The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.03.2023, 22:35
Kuba jako Piłkarz w koszulkach "Wiernosć" i "kiedys tu wrócę"
i
Kuba jako Własciciel symbol degradacji i niekompetetnego flowarku rodzinnego

to jakby dwie odrebne osobowosci ,gdzie z jego pretensjonalnym typem charakteru ten "drugi" nieuchronnie sprowadzil na Wisłe same klęski.

jak wobec niego niemoge zająć ostatecznego zdania,zwyczajnie mam z tym mega problem.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 31.03.2023 o godz. 22:39.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 01.04.2023, 07:26
Decydujące będzie to co nastąpi teraz. Czy schowa swoje ego i będzie wspierał nowe władze i trenera, czy wyjdzie z założenia, że skoro mi się nie udało, bo wiadomo "źli ludzie" przeszkadzali to teraz też nie może się udać. NIEKTÓRE TEKSTY Z TEGO WYWIADU można czytać wybitnie dwuznacznie.

Obawiam się, że kiedy uzna że już powinien grać to zacznie się problem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 01.04.2023, 07:46
Nie jestem fanem Kuby jako osoby zarządzającej klubem. Oddzielam Kubę piłkarza od Kuby właściciela. Przeczytałem ten wywiad i nie widzę tam nic niepokojącego. Zwyczajne poprawne odpowiedzi. Może odrobina niepewności przy wątku "kiedyś może". Natomiast według mnie nie można od razu z niego wyciągać wniosków, że będzie znów jakaś gównoburza.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.04.2023, 08:05
Obyś miał rację...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.04.2023, 08:08
Ja to widze jak Drozd.
Kuba nie bedzie mial akcji, zacznie sie jazda W odwecie, ze jemu tez tak robiono
Ja mysle, ze to ostatnia runda Kuby jako zawodnika Wisly. Bez wzgledu na to czy gdzies pozniej bedzie kopal czy nie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.04.2023, 08:12
Jakie kopanie później?

On jest w dużo gorszym zdrowiu niż kończący w podobnym wieku Brożek, Wasyl czy Głowa, a to przecież były mniej wymagające pozycję względem tego co trzeba pokazywać ma boisku.

Byłbym bardzo zdziwiony jeśli w czerwcu nie zakończy kariery. To nawet mówił jego wujo, że walczy tylko po to by się pożegnać.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.04.2023, 08:17
z drugiej strony po coś pod ten nóż poszedł...
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 01.04.2023, 08:18
Brozek mial dosc pilki. Zdrowie to jedno, ale nie mial motywacji do treningow etc.
U Kuby jest inaczej. On ma potrzebe bycia w rywalizacji. Wiec moze chciec gdzies kopac.

Swoja droga to bedzie ostatnia runda jako zawodnika i wlasciciela. Chyba.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2023, 08:33
I obstawiasz że nie będzie miał do lipca kolejnej ciężkiej kontuzji? Odważne

Nic dziwnego że po 2 latach bez gry ma ochotę pokopać pilke ale to samo można robić w 3 czy 4 lidze np w Goczałkowicach. Zawodowy poziom jest już dla niego przeszłością. W innym wypadku znowu coś zerwie i za jakoś czas będzie się działo z nim chociażby to co z Batistuta, któremu groziła amputacja.

Życzę mu żeby pociagnal te 2 miesiące w zdrowiu i pożegnał się z kibicami. Dla swojego dobra.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 01.04.2023 o godz. 08:37.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.04.2023, 09:27
Chodzi chyba tylko o to by dojść do jako takiej sprawności by rozegrać 20 ostatnich minut w kadrze narodowej z jakimiś Wyspami Owczymi.I to niewątpliwie mu się należy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.04.2023, 09:47
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Chodzi chyba tylko o to by dojść do jako takiej sprawności by rozegrać 20 ostatnich minut w kadrze narodowej z jakimiś Wyspami Owczymi.I to niewątpliwie mu się należy
Dokładnie, ale tonie będą Wyspy Owcze
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 01.04.2023, 11:23
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem fanem Kuby jako osoby zarządzającej klubem. Oddzielam Kubę piłkarza od Kuby właściciela. Przeczytałem ten wywiad i nie widzę tam nic niepokojącego. Zwyczajne poprawne odpowiedzi. Może odrobina niepewności przy wątku "kiedyś może". Natomiast według mnie nie można od razu z niego wyciągać wniosków, że będzie znów jakaś gównoburza.
Niestety on tego przy zwolnieniu Hybali nie potrafił i pokazał szatni że to on rządzi nie trener i tego sie obawiam .To może przeszkodzić w awansie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2023, 11:59
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Niestety on tego przy zwolnieniu Hybali nie potrafił i pokazał szatni że to on rządzi nie trener i tego sie obawiam .To może przeszkodzić w awansie
Tylko, że wtedy miał zupełnie inną pozycję wyjściową i bezgraniczne poparcie. Teraz ma świadomość, że u sporej ( o ile nie większej ) części kibiców jest jako współwłaściciel na cenzurowanym.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.04.2023, 12:25
Myślisz że się przejmuje kibicami? Zajebałem jako wyjaśnienie mówi wszystko o stosunku do kibiców.

Zaczyna się...

Tytuł artykułu : "Problem" Błaszczykowskiego. Trener zdradza powód"

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...od,nId,6691782

Skąd my to znamy...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.04.2023, 13:36
Nie wiem co wy od Kuby chcecie stricte piłkarsko.

Jak był w stanie grać to był wyróżniającą się postacią ekstraklasy.

Spokojnie te parę meczy w rundzie w 1 lidze da radę zagrać i jeśli się nie rozleci to szybko ponabija nam punkty do kanadyjki.

A jak się rozleci to trudno, klub niczego nie ryzykuje.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 01.04.2023, 13:51
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Tylko, że wtedy miał zupełnie inną pozycję wyjściową i bezgraniczne poparcie. Teraz ma świadomość, że u sporej ( o ile nie większej ) części kibiców jest jako współwłaściciel na cenzurowanym.
Teraz to on ma świadomość że wzięto mu zabawkę i komuś wychodzi to lepiej za stary jestem żeby nie znać takich ludzi. Przeczytaj koniec jego wywiadu że nadejdzie chwila żeby on przedstawił swój punkt widzenia
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2023, 15:04
tedyy napisał(a):Wyświetl post
Teraz to on ma świadomość że wzięto mu zabawkę i komuś wychodzi to lepiej za stary jestem żeby nie znać takich ludzi. Przeczytaj koniec jego wywiadu że nadejdzie chwila żeby on przedstawił swój punkt widzenia
Myślę, że nie jest aż tak głupi żeby nie widzieć że jest na pograniczu odwrotnej kariery a mianowicie od bohatera do zera. Liczę na rozsądek.
Chcę wierzyć, że swoje przemyślenia objawi światu za 20 lat na emeryturze.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.04.2023, 19:25
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co wy od Kuby chcecie stricte piłkarsko.

Jak był w stanie grać to był wyróżniającą się postacią ekstraklasy.

Spokojnie te parę meczy w rundzie w 1 lidze da radę zagrać i jeśli się nie rozleci to szybko ponabija nam punkty do kanadyjki.

A jak się rozleci to trudno, klub niczego nie ryzykuje.
Mam nadzieję, że Sobol da mu zagrać dopiero jak będziemy na 1-2 miejscu z bezpieczną przewagą. A potem - do (nie) zobaczenia piłkarzu i współwłaścicielu. Wolę jak Królewski rządzi Wisłą.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.04.2023, 19:50
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Sobol da mu zagrać dopiero jak będziemy na 1-2 miejscu z bezpieczną przewagą. A potem - do (nie) zobaczenia piłkarzu i współwłaścicielu. Wolę jak Królewski rządzi Wisłą.
Wejdzie na ostatnie 5 minut, przypadkiem strzeli bramkę i podbiegnie uściskać się z Wujkiem siedzącym na trybunach, a Sobola oleje, bo będzie obrażony, że tak mało gra.

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wyjaśnić po co nam w tej chwili 37 letni zawodnik po dwuletniej kontuzji? Rozumiem że chce pożegnać się z kadrą, ale gra na siłę w pierwszej lidze nie jest nikomu do niczego potrzebna. To samo z Ondraszkiem. A durne dziennikarzyny już wywierają presje na Sobola.
Jak Błaszczykowski chce udzielić się w prasie ze swoimi mądrościami, to leci do B. Karcza, bo wie, że będzie miał pełną kontrolę nad treścią tzw. "wywiadu". Święty Jakub XVI już dawno pokazał, że potrafi obrazić się jak ośmioletnia dziewczynka na wszystko i wszystkich, kiedy po meczach kadry pytał każdego dziennikarza, skąd jest i wypraszał tych, którzy mu nie pasowali. Najwyraźniej Karcz musiał solidnie lizać dupę Oblężonego Biletera, że teraz został jego megafonem.

Tylko, że to wszystko jest tak przejrzyste, że głowa boli.
Ostatnio edytowane przez Revolver : 01.04.2023 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 01.04.2023, 20:04
Może mi ktoś wyjaśnić po co nam w tej chwili 37 letni zawodnik po dwuletniej kontuzji? Rozumiem że chce pożegnać się z kadrą, ale gra na siłę w pierwszej lidze nie jest nikomu do niczego potrzebna. To samo z Ondraszkiem. A durne dziennikarzyny już wywierają presje na Sobola.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 01.04.2023, 20:22
Może są durni, a może nie i coś z tego mają.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 01.04.2023, 22:15
sportowo , to zastanawiam sie czy nadaje sie żeby wchodzić w 80 minucie zamiast Młyńskiego

bo Mula czy Villar to wiadomo że 1 plac pewny

więc czy to nie urazi jego ego (rym częstochowski - heheh a to dobre CZĘSTOCHPWSKI)
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 01.04.2023, 23:36
Z Kuba to wiadomo, ale Ondraszek ma po prostu ważny kontrakt i wydaje się dość dużą determinację by coś jednak jeszcze pokazać. Wiosna 2022 był w zasadzie jednym z niewielu którym nie można było odbierać że naprawdę walczyli o nasze utrzymanie.

Co też nie można wykluczyc, plaga kontuzji jeszcze przed nami. Trzeba mieć jakieś alternatywy skoro i tak mamy ich w drużynie.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 02.04.2023, 07:38
Z Ondraszkiem pełna zgoda tyle, że teraz kontuzji nie ma w przodzie i nie ma co na siłę przyspieszać jego powrotu. Niech spokojnie potrenuje, okrzepnie i wtedy nawet już po awansie może być wzmocnieniem czy uzupełnieniem składu. Teraz jest jedynie wykorzystywany jako parka do Błaszczykowskiego. Choć raz że jest młodszy, a dwa że miał przerwy prawie rok, a nie prawie dwa lata.

Całe te dywagacje mogą osłabić to co jest teraz naszym głównym atutem czyli jedność i mental zespołu. Mam nadzieję że Sobol do tego nie dopuści.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.04.2023, 08:28
Jeśli przede wszystkim Kub nie zacznie odpałów jakichś mieć - a myślę, ze nie zacznie bo już poznał swoje miejsce w szeregu - to Hiszpanie dobitnie sprowadzili Polaków, legendy i inne zaciągi zagraniczne na ziemię, pokazując grą na boisku, że to oni tutaj grają i będę grać pierwsze skrzypce, a kontuzjogenni/legendy typu Ondrasek, Kuba, szrot zagraniczny i wiecznie młode polskie talenty mogą być uzupełnieniem składu lub wchodzić z ławki.

Jeśli Hiszpanie nie spuszczą z tonu, jeśli ten zaciąg Hiszpański zostanie utrzymany czy też powiększony i Sobol z Jarek dopuszczą do sytuacji, że zaczną być jakieś kwasy cześci drużyny, która nie gra (bo jest o wiele słabsza po prostu) to będzie to największa wtopa jaka mogła z tego wszystkiego wyniknąć.

Ale uważam, że jedynie tutaj Kuba ma taki status, że mógłby coś mącić, z racji tego, że jest Wiślakiem, włascicielem itp i z tego tytułu mógłby grać nieczysto - lecz nie uważam, że tak będzie robił.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Stary 02.04.2023, 08:33
Z Ondraszkiem pełna zgoda tyle, że teraz kontuzji nie ma w przodzie i nie ma co na siłę przyspieszać jego powrotu. Niech spokojnie potrenuje, okrzepnie i wtedy nawet już po awansie może być wzmocnieniem czy uzupełnieniem składu. Teraz jest jedynie wykorzystywany jako parka do Błaszczykowskiego. Choć raz że jest młodszy, a dwa że miał przerwy prawie rok, a nie prawie dwa lata.

Całe te dywagacje mogą osłabić to co jest teraz naszym głównym atutem czyli jedność i mental zespołu. Mam nadzieję że Sobol do tego nie dopuści.
1 Kontuzja była w sierpniu 2021 czyli prawie 2 lata .
2 Hybala też chciał spokojnie wprowadzać Kubę po kontuzji

https://transfery.info/aktualnosci/w...cjalnie/154781

Powód edycji dołożyłem link o kontuzji
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.04.2023, 12:17
Teddy napisał(a):
1 Kontuzja była w sierpniu 2021 czyli prawie 2 lata .
2 Hybala też chciał spokojnie wprowadzać Kubę po kontuzji

Nie ma znaczenia co chciał ten szaleniec. Bo jeśli sugerujesz, że Kuba był obrażony bo mało grał to chyba nie do końca wiesz dlaczego oszołoma wypierdzielono.

Dokładnie za to co uskutecznia ten pajac z drugiej strony błoń Revolver :

Revolver napisał(a):
Wejdzie na ostatnie 5 minut, przypadkiem strzeli bramkę i podbiegnie uściskać się z Wujkiem siedzącym na trybunach, a Sobola oleje, bo będzie obrażony, że tak mało gra.

Jak Błaszczykowski chce udzielić się w prasie ze swoimi mądrościami, to leci do B. Karcza, bo wie, że będzie miał pełną kontrolę nad treścią tzw. "wywiadu". Święty Jakub XVI już dawno pokazał, że potrafi obrazić się jak ośmioletnia dziewczynka na wszystko i wszystkich, kiedy po meczach kadry pytał każdego dziennikarza, skąd jest i wypraszał tych, którzy mu nie pasowali. Najwyraźniej Karcz musiał solidnie lizać dupę Oblężonego Biletera, że teraz został jego megafonem.
Czyli totalny brak szacunku wobec legend klubu, czyli Kmiecika czy Rafała Boguskiego. Już totalnie abstrahując od tego, co te legendy sobą w danej chwili reprezentowały szkoleniowo / sportowo.
Można nawet kogoś zwolnić z pracy z szacunkiem, bycie burakiem vide Revolver do niczego nie prowadzi.

Szkoda, że nie ma tu modów, bo pajac powinien łyknąć banana i tyle.

doktor granat napisał(a):
Nie do końca rozumiem czemu, jeśli tylko oswoi się z piłką to na końcówki będzie jak znalazł. Całego meczu i tak nie wytrzyma, ale na pewno jest 5x bardziej produktywny w ofensywie od takiego Żyry, Młyńskiego czy Piotrusia. Nie ma się czego obawiać, jeśli tylko chłop będzie się nadawał do gry to powinien być pierwszym zmiennikiem, szczególnie przy niekorzystnym wyniku.

Drozd napisał(a):

Sugerujesz, że Młyński, Żyro, Piotruś czy Benito to na tą chwilę lepsi piłkarze?

No, niekoniecznie.

Nie zakłamujmy rzeczywistości. Kuba jest w dalszym ciągu rewelacyjnym piłkarzem na poziom Ekstraklasy, a co dopiero 1 ligi. Na pewno najszybciej z naszej kadry znalazłby wspólny język na boisku z Hiszpanami, bo od nich nijak technicznie nie odstaje. Jako jedyny z naszych rodaków. Wątpię, aby w najbliższej przyszłości był w stanie rozegrać 90 minut, ale jako zmiennik od 60 minuty, pokaż mi lepszego zawodnika ofensywnego w naszej kadrze wśród tych, którzy nie wychodzą w 1 składzie.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2023, 12:54
Ludzie, przecież my nie mamy ławki! Ktoś się serio zastanawia kto lepszy na zmianę: Kuba czy Młyński? I jeszcze wychodzi mu że Młyński?! Serio?

Jeśli Kuba wejdzie, poczłapie kwadrans bez sensu i zejdzie do szatni - to będzie to 1:1 zmiana Młyńskiego z ostatnich trzech meczy. Albo Szywacza. To jest poziom jaki Błaszczykowski musi przeskoczyć. A właściwie to przejść, na pewno jest za niski żeby się pod nim przeczołgać. Mnie się wydaje że Sobolewski albo Kmiecik są w stanie założyć buty piłkarskie i zrobić zmianę na takim poziomie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.04.2023, 14:56
@wolfy

W tej tezie jest jedno ale:

Mierny piłkarz wygląda zawsze gorszej otoczony innymi miernymi piłkarzami niż w grupie która trzyma poziom. W myśl zasady: albo równamy poziomem do góry, albo w dół. Dlatego też często gdy dobry piłkarz gra w rezerwach klubu to wcale sam nie wygrywa meczów.

Zmiennicy ostatnio wyglądają kiepsko bo są wprowadzani hurtowo i przy rozstrzygniętym wyniku. Jak grali od początku (Młyński z Arka) lub goniliśmy wynik (Basha z Tychami) to dawali radę.

To jest to co mówiłem w innym temacie, trzeba sobie zbudować zmienników bo lada dzień ktoś z nich będzie musiał wejść do składu za kontuzjowanego/wykartkowanego kolegę.

Na Kubie na dziś nic nie zbudujemy. Wejść od początku nie wejdzie, dynamikę, przyspieszenie, koordynację czy drybling raczej stracił. 20 min to max ale nie sądzę żeby go Sobol wpuszczał w 45 min, bo to by oznaczało że trzeba go w 80 minucie zmienić.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2023, 15:09
Karherop napisał(a):Wyświetl post
@wolfy

W tej tezie jest jedno ale:

Mierny piłkarz wygląda zawsze gorszej otoczony innymi miernymi piłkarzami niż w grupie która trzyma poziom. W myśl zasady: albo równamy poziomem do góry, albo w dół. Dlatego też często gdy dobry piłkarz gra w rezerwach klubu to wcale sam nie wygrywa meczów.

Zmiennicy ostatnio wyglądają kiepsko bo są wprowadzani hurtowo i przy rozstrzygniętym wyniku. Jak grali od początku (Młyński z Arka) lub goniliśmy wynik (Basha z Tychami) to dawali radę.

To jest to co mówiłem w innym temacie, trzeba sobie zbudować zmienników bo lada dzień ktoś z nich będzie musiał wejść do składu za kontuzjowanego/wykartkowanego kolegę.

Na Kubie na dziś nic nie zbudujemy. Wejść od początku nie wejdzie, dynamikę, przyspieszenie, koordynację czy drybling raczej stracił. 20 min to max ale nie sądzę żeby go Sobol wpuszczał w 45 min, bo to by oznaczało że trzeba go w 80 minucie zmienić.
Młyński grał beznadziejnie również od pierwszej minuty. Brak dryblingu, przyśpieszenia, dośrodkowania i przyjęcie w krzaki skreślają go nawet na poziomie pierwszej ligi.
Błaszczykowski w sparingu dał świetną prostopadłą piłkę. Młyński nie dał żadnej w całym sezonie.
Jakość ma znaczenie, a "wychowywanie" miernot jest bez sensu. Będziemy musieli grać Młyńskim to jakość gry na lewym skrzydle pójdzie na ryj. To nie jest tak że jak sobie Młyński potruchta bez sensu 15 minut to nagle nauczy się dośrodkowywać. Już to przerabialiśmy, wychowaliśmy sobie Plewkę, Gruszkowskiego, Starzyńskiego i Szota. I oby nie musieli grać.

To nie "Futbol Manager", niektórzy gracze nie czynią postępów bo osiągnęli już maks.

Na Igbekeme też nic nie zbudujemy bo pewnie zaraz wyfrunie, ale w odróżnieniu od Dudy umie grać w piłkę i robi liczby.

Uważam że zamiast lepić z błota lepiej wziąć cegłę, nawet starą i popękaną. Może za jakiś czas trzeba będzie robić remont, ale przynajmniej nie będzie katastrofy budowlanej.

Na Młyńskim to możemy zbudować może utrzymanie w pierwszej lidze. A może nie...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.04.2023 o godz. 15:19.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów