The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
luczyk
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.06.2023, 12:46
rozumiem rozczarowanie (sam tak mam), myślałem, że jednak będzie sponsor itp. lepsze czasy ale ...
wczoraj na tt jeden z kibiców ostro pojechał i wyśmiał Królewskiego ( nie było sponsora, ściema itp) i Jarek publicznie zaprosił go do siedziby klubu celem sprawdzenia czy oferta była czy też nie, kojarzę, że na sobotę są umówieni więc

- nie wiem co prawda jak ma wyglądać owo sprawdzanie ale chyba aż tak by nie ryzykował i to publicznie (pomijając już czy to poważne)
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 14.06.2023, 12:52
Karherop napisał(a):Wyświetl post
https://www.goal.pl/1-liga/olkiewicz...a-a-koszmarem/

Wybacz @aNouc że ci zabieram robotę, artykuł do zastanowienia
Tutaj już i tak wydali wyrok, jutro stawiają szubienicę na rynku. Gdyby Szwajcar zwiał z papierami i dostał zawału w samolocie to przecież Leśny drugi raz chętnie posprzata

Napisał że po rozmowach ze sponsorami jest w stanie to prowadzić ale tu wiedzą lepiej że i tak wszyscy odchodza

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 14.06.2023, 12:55
No i znalazł się "dyżurny winowajca" - Jarosław K.
Chciał chłop dobrze a teraz i tak wszystko, będzie na niego.
Dobrze mu tak - po co się pchał .
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.06.2023, 12:55
luczyk napisał(a):Wyświetl post
rozumiem rozczarowanie (sam tak mam), myślałem, że jednak będzie sponsor itp. lepsze czasy ale ...
wczoraj na tt jeden z kibiców ostro pojechał i wyśmiał Królewskiego ( nie było sponsora, ściema itp) i Jarek publicznie zaprosił go do siedziby klubu celem sprawdzenia czy oferta była czy też nie, kojarzę, że na sobotę są umówieni więc

- nie wiem co prawda jak ma wyglądać owo sprawdzanie ale chyba aż tak by nie ryzykował i to publicznie (pomijając już czy to poważne)
To już chyba 3 czy 4 osoba z tt która zapraszał na przeglad dokumentów wraz podpisaniem umowy o zachowaniu poufności z dość spora kara finansowa za jej złamanie. Taka jaka musiał podpisać każdy sponsor który chciał poznać szczegóły niedoszłej transakcji

PS. To że to niepoważne to swoją drogą. Tym bardziej w starciu z anonimami z tt.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 14.06.2023, 13:08
za szybko wszystko deprecjonujemy, zakładamy złą wolę . ten parodysta, tamten oszust, ten chciał realizować program "rodzina na swoim", nie wiem nie znam się, ale osobiście absolutnie nie zakładam złej woli, poparcie Kiko dla decyzji Królewskiego też dużo mówi, to co Kiko też ściemniacz i nie ma co mu wierzyć
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 14.06.2023, 13:27
A co ma Kiko powiedzieć jak mu dobry hajs co miesiąc spływa na konto? Będzie na pracodawcę nadawał?

Powyżej napisałeś, że Królewski zaprosił jakiegoś kibica do swojego gabinetu żeby zobaczył dokumenty o inwestorze jak nie wierzy, a w następnych Tweetach do kogoś innego Królewski napisał, że jednak wszystko jest tajne.

https://twitter.com/jarokrolewski/st...80993015439361

A jak przyjdzie to pokaże mu jakąś edytowaną ofertę z Synerise i gość uwierzy, bo co to za problem coś pozmieniać?

Ludzie, ale Wy jesteście naiwni. Ja się nie dziwię, że Królewski robi z Wami co chce. Inteligencją to Wy nie grzeszycie.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 14.06.2023 o godz. 13:59.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.06.2023, 13:48
A czy to ważne czy oferta była czy nie? Chodzi o to że pół roku o tym gadał, pół roku sprawdzał, a na koniec w sumie o drobne szczegóły się rozchodziło więc nie przejęli Wisły.

To jest cyrk taki sam jak za czasów trio.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 14.06.2023, 13:54
Cytat:
24.05.2023, 14:41 wiernosc,

nawet gdyby bylo go stac finansowac dzialalnosc klubu (biezaca) to nie przyznalby sie do tego. W ten sposob oslabilby swoje mozliwosci negocjacyjne i wywieranie presji na sponsorach, ktorzy podejmuja decyzje emocjonalnie (sa kibicami klubu) a nie logicznie
Poza tym nikt tu nie mowi o tym, ze Jarek + pewne zmienne, ktore zaistnialy bedzie dawal tyle ile mialby dac inwestor.

Narracja bedzie taka: inwestor mial oczekiwania, ktorych klub spelnic nie mogl. Zbyt duze byloby ryzyko, ze Wisla utracilaby swoja tozsamosc. Musimy sie zmobilizowac i wspolnie poprowadzic klub do sukcesow.
24 maj.
Nie musicie mi mowic wrozka

Nie bede juz cytowal innych postow. Przypomne tylko co pisalem: Jarek uznal, ze jest w stanie ciagnac wozek bez inwestora, bo uwierzyl w awans, byl wrecz pewny. A po braku awansu i przeciaganiu rozmow inwestor zrobil klasyczny manewr - postawil Jarka z jakimis warunkami pod sciana i ten stwierdzil ryzyk fizyk.
Lub ma kontrakty o ktorych nikt nie wie w Synerise i stac go finansowac dziury budzetowe. Gorze jesli to beda pozyczki na przetrwanie, bo klub stanie sie za chwile niesprzedawalny. Obecen zadluzenie juz jest problemem, a wieksze stanie sie kula u nogi.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 14.06.2023, 13:56
Cycu napisał(a):Wyświetl post
@Drozd- bardzo dobrze, że Nowak się wycofał, na jego miejscu zrobiłbym to samo, bo co to za Prezes, który nie wie ile będzie wynosić dziura budżetowa- może 6, a może 12 milionów złotych?

Ktoś poważny tak odpowiada? Przecież to kpina z kibiców.

Na koniec dodam, że Nowak włożył w klub więcej niż się niektórym wydaje i to nie były pożyczki jak w przypadku tak uwielbianego Królewskiego.
Włożył i sam jako prezes przesrał kasę, kto potworzył kominy płacowe? Gromadka z Truskolasów. Nowak to ten sam klimat.

Kiedy Nowak był prezesem to wiedział jaką ma dziurę? Nie, jego tylko kasa interesowała czy to od Socios czy Jarka czy Tomka, a na co to już tajemnica. Latał tylko po mediach i nadawał na właścicieli. A w lidze w pałę z Chojniczanką.

Pewnie że dobrze, że go już nie ma...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.06.2023, 14:01
luczyk napisał(a):Wyświetl post
za szybko wszystko deprecjonujemy, zakładamy złą wolę . ten parodysta, tamten oszust, ten chciał realizować program "rodzina na swoim", nie wiem nie znam się, ale osobiście absolutnie nie zakładam złej woli, poparcie Kiko dla decyzji Królewskiego też dużo mówi, to co Kiko też ściemniacz i nie ma co mu wierzyć
Hm... pomyśl, że pożyczyłeś mi auto, ja wyjeżdżając z garażu Ci je przerysowałem, ale naprawdę nie chciałem. To było niechcący, mogę się nawet podpiąć pod wykrywacz kłamstw, że nie miałem zły intencji pożyczając Twoje auto. No i co z tego, że mam dobre intencję skoro na weekend już swoją furą nie pojedziesz.

Dorosłe życie to nie intencje, a czyny. A JK nasz zaczyna coraz bardziej ośmieszać i robić z nas debili. Ja nie lubię jak ktoś robi ze mnie debila, nawet jeżeli ma przy tym dobre intencję.
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.06.2023, 14:09
Największą głupotą Królewskiego było to, że wspomniał publicznie o inwestorze. Od tego zaczął się dramat.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
axwell
Junior Member

Od: 09.2017

Stary 14.06.2023, 14:19
bo to bajok jest.....
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.06.2023, 14:21
Wszystko zmierza powoli do upadku i startu od IV ligi. Może w ekstraklasie dałoby radę powoli spłacać dlug ale w I lidze nie ma z czego. Dodatkowy problem jest taki że cały czas żyjemy ponad stan i dług jest powiększany. Także dobrze to nie wróży. A kolejny rok w I lidze to mniej kasy od sponsorów itd także tu przychodów będzie coraz mniej a wydatków co raz wiecej.

Jeszcze dzisiaj odcinamy kupony za bycie w ekstraklasie - wpadła kasa za transfer.
Także przy takich rządach to raczej upadek staje się bardzo realny.

Z wielką kasa nie udało nam się awansować. Można się łudzić że właśnie bez kasy będzie lepiej bo się stworzy drużyna a nie przepłacone gwiazdki itp tylko czy ktoś serio wierzy że my mając tyle kasy i taki skład nie awansowaliśmy, a nagle nasciagamy szeptu, będziemy płacić połowę mniej i awans będzie?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.06.2023, 14:28
Nie awansowaliśmy bo przesraliśmy jesień. Wystarczyło raz wygrać z Sandecją i byłby awans. A koszt drużyny jesiennej stworzonej przez Brzeczka jest podobny do tej stworzonej przez Kiko i Jarka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 14.06.2023, 14:32
Wystarczylo tez wygrac z ZS u siebie albo z Puszcza w barazu. Czy te mecze mialy miejsce jesienia?
Odpowiedz cytując
axwell
Junior Member

Od: 09.2017

Stary 14.06.2023, 14:34
moze i przesralismy jesien, ale w 33 kolejce gdy kwestia awansu była otwarta, to nie przesraliśmy ale raczej przespacerowaliśmy się po boisku przez 90 minut w meczu z sosnowieckim zagłębiem
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 14.06.2023, 14:43
Droga Ruchu, Warty, Stali Mielec wskazuje, że małym kosztem da się osiągać sukcesy na miarę swoich aspiracji lub nawet powyżej.

Wyniki tej biednej Warty, bez stadionu pokazują, że da się.

Miejsca Warty w Ekstraklasie to poziom nieosiągalny dla tych wszystkich odnowicieli.

Wisła na zagranicznym szrocie straciła kilkanaście milionów złotych w ostatnich dwóch-trzech latach.

Miały być puchary, a będzie drugi sezon w pierwszej lidze.

Ale menedżerowie wydoili ładnie.

Kuveljić czy Fazlagić za kilkaset tys. euro. Do tego armia czechosłowacka, która miała na papierze bardzo ciekawe CV, czy obecna armia hiszpańska.

Pensja Fernandeza to około 1/3 całego budżetu Ruchu.

Ale oczywiście winni są młodzi Polacy, którzy grosze zarabiają.

Pewnie przez rok nie zarobią tyle co Fernandez w miesiąc.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.06.2023, 14:54
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Wystarczylo tez wygrac z ZS u siebie albo z Puszcza w barazu. Czy te mecze mialy miejsce jesienia?
Nie prowokuj mnie...

Moim zdaniem mamy w klubie V kolumnę. Postawa na jesieni i w decydujących meczach ma to samo podłoże.

axwell napisał(a):Wyświetl post
moze i przesralismy jesien, ale w 33 kolejce gdy kwestia awansu była otwarta, to nie przesraliśmy ale raczej przespacerowaliśmy się po boisku przez 90 minut w meczu z sosnowieckim zagłębiem
Całkowicie się zgadzam. Tylko czy odpowiada za to Królewski? Sobolewski? czy spacerowicze. Dlaczego w decydującym meczu postanowili spacerować? Dlaczego z Puszczą nikt nie przeszkadzał strzelającym bramki, a bramkarz udawał, że broni.

W presję uwierzy tylko debil.

Początek wiosny pokazał że potrafią, koniec udowodnił że nie chcą.

Kto i Dlaczego? To jest pytanie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.06.2023 o godz. 15:00.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Stary 14.06.2023, 15:06
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
24 maj.
Nie musicie mi mowic wrozka

Nie bede juz cytowal innych postow. Przypomne tylko co pisalem: Jarek uznal, ze jest w stanie ciagnac wozek bez inwestora, bo uwierzyl w awans, byl wrecz pewny. A po braku awansu i przeciaganiu rozmow inwestor zrobil klasyczny manewr - postawil Jarka z jakimis warunkami pod sciana i ten stwierdzil ryzyk fizyk.
Lub ma kontrakty o ktorych nikt nie wie w Synerise i stac go finansowac dziury budzetowe. Gorze jesli to beda pozyczki na przetrwanie, bo klub stanie sie za chwile niesprzedawalny. Obecen zadluzenie juz jest problemem, a wieksze stanie sie kula u nogi.
Cóż mogę napisać, miałeś rację.

Ciekawa i dziwna sprawa, cały ten deal. Jeden z dziennikarzy z Wrocławia upiera się, że to inwestor zrezygnował po meczu z Puszczą i dużo zależało od awansu. Być może awans oznaczał brak rewolucji, jego brak to warunki inwestora - głębokie zmiany, odejście Kiko, trenera i swoje transfery, ludzie, zarabianie w ten sposób. Do tego doszedł niespodziewany przelew 1 mln $ za Aschraf-a i JK skłonił się do opcji pozostania.

Sam na TT JK pisze, że ma świadomość, że Wisła potrzebuje dużej gotówki i pracuje nad sposobami, które ją zapewnią.

Ja się obawiam czegoś innego, że JK postawił siebie ponad klub. On ma poczucie misji, zmiany piłki, zmiany futbolu, to idealista.. Pytanie czy kosztem szans klubu nie wybrał wcielania swojej wizji i idei w życie.

Do tego jest osobą, która lubi to zainteresowanie, lubi być w centrum zainteresowania kibiców, ekscytuje go to niezależnie czy to pozytywne czy negatywne komentarze, po prostu coś się dzieje, to go kręci, te emocje, posiadanie klubu... Uważam, że on nie zrezygnuje z Wisły jeśli nie będzie pod ścianą. To uzależnia, a to paliwo takich osób jak on. Idealnie się to zgrywa u niego, nie odetnie się od tego.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 14.06.2023 o godz. 15:08.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 14.06.2023, 15:26
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Co do długu to @Piknik1906 wyliczył kilka stron wcześniej opierając się na publikowanych bilansach i informacjach z klubu NT dziury w ostatnim sezonie, że wzrósł o 25-30 mln od wejścia trio. Więc prawie podwojenie długu i spadek z ligi - to są dokonania finansowo-sportowe tych panów przez 4,5 roku.
Żeby być uczciwym to trzeba napisać, że nie do końca od wejścia Trio bo najpierw jednak długi zmniejszali. To było szacowane od poziomu minimum na który oni go wcześniej zbili.

Szacunki na koniec tego sezonu zmieniają się zresztą na plus dzięki odzyskaniu tych 4 milionów za Aschrafa. Dzięki temu długi zewnętrzne dalej będą na koniec czerwca dwa i pół miliona poniżej poziomu przy którym w 2018 straciliśmy płynność.

Dodałem (przyznam, że tylko na podstawie pamięci kiedy były ogłaszane jakie wpłaty właścicieli) szacunkowy podział na dług zewnętrzny i właścicielski, żeby to było widoczne.

Znalazłem też ostatnio raport na koniec 12 2021 i dodałem taką linijkę. To jeszcze bardziej wyostrza obraz tej naszej historii. Okazuje się, że na koniec 2021 to jeszcze całkiem dobrze wyglądało. Ogólnie długi były poniżej 30 milionów, a zewnętrzne zanotowały rekordowo niski poziom.

Tragedia rozpoczęła się od początku 2022 roku.

Zadłużenie Wisły:

na 12 2017: 4,7 + 30,7 = 35,4 w tym 35,4 zewnętrzny i 0,0 właścicielski
na 12 2018: 2,2 + 35,3 = 37,5 w tym 37,5 zewnętrzny i 0,0 właścicielski
na 12 2019: 4,7 + 24,3 = 29,0 w tym 25,0 zewnętrzny i 4,0 właścicielski
na 12 2020: 8,1 + 22,1 = 30,2 w tym 23,2 zewnętrzny i 7,0 właścicielski
na 12 2021: 4,0 + 25,1 = 29,1 w tym 22,1 zewnętrzny i 7,0 właścicielski
na 06 2022: 2,4 + 44,1 = 46,5 w tym 35,5 zewnętrzny i 11,0 właścicielski
na 06 2023 (szacunek) = 54,0 w tym 35,0 zewnętrzny i 19,0 właścicielski

Czyli aby być uczciwym trzeba powiedzieć, że polityka finansowa Trio od przejęcia spółki na początku 2019 do przełomu 2021/2022 była całkiem OK. Długi po spadku w 2019 może nie spadały dalej, ale też nie rosły (a był po drodze Covid przecież).

Wzrost zadłużenia o 25 milionów (z 29 na 54) nastąpił przez ostatnie półtora roku pomiędzy styczniem 2022 a czerwcem 2023.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 14.06.2023, 15:30
Piknik1906 napisał(a):Wyświetl post
Żeby być uczciwym to trzeba napisać, że nie do końca od wejścia Trio bo najpierw jednak długi zmniejszali. To było szacowane od poziomu minimum na który oni go wcześniej zbili.

Szacunki na koniec tego sezonu zmieniają się zresztą na plus dzięki odzyskaniu tych 4 milionów za Aschrafa. Dzięki temu długi zewnętrzne dalej będą na koniec czerwca dwa i pół miliona poniżej poziomu przy którym w 2018 straciliśmy płynność.

Dodałem (przyznam, że tylko na podstawie pamięci kiedy były ogłaszane jakie wpłaty właścicieli) szacunkowy podział na dług zewnętrzny i właścicielski, żeby to było widoczne.

Znalazłem też ostatnio raport na koniec 12 2021 i dodałem taką linijkę. To jeszcze bardziej wyostrza obraz tej naszej historii. Okazuje się, że na koniec 2021 to jeszcze całkiem dobrze wyglądało. Ogólnie długi były poniżej 30 milionów, a zewnętrzne zanotowały rekordowo niski poziom.

Zadłużenie Wisły:

Czyli aby być uczciwym trzeba powiedzieć, że polityka finansowa Trio od przejęcia spółki na początku 2019 do przełomu 2021/2022 była całkiem OK. Długi po spadku w 2019 może nie spadały dalej, ale też nie rosły (a był po drodze Covid przecież).

Wzrost zadłużenia o 25 milionów (z 29 na 54) nastąpił przez ostatnie półtora roku pomiędzy styczniem 2022 a czerwcem 2023.
No to faktycznie zajebiście nadają się Ci właściciele do tego co robią.
Nie dość, że gramy w pierwszej lidze to mamy jeszcze większy dług niż mieliśmy.
Otwórzcie w końcu oczy i przestańcie ich lizać po jajach...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.06.2023, 15:37
Był covid ale były też grube miliony od kibiców. Była kasa z transferów. Teraz to się skończyło już na dobre. Pozostały grosze z dnia meczowego na poziomie I ligi,a jak nie ma kasy to musi Jaro dorzucać ze swoich bo nie ma już skąd brać.

Także tu już chyba jedynie sponsorzy mogą pomóc którym się zechce topić kasę w Wiśle.
Wydatki mamy mniejsze niz w eklapie ale co z tego jak dochody niższe a perspektyw na kasę niewiele? Wygląda to tak, że cały czas mamy przepłacony skład, przewalamy kasę - chociażby na 40 nazwisk na liście płacowej, ściągnie kontuzjowanych graczy, czy ekskluzywne obozy w Trucji) i stąd te długi, które bez tej kasy o której wspomniałem na początku szybko przybrały na ilości (mimo ciecia kosztów)
drozd:
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 14.06.2023, 15:58
Da ktos link gdzie bedzie pokaxane jak wyglada sytuacja kontraktowa WSZYSTKICH skorokopaczy obecnego skladu ? Do kiedy kto ma kontrakt ?
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.06.2023, 16:05
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
Da ktos link gdzie bedzie pokaxane jak wyglada sytuacja kontraktowa WSZYSTKICH skorokopaczy obecnego skladu ? Do kiedy kto ma kontrakt ?
https://twitter.com/Bastek1812/statu...212865/photo/1
https://www.transfermarkt.pl/wis%C5%...id/2022/plus/1
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.06.2023, 16:16
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
...

Jaja jak s....ysyn. Rok zmarnowany. Równie dobrze mogliśmy skupić się w tym i kolejnych 5 latach aby powalczyć o utrzymanie w lidze, wydawać jak najmniej i spłacać jak najwięcej długów.
....
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zmierza powoli do upadku i startu od IV ligi. Może w ekstraklasie dałoby radę powoli spłacać dlug ale w I lidze nie ma z czego.
...
Może Ty się decyduj co Ty myślisz.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.06.2023, 16:29

Zadłużenie Wisły:

Czyli od momentu kiedy odszedł Gula i przyszedł Brzęczek do spadku + 17,5 mln długu. W pół roku. Czy czegoś nie rozumiem.

Kto w tym czasie rządził ? Na co wydawano 3 mln więcej niż zarabiano MIESIĘCZNIE?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 14.06.2023 o godz. 17:53.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 14.06.2023, 16:31

Zadłużenie Wisły:

Czy ten dług obejmuje też dług wobec Telefoniki? Bo tam było chyba tego też sporo. Jeśli nie podaj jeśli możesz jaki jest dług całościowy wobec wszystkich wierzycieli.
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 14.06.2023, 16:56
@Drozd

Sam nie wiem jak to możliwe. Ale tak wynika ze sprawozdań opublikowanych przez klub i badanych przez audytorów. Poza ostatnią linijką która jest moim szacunkiem.

@Armin

To są dane oczyszczone. Jak chcesz całość to do pierwszej liczby w każdej linijce (zobowiązania długoterminowe) dodaj 43 miliony. Na czerwiec 2022 w sumie wszystkich zobowiązań było 89,5. Teraz będzie w okolicach 97.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 14.06.2023, 17:17
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Czyli od momentu kiedy odszedł Gula i przyszedł Brzęczek do spadku + 17,5 mln długu. W pół roku. Czy czegoś nie rozumiem.

Kto w tym czasie rządził ? Na co wydawano 3 mln więcej niż zarabiano?
Dawid wykonywał fantastyczną robotę.
Jeszcze wracając do covidu to Wisła otrzymała też 6 mln z tarcz covidowych.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 14.06.2023, 18:02
I po rundzie w której powiększono dług o 30 %, zlecieliśmy z ligi, wychodzi Błaszczykowski brat prezesa, siostrzeniec trenera i oznajmia, że zajebał bo złapał kontuzję. Brata zmienia na słupa Nowaka karuzela się kręci. Nowak oczekuje wpłat od właścicieli kolejnej kasy, albo oddania akcji.

Czyje akcje przejął Jaro że ma większość. Dlaczego Tomek nie chciał oddać akcji Błaszczykowskiemu i Nowakowi?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów