|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pomyślmy jednak, że jak do tej pory mamy tylko jednego lewego obrońcę (Wachowiaka i Sadloka nie należy liczyć, a Adi nie pasuje do stylu gry),
Jeśli Ring choćby w jednym elemencie okaże się lepiej pasujący do tego, co chcą stworzyć trio i Gula to jesteśmy o krok do przodu. Jeśli nie, to do czasu zakończenia wypożyczenia Hanouska mamy solidnego (mam nadzieję) konkurenta na pozycję, co sprzyja rozwojowi, zaangażowaniu i lepszej grze. Może obdarzyć ruchy transferowe dyrektora sportowego z wizją trenera i trio odrobiną zaufania? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja oczekuję, ze trafi nam się napastnik, który ma 'gola'. Ktos kto w jakims slabszym klubie / lidze regularnie ładował gole i ma potencjał aby wejsc na wyzszy poziom. Cos w stylu Drzazgi, ktory głównie przez liche zdrowie nie dał rady i nie wykorzystał potencjału. Ewentualnie ktoś kto ładował bramy regularnie, a potem wylądował w nowym klubie na ławie, bo nie odpowiadał trenerowi albo leczył uraz. Do odbudowania jak Alon czy Brozio.
Nie chcę kolejnego gościa, który ma pod 25-30 lat i jego najlepszy sezon to jakies smieszne 10 bramek. Mamy takich juz dwóch. Jesli mamy brac kogos takiego to lepiej zostać przy obecnych defensywnych napastnikach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ale gdzie jest ten balon pompowany? Bo ja nie widzę. Wszyscy mówią że po to jest ściągany by była większa rywalizacja na tej pozycji i że to jak na nasze warunki całkiem ciekawy transfer. Nikt się tutaj nowego Cafu nie spodziewa.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Wracajac do Hanouska - nie jest wcale taki zły. Wiadomo z przodu była większa lub mniejsza mizeria, ale z tyłu z reguły dawał radę. Przede wszystkim jest bardzo szybki, wygrywał wiele stykowych piłek rzucanych za plecy obrońców i to takich, że mocno śmierdziało golem dla przeciwnika. Napastnikom ciężko go wyprzedzić.
Fajnie, ze bedzie mial konkurenta, bo to rozwija, ale są slabiej osadzone pozycje u nas. Jak chociażby skrzydła, gdzie istniał tylko mega chimeryczny Yeboah i pod koniec rundy Savic, na pozycjach 10 (znów chimeria) oraz 9 kończąc. Generalnie rzucę utartym sloganem KRÓLESTWO ZA NAPASTNIKA. ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 20.12.2021 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Więcej tu widzę głosów zainteresowania co prezentuje dany zawodnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
- lekceważenie przeciwników, odpuszczanie krycia, brak odpowiedniej inteligencji boiskowej -dopuszczanie do niezliczonej ilości dośrodkowań W ataku wrzutka i tyle. Kilka z nich wyszło, ale czym jest te kilka udanych wrzutek na rundę? Zero wychodzenia na obieg, współpracy ze skrzydłowym, schodzenia do środka. Nie wiem czy są słabiej obsadzone pozycję, bo osobiście LO jest dla mnie w top 5 pozycji do wzmocnienia. Kolej na pozycję 6/8, 10, 9 i może skrzydło (jak odejdzie Yeboah)? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A jak ktoś już wywołał Mehremica, to ja jestem fanem tego że on nie gra, 90% jego interwencji i sposobu grania powodowała u mnie skoki ciśnienia, był jakiś mecz że miał już żółtą a poszedł wślizgiem na zasadzie albo się udo albo nie udo. Nie żeby Sadlok był lepszy, bo jest nowym Boguskim, po tym jak Bogusia już nie ma, ale gości typu Mehremic trzeba gonić od razu a najlepiej nie kupować, pastuch na sarny jest mniej elektryczny niż on. A ten nowy LO to tak jak ktoś pisał, nie takich piłkarzy liga wypluwała, nie tacy zostawali gwiazdami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|||
|
Wrzuciłem ten cytat:
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
Zbymak gówno wie, pisze takimi ogólnikami że każdy mógłby tak pisać.
Jawor z Interii przyznał że rozmawiał z kimś z Wisły i powiedzieli mu o 4-5 transferach. Bardziej już jemu wierzę (choćby dlatego że to nie anonim). Na większą rewolucję zresztą nas nie stać. Nie przy kontraktach Sadloka, Mehremicia, Savicia - wszyscy z top 3 kontraktami w drużynie, o wątpliwej przydatności w tej rundzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Online |
|
|
Jeden mówi 4-5, drugi mówi 5.
Dla mnie to się nie kłóci. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Tez rozmawialem z kims z Wisly. I mi powiedzial, ze bedzie tyle transferow ile wyjsc z druzyny. I co? Kto ma racje?
Szwed? No jest. Boisko zweryfikuje. Po zawodzie Hanouska, Klimenta, Zhukova mam juz dosc oczekiwan i napalania sie po CV. Niech boisko weryfikuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
ja bym w akcie desperacji sprobowal fryfrycha na szpicy
grajac na srodku obrony strzelil wiecej niz napastnicy , to logika podpowiada ze jak bedzie czekal z prozdu to cos wiecej wpadnie ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tak snajper potrzebny.
Taki Górnik Łęczna ma Bartosza Śpiaczkę - 9 goli strzelił w tym sezonie. Ma 30 lat - prochu nie wymysli. Ciekawe za ile by go Łęczna chciała puścić? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Temat Śpiączki był tu poruszany X lat temu i gremium forumowe uznało jednoznacznie, że się nie nadaje.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ci ludzie mają każdy osobno więcej goli niż nasz kwartet napastników. i to jest nasz największy dramat. Przy ogarniętym napastniku typu Turgeman, taki Skvarka byłby królem asyst |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
takie troche bledne kolo sie zrobilo , napastnikow usprawiedliwia sie (vide ostatni wywiad guli) bo "żyją z podań"
tych co mają podawać sie usprawiedliwia ze nie maja komu bo nikt ich podan nie wykorzystuje... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, ze będziemy sprowadzali przede wszystkim zawodników z drużyn, które grają jak Wisła i radzą sobie z atakiem pozycyjnym oraz tłokiem pod bramką przeciwnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
|
Owszem można mówić, że napastnicy żyją z podań. Tylko kwestia jest taka, że napastnik typu Turgeman to się o te podania prosił swoim ruchem i wyjściem na pozycje. Właśnie taki typ napastnika jest nam potrzebny. Bo chcemy grać piłka, prowadzić grę więc jak przychodzi co do czego i jesteśmy blisko 16 przeciwnika to wtedy potrzebny jest ruch napastnika. Liczę, że uda sprzedać się Forbesa w tym oknie, a w jego miejsce sprowadzić napastnika o charakterystyce podobnej do Turgemana. Kogoś kto umie ruszyć i poprosić o prostopadła piłkę, kogoś dynamicznego. Wtedy nawet ok, że drugi w obwodzie Kliment będzie innym typem, będzie więcej opcji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ja mam taką małą propozycję: ankieta odnośnie lata 2018 wisi już od dawna na tym wątku ,może admin zrobi ankietę cykliczną w której będzie można w skali powiedzmy pięciostopniowej ocenić minione okienko transferowe albo coś w ten deseń?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Tu ponoć nie ma już ADMINÓW
![]() ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Napastnicy są najbardziej poszukiwani na rynku i dlatego kosztują. No ale jednak Kliment i FBF wyglądają żenująco, w tej rundzie to parodie napastnika, pytanie czy można coś jeszcze z nich wystrugać. Gula tłumaczy ich wymuszonymi przerwami w grze i treningu, Kliment nie jest totalnym drewnem, ale to co wyprawia jak trzeba oddać strzał to kabaret. FBF nigdy nie miał skuteczności, ale ta runda to totalna porażka nawet jak na niego. Ostatnie dwa sezony miał jednak lepsze. Ja nie wiem czy stać nas na napastnika, jak ma przychodzić kolejny ogór którego największym problemem jest strzelanie bramek - to nie widzę sensu. Nie ma szans żebyśmy wydali na strzelca pół miliona albo milion euro, więc szanse na prawdziwego strzelca są nikłe. Trzeba sobie radzić inaczej. I tu dochodzimy znowu do kwestii czemu krakowska piłka na darmowym szrocie to poroniony pomysł - za darmo jako takiego piłkarza defensywnego sprowadzisz, ale technika już nie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.12.2021 o godz. 15:22.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pdw
123456789 ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tym Śpiączką toście powariowali. Chłop wiekowy, jedna dobra runda w karierze...kilka goli, kilka z karnych. Dajcie dom pod zastaw i kupujcie jaki inwestycję
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Bo tak się sprowadza napastników za darmo: w nadziei że zacznie strzelać, bo jakby ostatnio regularnie zdobywał gole to by był poza zasięgiem.
Niektórzy się pultali że wyśmiano tutaj Śpiączkę, tylko po co nam on wtedy jak zaczął strzelać dopiero teraz? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A taki Biliński który w zeszłym roku nas kręcił niemiłosiernie? Nam jest potrzebny w ataku ktokolwiek komu piłka nie przeszkadza, kto potrafi wyjść na wolne pole, zagrać z klepy, utrzymać się przy piłce. To ważniejsze niż samo strzelanie bramek...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|