|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Yawa pewnie sprzedamy jak sie pojawi nawet jakas nie rewelecyjna oferta , ja sie boje o to ,że sie w ten sposob oslabimy i spadniemy :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Pewnie tak samo pomysleli własciciele ze spadek nieunikniony ale przynajmniej zarobia na sprzedazy yebaki
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Słuszna uwaga. Drużynę rezerw też by się przydało przywrócić w końcu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Karherop,
Akadaemia nie potrzebuje zastrzykow finansowych, ale stalego, stabilnego, rownego finansowania. I potrzebuje obiektow. Bez obiektow nie ruszymy dalej. A milion czy dwa nie sprawia, ze nagle zbudujemy osrodek treningowy dla akademii. Natomiast podazanie sciezka Plewki, Gruszkowskiego przyniesie wymierne efekty dosc szybko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z ciekawostek twitterowo/weszlowych/innych :
Chcieliśmy Piłę z Chrobrego -mlody skrzydłowy, poszedł do Lechii (od lipca) Chcieliśmy Kaputa z Radomiaka-def pomocnik z dobrymi statystykami - idzie do Piasta Yaw do MLS -pisze Janekx to spora szansa że się wydarzy, z 6-7 mln zł wyciągniemy Pieniądze nieźle, natomiast odchodzi jedyny zawodnik robiący różnice w ofensywie (inna sprawa że zwykle grający swój mecz, dało się wyczuć z wypowiedzi Guli że niekoniecznie mu z nim po drodze ), czy będziemy potrafili go zastąpić? ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
|
Jest to przykre, że jesteśmy w takim miejscu, że nie jesteśmy w stanie wyciągnąć takich graczy jak Sokołowski z Piasta czy właśnie Kaput z Radomia. Dwóch fajnych graczy do środka pola, dwie półki wyżej niż Plewka/Zhukov.
Musimy zrobić naprawdę dobre wzmocnienia jak nie chcemy drzeć do końca sezonu o utrzymanie. Mam nadzieję, że w Turcji kadra będzie już skompletowana... Za miesiąc już będą mecze więc czasu na wkomponowanie 2-3gosci do 1 składu nie ma za wiele... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Przeszłość nic nas nie uczy. Co roku śpiewka żeby wszystkie transfery były zaklepane przed zgrupowaniem. Ile zespołów na świecie się to udaje? 1%? W naszych realiach finansowych oraz biorąc pod uwage słaba ligę to najczęściej jestemsy 4-5 wyborem dla zagranicznych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.01.2022 o godz. 23:51.
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co ten Tomek Piaseczny wyprawia? A zarząd co? Znowu przyjdzie jakiś stary Słowak, nazwają go napastnikiem, potem w statystykach będzie - najwięcej bramek strzelił pięć lat temu, dokładnie pięć.
Za chwilę wyjazd na zgrupowanie i jak zarząd chce wyjść z twarzą po jesiennej blazenadzie? Szkoda, że powiększono Ekstraklasę, bo przez to wykazują straszny brak ambicji, klasyczny minimalizm. Piętnaste miejsce można wywalczyć na stojąco, bez zaangażowania, nawet z Dawidem w roli bramkarza. Czekam tylko jak z Biegańskiego zrobią wroga.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.01.2022 o godz. 01:10.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Karherop,
rownie dobrze Wisla mogla walczyc o tych zawodnikow, a oni zwyczajnie wybrali inne opcje. Mysle, ze zarzad podchodzi racjonalnie do wydatkow i wydaje tyle ile ma, a poki nie bedzie transferow out to ma niewiele do zaoferowania. Odejdzie Yaw (o ile odejdzie) to zrobi sie miejsce na nowego zawodnika. Zwyczajnie braklo czasu na tych wymienionych wyzej wedlug mnie zeby moc im zaproponowac cos sensowengo bez rozwalania budzety w przypadku pozostania Yawa. I to wlasnie pokazuje slabosc Wisly. Zobaczymy co tam Pasieczny wyczaruje. Dla mnie to okienko jest w jego przypadku adekwatne do oceny, bo jesli odejdzie Yaw + kasa z emisji daja spore pole manewru. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A to że na polskim rynku trudniej jest zgarnąć kogoś utalentowanego to wiemy wszyscy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skad wiesz ze zawodnik, ktory przyjdzie byl 1 czy 5 wyborem?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jeśli klub zarobi nawet i 1,5 mln Euro na transferze Yeboaha to nikt nie przeznaczy całej tej sumy na nowe wzmocnienia. Wydamy max z 1/3 tej sumy na nowe transfery a pozostali co dojdą do klubu będą z wolnych transferów. Pozostała część kasy pójdzie na spłatę długu, więc nie zakładam jakiś kosmicznych wzmocnień...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeśli wypłyną nazwiska innych kandydatów?
Oczywiste że po transferze nikt tego nie przyzna. PS. Pogoń sprzedała w kilka lat wychowanków za ponad 100 mln złotych. To tak w kwestii przeznaczania części wpływów z transferów na akademię. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie sadze ze wyplyna. Dosc szczelnie sie zrobila od kiedy Pasieczny przyszedl. Osoby, ktore do jego przyjscia cos tam wiedzialy teraz nie wiedza praktycznie nic. Wiec wyjdzie tylko takie info jakie beda chcieli puscic.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pieniądze są istotne, ale niewiele zmienią, jeśli nie mamy w akademii ludzi, którzy są w stanie wyszkolić piłkarzy na odpowiednim poziomie. Czy takich mamy?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ludzie są. Ale brakuje praktycznie wszystkiego innego. Infrastruktury, pieniędzy, drużyny rezerw. To są lata zaniedbań.
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Poza tym będzie "więcej" ludzi i na lepszym poziomie, jak będzie właśnie infrastruktura, budżet (stały, a nie zastrzyki), warunki do ogrywania, co lepszych juniorów na poziomie ligowym (nawet IV).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlatego niezrozumiała jest dla mnie decyzja o kolejnym odłożeniu reaktywacji rezerw. Ok, finanse. Ale to jest przecież inwestycja. Co da tym chłopakom kolejny rok w CLJ? A przecież Garbarnia i Hutnik nie przygarną wszystkich rokujących...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Skad info o odlozeniu reaktywacji rezerw?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak będziemy znów grać przy pustych stadionach to się nie wygrzebiemy z długów.
Więc niestety trzeba brać ryzyko zmniejszonych dochodów pod uwagę. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Andre Martins jest do wyciągnięcia za darmo.. co sądzicie ? Nie wiem jak facet związany mocno jest z elką, ale skoro chcą się go pozbyć.. wg mnie z Aschrafem mogliby fajny duet stworzyć
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Aktualnie to podobno szukamy wysokiej "6" a Martins ma 170 cm xd
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Wiadomo dwóch kreatorów gry, a całą defensywę w środku by ogarniał Gerrard z Libiąża, ale by to hulało, środek pola w każdym meczu opanowany
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
W wywiadzie dla weszlo Pasieczny o tym wspomniał.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pasieczny mówił o tym na spotkaniu z Socios. PZPN zmienia przepisy dot. CLJ, od przyszłego roku będą to rozgrywki U-19 a nie U-18.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Przenieść FBF na 6. Z przodu i tak niewiele strzela.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]()
|
|
|