The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.05.2023, 20:42
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Radosław Sobolewski nie ma prawa poprowadzić Wisły w kolejnym sezonie.
Piłkarze mają swoje za uszami ale to, co dzisiaj pokazał "trener" to już przekroczyło granice żenady.
Ale po kolei:
1. Na lewej stronie jest do dyspozycji 4 zawodników: Bohater meczu w Bielsku Szot (gol plus asysta), wracający po kontuzji Junca oraz beznadziejni Cisse i Młyński.
Jak myślicie, który z tych zawodników dostaje 0 minut w tym meczu? Tak, właśnie Szot.
2. W trakcie 1 połowy, przy stanie 1:0 gdzie Sosnowiec czeka na kolejne bramki Sobolewski pokazuje rękami zawodnikom, żeby uspokoili grę i czekali. Brawo, tego właśnie było trzeba!
Bramka na 2:0 zamknęłaby ten mecz.
3. Po beznadziejnej, naprawdę fatalnej 1 połowie Cisse wychodzi rownież na drugą i pozostaje na niej aż do straty gola po jego idiotycznej stracie
4. Zmiana Dudy i Rodado, którzy na tle tej całej mizerii prezentowali chęć do walki - na ich miejsce Basha i Żyro, dwóch piłkarskich emerytów...

Naprawdę - tutaj nie dało się podjąć gorszych decyzji a to nie jest pierwszy raz...
Jeżeli braknie Igbekeme to gra środkiem praktycznie nie istnieje.
Z powodów wymienionych w pkt 1 graliśmy dziś w 10tkę i bez lewej strony.
Pomimo wszystko, ten mecz był spokojnie do wygrania - ale głowy w większości nie dojechały. NO chyba, że mamy problem kondycyjny...
W każdym razie - ja nie widzę żadnego pozytywnego wpływu Sobolewskiego na drużynę
Przerażające jest to ,że wszyscy się zgadzamy , jestesmy amatoramip pilki noznek a wszyscy mamy takie same wnioski a nie widzi tego Sobol-profesjonalny trener...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.05.2023, 20:55
z Sobolem nie bedzie awansu to juz w zasadzie jest pewne.

Nieciecza,Ruch ,LKS w kazdym meczu zaszachowany,przeczytany a co najgorsze bezradny .

natomiast to co sie dzisiaj wydarzylo jest lekko wstrzasajace.Wielka mobilizacja na Twiterze i jakies durne nampomowane i nadmuchane wypowiedzi o walce i ambicji,ja dzis nie widzialem ani jedego ani drugiego.

jest 1;2 rozpaczliwie potrzebujemy bezcennego GOLA a co robi Sobol ,sciaga napastnika Rodado i wpuszcza Zyre,innego pilkarza-parodyste.jak chcemy strzelic gola skoro sciagamy napastnika?co siedzi w glowie Sobola?

kluczowy mecz w ktorym przegrywamy awans i baraze u siebie,skazujac sie najprawdopdobniej na mecz w Niecieczy od ktorego juz robi mi sie niedobrze.Naprawde oszczedzal Jamesa ? czy on jest zdrowy na umysle?

jak mozna bylo prowadzic w tak waznym meczu tylko 1;0 ,myslec ze juz wygrana jest w kieszeni....
Sosnowiec stal i czekal na bramki ale okazalo sie ze jak sie w drugiej polowie zrobi raz jakas kontre z dupy to i tak wpadnie,a nasz bramkarz jak zwykle i tak nic nie broni.
sami sobie podstawiamy nogi,ale co do przyczyny tego niestety jest on jedna i jest to trener.Mam nadzieje ze jutro bedzie jego dymisja.
Kiko ratuj Wisle.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 28.05.2023 o godz. 20:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.05.2023, 21:02
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
Przerażające jest to ,że wszyscy się zgadzamy , jestesmy amatoramip pilki noznek a wszyscy mamy takie same wnioski a nie widzi tego Sobol-profesjonalny trener...
Może jednak to Sobol zna się na swoim warsztacie w przeciwieństwie do internetowych pseudo-strategów?
Nie uważam Sobola za geniusza tego zawodu, ale będę go bronił, bo może to on wie lepiej, kto jest w jakiej dyspozycji i jak pasuje do układanki?

Przed meczem pisałem o tym, że 12.40 to pora jajeczka, albo rosołku.
I wykrakałem - przypomniało się słynne "jajeczko" za Hybali.

Ta porażka jest całkowicie niezrozumiała i nie wytłumaczy jej szukanie kozła ofiarnego w postaci Sobolewskiego.

I ze sfery SF: sponsorem naszego dzisiejszego rywala jest nadal współwłaściciel Wisły.
Chciałbym, żeby to nie miało żadnego związku z wynikiem meczu, bo przecież Zagłębie nie grało o nic.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.05.2023, 21:08
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Ta porażka jest całkowicie niezrozumiała i nie wytłumaczy jej szukanie kozła ofiarnego w postaci Sobolewskiego.
Chłopie, ta porażka jest dla Ciebie niezrozumiała?

A zrozumiałe jest jakim cudem Cisse wyszedł na 2. połowę?!
Z E14 ludzie wrzeszczeli od 15 minuty, żeby go zdjąć. Jak wyszedł na 2. połowę, to były głosy że Sobol czeka aż Cisse bramkę zawali. No i zawalił, po jego kretyńskiej (kolejnej w meczu) stracie mamy róg i bramkę na 1:1.

Wtedy się Sobolewski cudownie "ocknął" i zrobił to, co tysiące "amatorów" widziało już przed przerwą.
Daj spokój, mamy parodystę na stanowisku trenera i tyle.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.05.2023, 21:19
Kiedy przestaniemy zatrudniać "legendy", a zaczniemy fachowców?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 28.05.2023, 21:37
Może jednak to Sobol zna się na swoim warsztacie w przeciwieństwie do internetowych pseudo-strategów?
Nie uważam Sobola za geniusza tego zawodu, ale będę go bronił, bo może to on wie lepiej, kto jest w jakiej dyspozycji i jak pasuje do układanki?

I ze sfery SF: sponsorem naszego dzisiejszego rywala jest nadal współwłaściciel Wisły.
Chciałbym, żeby to nie miało żadnego związku z wynikiem meczu, bo przecież Zagłębie nie grało o nic.
Przyznam, że dawno nie czytałem tak absurdalnego wpisu.
Dla Wisły głównym problemem była 12:40.
Dla Zagłębia już nie.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.05.2023, 21:43
Framat, to ostatniego merytorycznego posta napisał jak tłumaczył coś z rumuńskiego w 2006.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 28.05.2023, 21:45

Sobol zna sie na swoim warsztacie, racja. Tylko ze to jest warsztat godny trenere w B lasie okregowki. Wszyscy go czytaja jak otwarta ksiazke, zadnego zamyslu taktycznego. Ze byly pilkarz przecinak nie bedzie zbyt lotny intelektualnie to mozna sie bylo spodziewac, ale myslalem ze chociaz Zajac jakos to bedzie ukladal zza plecow.

Framat, cytujac klasyka, wez rozbieg, rozpedz sie i jeb*ij glowa w mur, bo nic Ci juz nie pomoze skoro takie brednie piszesz o warsztacie Sobola czy "jajeczku" czy jakies domysly o sponsorze? WTF

Ja bym chcial poddac jedna rzecz pod dyskusje, czy ten szczyl Bieganski to jest poziom 1ligi czy ekstraklasy? Jedna udana interwencja na kilka meczy to troche malo. Juz bym wolal Brode zobaczyc ktory ma warunki i potencjal. Jakos inne zespoly 1ligowe maja porzadnych ogranych bramkarzy i watpie zeby ktorykolwiek z nich zarabial nawet 20-30% tego co nasz Fernandez
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.05.2023, 21:55
Elendil napisał(a):Wyświetl post
Kiedy przestaniemy zatrudniać "legendy", a zaczniemy fachowców?

Nie za Królewskiego. Powiedział już, że Sobolewski to trener na lata. I cała jego klika z otoczenia z Kmiecikiem na czele, który poza wbijaniem tyczek w ziemię nic więcej nie robi.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 28.05.2023, 22:04
Mówiłem to już wiele razy i powtórzę kolejny... naprawdę ośmieszamy się tym Kmiecikiem. Nie wiem on ma jakieś tajne teczki na kogoś czy coś, że jeszcze jest obok pierwszej drużyny?
Bo jako piłkarz karierę zakończył w 1989 roku, jako trener nie ma żadnych osiągnieć bo nigdy nim na poważnie w żadnym klubie nie był.

Wytłumaczcie mi proszę po co on w ogóle jest? Wiadomo doświadczenie ważna sprawa, ale wtedy kiedy on strzelił ostatniego gola to Fernández nie był nawet w planach swoich rodziców. Od tamtego czasu minęło 34 lata i ten czas raczej nie jest dla Kmiecika jakiś czasem zdobywania wiedzy by móc się z nią dzielić, fajnie mieć takiego nauczyciela na studiach AWF i tyle...
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 28.05.2023, 22:38
Sobolewski to parodysta, nie żaden trener. Zawsze kiedy nie idzie swoimi poronionymi pomysłami wbija drużynie nóz w plecy.
Taktycznie nie istnieje - Zagłębie rozwaliło nas grą z kontry, tylko debil nie wiedziałby że tak zagrają.
Motywacyjnie - zero. Zawodnicy wyszli przerażeni, po przerwie było gorzej.

Nazwanie go cieciem to była jednak przesada, sam nie pozwoliłbym mu niczego pilnować.

Ten nieudacznik poleci, ale straty dla Wisły będą gigantyczne. Brak mu honoru żeby odejść, jaj żeby ściągnąć kogoś kto zawala przed 60 minutą, rozumu - wiadomo.
Dlaczego ktokolwiek uznał że ten pajac to dobry kandydat na pierwszego trenera? Na jakiej podstawie?

.......ę jego, wkłady do koszulek i to kółko wzajemnej adoracji które zbudował Królewski. Ile można się oszukiwać?

Potencjał piłkarski był, ale trzeba go było roztrwonić dając na kluczową pozycję w klubie takie zero trenerskie jak Sobolewskiego. Dlaczego? Co on sobą prezentował że powierzono mu to zadanie?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.05.2023 o godz. 22:44.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.05.2023, 23:36
Ten mecz trzeba było zamknąć w 1 połowie, ale zmiany Sobolewskiego to jest ku*wa jakieś nieporozumienie! To nie jeden mecz, on od Puszczy i Stali Rzeszów wymyśla takie kwadratowe jaja, że mam nadzieję, że nie dostanę bana, ale to trenerski debil!
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 29.05.2023, 00:02
Też nie podoba mi się jak wygląda ten zespół, wygrywają czy nie, natomiast nazywanie Radka Sobolewskiego pajacem albo debilem na wiślackim forum to jednak przesada, szanujmy swoje legendy, ma kto nas obrażać, nie musimy robić tego sami.

Wszyscy są rozczarowani, ale gramy dalej. Na pewno zagramy w barażach, za trzy tygodnie może być tak, że e Sobola będą wszyscy na rękach nosić, jak zrobi powrót do ekstraklasy przy ugraniu, w naiwnym stylu, ale jednak, dobrze ponad 2 puntów na mecz. Co dalej można się zastanawiać, ale póki co nie ma co robić negatywnej atmosfery wokół drużyny, bo w niczym to nie pomoże, a do końca zostało kilka kroków - oby tylko zostały zrobione w dobrym kierunku, bo wiadomo że wszyscy mają serdecznie dość jeżdżenia po pastwiskach, co atmosfery nie poprawia.

Jakkolwiek drodzy są ci zawodnicy w utrzymaniu, nikt nie wierzy chyba, że lepszy trener wygrałby wszystko jak leci przez całą rundę - to tak po prostu nie działa.
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2023, 00:11
Viktor56,
Tu nie chodzi o wygranie wszystkiego a o to iż wydaje się że Wisła nie ma szans na awans do Ekstraklasy z Sobolewskim na ławce. Niezrozumiałe ruchy, brak czytania gry, dziwne zmiany powodują to że człowiek chce zmiany po to aby ratować ten Klub. Jest przekonanie że brak awansu zamyka Wisłę w 1 lidze na wiele lat. A to i tak jest optymistyczna wersja.

Sam jesteś w stanie zrozumieć stawianie na Młyńskiego i Żyrę? To taki pierwszy lepszy przykład.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Stary 29.05.2023, 00:19
viktor56 napisał(a):Wyświetl post
Jakkolwiek drodzy są ci zawodnicy w utrzymaniu, nikt nie wierzy chyba, że lepszy trener wygrałby wszystko jak leci przez całą rundę - to tak po prostu nie działa.
Hmm… runda rewanżowa sezonu 2003/04. Tam też mieliśmy kolosalną przewagę budżetową nad konkurencją. Pewnie nie sprawdzimy kiedy była większa, ale sytuacja analogiczna. Wynik:

13 spotkań: 11 wygranych, 2 remisy, 0 porażek. Jeden z remisów w ostatniej kolejce po przyklepaniu tytułu.

Różnica? W mojej ocenie zasadnicza na ławce trenerskiej.

PS. Też uważam, że upuszczanie emocji poprzez bluzgi na trenera, jaki by nie był, nie przystoi.
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.05.2023, 00:24
Pytanie jest takie: kibice Wisły nie mogą lżyć Sobolewskiego bo jest legendą Wisły. Pełna zgoda. Ale czy legenda Wisły widząc że nie daje rady nie powinna honorowo podać się do dymisji by pomoc Klubowi? Chyba że Sobolewski myśli ze daje radę - wtedy mamy problem odklejenia od rzeczywistości.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.05.2023, 00:29
Jeśli dzi,oś w dzień ten pseudo trener nie poda się do dymisji, obojętnie czy ją przyjmą czy nie, to znaczy, że nie ma krzty honoru.
Odpowiedz cytując
viktor56
Senior Member

Od: 12.2017

Stary 29.05.2023, 01:26
Uważacie, że dobrze by zrobiło w kontekście walki o ekstraklasę, gdyby na tydzień przed meczem barażowym trener podał się do dymisji? Tak realnie, gdyby dzisiaj trzasnął drzwiami - jaki byłby mental w drużynie? Moim zdaniem to jest abstrakcyjne myślenie, teraz już się niczego nie zmieni, żaden trener nie zmieni niczego w tydzień, muszą grać, a my musimy liczyć że "się uda". Nie ma właściciela ktory by zwalniał trenera przy takim punktowaniu, jakkolwiek chwiejnie by to wyglądało - gdyby Jarek to zrobił po tych 8 wygranych jakiś czas temu, to by go przecież ludzie zjedli. Został zrobiony wybór przez startem rundy i jeśli się nie uda, to będzie to wybór przestrzelony o włos - tyle
Jeszcze będzie pite za te wszystkie lata czekania. Jeszcze będzie pięknie.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.05.2023, 02:28
Z tym trenerem na ławce baraży nie wygramy kropka.
Są dwie opcje, szybka roszada i liczenie na farta, ja bym postawił na Kiko tymczasowo do końca sezonu nic na tym nie stracimy a możemy ugrać awans.
Druga opcja to zmiana trenera po sezonie to nam nic nie daje w kontekście baraży.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.05.2023, 06:14
Kolejny mecz o cos i druzyny nie ma.
Sobol to zaden trener. Cisse by do zmiany w I plowie. Wyszedl na druga polowke. Przegiecie.
Zmiana Rodadona Zywo to bylo czarowanie a nie sensowna zmiana
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.05.2023, 07:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski to parodysta, nie żaden trener. Zawsze kiedy nie idzie swoimi poronionymi pomysłami wbija drużynie nóz w plecy.
Taktycznie nie istnieje - Zagłębie rozwaliło nas grą z kontry, tylko debil nie wiedziałby że tak zagrają.
Motywacyjnie - zero. Zawodnicy wyszli przerażeni, po przerwie było gorzej.

Nazwanie go cieciem to była jednak przesada, sam nie pozwoliłbym mu niczego pilnować.

Ten nieudacznik poleci, ale straty dla Wisły będą gigantyczne. Brak mu honoru żeby odejść, jaj żeby ściągnąć kogoś kto zawala przed 60 minutą, rozumu - wiadomo.
Dlaczego ktokolwiek uznał że ten pajac to dobry kandydat na pierwszego trenera? Na jakiej podstawie?

.......ę jego, wkłady do koszulek i to kółko wzajemnej adoracji które zbudował Królewski. Ile można się oszukiwać?

Potencjał piłkarski był, ale trzeba go było roztrwonić dając na kluczową pozycję w klubie takie zero trenerskie jak Sobolewskiego. Dlaczego? Co on sobą prezentował że powierzono mu to zadanie?
Masz rację co do Sobolewskiego - ta runda go zweryfikowała, nie nadaje się. Nie zakładałem, że będzie jakimś geniuszem taktyki - bardziej liczyłem, że będzie w stanie charakter i charyzmę z boiska przenieść do szatni, napędzić zespół wolicjonalnie. Niestety pod tym kątem też jest dupa. Co w tej sytuacji zrobić? Absurdalna w lutym opcja przerzucenia Kiko z fotela na ławkę staje się.....hmmmm...coraz bardziej do rozważenia?

I pamiętaj Mistrzu, że do obecnej sytuacji dość mocno przyczynił się Twój ulubieniec, którego broniłeś tu jak lew i szybko zapomniałeś o jego wkładzie w obecną sytuację.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 07:54
Do wczoraj zmiana trenera w trakcie rundy - pomimo licznych zastrzeżeń do jego pracy - wydawała mi się bezsensowna.
Natomiast wczorajszy mecz i decyzje Sobolewskiego sprawiły, że zmieniłem zdanie.

Skoro i tak wszystko w naszej grze zależy od Hiszpanów, którym Sobolewski "zostawia sporo swobody w grze ofensywnej" to z Kiko jako strażakiem na ławce możemy tylko zyskać. On przynajmniej dogada się z rodakami. Taktycznie nie może być gorzej niż obecnie - a może akurat będzie to ten impuls, którego tak bardzo potrzebujemy?
Nie mamy nic do stracenia - bo z Sobolewskim przegramy baraże na 99%.
Co to będzie oznaczało dla Wisły? Powolną śmierć.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.05.2023, 08:35
Ja bym osobiście nie psuł jednej z niewielu spraw, które u nas w tym momencie działają, czyli dyrektor sportowy, który potrafi sprowadzić piłkarzy, którzy nie są na poziomie Mateusza Młyńskiego. Nowych piłkarzy będziemy potrzebować w lecie MULTUM, niezależnie od tego czy awansujemy, czy też nie.

Uczmy się na błędach innych - plan na gaszenie pożaru nie wyszedł Wiśle Płock, myślę, że u nas zmiana trenera akurat w tym momencie też niewiele by dała. W przygotowaniu drużyny nowy trener nic w tydzień nie zmieni.

Mam tylko nadzieję, że w przypadku braku awansu Sobol honorowo poda się do dymisji.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 29.05.2023 o godz. 08:44.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 29.05.2023, 08:54
Panie, jak my nie awansujemy to zaden Hiszpan tutaj nie zostanie, razem z Kiko
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 08:56
No właśnie cały czas nie rozumiem, dlaczego tak wielu z nas uważa, że kolejny sezon w 1 lidze to będzie po prostu kolejny sezon? Przecież Wisły na to kompletnie nie stać...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.05.2023, 08:58
Nikt nie mówi żeby Kiko porzucił funkcję dyrektora. Niech po prostu zostanie trenerem na baraże. Zmiana trenera może dużo pomóc wystarczy że odsunie od gry to drewno Cisse, Żyrę, Baszę, Młyńskiego i ustawi drużynę bardziej kompaktowo na boisku bo teraz to oni są rozrzuceni jak gnój po polu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.05.2023, 08:58
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
No właśnie cały czas nie rozumiem, dlaczego tak wielu z nas uważa, że kolejny sezon w 1 lidze to będzie po prostu kolejny sezon? Przecież Wisły na to kompletnie nie stać...
Ja też nie wiem, ale samopoczucie Sobolewskiego jest jak widać ważniejsze niż Wisła.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 29.05.2023, 09:01
Dive Pirate napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie mówi żeby Kiko porzucił funkcję dyrektora. Niech po prostu zostanie trenerem na baraże. Zmiana trenera może dużo pomóc wystarczy że odsunie od gry to drewno Cisse, Żyrę, Baszę, Młyńskiego i ustawi drużynę bardziej kompaktowo na boisku bo teraz to oni są rozrzuceni jak gnój po polu.
A ja oczekuję nawet mniej: niech po prostu nie przeszkadza. Bo Sobolewski przeszkadza drużynie.
Niech Kiko wystawi po prostu wszystkich zdrowych i niech grają.Sobolewski nawet tego nie robi...
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.05.2023, 09:10
Doszliśmy do ostatecznej kompromitacji Sobolewskiego jako trenera: po prostu położył chuja na ten mecz.
- James miał delikatne problemy zdrowotne. W początkowej fazie tego tygodnia nie trenował, dlatego podjąłem decyzję, że w tym meczu odpocznie. Za to byli inni, którzy mieli go zastąpić - powiedział.
To jest KOMPROMITACJA i nadaje się do zwolnienia dyscyplinarnego.
Jak dołożymy do tego cyrk w postaci gestów podczas meczu, aby zespół przy 1-0 się cofnął oraz żałosne zmiany (wpuszczenie dwóch skompromitowanych w tej rundzie skrzydłowych, jednego kaleki i jednego wracającego po kontuzji) mając w odwodzie ogranego i grającego życiówkę Szota to otrzymujemy obraz trenerskiego nieudacznika.
Jak ktoś naprawdę ma jeszcze czelność bronić tego parodysty trenerskiego to zalecam pilną wizytę na Babińskiego.

PS. Radzę zacząć interesować się jak kształtują się finanse spółki, bo widzę że niektórzy tutaj są dość mocno odklejeni i nie rozumieją co dla klubu oznacza brak awansu.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.05.2023, 09:41
Ale wy ostro lecicie z tematem. Niby Sobol nieogarnięty ale to co Wy piszecie... czym to się różni od bycia Sobolem, który trzyma Cisse na boisku?

Np.:
- z nim nie przejdziemy baraży
Serio? Ok, gramy chujnię, szczególnie z TOPem ale na prawdę to jest na 100% pewne, że nam nie wyjdą 2 mecze w barażach? To by było takie nadzwyczajne gdyby z tej słabej I ligi z baraży weszła Wisła?

- powinno się go zwolnić i to już
Tak, w przedostatniej kolejce, na baraże, najlepiej teraz wyjebać trenera i na pewno awansujemy z Kiko. Bo przecież jak Kiko to weźmie to od razu Fernandez zacznie lepiej grać...

- powinien dziś sam Sobol się podać od dymisji jeśli ma honor
No tak, czy ktoś tego chce czy nie, to z Sobolem drużyna z 10 miejsca awansowała do strefy barażowej. Baraże już są na 100% pewne. Cel miał awansować. Dalej jest szansa awansować więc logiczne wg niektórych jest, że jak ma honor to powinien wypierdalać sam. Zapewne on uważa, że awans jest niemożliwy, nie ma w sobie żadnej ciekawości i ambicji żeby Wisłę w tych barażach poprowadzić. No po prostu powinien odejść. A jakby się udało awansować to też powinien odejść bo po co ma się sprawdzić ekstraklasie, czegoś się nauczyć, spróbować jak to jest. Tez powinien odejść jak ma honor. Najlepiej jakby poszedł do roboty na magazyn, założył konto tu na forum i napierdalał na innych trenerów, że powinni odejsć hehe

Odklejka całkowita, co się z Wami ludzie dzieje?

Mimo wszystko jego bronią wyniki, ba to co mamy teraz to patrząc na jesień jest to wynik ponad oczekiwania. Do tego jak każdy, chciałby pracować na pewno, iść do przodu, spróbować się. Po co więc takie głupoty wypisywać?

To by dopiero były jaja, jakby gościu, który dostał klub w ruinie, wyprowadził z 10 miejsca na barażowe (nieważne, że tutaj 90% roboty to zasługa Kiko), miał za zadanie awansować, wypieprzyłby z klubu tuż przed barażami, nawet nie dając sobie szansy powalczenia o awans z drużyną. No chyba, że totalnie coś w drużynie pękło, rozsypało się, a Sobol jest bliski załamania psychicznego, to wtedy takie odejście miałoby sens.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów