The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AS82
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2022, 16:04
Yawa pewnie sprzedamy jak sie pojawi nawet jakas nie rewelecyjna oferta , ja sie boje o to ,że sie w ten sposob oslabimy i spadniemy :(
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 03.01.2022, 19:34
Pewnie tak samo pomysleli własciciele ze spadek nieunikniony ale przynajmniej zarobia na sprzedazy yebaki
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.01.2022, 21:06
sl@y napisał(a):Wyświetl post
Pewnie tak samo pomysleli własciciele ze spadek nieunikniony ale przynajmniej zarobia na sprzedazy yebaki
Taaaa... i wyniosą pieniądze w reklamówce
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2022, 21:53
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Rozsadne byloby podzielenie tej kwoty na pol. Mamy tak skonstruowane splate dlugow i wplywy do budzetu, ze nie ma koniecznosci przeznaczac wiekszosci kwoty z Yawa na splate. Malo tego, budzet jest tak spiety, ze zaklada brak transferow wychodzacych, wiec i tak jest to bonus.
Skonczy sie najpewnie na 1,2 mln E czyli okolo 5,5 mln zlotych. 3 mln na transfery, 2,5 mln na ekstra splate to bardzo rozsadne podejscie imho.
Wszyscy transfery, transfery. Ja się spodziewam że każda kwota z transferu pójdzie również w jakimś % na akademię. Bo w wielu kwestiach ciągle leżymy.

Jak 20-30% z tej kwoty pójdzie na wzmocnienia to będzie max.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 04.01.2022, 08:54
Słuszna uwaga. Drużynę rezerw też by się przydało przywrócić w końcu.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 04.01.2022, 11:18
Karherop,

Akadaemia nie potrzebuje zastrzykow finansowych, ale stalego, stabilnego, rownego finansowania. I potrzebuje obiektow. Bez obiektow nie ruszymy dalej. A milion czy dwa nie sprawia, ze nagle zbudujemy osrodek treningowy dla akademii.

Natomiast podazanie sciezka Plewki, Gruszkowskiego przyniesie wymierne efekty dosc szybko.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.01.2022, 22:11
Z ciekawostek twitterowo/weszlowych/innych :
Chcieliśmy Piłę z Chrobrego -mlody skrzydłowy, poszedł do Lechii (od lipca)
Chcieliśmy Kaputa z Radomiaka-def pomocnik z dobrymi statystykami - idzie do Piasta
Yaw do MLS -pisze Janekx to spora szansa że się wydarzy, z 6-7 mln zł wyciągniemy
Pieniądze nieźle, natomiast odchodzi jedyny zawodnik robiący różnice w ofensywie (inna sprawa że zwykle grający swój mecz, dało się wyczuć z wypowiedzi Guli że niekoniecznie mu z nim po drodze ), czy będziemy potrafili go zastąpić?
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
maciekkk
Senior Member

Od: 06.2012

Stary 04.01.2022, 23:41
Jest to przykre, że jesteśmy w takim miejscu, że nie jesteśmy w stanie wyciągnąć takich graczy jak Sokołowski z Piasta czy właśnie Kaput z Radomia. Dwóch fajnych graczy do środka pola, dwie półki wyżej niż Plewka/Zhukov.

Musimy zrobić naprawdę dobre wzmocnienia jak nie chcemy drzeć do końca sezonu o utrzymanie. Mam nadzieję, że w Turcji kadra będzie już skompletowana... Za miesiąc już będą mecze więc czasu na wkomponowanie 2-3gosci do 1 składu nie ma za wiele...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.01.2022, 23:49
maciekkk napisał(a):Wyświetl post
Jest to przykre, że jesteśmy w takim miejscu, że nie jesteśmy w stanie wyciągnąć takich graczy jak Sokołowski z Piasta czy właśnie Kaput z Radomia. Dwóch fajnych graczy do środka pola, dwie półki wyżej niż Plewka/Zhukov.

Musimy zrobić naprawdę dobre wzmocnienia jak nie chcemy drzeć do końca sezonu o utrzymanie. Mam nadzieję, że w Turcji kadra będzie już skompletowana... Za miesiąc już będą mecze więc czasu na wkomponowanie 2-3gosci do 1 składu nie ma za wiele...
Uwielbiam takie rozdzielanie szat, gdy nawet nie wiemy czy Wisła była na pewno aż tak zdeterminowana na pozyskanie w/w zawodników oraz czy na pewno przegraliśmy...a może jednak odpuściliśmy temat?

Przeszłość nic nas nie uczy.

Co roku śpiewka żeby wszystkie transfery były zaklepane przed zgrupowaniem. Ile zespołów na świecie się to udaje? 1%? W naszych realiach finansowych oraz biorąc pod uwage słaba ligę to najczęściej jestemsy 4-5 wyborem dla zagranicznych piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.01.2022 o godz. 23:51.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 05.01.2022, 01:08
Co ten Tomek Piaseczny wyprawia? A zarząd co? Znowu przyjdzie jakiś stary Słowak, nazwają go napastnikiem, potem w statystykach będzie - najwięcej bramek strzelił pięć lat temu, dokładnie pięć.

Za chwilę wyjazd na zgrupowanie i jak zarząd chce wyjść z twarzą po jesiennej blazenadzie?

Szkoda, że powiększono Ekstraklasę, bo przez to wykazują straszny brak ambicji, klasyczny minimalizm. Piętnaste miejsce można wywalczyć na stojąco, bez zaangażowania, nawet z Dawidem w roli bramkarza.

Czekam tylko jak z Biegańskiego zrobią wroga.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.01.2022 o godz. 01:10.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 05.01.2022, 09:01
Karherop,

rownie dobrze Wisla mogla walczyc o tych zawodnikow, a oni zwyczajnie wybrali inne opcje. Mysle, ze zarzad podchodzi racjonalnie do wydatkow i wydaje tyle ile ma, a poki nie bedzie transferow out to ma niewiele do zaoferowania.
Odejdzie Yaw (o ile odejdzie) to zrobi sie miejsce na nowego zawodnika. Zwyczajnie braklo czasu na tych wymienionych wyzej wedlug mnie zeby moc im zaproponowac cos sensowengo bez rozwalania budzety w przypadku pozostania Yawa.

I to wlasnie pokazuje slabosc Wisly.

Zobaczymy co tam Pasieczny wyczaruje. Dla mnie to okienko jest w jego przypadku adekwatne do oceny, bo jesli odejdzie Yaw + kasa z emisji daja spore pole manewru.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2022, 09:11
Karherop,

rownie dobrze Wisla mogla walczyc o tych zawodnikow, a oni zwyczajnie wybrali inne opcje. Mysle, ze zarzad podchodzi racjonalnie do wydatkow i wydaje tyle ile ma, a poki nie bedzie transferow out to ma niewiele do zaoferowania.
Odejdzie Yaw (o ile odejdzie) to zrobi sie miejsce na nowego zawodnika. Zwyczajnie braklo czasu na tych wymienionych wyzej wedlug mnie zeby moc im zaproponowac cos sensowengo bez rozwalania budzety w przypadku pozostania Yawa.

I to wlasnie pokazuje slabosc Wisly.

Zobaczymy co tam Pasieczny wyczaruje. Dla mnie to okienko jest w jego przypadku adekwatne do oceny, bo jesli odejdzie Yaw + kasa z emisji daja spore pole manewru.
Walczyła, lub nie, po tym kto tu do nas przyjdzie okaże się (mniej więcej) kto był pierwszym a kto piątym wyborem.

A to że na polskim rynku trudniej jest zgarnąć kogoś utalentowanego to wiemy wszyscy.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 05.01.2022, 09:36
Skad wiesz ze zawodnik, ktory przyjdzie byl 1 czy 5 wyborem?
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 05.01.2022, 10:45
Jeśli klub zarobi nawet i 1,5 mln Euro na transferze Yeboaha to nikt nie przeznaczy całej tej sumy na nowe wzmocnienia. Wydamy max z 1/3 tej sumy na nowe transfery a pozostali co dojdą do klubu będą z wolnych transferów. Pozostała część kasy pójdzie na spłatę długu, więc nie zakładam jakiś kosmicznych wzmocnień...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 05.01.2022, 10:45
Skad wiesz ze zawodnik, ktory przyjdzie byl 1 czy 5 wyborem?
Jeśli wypłyną nazwiska innych kandydatów?

Oczywiste że po transferze nikt tego nie przyzna.

PS. Pogoń sprzedała w kilka lat wychowanków za ponad 100 mln złotych. To tak w kwestii przeznaczania części wpływów z transferów na akademię.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 05.01.2022, 10:46
Nie sadze ze wyplyna. Dosc szczelnie sie zrobila od kiedy Pasieczny przyszedl. Osoby, ktore do jego przyjscia cos tam wiedzialy teraz nie wiedza praktycznie nic. Wiec wyjdzie tylko takie info jakie beda chcieli puscic.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.01.2022, 11:19
Karherop napisał(a):Wyświetl post
J
PS. Pogoń sprzedała w kilka lat wychowanków za ponad 100 mln złotych. To tak w kwestii przeznaczania części wpływów z transferów na akademię.
Pieniądze są istotne, ale niewiele zmienią, jeśli nie mamy w akademii ludzi, którzy są w stanie wyszkolić piłkarzy na odpowiednim poziomie. Czy takich mamy?
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.01.2022, 11:49
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Pieniądze są istotne, ale niewiele zmienią, jeśli nie mamy w akademii ludzi, którzy są w stanie wyszkolić piłkarzy na odpowiednim poziomie. Czy takich mamy?
Ludzie są. Ale brakuje praktycznie wszystkiego innego. Infrastruktury, pieniędzy, drużyny rezerw. To są lata zaniedbań.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Stary 05.01.2022, 12:02
Dokładnie. Poza tym będzie "więcej" ludzi i na lepszym poziomie, jak będzie właśnie infrastruktura, budżet (stały, a nie zastrzyki), warunki do ogrywania, co lepszych juniorów na poziomie ligowym (nawet IV).
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.01.2022, 13:45
Dlatego niezrozumiała jest dla mnie decyzja o kolejnym odłożeniu reaktywacji rezerw. Ok, finanse. Ale to jest przecież inwestycja. Co da tym chłopakom kolejny rok w CLJ? A przecież Garbarnia i Hutnik nie przygarną wszystkich rokujących...
Odpowiedz cytując
ReMix
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 05.01.2022, 14:36
Skad info o odlozeniu reaktywacji rezerw?
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.01.2022, 14:36
Jak będziemy znów grać przy pustych stadionach to się nie wygrzebiemy z długów.
Więc niestety trzeba brać ryzyko zmniejszonych dochodów pod uwagę.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 05.01.2022, 15:05
Andre Martins jest do wyciągnięcia za darmo.. co sądzicie ? Nie wiem jak facet związany mocno jest z elką, ale skoro chcą się go pozbyć.. wg mnie z Aschrafem mogliby fajny duet stworzyć
Odpowiedz cytując
Qadou
Senior Member

Od: 01.2015

Stary 05.01.2022, 15:18
Aktualnie to podobno szukamy wysokiej "6" a Martins ma 170 cm xd
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 05.01.2022, 15:50
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
Andre Martins jest do wyciągnięcia za darmo.. co sądzicie ? Nie wiem jak facet związany mocno jest z elką, ale skoro chcą się go pozbyć.. wg mnie z Aschrafem mogliby fajny duet stworzyć
Wiadomo dwóch kreatorów gry, a całą defensywę w środku by ogarniał Gerrard z Libiąża, ale by to hulało, środek pola w każdym meczu opanowany
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.01.2022, 16:02
ReMix napisał(a):Wyświetl post
W wywiadzie dla weszlo Pasieczny o tym wspomniał.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 05.01.2022, 17:04
ReMix napisał(a):Wyświetl post
Pasieczny mówił o tym na spotkaniu z Socios. PZPN zmienia przepisy dot. CLJ, od przyszłego roku będą to rozgrywki U-19 a nie U-18.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.01.2022, 17:33
Qadou napisał(a):Wyświetl post
Aktualnie to podobno szukamy wysokiej "6" a Martins ma 170 cm xd
Przenieść FBF na 6. Z przodu i tak niewiele strzela.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 06.01.2022, 09:42
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przenieść FBF na 6. Z przodu i tak niewiele strzela.
a na 9 Fryfrycha
Odpowiedz cytując
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.01.2022, 10:02
Fbf to bym przeniósł do innego klubu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów