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 14:56
Cytat:
@Jaroo1: to są dosłownie kwoty z Football Managera, oprócz krajów gdzie pensje są podane do publicznej wiadomości jak Stany Zjednoczone albo Szwecja nie przywiązywałbym do nich żadnej wagi, bo mogą zależeć albo od rozeznania researchera (prawie niemożliwe w takich ligach jak polska), albo od arbitralnie układanych widełek według umiejętności zawodnika/statusu (pierwszy skład, rezerwowy, szeroka kadra, junior) w grze w porównaniu z szacowanym budżetem (tutaj już dane mogą być odrobinę bardziej wiarygodne)

w przypadku Urygi usłyszałem ostatnio kwotę mniejszą tak prawie o połowę, ale biorąc pod uwagę niedawny komin dla Fernandeza (wynikający też z warunków przedłuzenia umowy, tak się przykro złożyło, że po spadku) można szacować, że żaden z naszych orłów nie zarabia nawet połowy tego
Nawet jeśli część pensji jest podana na podstawie domysłów to skoro np:

1. Wpis Krolewskiego z wczoraj, aktualnie płacimy 915 tys zł miesiecznie na pensje 28 zawodnikom = rocznie wychodzi 10,99 mln - na tej stronie jest podana kwota roczna 11,3 mln - także skoro te kwoty się zgadzają to i wielce prawdopodobne jest, że każda z pensji naszych piłkarzy na tej stronie jest trafiona - inaczej Goku czy Uryga lub Villary musieliby zarabiać po 20 tys, tak samo Gogóły i Olejarki po 20-30 tys żeby łącznie wychodziło te 11 mln.

2. Średnio nasi piłkarze zarabiają 32 tys na miesiąc = pasuje to do tego całościowego budżetu rocznego na tej stronie, pasuje do tych kwot co zarabiają Urygi i Hiszpanie - wiadomo, ze oni musza zarabiać po 40-60 tys, bo jak Olejarki, Dudy i Brody mają po 5-10 tys, to wtedy średnio wszystkim wyjdzie 30 tys.

3. Jak się poszuka na necie ile zarabiają najlepiej zarabiający piłkarze w ekstraklasie to te kwoty z tej strony się zgadzają. Skoro im się zgadzają to reszcie też powinny

4. Nieważne są tu nawet pojedyncze kwoty czy metodologia liczenia, bo może Legia płaci za premie 2 razy więcej niż z pensji? Każdy klub tu będzie robił inaczej więc nigdy 1 do 1 się nie porówna żadnego klubu. Niemniej każdy klub podaje też jakieś dane co do budżetu płacowego. Jeśli spojrzymy na te budżety ogółem, to już widać skalę patologii w Wisle Kraków

5. Pensje, które podałem, nawet jak się nie zgadzają to jednak szokujące jest samo zestawienie budżetów. A jeśli ta strona podaje realne pensje, nawet nie 100% dokładne, to część danych sie zgadza i szokuje, bo wtedy widać, ze np bramkarz Rakowa zarabia niewiele więcej niż Raton, bo np stać by nas było na Jodłowców, na młodych utalentowanych Polaków z ekstraklasy!
drozd:
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2024, 15:01
szczerze? powiem tak: jeśli chodzi o całość budżetu płacowego, napisałem że te dane mogą być wiarygodne, diabeł tkwi w rozkładzie zarobków. osobiście nie wierzę, żeby Hiszpanie sprowadzeni tutaj już po spadku tyle zarabiali (mogą być anomalie typu Goku, który oczekiwał już pensji "polskiej", a jako że miał docelowo zastąpić Fernandeza, ktoś mógł pomyśleć, że np. 40% pensji Luisa to nie jest wcale tak dużo ), myślę że najwięcej kosztują nas piłkarze którzy zostali tutaj po spadku, a podobnie jak LF mieli np. klauzule podwyższenia pensji nawet po spadku za samo przedłużenie
z drugiej strony, w 5 tysięcy dla Dudy i Olejarki tym bardziej nie wierzę, bo to są pensje z dołu II ligi (jeśli nie gorzej), więc wracamy do podstawowej konkluzji, że suma wydatków może się zakręcić koło prawdy, ale co do indywidualnych pasków z wypłatą nie sugerowałbym się tutaj prawie niczym

Cytat:
3. Jak się poszuka na necie ile zarabiają najlepiej zarabiający piłkarze w ekstraklasie to te kwoty z tej strony się zgadzają. Skoro im się zgadzają to reszcie też powinny
z ekstraklasą już trochę straciłem kontakt (tak na oko legioniści muszą mieć więcej, Raków na podstawie tego jakich piłkarzy szuka też), ale to może działać w obie strony. widziałem że np. Dziennik Zachodni robił [GALERIE] z zarobkami piłkarzy Górnika na podstawie tej stronki i dostawał potem joby w komentarzach, więc wiesz, może to "inne źródła" się sugerują nimi. w Piłce Nożnej co roku chyba na święta był dobry artykuł w tym stylu, ale mam problem ze znalezieniem czegoś świeżego, co nie byłoby SEO na jakichś stronkach bukmacherów z pewniaczkami (wiarygodność znikoma)
Ostatnio edytowane przez Watts : 27.02.2024 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2024, 15:31
Te zestawienia są tak przestrzelone że bez sensu to analizować.

Już nie mówiąc o tym jak dużo znaczą wejściówki czy premie za wygrane.

Co do ogolo finansów to normalnie jeszcze długo nie będzie stabilnie.

Nawet jak awansujemy do esa to na piłkarzy będą czekać solidne premie i podwyżki wynikające z kontraktów (czyli se facto zaraz kasa będzie przejedzona.

Jak tego awansu nie będzie to oczywiście będzie jeszcze gorzej i dziura będzie już niebotycznych rozmiarów.

Na pewno bez względu na zakończenie ligi to znowu czeka nas ogromny przemiał zawodników w obie strony.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.02.2024, 15:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli część pensji jest podana na podstawie domysłów to skoro np:

(...)
To jest liczone dokładnie odwrotnie niż zakładasz, czyli od mniej więcej znanej kwoty ogólnej wynagrodzeń ktoś sobie robi alokację według sobie tylko znanych założeń.

Czyli ogólna kwota wynagrodzeń nie jest tu żadnym argumentem na trafność kwot przypisanych zawodnikom
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 16:03
Inaczej. Kij w te sumy dokładne. Można się skupić ogólnie na średnich płac w Wiśle - I lidze - Ekstraklasie.

To wszystko działa negatywnie na na nasza niekorzyść.

- poziom sportowy mamy żaden
- zatrudniamy kaleki (na pewno za pół darmo nie grające)
- mimo szerokiej kadry cały czas zatrudniamy kogoś do łatania składu

Przekłamaniem więc jest to, że:

- nasz największy problem to to, że gdzie indziej doładają miasta a nam nie dokłada nikt - spoko, szkoda tylko, że nawet tam gdzie miasto dokłada, to nie jest tak, ze ktoś ma rozbuchany budżet płacowy jak my. Jak miasto dokłada to tam gdzie kasy brakuje, a nie na przepalanie kasy. Tym bardziej my powinniśmy na pensje wydawać mniej skoro nam nikt nie pomaga

- my musimy płacić dużo za stadion. No musimy ale my też mamy dużo kibiców i kasę z tych kibiców. A póki co, nie rywalizujemy z czołówką w Polsce, tylko z biedakami i cieniasami w I lidze więc to, że z dnia meczowego wyjdziemy plus minus na zero, to wielkiej różnicy nie robi bo wątpię, że Motory czy inne Arki dorabiają się na dniu meczowym.

- gadanie o długach po Sarapacie to już jest czyste s....ysyństwo. Gościu siedzi w klubie od 2019 roku, doprowadził wraz z ekipą do spadku, który owocuje brakiem kilkunastu mln zł co sezon w budżecie i bezczelnie gada, że on spłaca długi sprzed 2019 roku. Nawet jak spłaca, to tylko dlatego, ze sam narobił innych bezsensowną polityką klubu oraz przez spadek.

- co do pensji itp Tu nadal będą przystawał przy opcji, że nawet jak na tej stronie poszczególne pensje są często nietrafione, to któeś zapewne sa bardzo trafione i co do ogółu jak budżet ktoś ma x, zbliżony do naszego, to kadrę też ma zbliżoną tzn taką, ze ma młodszych i tańszych pilkarzy, lepszych i gorszych, tańszych i drozszych. Jeśli te akcenty rozkladają się podobnie, budżety całościowo są podobne, to oznacza, że z każdego takiego klubu stać nas na wyciągnięcie każdego piłkarza. Nawet przepłaconego Fernandeza - gdybyśmy nie naściągali w jego miejsce Sapałów, Żyrów itp. U nas młodzi zaniżają średnią pensję, w innych klubach też, na pewno nie jest tak, ze u nas Duda niech zarabia te 5 czy 15 tys miesięcznie, a w ekstraklasie ktoś taki jak Duda zarobi 20 czy 40 tys. Też zarabia podobnie. W związku z tym, my przepłacamy Hiszpanów i połamanych Sapałów, Legia czy inni płacą dużo swoim gwiazdom, ale na x piłkarzy nawet ekstraklasy, na średnią półkę ekstraklasy lub jakieś okazjonalne lepsze kąski nas by było stać.

Żyjemy od kilku lat w zakłamaniu i totalnym oderwaniu od rzeczywistości. Prezes bajerant, który nie ma pojęcia jak stworzyć zespół. Wszystko obiecuje, dużo mówi, dużo go wszędzie, a nic mu nie wychodzi.
Właściwie na każdym polu pojawia się:
a) kłamstwo lub
b) gadanie głupot lub
c) ośmieszanie się lub klubu lub
d) złe gospodarowanie

Po skończonym raju w przerwie zimowej, już od tego momentu doszło osmieszanie/kłamstwa/zadłużanie klubu w postaci:

- bajki o AI
- Igbekeme nowy, który rok nie grał i jednak sę okazało, ze u nas też nie zagra
- mówienie kilkanaście dni temu, że transferów nie będzie, a teraz na hurra ściągamy co się da
- każdy kolejny kontrakt rozpasa tę kadrę, dokłada cegiełkę do wysokiego budzetu płacowego

Cytat:
Czyli ogólna kwota wynagrodzeń nie jest tu żadnym argumentem na trafność kwot przypisanych zawodnikom
Jeśłi budżety płacowe tam wymienione są realne - potwierdzone przez kluby. To na logikę, w każdym klubie sa kominy płacowe lub jakaś grupa najlepiej opłacanych płkarzy, w każdym klubie są młodzi, niedoświadczeni, słabo zarabiający piłkarze. U nas akurat wychodzi, że bardzo realne sa te kwoty. Budżet płacowy zgadza sie z tym co podał Królewski. Podał też, ze średnio w Wiśle zarabia się 33 tys zł. Mamy sporo młodych piłkarzy, którzy muszą zarabiać dużo mniej niż ta średnia, w związku z tym nasi Hiszpanie zarabiają 40-50 tys miesięcznie.
Tu myślę,że wszystko się zgadza idealnie. Nie co do zlotówki ale wszystko się dodaje i jest logiczne.

Jeśli krążą w sieci informacje, że w ekstraklasie średnio zarabia się 20-30 tys zł to niewątpliwie stać nas na wielu piłkarzy z ekstraklasy. I to nie tych najmłdoszych i najsłabszych, którzy są poniżej średniej - powiedzmy 10-15 tys ale tych ze średniej półki, któzy by tu mogli grać za 40-60 tys zł. I za te kwoty na pewno znalazło by się wielu ciekawych piłkarzy. My płacimy tyle cienkim Hiszpanom, którzy nie dają różnicy na boisku.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 27.02.2024 o godz. 16:10.
drozd:
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 27.02.2024, 16:40
Możemy my musimy tyle płacić bo zwyczajnie za takie pieniądze jak dają inni do naszego pseudo klubu i zarządzania nie ma chętnych.

Możecie mówić że się czepiam już któryś raz, ale sorry Kmiecik jest idealnym tego przykładem. Nikt nie wie jaką on w ogóle ma rolę w klubie, ale jak już jesteś w szatni musisz się liczyć z gościem, który swoje lata świetności miał wtedy, gdy większość naszej drużyny nie była nawet w planach ich rodziców. Przychodzi taki Fernandez i nie wie czy jest w profesjonalnym klubie czy na rodzinnym festynie.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 27.02.2024, 16:41
Festyn to slowo mocno pasuje do obecenj Wisły.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 16:47
Nero, jeszcze jedno chciałem dodać. Jaro często mówi - mamy ciężko, to i tamto jest trudno zrobić. No chyba właśnie po to jest wlasciciel, sztab, pilkarze żeby zrobili to co jest ciężko zrobić, żeby pracowali i dzięki temu da się poprzepychać różne tematy organizacyjne itp albo wyniki na boisku.

Jak ktoś mówi, ze czegoś się nie da i w ogóle jest ciężko, to w chuja wali zamiast pracować. Kontuzje u nas się nie biorą dlatego, że mamy ciężko, tylko dlatego, ze walimy w chuja, mając słaby sztab medyczny i ściagając kaleki. Naszym pomysłem na to jest ściąganie kolejnym kontuzjowanych. Super.

A i Jaro kłamie przecież gdy mówi, ze od socios to dawno czy tam wcale nie brał kasy na bieżące funkcjonowanie klubu - on się tym szczyci - przecież na obóz do Turcji była jaka od Socios.

Ten człowiek jest jak rasowy polityk. Kłamie nawet tam gdzie w sekundę można do zweryfikować. Ale ilość jego wiadomości w mediach, obiecanek, kręcenia, kłamstw, jest tak duża, że wszyscy się w tym gubią gdy zaczyna czarować.

Hit, ściągamy graczy bo mamy plage kontuzji w klubie. Ściągnęliśmy grubasa z Algierii i napaliliśmy się na Ghańczyka co miał ork kontuzje hahaha.

My już memem nie jesteśmy, my jesteśmy na niższym poziomie. To już jest bandyterka, nie taka jak za WSH, ale też bandyterka
drozd:
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 27.02.2024, 16:55. odp
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Przed Kiko nie mieliśmy właściwie nikogo kto miałby pojęcie o jakimkolwiek rynku. Teraz mamy przynajmniej wgląd w rynek hiszpański. To nie jest idealna sytuacja, ale lepszy rydz niż nic.

.
Mieliśmy do sezonu spadkowego wtedy na wiosne rozwalono wszystko .Wtedy wladzę absolutną dostał Wuja i jego znajomi
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.02.2024, 17:27
Rozeznanie hiszpanskiego rynku na poziomie Kiko to ma co drugi uzytkownik tego forum odpalajacy Transfermarkt i potrafiacy filtrowac. Jego zaleta sa a) jezyk hiszpanski, b) jakies tam znajomosci wsrod hiszpanskich trenerow/managerow/kopaczy itp

PS. Bylbym zapomnial. c) klepanie zaskronca po plecach (choc to zaleta tylko dla zaskronca).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 27.02.2024, 17:53
Nowe transfery w oczach trenera Rude (przypomnę, ze mamy przed sobą 3 miesiące grania):
Omrani- wygląda dobrze ale potrzebuje czasu. Będzie potrzebny w przyszłości
Cziczkan: wygląda dobrze ale potrzebuje czasu. Bedzie potrzebny w przyszłości.
Dziedzic: jak wyżej.
I ten człowiek chciał zatrudnienia Boatenga, ktory jest po 220 dniach kontuzji
Czy leci z nami pilot?
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.02.2024, 18:01
Ale sezon spadkowy już przed zatrudnieniem wujka był jedną wielką patologią.

Zaciąg czechosłowacki + inni, wymarzony trener z Czech, dyrektor sportowy z Arsenalu + najważniejsze: błogosławieństwo samego Daniela Obajtka.

O wodzu z Pcimia pisowskie gadzinówki przekonywały, że jest zdolny zamienić wodę w wino.

Propagandziści z Wisły dodawali, że Daniel ma zainwestować setki milionów złotych albo jeszcze więcej, a Wisła będzie liczyła się w rozgrywkach Ligi Mistrzów.

Latem 2021 r. Twitter grzał się do czerwoności za sprawą chociażby takich propagandzistów władzy jak Krzysiek Kiewicz.

Wtedy puchary wydawały się oczywistością, a być może nawet walka o MP.

Takie były zapowiedzi.

Nie po to sprowadzano zawodników za kilkaset tysięcy euro, aby męczyć się w pierwszej lidze.

To trzeba policzyć, ile tu Wisła zmarnowała pieniędzy.

Sprawa rozeszła się po kościach, a dodatkowo zatrudnienie wujka w ramach wzmocnienia pisowskiego układu truskolaskiego spowodowało spadek po pamiętnej serii.

Tą słynną konferencję pospadkową mogę uznać za zjazd grabarzy, którzy mieli jeszcze pretensje o uzasadnioną krytykę.

Wtedy powinni siedzieć cicho, oddać Wisłę za darmo i odejść w hańbie raz na zawsze.

Jak wiemy, Królewicz, Jażdżyniak i Święty do dnia dzisiejszego nie odeszli.

Władzy nie chcą oddać.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 27.02.2024 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 27.02.2024, 18:26
Cytat:
Nowe transfery w oczach trenera Rude (przypomnę, ze mamy przed sobą 3 miesiące grania):
Czy leci z nami pilot?
Jak to inaczej nazwać niż działanie na niekorzyść spółki? Niegospodarność? Dojenie Wisły?

Naszym celem "jest" awans i budowa klubu na przyszłość
Awans - mamy 15 (już 13) meczów żeby awansować, ściągamy kaleki, które nawet nie zagrają w tej rundzie i mamy plagę kontuzji
Budowa na przyszłosć - mając Bashę, Sapałę, Juncę, Żyrę i paru innych dalej nasza budowa na kolejne sezony polega na ściąganiu ludzi z kontuzjami lub zapuszczonych.
Serio?

Przecież to jest jak mafia, jebią Wisłę jak się da, a Jaro jeszcze przyklaskuje i mówi o klubie przyszłości. MADA była zła bo tajemnicza i pewnie do prania pieniędzy, no to mamy duet Kiko-Rude (hmm Rude to koleżka Kiko, może sobie przybili układzik do jebania Jarusia) + naiwny/głupi Jaruś.

To wygląda co raz gorzej.
drozd:
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.02.2024, 18:29
Jak można zapraszać na testy gościa który praktycznie nie grał cały zeszły rok pod kątem gry w pierwszej jedenastce. Spójrzmy na transfery Wieczystej ! Królewicz wraz z giermkami niech zacznie szukać nowego właściciela na poważnie bo prezesowania klubowi mu nie wychodzi.
Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.02.2024, 18:34
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Czy leci z nami pilot?
A hitem jest fakt że kontrakty podpisane są w większości do końca czerwca b.r. Naprawdę zarządzanie tym klubem jest na poziomie ligi okręgowej. Królewski zajmuje się sztuczna inteligencja szkoda że tej życiowej brak. Tyle lat syfu!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów