The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ma_niek
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2020, 18:55
I placic milion zeby tylko przyszedl kolejny dziad z polskiej mysli szkoleniowej typu Zielinski lub inny z karuzeli?
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 20.09.2020, 18:57
Zawsze można go wysłać na urlop. W ten sposób zdaje się odsunięto od zajęć Tadeusza (? nie pamiętam imienia) Pawłowskiego. Może po kilku miesiącach urlopowania sam wystąpi o polubowne rozwiązanie kontraktu.
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 20.09.2020, 19:10
tomytom napisał(a):Wyświetl post
Załóżmy, że 10.000 wk...ych kibiców się złoży po 100 i mamy milion na odprawę. Mozę by się skusił. Są chętni?!
Ja bym się chętnie do takiej akcji dołożył. Serio.
Co wy macie z tym żebractwem o wszystko? Jakieś nawyki z przeszłości?
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.09.2020, 19:21
Kurczę ja wam Powiem ,że w piątek od razu po wyjściu ze stadionu byłem za tym,żeby od razu pożegnać Skowronka.ale..jak tak czytam to faktycznie to nie jest takie proste,nie stać nas na płacenie dwóch etatów, kolejnym problemem jest to,że nie ma na horyzoncie żadnego ciekawego wyboru bo Zieliński Ojrzyński i inni to będzie taki sam syf ...już wolę Skowronka...kolejna sprawa ,że jeśli ma być dobrze w tym klubie to powinien przyjść jakiś trener(Ale nie w tej chwili --trzeba zostawić Skowronka wydaje mi się jeszcze miesiąc,jeśli nic.nie odpali to wtedy zmieniać) ,który będzie rządził szatnia A nie z całym szacunkiem Kuba bo nic z tego nie będzie. To musi być ktoś kto na nich wydrze jape
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.09.2020, 19:22
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
Zawsze można go wysłać na urlop. W ten sposób zdaje się odsunięto od zajęć Tadeusza (? nie pamiętam imienia) Pawłowskiego. Może po kilku miesiącach urlopowania sam wystąpi o polubowne rozwiązanie kontraktu.
Na pewno, ekstra pomysł. Będzie jak Wdowczyk brał szmal i spokojnie czekał.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 20.09.2020, 19:27
Wysłać na urlop haha, no tak i wtedy zamiast wypłaty będzie dostawał batoniki kur***
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 20.09.2020, 19:31
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Na pewno, ekstra pomysł. Będzie jak Wdowczyk brał szmal i spokojnie czekał.
No wiem ale rozumiem że wolisz spłacić go od razu w jednej transzy, np. jutro?

Ps. Dla mnie jak wspominam icków pod wodzą Zielińskiego (nigdy chyba z Wisłą nie przegrał) jak i np. Koronę czy Arkę Ojrzyńskiego, to w ich poczynaniach było widać przynajmniej jakąś myśl. Może prymitywny, ale swój styl mieli, grali swoje. U naszego p.o. trenera jest rzucanie graczami po wszystkich możliwych pozycjach. Obrońcy w pomocy, pomocnicy w ataku itp.; jakby to jeszcze przynosiło skutki to proszę bardzo. Tylko że nic z tego.

To wystawianie np. Fatosa to wypisz wymaluj casus tego Ukraińca, balaniuk czy jakoś tak. Najpierw podstawowy skład, potem gadka że nieprzygotowany. To przepraszam, nikt tego na treningach i podczas badań np. wydolnościowych nie zauważył?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Stary 20.09.2020, 19:33
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Wysłać na urlop haha, no tak i wtedy zamiast wypłaty będzie dostawał batoniki kur***
Przecież lepiej spłacać w ratach niż wszystko na raz; no, chyba że przewiduje się karne odsetki za ponaglenia do zapłaty?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 20.09.2020, 19:52
Harcownik napisał(a):
Przegrać Podbeskidziem z Wisłą po walce 2:3 to wciąż duuuużo lepiej niż bezjajeczne plątanie się i kleska 0:3 u siebie z Płockiem. Za niedługo to Wisłą będzie się ludziom bardziej z Płockiem kojarzyła. Wolę dobrych drwali od pseudo "techników", co ani strzału, ani podania, ani dryblingu nie mają.

DeadOrAlive napisał(a):
Ok, w takim razie zostańmy przy Skowronku.

Nie pisałem, że mamy zostać przy Skowronku. Też mi się do niego cierpliwość skończyła i mam nadzieję, że jutro przeczytam wiadomy komunikat. Ale też nie możemy szukać po ,,omacku" i brać kogoś kogo znowu zaraz trzeba będzie zwalniać (tak jak zresztą było ze Skowronkiem).
Odpowiedz cytując
Lonia
Member

Od: 08.2018

Stary 20.09.2020, 19:53
Nie na urlop, tylko na L4 trzeba wysłać Skowronka,niech mu ZUS płaci,a jak to niech Królewski wymyśli,tęga głowa ponoć.
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 20.09.2020, 19:59
W TS i Wisłockiego niech zapytają - tam mają doświadczenie ze zwolnieniami.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 20.09.2020, 21:38
Skowron out , ale jak czytam teksty lekceważące Zielińskiego , czy Ojżyńskiego to mnie pusty śmiech ogarnia

już samo wymienianie ich jednym tchem jest śmieszne, bo Zieliński to był w swoim czasie absolutnie top trenerki w Polsce i nawet na tym forum rozmowa o nim była traktowana jako marzeni ściętej głowy

Ojżyński to nie ta liga, ale też kilka półek wyżej niż Skowronek , umie zaszczepić swoim drużynom nieustępliwość

a co zaszczepi Wiśle Skowronek ? conajwyżej pogardę dla swojej osoby

Jeśli mamy Jopa w sztabie na etacie i ma on licencje , to wysłanie AS na urlop a powierzenie obowiązków Mariuszowi , będzie dla nas bezkosztowe , a gorzej nie będzie
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 20.09.2020, 21:56
Ja jestem przeciw zwolnieniu. Trener Skowronek zrobił wielką kupę i niech ją teraz sam posprząta
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2020, 22:02
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):
już samo wymienianie ich jednym tchem jest śmieszne, bo Zieliński to był w swoim czasie absolutnie top trenerki w Polsce i nawet na tym forum rozmowa o nim była traktowana jako marzeni ściętej głowy
Kiedy niby?
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.09.2020, 22:05
Jak prowadził Lecha. Później też parę razy pokazał, że jego zespoły potrafią grać ofensywną piłkę.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2020, 22:09
W tym czasie to trenował nas Skorża który zdobył z nami dwa razy mistrzostwo, nawet w drugiej części sezonu przy Kasperczaku to nie pamiętam (i nawet nie chce mi się wierzyć), że ktoś z zazdrością patrzył w stronę Zielińskiego. Poza tym wtedy to Wisła była klubem TOP w Polsce, tak więc na Zielińskiego nas było stać.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 20.09.2020, 22:10
Nie mówię, że był lepszy. Postrzegany był jednak swojego czasu jako czołówka polskich trenerów.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 20.09.2020, 22:21
No Ty nie, ale Arkadiusz.Czerepach pisał, że postrzegany na tym forum był jako ,,marzenie ściętej głowy".
Odpowiedz cytując
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.09.2020, 22:26
Jeśli mielibyśmy zmieniać trenera to tylko na kogoś zagranicznego vide Laviczka ze Śląska. Jeśli nas nie stać to powinien zostać Skowronek. Niestety, ale jak się trenerowi nie da czasu to nic z tego nie będzie. Zastanówcie się ile było trenerów od Maskaanta i po paru miesiącach było to samo. Górnik mimo pyty zostawił Brosza i teraz jak grają, Cracovia to samo, jakim Probierz jest burakiem to jedno ale jak na początku trzymali ostatnie miejsce tak teraz nie mamy do nich startu sportowo i szkoleniowo

Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.09.2020, 07:05
Ktoś pisał, że nie stać na Skorżę. Jeśli to prawda, to jest przypuszczam że pensja Skorży = pensja trenera zagranicznego. Należy wziąć pod uwagę również to, że każdy trener zagraniczny to dodatkowo cały sztab jego ludzi. Jeśli będzie trener krajowy, to zawsze jest tańszy.

Pewnie jeśli z Polski to ktoś z : Nawałka, Zieliński, Urban, Skorża. Tutaj po za zasięgiem wydaje się Nawałka, zwłaszcza jak się przeczyta o tym co w Lechu robił. Skorża pewnie też odpada ze względu na finanse. Zostaje Urban, Zieliński + Ojrzyński.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.09.2020, 07:31
R33 napisał(a):Wyświetl post
No Ty nie, ale Arkadiusz.Czerepach pisał, że postrzegany na tym forum był jako ,,marzenie ściętej głowy".
przepraszam , mam czasem skłonność do hiperbolizowania , ale faktem jest że od grudnia 2006 do marca 2012 kręcił się koło srednie 2pkt na mecz , pozniej kolo 1,5 pkt na mecz , de facto chujnie dopiero miał w Arce , ale patrzac przez pryzmat całej kariery , raczej na otoczenie mozna to zwalić

grał też w pucharach calkiem udanie z lechem , cos tam z groclinem , z żydowwnią akruat wtopa, no ale jednak awans do pucharow zrobil

nas ograł w superpucharze polski który wygrał, zdobył też MP , z kilkoma drużynami awansował do europy

ja wiem że to nie Klopp , ale jednak z polskich trenerów , gość doświadczony , utytułowany, wciąż młody (59) ale nie gówniarz młodszy od części piłkarzy

mimo wszystko z naszego podwórka raczej top , a z aktualniebezrobotnych to już wogle
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.09.2020, 07:42
Caly czas mowimy o Jacku Zielinskim skazanym za korupcje?
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...eniu.html#more

Z srednia punktow w Arce 1.15 a Termalice 0.87?

https://www.transfermarkt.pl/jacek-z...l/trainer/4585

Od X2019 bez kupu. I my go bierzemy a potem bedzie zdziwienie, ze znowu trzeba bedzie zmieniac
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.09.2020, 07:57
W Legii Czesuaf "711", u nas sondują Jacka Z., w żydowni skazany za korupcję Jablonsky, i wszystko fajnie, wszystko OK. Cała ta polska piłka jest chuja warta, powinno się to w ....u zaorać.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Stary 21.09.2020, 08:11
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Caly czas mowimy o Jacku Zielinskim skazanym za korupcje?
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...eniu.html#more

Z srednia punktow w Arce 1.15 a Termalice 0.87?

https://www.transfermarkt.pl/jacek-z...l/trainer/4585

Od X2019 bez kupu. I my go bierzemy a potem bedzie zdziwienie, ze znowu trzeba bedzie zmieniac
Przepraszam nie wiedziałem
Odpowiedz cytując
Cygan82
Member

Od: 08.2018

Stary 21.09.2020, 08:17
ja bym chcial,zeby zarzad znalazl trenera z piekla rodem,aby pilkarze schodzili z treningu na czworach,a gra w meczu byla dla nich nagroda i zaszczytem.By taki Janicki nie mial sily na glupkowate usmieszki
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 21.09.2020, 08:34
Nikogo z polskiej karuzeli spier.dolenia nie brać.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 21.09.2020, 08:59
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam nie wiedziałem
Ja pamiętałem.

Ale serio, mieliśmy Wdowczyka, to i Zielińskiego byśmy przeżyli.

Na szybko raczej nikogo spoza karuzeli nie weźmiemy. A po sezonie, jeśli nie zaskoczy z Zielińskim będzie można zmienić.
Odpowiedz cytując
swiety37
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.09.2020, 09:42
Na szybko to Moskal Kazimierz. Uporządkuje ustawienie, będziemy sobie piłką klepać, punkty zbierać, na spokojne utrzymanie powinno wystarczyć.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.09.2020, 09:50
Krew mnie zalewa jak czytam że nas nie stac
Czy wy myślicie ze Savic wybrał nasza ofertę bo w dzieciństwie kibicował Wisle?
Że Beciraj spierniczal w podskokach z Izraela bo mu się Kraków tak podoba?
Wiecie, że płacimy Chuce 200kE rocznie? Tym wymienonym wyżej rzekomo nawet więcej
(kwoty krążą po tt Hanejki, Janekx-a)
Długi długami ale bieżący budżet płacowy mamy 5-6 w lidze
Za 20-25 kE miesięcznie wyciągnie się każdego trenera zza południowej granicy poza Slavia, Sparta, Slovanem i może Viktoria
O zatrzęsieniu Balkancow nie wspominając
Tylko do tego trzeba mieć jakieś rozeznanie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 21.09.2020, 09:59
Chuca 200k? -.-"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów