The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2024, 19:48
Q&A z Łukaszem Załuską - trenerem bramkarzy
https://youtu.be/T5DFe6WBtMo?feature=shared
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 22.01.2024, 01:07
Wywiad z trenerem Jopem.
Kilku rzeczy nie znałem:
https://weszlo.com/2024/01/21/marius...krakow-wywiad/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 22.01.2024, 09:27
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z trenerem Jopem.
Kilku rzeczy nie znałem:
Mądry chłop. I skromny. Może być dobrym trenerem, jeśli będzie chciał.
Odpowiedz cytując
Tantal
Senior Member

Od: 09.2018

Stary 22.01.2024, 10:34
Profeska i RiGCz. Przebija poukładaniem i konkretem 99% wywiadów innych trenerów. Do przeczytania szczególnie tym, którzy uważają, że po przejęciu drużyny nic nie zmienił, a modele statystyczne są nic nie warte.
Radosław Sobolewski "Odmieniło ten mecz wejście na boisko Rafała Boguskiego, który tak naprawdę sam przesądził o losach tego spotkania. Rafał zasługuje na niesamowity szacunek i takim szacunkiem powinien być otaczany"
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 22.01.2024, 16:37
Wywiad z trenerem Jopem.
Kilku rzeczy nie znałem:
Dla tych co twierdzili ze Jop nie mial propozycji jako trener
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 22.01.2024, 17:43
Tantal napisał(a):Wyświetl post
Profeska i RiGCz. Przebija poukładaniem i konkretem 99% wywiadów innych trenerów. Do przeczytania szczególnie tym, którzy uważają, że po przejęciu drużyny nic nie zmienił, a modele statystyczne są nic nie warte.
Wszystko może być warte o ile działa. Jak prezesowi jego mądre narzędzia pokazują, że trener który zajmuje z Wisłą ad. jesień 23 10 czy 8 miejsce jest dobry i powinien dalej trenować to dla mnie niezbyt działa (oczywiście jest to określony kontekst - właściciel który słabo zna się na piłce, może bardzo nie lubi zwalniać ludzi, trener-kolega drugiego właściciela, może jest miły, może wszyscy w klubie go lubią i ogólnie jest bdb atmosfera i może to przeważa).
Jak dla mnie to mogą wybierać trenera, piłkarzy i resztę nawet z wróżby z kart tarota albo fusów z kawy byleby to przyniosło rezultaty jakich wszyscy (?) oczekują.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.01.2024, 22:25
O ja, nie wiedziałem, że trener Jop jest po takiej poważnej operacji.

Nic dziwnego, że nie ma parcia na szkło, problemy zdrowotne każdemu zmieniają perspektywę... coś o tym wiem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.01.2024, 11:39
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Dla tych co twierdzili ze Jop nie mial propozycji jako trener
Przecież z tego wywiadu wynika coś wprost przeciwnego. Jop był opcja, ale nie doszło do konkretnych rozmów o objęciu pierwszej drużyny na stałe. Nie był nawet 2, 3, ani 4 opcja. Na pewno był dalej od tej posady niż co poniektórzy sądzili.

Swoją drogą, taka postać jak Jop może być bardzo przydatna dla klubu w perspektywie długoterminowej. Ktoś bez parcia na szkło i pozycję i kto nie ucieknie przy pierwszej możliwej okazji.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.01.2024, 14:53
Jop powiedział, że jakby miał parcie na 1 trenera to miał opcje w 2 lidze.
Ale po przeszczepie to też bym raczej się nie palił na rozjazdy.
Będzie więc budował karierę powoli, blisko rodziny i szpitala. W sumie to dla Wisły dobrze. Po problemach perspektywa się zmienia i człowiek więcej używa głowy niż mięśni, co dla trenera jest bardzo przydatne.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 23.01.2024, 15:14
Angel Rodado był w Meczykach:
https://www.youtube.com/live/1VjXtKp...JYV3KKjtBM_0Zz

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2024, 17:18
Ja nie wiedziałem że Jop ma za sobą przeszczep wątroby. W takim wypadku pierwszy trener w Wiśle, w takim momencie? Wierzę mu że nie miał ciśnienia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.01.2024, 21:25
pepe72 : Jop poprawił dziennikarza, że chodziło o 1 ligę afair.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.02.2024, 16:13
Wywiad z Żyro w goal.pl
https://www.goal.pl/1-liga/michal-zy...edzie-wymowek/
Cytat:
- Pierwszy rok w Wiśle grałem na zastrzykach i tabletkach przeciwbólowych. W tamtym sezonie miałem rozmowę z trenerem Sobolewskim. Wiedziałem, że Szymon Sobczak będzie dostawał więcej szans. Miałem świadomość, że nie będę dostawał zbyt wielu minut. Wtedy podjąłem decyzję, żeby zrobić porządek ze swoim zdrowiem - opowiada piłkarz Wisły Kraków Michał Żyro.

Marcin Ryszka: Ciężko zacząć inaczej, jak zdrowie?

Michał Żyro: Bardzo dobrze. Zgodnie z ustalonym wcześniej planem, po obozie dołączyłem do treningów z drużyną. Kolano reaguje świetnie. Z dnia na dzień będziemy dokładać obciążenia treningowe. Jestem bardzo pozytywnie nastawiony i nie mogę się doczekać następnych dni. Myślę że do końca tego tygodnia będę już na takim etapie, że będę mógł rywalizować o miejsce w składzie i będę w pełni do dyspozycji trenera.

- Obóz w Turcji przepracowałeś indywidualnie?

- Tak jest. Rytm treningowy miałem dokładnie taki jak drużyna. Kiedy trenowaliśmy, ja ćwiczyłem z boku, kiedy była regeneracja, tak samo jak reszta, oddawałem się zabiegom. Duży nacisk kładliśmy na bieganie ze zmianą kierunku, żeby jak najlepiej dostosować kolano do obciążeń. Ciężko pracowałem żeby wrócić do wysokiej dyspozycji. W dni kiedy chłopaki rozgrywali sparingi, treningi były zawsze intensywniejsze. Do tego siłownia, żeby tam też mocno ładować siłę. Na pewno dobrze spędzony czas.
To jest ciekawe:
Cytat:
- Po niezłym początku w Wiśle później było dużo słabiej. Z perspektywy czasu jesteś w stanie powiedzieć dlaczego?

-Już wtedy niestety odzywało się moje kolano. Chłopaków którzy mieli swoje problemy zdrowotne było sporo ale staraliśmy się tym jakoś zarządzać. Sam Luis Fernandez grał wtedy na lekach przeciwbólowych. Wpadliśmy jako cała drużyna w taki marazm, z którego nie potrafiliśmy wyjść. Myślę że w drużynie nie było też wystarczającej jakości. Teraz jest zupełnie inaczej. Sama gra na treningu to ogromna przyjemność, bo widzi się po prostu duże umiejętności tych zawodników.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 08.02.2024 o godz. 16:19.

Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.02.2024, 17:05
Wywiad z Żyro w goal.pl
https://www.goal.pl/1-liga/michal-zy...edzie-wymowek/

To jest ciekawe:
Ja jestem ciekaw który lekarz przyklepał badania i Klub zatrudnił inwalidę
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.02.2024, 21:49
"Inwalida" był u nas królem strzelców. Ale wygląda, że to dobrze, że przeszedł do Lechii.

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 08.02.2024, 21:50
Mikołaj Biegański został wypożyczony do San Jose Earthquakes. Umowa obowiązuje do 31 grudnia 2024 roku i zawiera opcję wykupu zawodnika.
https://wislakrakow.com/posts/mikola...rthquakes/9138

Odpowiedz cytując
tempertantrum
Member

Od: 07.2021

Stary 09.02.2024, 20:05
Cytat:
Podczas piątkowych zajęć bramkarz Wisły Kraków - Kamil Broda - doznał urazu. Badania wykazały naderwanie mięśni brzucha.

Przerwa zawodnika potrwa 4-6 tygodni. O postępach w leczeniu będziemy informować w osobnych komunikatach.

Hello darkness, my old friend...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.02.2024, 20:28
Na oficjalnej w I drużynie mamy tylko dwóch bramkarzy Brodę i Ratona.
Akurat wypożyczyliśmy sobie Biegańskiego.
Zostaje Raton.
Na co liczymy? Na szczęście?
Młody Szewczyk z Wisły II będzie rezerwowym?
I to wszystko?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.02.2024, 08:41
Mamy troszku pecha ale to się idealnie wpisuje w całość projektu obecnego pt. Wisła Kraków. Mieliśmy 3, powiedzmy równych, równo słabych bramkarzy. Nie było sensu 3 trzymać na raz.
Wypożyczamy jednego, a na drugi dzień ten z nr 2 łapie kontuzje.
Wypożyczamy żeby zejść z budżetu płacowego, a teraz się okazje, że wypadało by poszukać nowego bramkarza, jeśli nawet nie z myslą o byciu nr 1 to na nr 2 Oszczędzimy na tym wszystkim czy jeszcze stracimy?

Czy to nie jest śmieszne? Chujowo zarządzany klub, a tu jeszcze jakby specjalnie wiatr w oczy.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.02.2024, 09:13
Chłop narzeka na plecy, w tydzień niby jest ok. Po czym urywa brzuch, no kto by się spodziewał.

Może to będzie impuls do załatwienie kogoś na dłużej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 10.02.2024 o godz. 09:26.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 10.02.2024, 09:31
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Mamy troszku pecha ale to się idealnie wpisuje w całość projektu obecnego pt. Wisła Kraków. Mieliśmy 3, powiedzmy równych, równo słabych bramkarzy. Nie było sensu 3 trzymać na raz.
Wypożyczamy jednego, a na drugi dzień ten z nr 2 łapie kontuzje.
Wypożyczamy żeby zejść z budżetu płacowego, a teraz się okazje, że wypadało by poszukać nowego bramkarza, jeśli nawet nie z myslą o byciu nr 1 to na nr 2 Oszczędzimy na tym wszystkim czy jeszcze stracimy?

Czy to nie jest śmieszne? Chujowo zarządzany klub, a tu jeszcze jakby specjalnie wiatr w oczy.
Jedynkę trzeba ściągnąć no i oby Załuska miał pojęcie o swojej robocie. Bo jak nie ma pojęcia to nikt nie będzie dobrze bronił.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.02.2024, 09:37
A jest kasa na ściągnięcie kogoś? Jest w ogole ktoś na oku? Bo chyba tu było uznawane, że jest problem bogactwa. Skoro Kiko taką perełkę jak Raton miał na oku kiedyś i od tego czasu nikt lepszy mu się nie nawinął, to nie wiem czy nagle znajda kogos. I czy sa pieniądze, skoro transferów teraz nie robimy i pewnie Biegański poszedł na wypożyczenie zeby jeszcze coś oszczedzić.

Wszystko wygląda tak, ze nas już wpieprza brak awansu rok temu - jeśli nie będzie nowego bramkarza to chyba jasno można stwierdzić, ze na chwilę obecną już jesteśmy bankrutem i tylko liczymy na awans.
Broda wypada na 4-6 tygodni. Powiedzmy, że od końca marca go nie ma, ciekawe co dalej, pewnie wróci i już nawet nie zbuduje formy do końca sezonu, może jeszcze raz się zdąży połamać. Do końca marca gramy 6 meczów. Także Broda praktycznie na pół rundy wypadł.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 10.02.2024, 11:25
Miał rację Markus, że Broda nie nadaje się na jedynkę, gdyż jest kontuzjogennym. Debilizmem było temu zaprzeczac.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Stary 10.02.2024, 13:59
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A jest kasa na ściągnięcie kogoś? Jest w ogole ktoś na oku? Bo chyba tu było uznawane, że jest problem bogactwa. Skoro Kiko taką perełkę jak Raton miał na oku kiedyś i od tego czasu nikt lepszy mu się nie nawinął, to nie wiem czy nagle znajda kogos. I czy sa pieniądze, skoro transferów teraz nie robimy i pewnie Biegański poszedł na wypożyczenie zeby jeszcze coś oszczedzić.

Wszystko wygląda tak, ze nas już wpieprza brak awansu rok temu - jeśli nie będzie nowego bramkarza to chyba jasno można stwierdzić, ze na chwilę obecną już jesteśmy bankrutem i tylko liczymy na awans.
Broda wypada na 4-6 tygodni. Powiedzmy, że od końca marca go nie ma, ciekawe co dalej, pewnie wróci i już nawet nie zbuduje formy do końca sezonu, może jeszcze raz się zdąży połamać. Do końca marca gramy 6 meczów. Także Broda praktycznie na pół rundy wypadł.
Nie wiem czy jest kasa, na chłopski rozum jak się gdzieś oddaje Biegańskiego na rok to powinno się coś z tego mieć no ale to jest Wisła..
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 10.02.2024 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 10.02.2024, 16:38
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
Miał rację Markus, że Broda nie nadaje się na jedynkę, gdyż jest kontuzjogennym. Debilizmem było temu zaprzeczac.
Debilizmem to jest używanie słowa"kontuzjogenny" w odniesieniu do Brody.....
Kontuzjogenny to jest sztab medyczny w Wiśle
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.02.2024, 16:56
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na oficjalnej w I drużynie mamy tylko dwóch bramkarzy Brodę i Ratona.
Akurat wypożyczyliśmy sobie Biegańskiego.
Zostaje Raton.
Na co liczymy? Na szczęście?
Młody Szewczyk z Wisły II będzie rezerwowym?
I to wszystko?
Młody Stępak. Liczenie na Brodę który ma co chwile kontuzje wyszło jak zwykle.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.02.2024, 16:59
Lepiej grać bez bramkarza niż z Ratonikiem, więc nawet wystawienie Jarka Krzoski byłoby właściwsze od tego ręcznika.

Wisła musi pozyskać bramkarza pod nieobecność Brody i przegonieniu Biegańskiego.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.02.2024, 17:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Debilizmem to jest używanie słowa"kontuzjogenny" w odniesieniu do Brody.....
Kontuzjogenny to jest sztab medyczny w Wiśle
Dokładnie tak jest. Nie pojmuję jak bramkarz może naderwać mięśnie brzucha i to na koniec okresu przygotowawczego. To, że wcześniej miał problemy z plecami to dowód, że tam nie mają pojęcia co się dzieje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Stary 15.02.2024, 17:04
Mamy problem:

Patryk Gogół i Bartosz Talar nie rozpoczną z drużyną walki w rundzie wiosennej. Obaj zawodnicy borykają się z kontuzjami, które wymagają leczenia operacyjnego.
https://twitter.com/WislaKrakowSA/st...51683333345325

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 27.02.2024, 16:11
Kamil Broda - uszkodzone mięśnie brzucha;
Miki Villar - uszkodzony mięsień uda;
Vullnet Basha - uszkodzony mięsień dwugłowy;
Bartosz Talar i Patryk Gogół - przeszli zabiegi operacyjne kolan;
David JuncĂ. - rehabilituje mięsień łydki;
Igor Sapała - naderwany mięsień przywodziciela.

Zajebiste to były przygotowania, nie zapomnimy ich nigdy. 1/4 kadry posypana, a za nami ledwo dwa spotkania.

Ogromne podziękowania dla całego sztabu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów