The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2021, 03:20
W ataku tez bez roznicy ktory gra efekt jest taki sam. Takze mamy dwie pozycje rowno obsadzone
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.12.2021, 06:20
siara napisał(a):Wyświetl post
Mamy aż tylu dobrym młodzieżowców, by wypożyczać Piotrka ?
Biegański, Grucha
W odwodzie Plewka i Młyński
W zupełności wystarczy
Co do tego Szweda ambiwalentne uczucia
Tam w piłce teraz nie ma kasy i dobrze że ktoś zauważył że można łatwo wyciągnąć zawodników
Tylko raz że poza Ishakiem jakoś nikt stamtąd się w ESA niespecjalnie sprawdził
A dwa ten tu rozwojowy już nie jest a jego CV raczej nie zachwyca
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.12.2021, 10:34
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Transfer z gatunku neutralnych. Po tylu niepowodzeniach i przestrzelone ocenie, lepiej by nam czymś zaskoczył pozytywnke, niżeli rozczarowac.

Przychodzi z ligi lepszej niż naszej, ale i o Hanousku można było tak powiedzieć.

Dobrze że w klubie zauwazyli, że Matej zawodzi po całości. Miałem obawy że jego fatalna postawa mu się upiecze.
Ja pamiętam jak przychodził do nas Carlitos z 3 ligi hiszpańskiej. 26 letni chłop z rezerw nie pamiętam kogo.
Łapałem się wtedy za głowę, co to za ogóra ściągamy . Od tamtej pory nie podniecam się goścmi, ani z dobrym CV, ani słabym. Boisko go szybko zweryfikuję. Dla mnie transfer neutralny z niewielkim plusikiem.
Mam nadzieję, że data base Pasiecznego już dobrze działała przy wyborze
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 19.12.2021, 11:08
Jeżeli klimat w drużynie pozostanie plażowy to KAZDY nowy, choćby największy kozak zanotuje zjazd. Dokładnie tak jak Hanousek.

Zresztą uważam że Hanousek poniżej akceptowalnego poziomu nie zszedł, żeby boczny obrońca mógł coś pokazać w ataku konieczne są schematy, jak idzie na obieg to ten z pilką nie ma prawa stracić, jak wyprowadza piłkę ktoś musi się pokazać do gry. U nas tego wszystkiego nie ma więc i Hanousek nie błyszczy, ale taktycznie trzyma lewą stronę.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 19.12.2021, 11:28
Mixu napisał(a):Wyświetl post

https://www.transfermarkt.pl/sebasti...spieler/262709

Nasz nowy nabytek.

"Sebastian podpisał kontrakt na 18 miesięcy z automatycznym przedłużeniem po osiągnięciu celów indywidualnych - powiedział o nowym nabytku Wisły Tomasz Pasieczny, dyrektor sportowy Wisły Kraków."

Sprawdziłem forum sympatyków jego byłego już klubu Kalmar FF. Żałują że odchodzi bo uważają go za solidnego gracza szwedzkiej ligi. Grający ofensywnie i stwarzający dużo sytuacji natomiast popełniający też błędy w obronie. Szczególnie dobrą miał jesień. Także szykuje się solidny gracz żeby pokopać w krakowską piłkę (wolfy cieszysz się?)
Najbardziej z fragmentu o błędach w obronie. Idealnie się wpasuje.
Trudno cokolwiek oceniać, pewnie okaże się ogórem ale kto wie? Tak jak przedmówcy - nie mam zamiaru wróżyć z fusów.
Nie zgodzę się też że Hanousek zawodzi na całej linii - tak to można opisać Szota albo naszych napastników. Chłopak jest OK w obronie (jak na nasze niskie standardy), a w ofensywie jest bardzo aktywny - problemem jest to że nie ma tam schematów, nikt nie wychodzi na pozycje i nikt poza Frydrychem nie umie grać głową. Hanousek zagrał kilka dobrych piłek jak już miał do kogo ale większość została zmarnowana.

Jeżeli Szwed nie okaże się totalnym ogórem to konkurencja nikomu nie zaszkodzi. Wachowiak był w kolejce do składu zaraz za Krzoską, jak za Hybali.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.12.2021 o godz. 17:00.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 19.12.2021, 11:59
Mnie również Hanousek rozczarował myślałem, że pokarze więcej w ataku. W obronie nijaki, raz kręcony raz nie, w przodzie oczywiście aktywny, nie można mu tego odmówić, ale zero pożytku z tego, zero wrzutki, zero pójścia na afere. Taki Burliga w przodzie na koślawych nogach robił 100razy więcej pożytku, nie raz bramke władował - uwielbiałem te jego rajdy.

Odpowiedz cytując
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 19.12.2021, 13:39
Czech jest tylko wypożyczony także latem jak się Wachowiak nie ogarnie kolejnego zawodnika na tę pozycję trzeba będzie sprowadzić. Co do Szweda, słabe CV, poza ojczyzna sobie nie pograł, zastanawia co gość z lepszej ligi o wyższym potencjale płacowym robi w Polsce w drużynie zamieszanej w walkę o utrzymanie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 19.12.2021, 13:42
W naszej lidze niestety placa lepiej.
Odpowiedz cytując
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.12.2021, 14:15
Trochę podejrzewałem, że jeśli coś tam w zimowym okienku się podzieje to będzie mniej lub bardziej oparte o zawodników z lig z systemem wiosna-jesień.Przestawianie zawodnika na inny system sezonowy zawsze jest trochę problematyczne.Z tego co czytałem w Anglii mu nie wyszło, bo po sezonie w Szwecji wpadł do nowej drużyny w najbardziej intensywny moment sezonu jakim jest na wyspach przełom roku.U nas dzięki przerwie zimowej i przygotowaniu przed drugą rundą powinien mieć trochę łatwiej, ale i tak nie spodziewam się po nim cudów z dnia na dzień.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.12.2021, 16:38
Ciekawa analiza dlaczego Ring jest lepszym zawodnikiem od Hanouska, patrząc od strony statystyk
https://twitter.com/fid8/status/1472...ll73__T5w&s=19

Pozycja LO wydaje się fajnie zabezpieczona, bo w lecie pewnie Hanouska pogonią, a wróci Wachowiak z wypożyczenia ( ma gdzieś wylądowac na pół roku).
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 19.12.2021, 16:47
kolejne transfery, kolejne oczekiwania, fast forward jakiś marcowy wieczór po przegranym meczu z Jagiellonią:

"Mam nadzieje, że ten parodysta Ring już nigdy nie powącha murawy, to co zrobił przy 3 golu to kryminał"

I tak to się kręci jak co okienko XD
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 19.12.2021, 16:50
Oprócz tego, z takich ciekawostek. To nie pierwszy skandynaw który obsadzi u nas rolę LO, poprzednim anansem był Jan Frederiksen który pograł całe 11 spotkań w sezonie 12/13 i po żenującej rundzie wyleciał z hukiem pół roku przed kontraktem XD Oby jego Szwedzki odpowiednik okazał się lepszym wyborem
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 19.12.2021, 17:09
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Oprócz tego, z takich ciekawostek. To nie pierwszy skandynaw który obsadzi u nas rolę LO, poprzednim anansem był Jan Frederiksen który pograł całe 11 spotkań w sezonie 12/13 i po żenującej rundzie wyleciał z hukiem pół roku przed kontraktem XD Oby jego Szwedzki odpowiednik okazał się lepszym wyborem
Wzięty z łapanki Fredriksen to coś co Wiśle nie powinno sie nigdy zdarzyć.

Przynajmniej przychodzi do nas teraz gość, którego poprzedni klub chciał zatrzymać, a nie odpad którego ktoś się chce pozbyć (np Sparta Hanouska). Niemniej podobnie mówiono o Klimencie, który u nas zawodzi.

Obecnie grający Szwedzi w esa sobie bardzo dobrze radzą, więc liczę że i Ring nie będzie miał problemów. Być może wynika to z podobieństw obu lig.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.12.2021, 01:07
Tu jest kilka rzeczy o Sebastianie Ringu:
https://twitter.com/fid8/status/1472507463148711941

Obrazki i tabele pod linkiem.

"Dwa słowa o Sebastianie Ringu. na początek - Szwecja to świetny kierunek, mocna i tania liga, idealna do wzmocnień zimowych, bo tam kontrakty często kończą się w grudniu. Kalmar wg soccer-rating byłby 3-4 siłą Ekstraklasy. Zawodnik regularnie grający w lepszej lidze powinien wyróżniać się w słabszej lidze i na to by wskazywały ratingi @AiAbacus - Ring zapowiada się na czołowego lewego obrońcę Ekstraklasy, lepszego od Hanouska.
Player traits wyglądają dobrze, z wyjątkiem skuteczności wślizgów. Poza tym nie do końca "stays on feet" zgadza się z surowymi statsami, może Abacus inaczej to liczy. Btw. ciekawe, że wg WyScout boczni obrońcy u Guli nie zaliczają wślizgów - jeśli to nie błąd to się chwali.
Pod względem stylu gry (analizując na szybko) Ring to zawodnik stworzony do zespołu Guli. Patrzę tu głównie na podania - Kalmar notował ich ponad 500 w meczu. Co ciekawe, Ring stosunkowo mało centruje (rzadziej niż boczni obrońcy u Guli), ale ma niezłą celność dośrodkowań."

Jeśli w/w opinia się sprawdzi to znaczy, że dyrektor sportowy działa poprawnie z trenerem.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 20.12.2021 o godz. 01:10.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 20.12.2021, 07:37
Elegancko. Pompujcie dalej balonik.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 20.12.2021, 09:29

Nie, zakładajmy lepiej, że jest chujowy i nic z tego nie będzie. Transfery do klubu to jest też ruch marketingowy i tak to ma działać, że kibice się jarają. Kibice mają też prawo wymagać i mieć oczekiwania, pismaki mają prawo pisać, a piłkarz ma czuć presję. I pozytywną i tę "prawdziwą" zmuszającą do maksymalnego wysiłku.

A jak będzie, to się oczywiście okaże.
Odpowiedz cytując
Arek95
Senior Member

Od: 07.2017

Stary 20.12.2021, 09:47
Mam mieszane odczucia bo już goście z lepszym CV przychodzili a grali liche, a ci anonimowi prezentowali się bardzo dobrze. Ciężko opisać czy transfer na +, ale jeśli Pasieczny go obserwował i oglądali go pod kątem transferu i ewentualnego wzmocnienia pod oczekiwania trenera to dobrze że dyrektor ma nic porozumienia a trenerem. Widać też jakąś logikę w działaniu, tzn. jest dziura w lewej obronie, ściągamy LO pod pasujący styl gry, a młody Wachowiak na wypożyczenie żeby zebrać ligowy szlif
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.12.2021, 10:14
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Tu jest kilka rzeczy o Sebastianie Ringu:
https://twitter.com/fid8/status/1472507463148711941

Obrazki i tabele pod linkiem.

"Dwa słowa o Sebastianie Ringu. na początek - Szwecja to świetny kierunek, mocna i tania liga, idealna do wzmocnień zimowych, bo tam kontrakty często kończą się w grudniu. Kalmar wg soccer-rating byłby 3-4 siłą Ekstraklasy. Zawodnik regularnie grający w lepszej lidze powinien wyróżniać się w słabszej lidze i na to by wskazywały ratingi @AiAbacus - Ring zapowiada się na czołowego lewego obrońcę Ekstraklasy, lepszego od Hanouska.
Player traits wyglądają dobrze, z wyjątkiem skuteczności wślizgów. Poza tym nie do końca "stays on feet" zgadza się z surowymi statsami, może Abacus inaczej to liczy. Btw. ciekawe, że wg WyScout boczni obrońcy u Guli nie zaliczają wślizgów - jeśli to nie błąd to się chwali.
Pod względem stylu gry (analizując na szybko) Ring to zawodnik stworzony do zespołu Guli. Patrzę tu głównie na podania - Kalmar notował ich ponad 500 w meczu. Co ciekawe, Ring stosunkowo mało centruje (rzadziej niż boczni obrońcy u Guli), ale ma niezłą celność dośrodkowań."

Jeśli w/w opinia się sprawdzi to znaczy, że dyrektor sportowy działa poprawnie z trenerem.
Jaki cudowny gracz do nas przyszedł! Lepszy od Hanouska! No to teraz miejsce pucharowe mamy jak w banku! CV prawie tak dobre jak Kliment...

A nie, czekaj.

Jednak poczekam aż zagra przynajmniej kilka meczy z oceną. Od dłuższego czasu jak przychodzi do nas koleś z OK CV to zastanawiam się jakie są ukryte wady. Napalanie się jest mocno niewskazane, podobnie jak skreślanie za ogórkowe CV. W tej lidze wielu ogórów na papierze rozdawało karty w prawdziwych meczach.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.12.2021 o godz. 10:22.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2021, 10:47
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Elegancko. Pompujcie dalej balonik.
Wymaganie żeby przyszedł gość lepszy od Hanouska jest pompowaniem balonika? Po zapowiedziach że szukamy wzmocnień kadry, a nie uzupełnień chce trzymać włodarzy klubu za słowo.

Na dzisiaj to takiego Abramowicza bralibysmy z pocałowaniem ręki.

Na pewno to pierwszy transfer pod którym Pasieczny podpisuje się w 100% i to może być pierwszy test na ile jego "programy" i nos są "coś" warte.
Jak on to lubi mówić, to "papierek lakmusowy" jego pracy

Osobiście mocno wyczekuje pierwszych informacji o odejściach z klubu, bo jest to mocno powiązane z tym kto może do nas przyjść.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.12.2021 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 20.12.2021, 10:56
Bramka, lewa i prawa obrona i jej środek mamy obsadzony. przydałby się skrzydłowy, napastnik z prawdziwego zdarzenia i defensywny pomocnik dzięki któremu Aschraf mógłby grać wyżej.
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 20.12.2021, 11:11
Arek95 napisał(a):Wyświetl post
Mam mieszane odczucia bo już goście z lepszym CV przychodzili a grali liche, a ci anonimowi prezentowali się bardzo dobrze. Ciężko opisać czy transfer na +
To samo miałem pisać. Nie ma co zbytnio komentować, gdyż nie ma nic pewnego. Czy CV będzie liche czy na poziomie to i tak może okazać się ogórem i odwrotnie. Jak to się mówi: liga zweryfikuje.

Pol LLonch i Carlitos mieli być ogórami, a Perez miał wymiatać

Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 20.12.2021, 11:29
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post

Nie, zakładajmy lepiej, że jest chujowy i nic z tego nie będzie. Transfery do klubu to jest też ruch marketingowy i tak to ma działać, że kibice się jarają. Kibice mają też prawo wymagać i mieć oczekiwania, pismaki mają prawo pisać, a piłkarz ma czuć presję. I pozytywną i tę "prawdziwą" zmuszającą do maksymalnego wysiłku.

A jak będzie, to się oczywiście okaże.
Jasne! To świetny ruch transferowy i majstersztyk marketingu. Kupuj karnety i pamiatki!
Tak jak ktoś wyżej pisał - zapowiada się na czołowego lewego obrońcę ligi!
Napastnika mogą odpuścić w tym oknie bo mamy dwóch, których zazdrości nam cała ekstraklasa.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 20.12.2021, 11:53
Rozpoczął się sezon ogórkowy. Pierwszego ogóra już mamy. Czekamy na następnych
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 20.12.2021, 11:58
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
Jasne! To świetny ruch transferowy i majstersztyk marketingu. Kupuj karnety i pamiatki!
Tak jak ktoś wyżej pisał - zapowiada się na czołowego lewego obrońcę ligi!
Napastnika mogą odpuścić w tym oknie bo mamy dwóch, których zazdrości nam cała ekstraklasa.
Wrzuciłem analizę z twittera. Pod linkiem masz tabelki.
Sorry, ale nie obserwuję ligi szwedzkiej więc sam tego nie opiszę.

Za to czytając niektóre komentarze mam wrażenie, że gdyby kupiono Lewandowskiego to pierwsze głosy byłby, że stary, nie da się sprzedać dalej i dawno nie grał w polskiej lidzie.

Bo merytorycznej krytyki transferu jak na razie nie widziałem.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
tomytom
Senior Member

Od: 11.2014

Stary 20.12.2021, 13:07
Szkoda, że Messi już też obniżył loty ...
Może jego by płaczki i frustraci zaakceptowali?
Proponuję poszukać posta naszego Jarosława Królewskiego z osiołkiem (o hejcie). Nie ma sytuacji, że się nie da dop....ić do wszystkiego
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.12.2021, 13:48
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Wrzuciłem analizę z twittera. Pod linkiem masz tabelki.
Sorry, ale nie obserwuję ligi szwedzkiej więc sam tego nie opiszę.

Za to czytając niektóre komentarze mam wrażenie, że gdyby kupiono Lewandowskiego to pierwsze głosy byłby, że stary, nie da się sprzedać dalej i dawno nie grał w polskiej lidzie.

Bo merytorycznej krytyki transferu jak na razie nie widziałem.
o lewym to mzesz sobie poczytać na pierwszych stronach tego wątku
Odpowiedz cytując
MMTS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 20.12.2021, 14:14
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że Messi już też obniżył loty ...
Może jego by płaczki i frustraci zaakceptowali?
Proponuję poszukać posta naszego Jarosława Królewskiego z osiołkiem (o hejcie). Nie ma sytuacji, że się nie da dop....ić do wszystkiego
Messi odpada. Ma słabą prawą nogę. To już mamy Yeboaha.
Aż strach pomyśleć co będzie, jak okienko rozkręci się na dobre.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 20.12.2021, 15:41
MMTS napisał(a):Wyświetl post
Messi odpada. Ma słabą prawą nogę. To już mamy Yeboaha.
Aż strach pomyśleć co będzie, jak okienko rozkręci się na dobre.
Jeśli faktycznie pójdziemy w jakość, a nie ilość to 4-5 transferów i po robocie

Przy czym nie sądzę żeby się "plotki" przedostawały wcześniej niż max 1-2 dni przed finalizacja. Mamy na tyle niską pozycję negocjacyjną, że trzeba szczelnie trzymać nazwiska potencjalnych kandydatów.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.12.2021, 16:15
Brożek w treningu?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 20.12.2021, 16:48
Kogo my mamy ściągać jeśli nie takich piłkarzy jak Ring? Solidnych graczy z lepszej ligi niż nasza? Pamiętając że cały czas toniemy w długach?

Piłkarzy z Bundesligi?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów