|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
brzmi to sensownie
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Zwłaszcza, że Chorwaci często długo aklimatyzowali się w naszej lidze (Arsenić, Kolar, Brlek, Halilović).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ale w sumie ostatecznie każdy z wymienionych się zaaklimatyzował i część poszła za pieniądze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Skoro ma taki w miarę młody wiek i nastukał 27 bramek w 2 lidze to podejrzane że nikt go tam z 1 nie chce, cos z nim jednak nie tak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Kolar przychodząc do nas, był nieco młodszy od Dabry, ale też nie czarował statystykami - w sezonie, w którym do nas trafił zaliczył asystę w 6 spotkaniach. Sezon wcześniej bramka lub asysta na mniej więcej 5-6 spotkań. No szału nie było. I podobnie było chyba w przypadku pozostałych. Wydaje mi się, że każdy z nich miał łatkę trochę niespełnionego talentu i że żaden z nich nie przychodził do nas jako wyróżniający się bezpośrednio przed transferem zawodnik (może Arsenić?). Tutaj mamy gwiazdę ligi (chociaż fakt, że drugiej i w tym upatruję naszej szansy). Savić w końcu też do nas przyszedl pomimo innych ofert. Z Saviciem to się dość długo ciągnęło, więc może po prostu przelicytował w negocjacjach z innymi i z opcji nr 3 lub 4 staliśmy się pierwszą - ale to zupełna dywagacja z mojej strony Ja się po prostu wolę nie nakręcać, bo w zimie były plotki o Viškoviciu i Taiwo, a przyszedl Medved |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Był już u nas jeden król strzelców i to nie drugiego strzebla rozgrywek tylko z najwyższego poziomu. Nijaki Hristov..... Okazało się u nas że to straszny ogor
Ja bym tam odpuścił tego Chorwata, no chyba że za drobne... ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Mnie nie martwi narodowość tylko fachowość ludzi oceniających każdego z piłkarzy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
A co ma wspólnego z Chorwacją Hristov który ani nie był Chorwatem ani nie grał w owym kraju na żadnym szczeblu rozgrywek?
PS: Iliev też był królem strzelców w sezonie poprzedzającym przyjście do nas jak już tak wspominamy, a z kolei z Haiti byli Guerrier i potem w sumie Sarki zmienił obywatelstwo (czy byli transferami na plus czy na minus to już pewnie każdy ma swoje zdanie ).
Ostatnio edytowane przez R33 : 19.05.2021 o godz. 23:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Z mojej strony to tylko taka przestroga żeby się nie jarać z bardzo bo to król strzelców....
2 liga chorwacka jest ponoć słabsza od naszej 1ligi. Z tego co pisano w grę w wchodzi dość duży kontrakt jak na nas więc ostrożnie podchodzić bym do tematu "brać go bo król strzelców" ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Nie oglądałem nigdy II ligi chorwackiej i II holenderskiej ale w ciemno zakładam , że holenderska jest jednak mocniejsza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Był też w ekstraklasie król strzelców z polskiej I ligi i dał sobie radę. W Bayernie teraz gra.
Nie ma reguły! ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Oczywiście , że nie ma reguły dlatego trzeba uważać zanim zapłaci się większe pieniądze zawodnikowi z II poziomu rozgrywkowego niezależnie którego kraju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
panowie odkryliscie właśnie po co są skauci i dyr. sportowy.
Ten król strzelców 1szej ligi chyba popsuł karierę pewnego dyrektora o imieniu Mirosław. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
wczoraj na weszlo padł pomysł z Rafałem Wisłockim. Podobno ma dobre oko do piłkarzy. Jest coś.na rzeczy czy tylko tak sobie ktoś.palnął?
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Nie będę udawał, że coś wiem. Ale on chyba pół roku temu zaczął pracę w Sandecji. Mówił też o chęci powrotu do trenowania, więc mógłby po prostu nie być zainteresowany
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tak sobie ktoś palnął.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mirosław to prawie jak Zdzisław
![]() ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niezatapialny Zdzisław. Taki Rafał Boguski pionu sportowego.
Nie wiem jakie były zasługi Zdziśka ale jednak może on powiedzieć , że to za jego kadencji Wisła była najmocniejsza w XXI w. Taki Bednarz może pochwalić się Marcelo , Stan Meliksonem, Kiko/Junco Carlitosem. Obecnie niestety nasza rada transferowa nie może się wieloma rzeczami pochwalić. Chociaż wysłane Fatosa na pół roku poza Kraków to jakiś mały sukces jest |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jak widać, jeśli są pieniądze, to i Zdzisław na dyrektorze ogarnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
mały tak. Jeszcze jeśli dadza rade z Chucą, to będziemy szli w dobrym kierunku
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Udało nam się pozbyć naprawdę wielu słabych zawodników zanim pokończyły im się kontrakty. Pod względem utylizacji nigdy chyba tak dobrze nie było.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Zdzisław wyprowadzał kasę razem z Mandziarą i doprowadzili do wyrzucenia Mielcarskiego
- Największym błędem Grzegorza Mielcarskiego była bez mała roczna obrona Zdzisława Kapki. Nieraz uchronił go przed wyrzuceniem z klubu. Pan Kapka mu się teraz odpłaca w swoim stylu - tłumaczy jeden ze znawców wiślackiej tematyki. ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|