|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Odrzucił ofertę arabów bo by rozpieprzyli tą bandę pasożytów od razu. A tak kolejne pół roku wysysania konającej Wisły przed nimi.
A ja debil jeszcze im kasę wpłacałem. Gdzie jest k... socios ? Tym matołom trzeba otrzeźwienia. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ja już po spadku od razu napisałem:
Wszyscy won. Miałem rację. Teraz pytanie powinno dotyczyć tego, kiedy Wisła będzie wystawiona na sprzedaż i kiedy ta banda odejdzie z Wisły. Zmiana trenera nic nie da, bo to nie Sobolewski sprowadził tego hiszpańskiego szrotu. Tu powinien być nacisk na Królewicza, Kubusia i resztę, aby oddali klub w trybie natychmiastowym. Napiszę tak: Coraz bardziej dochodzę do wniosku, że to obecni wizjonerzy są jeszcze gorsi od Sarapaty i jej drużyny. To nie za czasów Marzenki nastąpił spadek i brak awansu, a straty finansowe chyba są większe z powodu kilkudziesięciu nietrafionych transferów zagranicznych (głównie zaciąg z lata 2020 i 2021 r.), z powodu spadku, braku awansu, itp. Królewiczowi bardzo zależy na lansie, na gwiazdorzeniu, a fakty są takie, że kolega z branży Świerczewski w ciszy potrafił z lokalnego klubiku zbudować drużynę, która realnie może awansować do LM, a i tak w ostatnich latach osiąga nieosiągalne dla Wisły rezultaty. Królewicz swojego czasu pouczał Filipiaka. Pomijając tematy pozasportowe, Cracovia w ostatnich latach osiąga nieosiągalne dla Wisły wyniki. Na pięć pełnych sezonów: Cracovia w czterech była i będzie lepsza, w jednym była minimalnie gorsza. Za Cupiała nie do pomyślenia. Od lat piszę o braku resetu. Ja już wiosną 2019 r. domagałem się pełnego resetu. Byłem strasznie atakowany przez różnych sociosów, różnych spadów z czasów minionych, itp. Kto miał rację? Tu wszyscy powinni odejść. Należy zbudować nową Wisłę. Innej drogi nie ma. Dawidek obiecał puchary na konferencji z agentem Putina z Pcimia. Gdzie te puchary? Te Królewicze, Biletusie, Jażdżyny, Władeczki - Maliniaki, TS-y, sociosy, pseudolegendy, rodziny, kochanki, różne spady, różni dziedzice powinni odejść z Wisły. Tak samo jak ta hiszpańska pokraka z pastwisk. Tak się kończy fałszywe odnowienie. Ale to już pisałem wiosną 2019 r. Kiedy zamiast o delegalizacji TS-u pisaliście o obronie dziedzictwa TS-u. To widzimy. Kto miał rację. Ja. Dziękuję. Myślenie rodem z kościoła zwyciężyło. Tam przenoszą zbrodniarzy z parafii na parafię. Nikogo nie karząc. Tu w Wiśle zastosowano identyczną politykę: Zmiana nazwy i jedziemy dalej tak samo.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 13.08.2023 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Robisz tonkolejny raz, mozesz juz przestac go cytowac? Polowa forum ma go w ignorach.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Problem z Koalikiem jest taki jak ze zblazowaną babą tylko która potrafi wszystko krytykować a zaproponować coś konstruktywnego w zamian to jakby no ten tego nie za bardzo. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Od dawna twierdzę, że Królewski będzie gwoździem do naszej trumny. Kiedyś kibice przejrzą na oczy i go wywiozą na taczkach albo sam spier.... oddając bankruta byle komu. Niestety będzie już za późno.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() To jeszcze dodaj tylko "to weź daj swoje pieniądze i rządź" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Zwolnienie Sobola powinno być ostatnią decyzją Królewskiego jako prezesa. Realizowany od paru lat wsobny, romantyczno-megalomański model zarządzania klubem się nie sprawdza. Przecież właściciel nie musi być prezesem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Popatrz na jego wysrywy polityczne (niestety ignor nie przenosinsię na shoubox) dokładnke to samo, dojebać, zgnoić, rozgonić, rozliczyć dokładnje to samo co chłop sra o Wiśle - coś więcej? Jakiś pomysł od siebie? Dyskusja? Nigdy on nie potrafi, czuje się dobrze w krytykowaniu, opluwaniu, czegoś do czego jest uprzedzony i to go zaślepia. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
i tacy ludzie sa potrzebni , wsadzenie kija w mrowisko burzy tę słodką atmosfere wzajemnej adoracji
ps nie jest moim idolem ps2 z dużą częścią jego tez sie nie zgadzam ps3 funkcja ignor to rak który zaburza swobodny przepływ myśli , dzięki cytowaniu minimalizuje zgubny wpływ tej funkcji na dysputę ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale ta funkcja jest.
Kto cię upoważnia do jej faktycznego usuwania poprzez cytowanie postów ignorowanych uzerów.? To brak szacunku dla tych, którzy świadomie postanowili nie narażać się na czytanie jego wypocin. Podejrzewam że kolejnym ich krokiem może być ignorowanie ciebie jeśli ma to im zapewnić spokój od postów Koalika |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A kto każe czytać cytowane wypociny Koalika?
To nie Koalik jest problemem tylko bagno w klubie któremu wszyscy od lat kibicujemy. Czas na zmiany. Wszyscy wyp......ać. A Królewski albo to zrozumie i udowodni że jest prezesem i właścicielem, albo pozostanie słupem tej bandy darmozjadów którzy od lat na Wiśle żerują. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wytłumaczcie mi coś z tą koncepcją "słupa" - Królewski ma większość udziałów, może więc sam podejmować decyzje. Pozostali mogą, co najwyżej, formalnie tylko próbować na niego wywierać wpływ, i to prawda, ze pewne możliwości mają.
Skąd więc koncepcja, że chodzi o "słupa"? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem Królewski nie jest niczym słupem, a Wisła daje mu to czego mu zawsze brakowalo - bycie znanym i w centrum uwagi.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Jako właściciel może sobie dalej brylować na tt i pląsać w szatni po wygranym meczu. A prezesurę niech powierzy jakiemuś nudnemu profesjonaliście od zarządzania w sporcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Jak szliśmy drogą do katastrofy tak idziemy tak samo tylko na tabliczce pod tytułem prezes zmieniło się nazwisko. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Dlatego coraz częściej piszę się, że jest słupem JB, bo JB się ukrył za JK. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Największym błędem który będzie na nas ciążyć przez kolejne x lat było niepuszczenie tego klubu Madzie jak była ku temu okazja. Utrzymano by Fernandeza i pewnie cześć składu, pożegnano by radzia z kazikiem, zatrudniono fachowca z głową na karku, dokonano powaznych wzmocnien i sciagnieto chociaz 1 lidera do tej druzyny. W tym momencie pewnie bylibyśmy w top3 w lidze z nadzieją na coraz lepsza grę. Niestety, pan pajac Jarosław postanowil sam sie za to zabrac i zrobić 2137 raz to samo licząc na inne efekty.
NO JAK TO SIE STALO, ZE TO NIE ZAZARLO? Wszyscy wiedzieli ze to się tak skończy, wszyscy kibice, mieszkańcy Krakowa, nawet moja mama ktora nie interesują się piłka nożna oraz moj pies. WSZYSCY poza nieomylnym Jarosławem Królewskim. Pora zacząć w końcu mówić to wprost, ten człowiek ze swoimi kretyńskimi decyzjami jest takim samym szkodnikiem dla tego klubu jak niekompetentny sztab i uwieszone na nim pseudo legendy.
Ostatnio edytowane przez Stelio : 13.08.2023 o godz. 14:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tak działa koncepcja słupa. Niby jest ktoś kto formalnie ma większość i decyzyjność a nieoficjalnie za lejce pociąga ktoś inny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No tak, bo Mada robi w Gdańsku takie zakupy, że połowa ligi ma już pełne majty. Sprowadzają bezgotówkowo szrot jak 95% ligi, tylko jednego grajka sprowadzili za gotówkę.
Zobaczymy na jak długo starczy im kasy na regularne wypłaty dla zawodników ![]() ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
dodatkowo nie wiemy czy skala operacji jaka przeprowadzają w Gdańsku byłaby taka sama w Krakowie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2017
Offline |
|
|
A to ciekawe, faktycznie tak jest? Śledziłeś albo śledził ktoś dokładnie kto tam przyszedł i jak sobie radzi?
![]()
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Sprawdź potwierdzone transfery przychodzące na transfermarkt.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Od jakiegoś czasu piszemy tutaj, że ten klub jest chory praktycznie w każdym aspekcie funkcjonowania. Właściwie wszystkie kluczowe problemy są zdiagnozowane i sprowadzają się do jednej formuły: brakuje profesjonalizmu i kompetencji na każdym szczeblu i na każdym stanowisku. Szczere zapewne chęci i miłość do Wisły w serduszku nie wystarczą.
Nie od dzisiaj wiadomo też, że osoby władające tym klubem akurat to forum czytały i czytają. I co? I nic. Jeśli ktoś tam na górze zamknął się w oblężonej twierdzy i ślepo uwierzył, że tylko on wie jak wynaleźć piłkę nożną na nowo i zbudować klub inaczej niż robi to cały świat od półtora wieku funkcjonowania tej gry, to my możemy tylko się przyglądać. Gratis dostajemy co najwyżej informację zwrotną, że mają już dość czytania o legendach, wyciągania wniosków z błędów, wiślackim dna, ale nikt nie przyzna się, że może te anonimy z sieci mogli mieć rację. Albo kolejną informację o tym, jak już teraz od tej chwili będą cudownie budować ten klub, co potem pokrywa się z rzeczywistością mniej więcej tak jak zapowiedzi odchudzenia kadry. Miało wyjść inaczej. Miało. Dziwny trafem wyszło jak zwykle. Ja nie wiem, może to już jest ten etap, w którym trzeba pisać, że wszystko jest OK i nie ma potrzeby nic zmieniać, żeby ludzie zarządzający tym klubem mogli bez ujmy dla swojego ego podjąć kluczowe decyzje bez wrażenia, że ich dotychczasowe postępowanie było pasmem niekończących się błędów. Może zaapelujmy o to, żeby wszyscy ludzie w klubie dostali w umowach zapis o dożywotnim (a może nawet dziedzicznym) sprawowaniu swoich funkcji. Żeby niezbędnym warunkiem pracy w Wiśle było albo związanie z klubem, albo hiszpański paszport. Zobowiążmy się do łożenia na ten klub dodatkowych pieniędzy, kupowania karnetów dwa razy drożej, dorzucania podwójnej składki socios, chodzenia na mecze przynajmniej w 25 tys. na mecz niezależnie od wyników i wywalmy transparent "Jaro i Kuba - ufamy wam bezgranicznie". Może wtedy łatwiej będzie im dokonać jakichś zmian w klubie tak, żeby nie wyglądało to tak, że oni zrąbali a no-name'y się "znają", tylko tak, że oni jako jedyni, wbrew powszechnej opinii potrafią poprowadzić klub ku świetlanej przyszłości. Bo w tej chwili obserwujemy kazus późnego Bońka. Który tak bardzo nie potrafił przyznać się do błędu i tak bardzo chciał pokazać, że robi "po swojemu", że Brzęczka zwolnił w najbardziej idiotycznym momencie, byleby tylko nikomu nie wydawało się, że zrobił to pod naciskiem opinii publicznej. Albo wczesnego Mioduskiego, któremu wydawało się, że oprze Legię na korpoludkach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Szczere chęci i miłość do Wisły w serduszku
Daj spokój, jakby tak było naprawdę to nie kiblowalibyśmy drugi sezon w drugiej (przepraszam pierwszej) lidze. W Wiśle dzieje się coś dziwnego, nie jestem insiderem-nie wiem co, ale patrzmy na skutki. Jakbym rządził, miał przychód roczny Wisły 50 baniek i Wisłę w sercu to nigdy by nie spadła. Ale jeśli miałbym w sercu przede wszystkim swoje konto to .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Stelio- w punkt. Nic dodać, nic ująć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Królewski może mieć wyjebane na anonimowe głosy tutaj i dalej pycha się unosić na Twitterze wraz z innymi w tym klubie ale prawda jest taka ,że są nieudacznikami , najemnicy z Warszawy Leśnodorski i Obidzinski szybko ogarnęli temat jeszcze w ekstraklasie a oni parę sezonów potem wszystko s.......ili. Juz pomijając wszystko-spadek z ekstraklasy, przy tym budżecie i zainteresowaniu Wisłą ludzi w Polsce (bo nie tylko z Krakowa) to majstersztyk a teraz jest to samo tylko w 1 lidze- najbardziej przepłacony budżet w 1 lidze i mam wrażenie że nie przez tych Hiszpanów obecnych tylko przez pomysły za czasów poprzednich trenerow Gula , Hybala,Brzęczek , kolejny rok marnowania potencjału tego klubu. Jesteście nieudacznikami .Poza Kiko nikt w tym klubie nawet nie umie ocenić piłkarzy do gry(choć akurat tym razem Zeszyt Kiko znacznie słabiej zadziałał-moze przez ograniczenia finansowe? )a sztab szkoleniowy psuje piłkarzy ,k tórzy w tamtym sezonie na wiosnę wymiatali choć nie byli nawet w rytmie meczowym jak tu przyszli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Pomijam już durne wywiady typu wywiad zająca po ostatnim meczu ze Stalą Rzeszów, który .... wie skąd ..pier do l.....nal liczbę groźnych ataków w ilosci 140 bodajże? Gdzie mecz trwał 100 minut z dogrywka..no ....a..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|