The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2021, 21:47
dziki napisał(a):Wyświetl post
Nie sądzę, żeby z automatu grał Kieszek. Ale myślę też, że w co najmniej kilku spotkaniach sezonu będzie grał Mikołaj.
Sądzę że najpóźniej na meczu z Legią Kieszek wskoczy do bramki, aczkolwiek może Gula z Kowalem zastosują system rotacyjny. 5 spotkan Kieszek, 5 spotkan Biegański o później ocena kto na dzisiaj więcej daje drużynie.
Terminarz Raków, Stal, Łęczna gra na korzyść Biegańskiego. Nawet z pojedynczym błędem jesteśmy wg mnie w stanie w każdym z tych spotkań zgarnąc 3 punkty (co nie znaczy że tak się na 100% stanie).

Co można było odczuć na konferencji , Gula byl bardzo zadowolony z postawy Biegańskiego i w meczu z TBB i z Napoli.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2021, 22:08
Co do wypowiedzi Guli to też można odczuć, że Kieszek raczej od razu wskoczy do 1 składu. Nie po to ściągamy naprawdę bardzo dobrego bramkarze, pewnie na nie małym kontrakcie, żeby grzał ławę

Na Raków pewnie jeszcze Biegański, a później Kieszek.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.08.2021, 21:23
Na już potrzebny defensywny pomocnik i skrzydłowy. Póki na tych pozycjach bieda aż piszczy
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 14.08.2021, 21:14
Szneka napisał(a):Wyświetl post
Na już potrzebny defensywny pomocnik i skrzydłowy. Póki na tych pozycjach bieda aż piszczy
Jeden skrzydłowy to już się pali by u nas grać, jednak czy dwaj jeźdźcy bez głowy są nam potrzebni? Ja bym rozwijał tych co mamy, bo nie ofensywa jest obecnie naszym największym problemem, tylko po prostu to że tracąc średnio 2 bramki na mecz nie da się wygrywać spotkań.

Zgadzam się jednak, że ktoś na defensywnego pomocnika o profilu Sobolewskiego byłby dla nas zbawieniem. Nawet nie przymierzając taki piłkarz jak Dariusz Dudka gdy do nas wracał w wieku 30 lat mógłby ogarnac nasz środek pola.

Nie wiem czy poza Zukovem (bez formy) i Plewka (po kontuzji) ktokolwiek u nas ma pojęcie o grze w destrukcji. Kuveljic i Mahdoui na pewno nie.

Chciałbym żeby nasz dział sportowy nie zamknąć jeszcze całkowicie tego okienka. Wszakże kasa za Lisa była chyba zastrzykiem nadprogramowymi w tym oknie
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 14.08.2021, 21:19
Dzisiaj w pierwszej kolejności potrzebujemy prawego obrońcy, bo tam mamy największe kadrowe i jakościowe luki.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 14.08.2021, 22:39
Mam nadzieję, że Plewka od następnego meczu będzie już do dyspozycji. Fajnie byłoby go zobaczyć od początku choćby na 45 min czy 60 minut by dobrze wejść w mecz i ogarniać, czyścić pole przed naszymi stoperami. Z Napoli chyba już zaliczył jakiś epizod. Tak jak na forum zauważono El Mahdioui ma tą podobną właściwość jak kiedyś Kew Jaliens - też z doświadczeniem w Eredivisie, fajnie rozgrywającym, rozdzielającym piłkę ale nie przystającym fizycznie i poziomem agresji do wymogów Ekstraklasy. Miejmy nadzieję, że z każdym tygodniem Gula będzie wstanie wyciągnąć z niego więcej w tym elemencie. Jako def. pomocnik możnaby też spróbować Szota albo Serafina Szotę. Brakuje mi też czasem walki i fizyczności, zaangażowania w obronie u naszych skrzydłowych. Możnaby też spróbować tam czasem ustawić Forbesa kiedy akurat słusznie pozycję napastnika okupuje Kliment. Forbes już u Hyballi pokazał wiele razy że na skrzydle kiedy nie idzie zespołowi i trzeba powalczyć z 2 czy trzema przeciwnikami to on potrafi się przedrzeć i wykreować przewagę na skrzydle, dośrodkować. Potrafi się rozpędzić i jest trochę taki taran. To jest taki element w którym nierzadko czy Yeboah czy Starzyński, Hugi czy Młyński zostają zdominowani. A niestety 2 czy 3 ostatnie mecze pokazują że nasz zespół ofensywnie potrafi zniknąć w trakcie meczu na całą połowę i dochodzi do sytuacji, że nie potrafi kompletnie nic wykreować. Wtedy myślę prostsze środki jak Forbes na skrzydle mogą zadziałać. Generalnie pozostaje mieć nadzieję, że z czasem i wspólną pracą trenera Guli z zespołem więcej elementów będzie się zazębiać, że ta "krakowska piłka" będzie trochę bardziej widoczna i skuteczna. Natomiast to nad czym trzeba popracować to poziom nonszalancji, zbyt mała determinacja zawodników, mała świadomość odnośnie błędów w ustawianiu. Pozostaje mieć nadzieję, że dwie ostatnie porażki zostaną w podświadomości jako nauczka, że jakiekolwiek momenty w odpuszczaniu krycia, odpuszczaniu pozycji, przeciwnika w moment potrafią zniweczyć trud zespołu pozbawiając szansy na punkty. Niestety po tym co Wisła pokazała w ostatnich dwóch spotkaniach, a może trzech spotkaniach przy tym poziomie zaangażowania w obronie, świadomości, pomysłu na ofensywę można mieć obawy co do pozostania tego zespołu w Ekstraklasie na koniec sezonu. Mam nadzieję, że zawodnicy zaczynają powoli zdawać sobie z tego sprawę. Lepiej za wczasu dmuchać na zimne.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 14.08.2021 o godz. 22:42.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 15.08.2021, 14:45
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Chciałbym żeby nasz dział sportowy nie zamknąć jeszcze całkowicie tego okienka. Wszakże kasa za Lisa była chyba zastrzykiem nadprogramowymi w tym oknie
za to nie ma zaprogramowanej kasy za Forbesa więc "pero,pero bilans wyszedł nam na zero"- parafrazując kabaret "Elita"
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.08.2021, 15:11
Colin napisał(a):Wyświetl post
Niestety po tym co Wisła pokazała w ostatnich dwóch spotkaniach, a może trzech spotkaniach przy tym poziomie zaangażowania w obronie, świadomości, pomysłu na ofensywę można mieć obawy co do pozostania tego zespołu w Ekstraklasie na koniec sezonu. Mam nadzieję, że zawodnicy zaczynają powoli zdawać sobie z tego sprawę. Lepiej za wczasu dmuchać na zimne.
Dziwią mnie takie wypowiedzi. Pokazujemy to od lat. A brzmisz, jakby Wiśle przydarzyło się coś niespodziewanego. Prawdę mówiąc mnie bardziej zdziwiłoby, gdyby takich problemów nie miała.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 15.08.2021 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.12.2021, 23:29
Koniec rundy to pokusze się o male podsumowanie transferów
Na plus Aschraf i Biegański
Neutralnie póki co , Młyński, Hanousek i Hugi (chociaż tu wątpię żeby Gula dał mu kiedykolwiek szansę pograć dłużej w kilku meczach )
Na minus Skvarka, Kliment,Kieszek Uryga( ale tu jak wyzdrowieje to jest szansą jeszcze)
Ogólnie do odpalenia na już się nadają Adi(widać że z Gula mu nie po drodze ), Savic(mimo dobrego meczu dzisiaj), FBF, Kuveljic, Zukov, Szota, Buchalik, Zdybowicz, raczej Hugi
Do wypożyczenia Piotrek, Wachowiak, może Szot
I minimum 3 konkretne transfery: napastnik, 2 do środka, jeden cham do walki o piłkę, drugi co rozrusza ofensywę
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
MackoKurko
Member

Od: 05.2018

Stary 18.12.2021, 01:32
To ja napiszę coś o czym trochę wiem, bo oglądam trochę drugą ligę, więc wypowiem się o wypożyczonych z Wisły. Generalnie wszyscy prezentują się bardzo dobrze, co powinno dać efekty na przyszłość dla pierwszej drużyny i transferów

KAMIL BRODA
W Chojniczance ma niezłe statystyki, 20 meczów, 7 czystych kont i 20 straconych bramek. Jest pierwszym wyborem w liderze II ligi. Jak dla mnie, to nie trzeba szukać kolejnego bramkarza, a wręcz trzeba szybciej ogrywać Biegańskiego, bo następny dobry dobija się do I drużyny.

KACPER DUDA
W Garbarni gra na pozycji 8/10 (jest duża wymienność pozycji i trudno do końca określić), czasem też grywał na prawym skrzydle. Ostatnio grał regularnie, a wcześniej był wprowadzony do składu (12 meczów/9 w I składzie). Będą z niego ludzie. Na razie bardzo solidny zawodnik bez większych wpadek. Super współpracuje ze swoim starszym bratem - Mateuszem oraz Wiktorem Szywaczem i ma sporo dobrych podań do przodu (1 asysta). Warto też zauważyć, że Garbarnia gra dużo na jeden kontakt. Ma dużo odbiorów i bardzo odpowiedzialny w grze defensywnej.

WIKTOR SZYWACZ
W Garbarni ostatnio gra ciut wyżej niż Kacper, z reguły gra w środku 10/8. Też w miarę regularnie (18 meczów/17 w I składzie). Posiada świetny przegląd pola, dobre uderzenie i podanie. Super też sobie radzi z wbieganiem w pole karne/na skrzydła i grze ofensywnej. Czasami zbyt duża nonszalancja w zagraniach i problemy w grze pod presją. Często fauluje - zdążył już pauzować za 4 ŻK.

Szkoda, że Wisła odpuściła Mateusza Dudę. Gość jest świetny. Prawdziwy lider środka pola, którego w Wiśle brakuje.
Ciekawostka: wielokrotnie widywałem na meczach Garbarni Arkadiusza Głowackiego.

DANIEL HOYO-KOWALSKI
Mimo, że Hutnik prezentuje się słabo (brakuje 8 pkt do wyjścia ze strefy spadkowej), to gość regularnie grał w środku obrony pod wodzą dwu trenerów (17 meczów/12 w I składzie). Nie oglądam Hutnika, więc nie znam szczegółów, ale raczej prezentuje się solidnie, jak drużynę ze strefy spadkowej. Strzelił bramkę i raz grał na pozycji defensywnego pomocnika.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 18.12.2021, 08:44
MackoKurko napisał(a):Wyświetl post
To ja napiszę coś o czym trochę wiem, bo oglądam trochę drugą ligę, więc wypowiem się o wypożyczonych z Wisły. Generalnie wszyscy prezentują się bardzo dobrze, co powinno dać efekty na przyszłość dla pierwszej drużyny i transferów

KAMIL BRODA
W Chojniczance ma niezłe statystyki, 20 meczów, 7 czystych kont i 20 straconych bramek. Jest pierwszym wyborem w liderze II ligi. Jak dla mnie, to nie trzeba szukać kolejnego bramkarza, a wręcz trzeba szybciej ogrywać Biegańskiego, bo następny dobry dobija się do I drużyny.

KACPER DUDA
W Garbarni gra na pozycji 8/10 (jest duża wymienność pozycji i trudno do końca określić), czasem też grywał na prawym skrzydle. Ostatnio grał regularnie, a wcześniej był wprowadzony do składu (12 meczów/9 w I składzie). Będą z niego ludzie. Na razie bardzo solidny zawodnik bez większych wpadek. Super współpracuje ze swoim starszym bratem - Mateuszem oraz Wiktorem Szywaczem i ma sporo dobrych podań do przodu (1 asysta). Warto też zauważyć, że Garbarnia gra dużo na jeden kontakt. Ma dużo odbiorów i bardzo odpowiedzialny w grze defensywnej.

WIKTOR SZYWACZ
W Garbarni ostatnio gra ciut wyżej niż Kacper, z reguły gra w środku 10/8. Też w miarę regularnie (18 meczów/17 w I składzie). Posiada świetny przegląd pola, dobre uderzenie i podanie. Super też sobie radzi z wbieganiem w pole karne/na skrzydła i grze ofensywnej. Czasami zbyt duża nonszalancja w zagraniach i problemy w grze pod presją. Często fauluje - zdążył już pauzować za 4 ŻK.

Szkoda, że Wisła odpuściła Mateusza Dudę. Gość jest świetny. Prawdziwy lider środka pola, którego w Wiśle brakuje.
Ciekawostka: wielokrotnie widywałem na meczach Garbarni Arkadiusza Głowackiego.

DANIEL HOYO-KOWALSKI
Mimo, że Hutnik prezentuje się słabo (brakuje 8 pkt do wyjścia ze strefy spadkowej), to gość regularnie grał w środku obrony pod wodzą dwu trenerów (17 meczów/12 w I składzie). Nie oglądam Hutnika, więc nie znam szczegółów, ale raczej prezentuje się solidnie, jak drużynę ze strefy spadkowej. Strzelił bramkę i raz grał na pozycji defensywnego pomocnika.
szanuje , wiecej osób na forum powinno kierować sie taką logiką
dzieki za przegląd rezerw

ja sam widziałem jedynie mecz garbarni z wieczystą w PP , i faktycznie wiślacki trzon prezentował sie niezle

trzeba jedynie wziasc pod uwage że cale to towarzystwo fajnie sie prezentuje na tle 3 poziomu rozgrywkowego , .... wie co to edzie w eklapie , dla przykladu na tle 1 ligowca (de facto) wczoraj , nawet SADLOK wyglądał solidnie
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2021, 14:46
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Koniec rundy to pokusze się o male podsumowanie transferów
Na plus Aschraf i Biegański
Neutralnie póki co , Młyński, Hanousek i Hugi (chociaż tu wątpię żeby Gula dał mu kiedykolwiek szansę pograć dłużej w kilku meczach )
Na minus Skvarka, Kliment,Kieszek Uryga( ale tu jak wyzdrowieje to jest szansą jeszcze)
Ogólnie do odpalenia na już się nadają Adi(widać że z Gula mu nie po drodze ), Savic(mimo dobrego meczu dzisiaj), FBF, Kuveljic, Zukov, Szota, Buchalik, Zdybowicz, raczej Hugi
Do wypożyczenia Piotrek, Wachowiak, może Szot
I minimum 3 konkretne transfery: napastnik, 2 do środka, jeden cham do walki o piłkę, drugi co rozrusza ofensywę
Mamy aż tylu dobrym młodzieżowców, by wypożyczać Piotrka ?
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2021, 15:29
Buchali -dziękujemy
Hanousek -albo jako rezerwowy albo cześć
Sadlok- pożegnać bez żalu
Mehremić- pożegnać bez żalu
Żukow- pożegnać bez żalu
Savić- pożegnać bez żalu
Kuveljić- wypożyczyć i zobaczyć co z Niego będzie
Hugi- pożegnać bez żalu
FBF Kliment Sobol Zdybowicz- pożegnać bez żalu
Wachowiak- wypożyczyć i zobaczyć co z Niego będzie
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 18.12.2021, 15:55
Tu z tej kadry powinni zostać Biegański, Frydrych i Yeboah + 2/3 juniorów. Reszta won.
Zrobić nowy reset taki jaki zrobił Cupiał podczas przełomu 1997/1998 - pogonić patałachów, zatrudnić piłkarzy. Po trzech latach pozorowanych ruchów wreszcie pasowałoby to uczynić, a nie dalej bawić się. Dwa ostatnie okienka oceniam na 2/10 (gdyby nie Biegański to 1/10). Tu z tych wszystkich przebierańców nie byłby łącznie jeden piłkarz
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 18.12.2021 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 18.12.2021, 16:25
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Tu z tej kadry powinni zostać Biegański, Frydrych i Yeboah + 2/3 juniorów. Reszta won.
Zrobić nowy reset taki jaki zrobił Cupiał podczas przełomu 1997/1998 - pogonić patałachów, zatrudnić piłkarzy. Po trzech latach pozorowanych ruchów wreszcie pasowałoby to uczynić, a nie dalej bawić się. Dwa ostatnie okienka oceniam na 2/10 (gdyby nie Biegański to 1/10). Tu z tych wszystkich przebierańców nie byłby łącznie jeden piłkarz
Pomijając ocenę aktualnego składu to resetować to my możemy sobie najwyżej komputery. Nas nie stać na nikogo bez jakiejś wady póki co bo ciągle (mimo dobrej roboty z finansami ) jesteśmy wierutnymi dziadami.....
Ostatnio edytowane przez rafkur : 18.12.2021 o godz. 16:31.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.12.2021, 17:04
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Co tam Cupiał. Przydałoby się ściągnąć Lewego z Messim. No jesteśmy tą Wisłą, czy nie?!
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 18.12.2021, 17:24
Messi już zdziadział. Lepiej Embappe i Jorginho. No i na bramę Donnarumme żeby nasz młody miał się od kogo uczyc
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.12.2021, 17:26
Wystarczy chcieć!

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 18.12.2021, 17:46
A tak serio, czemu przychodzi taki Żukow i każdy się cieszy, że mamy zajebistego grajka. I wcale nie chodzi o to, że to jakiś wirtuoz futbolu, a po prostu gość, który zapieprzał jak motorek, zapieprzał za dwóch i to wystarczyło aby błyszczał. Czemu po chwili okazuje się że on Wiśle nic nie daje? Czy to nie jest problem w mentalności a nie umiejetnościach? Bo nawet uznając jak napisałem wyżej, że nie potrzebne większe umiejetności, wystarczy zapieprzać i on to umiał, to czemu przestał to robić?

W sumie jak tak spojrzeć na obecną Legię, która ma skład na mistrzostwo Polski, kasy jak lodu itd a notuje najgorszy sezon od wielu lat to co się nasuwa na myśl? Organizacja, mental. Dwie rzeczy bez których nic się nie da zrobić. My nie gramy w lidze angielskiej, nie mamy tutaj nawet hegemonów jak na polską ligę, że jakiś klub ma petro dolary itp i jest w stanie uciekać co roku i zjadać tę ligę. Nawet Legia nie jest na tyle bogata aby znacząco i bez obaw uciekać innym. Tu najwięcej robi mental, dobra atmosfera, dobra organizacja, pozytywne podejście i już można śmiało walczyć o puchary. Pokazuje to od dawna Raków, Pogoń, takie ekipy jak Warta Poznań, teraz Radomiak. Kluby, które po prostu grają i nie myślą za wiele, starają się, nie udają bogatych, nie robią z siebie ciot nie udają gwiazd i jakoś to się klei na tyle, że się kręcą w okolicach miejsc 1-5, a takie wielkie kluby jak Legia, Lech czy Wisła, bogate, uznane, z ambicjami napotykają na jakieś niemożliwe problemy w tej lidze i często nie umieją się do pucharów zakwalifikować. Śmieszne to jest. Tak samo Lechia, Śląsk itp wielkie kluby, wielkie miasta, pińdziesiąt lat w ekstraklasie, wcześniej jakies sukcesy miały już wszystko miało być co raz piękniejsze, a później zjazd w dół i pyk taki Raków sobie cyka co raz wyżej a tamci idą w dół.
Za wiele przywiązujemy uwagi do rzeczy nieważnych, nie kumając podstaw i odpuszczając te podstawy. W efekcie to szukamy i gonimy nie tam gdzie trzeba. A inni, prostymi środkami, bez gwiazd i kasy robią robotę. Oczywiście jak na realia smiesznej polskiej ligi robią tę robotę.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 18.12.2021 o godz. 17:58.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 18.12.2021, 19:04
Kuvelicowi dac szanse a Sadloka bez zalu

Co takiego zrobil Kuvelic podczas pobytu w Wisle.

No i nastepne pytanie. Kto zostanie, bo to nie koszykowka aby 5 gralo
Odpowiedz cytując
ślimak
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.12.2021, 19:14
https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...bialej-gwiazdy
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.12.2021, 19:32
Czyli mamy w koncu dwóch lewych obrońców w kadrze. Wow.

Kiewicz pisze o +/- 5 wzmocnieniach. Zakładam, że przy okazji ktoś idzie out. Wachowiak już teraz na wypożyczenie. Ciekawie.
Powód: ed.
Ostatnio edytowane przez dziki : 18.12.2021 o godz. 19:34.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.12.2021, 20:44
"Wzmocnieniach" czy nowych ogórach do ociosania?
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 18.12.2021, 21:36

https://www.transfermarkt.pl/sebasti...spieler/262709

Nasz nowy nabytek.

"Sebastian podpisał kontrakt na 18 miesięcy z automatycznym przedłużeniem po osiągnięciu celów indywidualnych - powiedział o nowym nabytku Wisły Tomasz Pasieczny, dyrektor sportowy Wisły Kraków."

Sprawdziłem forum sympatyków jego byłego już klubu Kalmar FF. Żałują że odchodzi bo uważają go za solidnego gracza szwedzkiej ligi. Grający ofensywnie i stwarzający dużo sytuacji natomiast popełniający też błędy w obronie. Szczególnie dobrą miał jesień. Także szykuje się solidny gracz żeby pokopać w krakowską piłkę (wolfy cieszysz się?)
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 18.12.2021, 22:57
Za Skvarka na forum pepików też płakali ....

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 18.12.2021, 23:01
No to jeszcze 4 drewna i mamy komplet.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.12.2021, 23:47
Transfer z gatunku neutralnych. Po tylu niepowodzeniach i przestrzelone ocenie, lepiej by nam czymś zaskoczył pozytywnke, niżeli rozczarowac.

Przychodzi z ligi lepszej niż naszej, ale i o Hanousku można było tak powiedzieć.

Dobrze że w klubie zauwazyli, że Matej zawodzi po całości. Miałem obawy że jego fatalna postawa mu się upiecze.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 19.12.2021, 00:35
Też jestem bardzo rozczarowany Hanouskiem. Jeśli jest możliwość szybko pożegnać. Co do nowego kopacza - pewnie będzie to samo badziewie. Nie mam żadnych większych oczekiwań.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.12.2021, 01:16
Hanousek odpocznie na ławie, grał wszystko od dechy do dechy
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.12.2021, 01:34
Na każdą pozycję potrzebujemy konkurencji.
Jak na razie udało się z bramkarzami. Trener ma Kieszka i Biegańskiego i TERAZ JUŻ może losowo wystawiać każdego z nich bez straty jakości.
Teraz pora na pozostałe pozycje.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 19.12.2021 o godz. 02:32.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów