The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.05.2023, 09:44
^^^
bicie piany

Sobol nie zostanie wyjebany , bo jest wygodny dla Błaszczykowskiego po linii "Płockiej"

rozmowa o Sobolu powinna toczyc sie nie tu a we wlascicielskim

nie wyjebanie Sobola potwierdza ze Krolewski jest słupem Truskolasów
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.05.2023, 10:04
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ci sami kibice co piszą o zwolnieniu dyscyplinarnym pisali przed wieloma meczami u siebie że warto się "wykartkowac" jednego czy drugiego zawodnika, czyli świadomie nie grać danym zawodnikiem.

Albo jak łatwo pisało się "po co Sobolewski wystawił Mule z TBB, przecież jest po kontuzji" ale Igbekeme po kontuzji to można już wystawiać?

Sobol jest często chaotyczny i niekonsekwentny, ale nie mówcie że kibice są inni. No może jeszcze bardziej niekonsekwentni i emocjonalni. Ale w odróżnieniu od trenera nie wiedzą nawet 5% tego co dzieje się w szatni oraz ich odpowiedzialność za swoje slowa jest zerowa. Sobol nadstawia głowę i karierę, więc uważam że nie podejmuje decyzji "od tak".

To czy jest najlepsza osoba w obecnym miejscu dla Wisły jest już innym rozwazaniem. Gramy do końca i po sezonie niech mądre głowy decydują.
Chłopie czy ty jesteś normalny?Porównujesz wykartkowanie zawodnika na mecz z jakąś Skrą czy Chrobrym do pominięcia zawodnika w kadrze meczowej w meczu który z dużym prawdopodobieństwem decydował o bezpośrednim awansie?Porównujesz wystawienie w podstawowym składzie piłkarza po kontuzji mięśniowej do wystawienia lub wzięcia do kadry zawodnika któremu uj wie co było (mam nadzieję,że historyjka o bolącym uszku jest fejkiem) i nie trenował jak to powiedział Sobol na początku tygodnia(czytaj poniedziałek max wtorek)
To wy obrońcy Sobola próbujecie sprowadzić rozmowę do granic absurdu byle tylko wyszło na wasze.Co to za .......enie,że jak wygrywaliśmy to nikt nic nie pisał?Wróć do tematów meczowych z przed kilku tygodni i zobaczysz,że zwracano uwagę dokładnie na te same błędy Sobola o których teraz huczy w internecie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.05.2023, 10:20
krysztal napisał(a):Wyświetl post
C
To wy obrońcy Sobola próbujecie sprowadzić rozmowę do granic absurdu byle tylko wyszło na wasze.Co to za .......enie,że jak wygrywaliśmy to nikt nic nie pisał?Wróć do tematów meczowych z przed kilku tygodni i zobaczysz,że zwracano uwagę dokładnie na te same błędy Sobola o których teraz huczy w internecie.
Czekalem aż ktoś wyskoczy z tekstem "obrońcy Sobola" . To ma mnie jakoś obrazić czy co?

To nic że pisałem że Sobol jest do wymiany po sezonie jak nie będzie awansu. Nie wiem czy może tak pisac obrońca Sobola? Może czy nie?

To mi przypomina sprowadzanie dyskusji o Sobolu do dyskusji o polityce. Jak jesteś przeciw PiSowi to na pewno jesteś za PO.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.05.2023, 10:26
Czekalem aż ktoś wyskoczy z tekstem "obrońcy Sobola" . To ma mnie jakoś obrazić czy co?

To nic że pisałem że Sobol jest do wymiany po sezonie jak nie będzie awansu. Nie wiem czy może tak pisac obrońca Sobola? Może czy nie?

To mi przypomina sprowadzanie dyskusji o Sobolu do dyskusji o polityce. Jak jesteś przeciw PiSowi to na pewno jesteś za PO.
A obraża Cię to?Odnieś się może do pozostałej części posta a nie "politykuj"
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 30.05.2023, 13:33
krysztal napisał(a):Wyświetl post
A obraża Cię to?Odnieś się może do pozostałej części posta a nie "politykuj"
Tak Sobol popełnił błedy. Nie pierwsze i nie ostatnie. Tak, podkreślane sa kiedy zawalamy mecze, kiedy wygrywamy mecze to wygrywa zespół samograj. Normalka. Nikogo teraz nie obchodzi co wyprawiał Luis czy Rodado w tym meczu. To Sobol marnował sytuację, to Sobol machał rękami na boisku. Wszędzie tylko Sobol to Sobol tamto. Rzygać się chce.

W końcu to Sobol nie realizował założeń które Sobol nakreślił w szatni.

Sobol albo się obroni wynikami i awansem , albo stąd wyleci. Nie pierwszy nie ostatni.

To co mnie obraża to jedna sprawa, a to co chcesz wyrazić to druga.

PS. Możemy tak sobie lamentować nad trenerem jeszcze bardzo długo, ale czas się zebrać w kupę i zrobić ten awans w barażach.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 30.05.2023 o godz. 13:39.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.05.2023, 14:15

Sobol albo się obroni wynikami i awansem , albo stąd wyleci. Nie pierwszy nie ostatni.

A czy Wisla finansowo przetrzyma brak awansu do Ektraklasy? Czy mamy pewnosc ze bedzie kolejna szansa na awans? Ludzie mowia o tym w taki sposob jak gdyby od lipca/sierpnia br. zaczynal sie normalny sezon natomiast pytanie jest takie czy w przypadku braku awansu i inwestora zaczniemy nowy seson z 1 lidze. A jezeli tak to z jakim skladem i z jakimi perspektywami.

Obecna batalia nie tyle toczy sie o awans a o przyszlosc egzystencjalna Wisly. Tu nie ma marginesu na blad.
Powód: Dopis
Ostatnio edytowane przez RAF : 30.05.2023 o godz. 14:20.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.05.2023, 14:17
Tak Sobol popełnił błedy. Nie pierwsze i nie ostatnie. Tak, podkreślane sa kiedy zawalamy mecze, kiedy wygrywamy mecze to wygrywa zespół samograj. Normalka. Nikogo teraz nie obchodzi co wyprawiał Luis czy Rodado w tym meczu. To Sobol marnował sytuację, to Sobol machał rękami na boisku. Wszędzie tylko Sobol to Sobol tamto. Rzygać się chce.

PS. Możemy tak sobie lamentować nad trenerem jeszcze bardzo długo, ale czas się zebrać w kupę i zrobić ten awans w barażach.
No pisałem-sprowadzić rozmowę do absurdu a nóż widelec drugiej stronie się odniechce.
Kto ustalał z dupy skład?Kto przygot.....przepraszam,kto nie przygotował drużyny mentalnie do arcyważnego meczu?Kto zaordynował cofnięcie się i po szybko strzelonej bramce ?Kto przeprowadził nie pierwszy raz niezrozumiałe zmiany?
A jeśli chodzi o wygrane mecze np z TBB czy PBB nie chwalono tu Sobola za wyciągnięcie wniosków?O czym ty .......isz?

PS.My to sobie możemy tylko polamentować,zabrać to się musi drużyna a najlepiej żeby trener im w tym pomógł.Problem w tym,że nie dał rady w 4 ważnych meczach więc z dużą dozą prawdopodobieństwa nie da rady też teraz
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 30.05.2023, 14:47
te błędy to drobiazg, ważne że z szacunkiem powołuje Kube na mecze

nowy trener mógłby sie okazac .......niety jak Hyballa , a na to sobie Truskolasy w osobie Krolewskiego nie pozwolą
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.05.2023, 18:49
RAF napisał(a):Wyświetl post
A czy Wisla finansowo przetrzyma brak awansu do Ektraklasy? Czy mamy pewnosc ze bedzie kolejna szansa na awans? Ludzie mowia o tym w taki sposob jak gdyby od lipca/sierpnia br. zaczynal sie normalny sezon natomiast pytanie jest takie czy w przypadku braku awansu i inwestora zaczniemy nowy seson z 1 lidze. A jezeli tak to z jakim skladem i z jakimi perspektywami.

Obecna batalia nie tyle toczy sie o awans a o przyszlosc egzystencjalna Wisly. Tu nie ma marginesu na blad.
W punkt. Obrońcy Sobola chyba nie potrafią dodać dwóch do dwóch że ich idol prowadzi Wisłę do katastrofy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 30.05.2023, 19:21
Pozyteczni idioci. Jak ich inaczej nazwac.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.05.2023, 19:22
Sobolewski nie powinien już prowadzic Wisły.
Z nim na 99% nie awansujemy.
Chłop nie dojeżdża pod zadnym.wzgledem.
Kiko ASAP.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.05.2023, 20:29
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski nie powinien już prowadzic Wisły.
Z nim na 99% nie awansujemy.
Chłop nie dojeżdża pod zadnym.wzgledem.
Kiko ASAP.
Zwolnią jak już będzie za późno.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.05.2023, 20:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski po przegranych barażach "weźmie to na klatę" i możliwe, że sam odejdzie.
W końcu to człowiek z charakterem.
Ale całkiem możliwe że podobnie jak było z Brzęczkiem - Królewski poprosi go o kontynuowanie pracy.
O ile oczywiście przystąpimy do rozgrywek, bo to będzie mocno wątpliwe.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.05.2023, 21:51
A jak z Sobolewskim awansujemy to powinien zostać?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 30.05.2023, 22:13
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
A jak z Sobolewskim awansujemy to powinien zostać?
Gdyby jakimś cudem udało mu się awansować to powinien dostać podziękowania i bombonierkę na do widzenia.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.05.2023, 22:15
Sobolewski w 4 meczu juz nawet nie przecietniakiem ,tylko z turystami z Sosnowca robi tak głupie błedy ze w zasadzie to go dyskwalifukuje jako trenera.Zaskoczyli go bo gol padł z kontry

naprawde jak lubie Radka ,ale on sam powien podac sie w pon rano do dymisji ,poki jeszcze Kiko mogłby wejsc i dac nadzieje na awans.A tak ogra nas 11 drwali na swoim bagnie w Niecieczy,a Radek sie wytłumaczy ze brakło zapewne skutecznosci.

P.S jesli Sobola ogrywa Ruch,Puszcza,ŁKS(poziom swiatowy) to co zrobi Raków,Lech czy Pogon w wypadku awansu(czyt.cudu).Z nim na ławce naprawde nie ma to sensu.To jest trener na max Chojniczanke .
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 30.05.2023 o godz. 22:23.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 30.05.2023, 22:24
Katastrofą było stworzenie układu rodzinnego z Truskolas przy udziale przyjaciół.

Katastrofą było zatrudnienie wujka Jurka, który doprowadził do słynnej serii 1/14.

W nagrodę dostał kontynuację pracy.

Sobolewski należy do układu legend. Też patologicznego, ale oni stanowili i stanowią jedynie tło do rządów Sarapaty w latach 16-18 i rządów Świętego od wiosny 2019 r.

Mają pełnić funkcję maskotek.

Tło też stanowią różnej maści klakierzy (przydupasy). Od obalenia Cupiała grają do jednej bramki.

Docelowym trenerem w obecnym układzie miał być wujek Jurek.

Już miał przyjść przed rozpoczęciem sezonu 21/22. Nawet założyłem temat. Ostatecznie przyszedł w glorii bohatera kilka miesięcy później.

Otoczony kultem przez różnej maści klakierów.

Broniony cały czas.

Pamiętam jak założyłem temat już po spadku.

Różni wyklęci czy nawet bogowie (chyba powiązani z kurią) pouczali mnie, że nie mam racji.

Kwestię bronienia wujka należy wyjaśnić.

Błędem było brak oddania Wisły ze strony familii z Truskolas i Królewskiego po spadku. To była kolejna oczywista oczywistość, która nie nastąpiła z niezrozumiałych względów.

Na tej słynnej konferencji po spadku wydawało się, że nastąpi przekazanie władzy.

Błaszczykowski za spadek i za układ rodzinny stracił moralne prawo do decydowania o Wiśle.

Wisła powinna zostać oficjalnie wystawiona na sprzedaż. Tak jak się robi w innych krajach. Bez żadnych tajemnic, bo one potem prowadziły do różnych prowokacji ze strony TS-u i środowisk kibicowskich.

Meresiński czy potem Vanna + inni przebierańcy to były wynajęte słupy w celu utrzymania władzy przez samych swoich (dzisiaj mających zabezpieczenie w postaci Świętego) i niedopuszczenie nikogo z zewnątrz, bo tu od czasów obalenia Cupiała i sprzyjających zmian politycznych dla tych ludzi od 2015 r. jest jeden prosty cel: władza.

Władza za wszelką cenę.

A byli chętni.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 30.05.2023 o godz. 22:44.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.05.2023, 22:57

cały czas usiłuję im to samo mówić - Sobol, niestety stał się dla większości chłopcem do bicia.
Nie ma Boguskiego, Uryga na chorobowym - do kogo tu się kurna przyczepić?
Aha jest Sobol.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2023, 07:25
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Gdyby jakimś cudem udało mu się awansować to powinien dostać podziękowania i bombonierkę na do widzenia.
Zajechało typowym polskim przedsiębiorca.

Wojtas napisał(a):Wyświetl post

P.S jesli Sobola ogrywa Ruch,Puszcza,ŁKS(poziom swiatowy) to co zrobi Raków,Lech czy Pogon w wypadku awansu(czyt.cudu).Z nim na ławce naprawde nie ma to sensu.To jest trener na max Chojniczanke .
To nie ma kompletnie żadnego znaczenia bez względu na to jaki trener nas obecnie prowadzi. Nie ma zespołu który awansował do esa bez kilku porażek w 1 lidze.

Co robił Widzew na jesień to wszyscy widzieli, tymczasem w 1 lidze:

U siebie 2-5 z Arka, 1-2 z Koroną , 0-1 z Odrą ( z całym top 5 poległ u siebie) 1-4 z 11 w tabeli Resovia

Na wyjedzie dostali też choćby 0-4 od PBB.

Czy nie mieli czego szukać w esa? Na esa buduje się nowa kadrę, nowa historię.

Jak awansujemy to nikt go nie zwolni. Nawet nie rozpatrujcie takich scenariuszy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 31.05.2023, 07:35
Jak awansujemy to nikt go nie zwolni. Nawet nie rozpatrujcie takich scenariuszy.
Dlatego ten klub i tak jest skazany na upadek, właśnie przez patologiczne działania.
Królewski będzie bronić tego parodysty do końca i z tego co widzę jest gotów nawet rozmontować cały klub.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2023, 08:37
To, że Sobol może nie być najlepszą opcją to się zgodzę, ma swoje braki.
Ale że z Kiko po sukcesy? No jego bogata w sukcesy kariera trenerska i niesamowity zmysł taktyczny zagwarantuje nam awans
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2023, 10:18
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Dlatego ten klub i tak jest skazany na upadek, właśnie przez patologiczne działania.
Królewski będzie bronić tego parodysty do końca i z tego co widzę jest gotów nawet rozmontować cały klub.
Jak łatwo się u nas używa słów tyłu "parodysta", "nieudacznik" to jest niesamowite.

Ciekawe ile osób by mu tak potrafiło powiedzieć w twarz.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 31.05.2023, 10:35
Jak łatwo się u nas używa słów tyłu "parodysta", "nieudacznik" to jest niesamowite.

Ciekawe ile osób by mu tak potrafiło powiedzieć w twarz.
daj znać gdzie go można spotkać to mu powiem
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2023, 10:57
daj znać gdzie go można spotkać to mu powiem
Codziennie w Myślenicach
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 31.05.2023, 12:57
No cóż, niektórzy dodają sobie rezonu poprzez butę i pychę.
I to jest dość częste na tym forum , ale trzeba też powiedzieć że spotykamy się z tym praktycznie wszędzie.
Ale z mojego doświadczenia wynika że większość takich osób mięknie jak otrzyma pytanie o podanie własnych osiągnięć na gruncie zawodowym, naukowym albo rodzinnym...
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 31.05.2023, 13:01
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
No cóż, niektórzy dodają sobie rezonu poprzez butę i pychę.
I to jest dość częste na tym forum , ale trzeba też powiedzieć że spotykamy się z tym praktycznie wszędzie.
Ale z mojego doświadczenia wynika że większość takich osób mięknie jak otrzyma pytanie o podanie własnych osiągnięć na gruncie zawodowym, naukowym albo rodzinnym...
Ja nie mięknę.

I nie ma się to nijak do oceny parodysty trenerskiego jakim jest Sobolewski. Do czego każdy kibic ma prawo, a wszyscy widzieliśmy jak swoimi ograniczeniami, urojeniami ("muszę być sprawiedliwy"), brakiem wiedzy i doświadczenia zaprzepaścił szansę Wisły na awans.

Więc takie duszopaczitielne teksty możecie sobie wsadzić.

Legenda Sobolewski w czwartej lidze też zespół poprowadzi, czy za mało pieniążków będzie dla niego?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 31.05.2023 o godz. 13:07.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2023, 14:10
Ja nie mięknę
To podrzuć swojego linkedina
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 31.05.2023, 14:18
Ołtarzyk jeszcze sobie postawcie ku chwale Radosława - Wielkiej Legendy - co jest jedynym jego atutem.
Gdyby to był zwykły trener bez wiślackiego DNA to już byście z taczkami czekali w Myślenicach
Widzę spadek nikogo niczego nie nauczył.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 31.05.2023 o godz. 14:22.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 31.05.2023, 15:11
Ołtarzyk jeszcze sobie postawcie ku chwale Radosława - Wielkiej Legendy - co jest jedynym jego atutem.
Gdyby to był zwykły trener bez wiślackiego DNA to już byście z taczkami czekali w Myślenicach
Widzę spadek nikogo niczego nie nauczył.
Nie rozumiemy się .
Jest pewna różnica wyrazić opinię że jest słabym albo przeciętnym trenerem od tłuczenia od rana do wieczora że jest parodystą albo nieudacznikiem.
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Stary 31.05.2023, 15:25
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiemy się .
Jest pewna różnica wyrazić opinię że jest słabym albo przeciętnym trenerem od tłuczenia od rana do wieczora że jest parodystą albo nieudacznikiem.
Zwracam się z uprzejmą prośbą do Szanownego Pana Trenera Radosława Sobolewskiego o zmianę zawodu, gdyż nie nadaje sie On na to stanowisko. Prośbę swą motywuje brakiem umiejętności pozwalających na pełnienie tej funkcji.
Z góry dziękuje za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.
Łącze wyrazy szacunku,
Jagul

Lepiej?
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów