|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
myślałem ze czasy przy Reymonta pt "byle przy korycie" juz minęły. Jakze sie myliłem...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Tyle, że ja piszę nie o tym co się wydarzyło, a o tym co wg mnie jest sensownym rozwiązaniem Konrad. To co napisałeś może być oczywiście prawdą, zakładając złą wolę TS. Nie wiem jaki miałby w tym TS interes, bo na dłuższą metę to strzał w kolano.
Przykładowo - SA może przecież otworzyć swoją akademię i nie przedłużać obecnej umowy z AP.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.01.2020 o godz. 16:40.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Ale właśnie wszyscy o tym mówimy - to strzał w kolano. Myślenie krótkowzroczne - mamy parę miesięcy do przodu, a co będzie dalej sie zobaczy...
![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie mam innego zdania w tej kwestii
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlatego jako socios powinnismy przedstawić TSowi jasną deklarację, że mają dwa wyjścia:
- akceptują warunki trio - znajdują nowego lepszego inwestora i spłacają trio. Jeśli nie mają drugiej opcji (a z wywiadów z Wisłockim jasno wynika, ze nie ma na to żadnych szans) akceptują to co oferują jedyni ratunkowi. Ze strony socios musi paść jasna deklaracja, że jak wybiorą opcję 3 (TS bierze się za rządzenie na nowo), to nie mogą liczyć na kasę z naszej strony. Bo obecna sytuacja odpowiada temu, jabyś wisiał 100 tysiecy złotych ruskiej mafii, szukał wszędzie desperacko ratunku. Ale nikt z rodziny, znajomych, banków, nie chciał pożyczyć mu ani grosza... Nagle pojawia się stary kumpel z podstawówki, mówi że kasę pożyczy, ale chce na własność Golfa, którym jeździsz do pracy... A ty mówisz, że te warunki ci nie do końca odpowiadają i rozpoczynasz negocjacje, widząc jak ruscy wykopują z mieszkania twoją rodzinę... Przecież to jest jedno wielkie: WTF? Aż tak bardzo ich Wisła nie obchodzi? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja tylko zaluje ze JBK dalo tym golodupcom i nieudacznikom az rok a nie np termin do 1 czerwca ......z drugiej strony dobrze wiedza ze jak zazadaja zwrotu pozyczki to te nieroby i pasozyty po prostu oglosza upadlosc klubu , i trio swych pieniedzy juz nie odzyska , krotszy termin by sprawil ze mieliby bardziej noz na gardle i mozliwosc nie przystapienia do nast sezonu , a tak to maja rok wakacji bez zadnych obowiazkow
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przedłuzenie do końca roku ma sens - odbierze ostatni argument TSowi w tym pseudo konflikcie. Czyli: "oni wcale tak dobrze nie zarządzają, zobaczcie na tabele". Jest to powtarzane, przez paru nie dobitków TSu...
Teraz trio musi nas na spokojnie utrzymać i w czerwcu rozpocząć agresywaną kampanię: zrobiliśmy swoje, albo idziecie na nasze warunki, albo się wycofujemy. A wtedy kasa do 31 grudnia, albo dzień po składamy sprawę do komornika/syndyka i rozpoczynami licytację działek. Do tego powinny dołączyć się socios i być może "mądre głowy" z TSu odpuszczą... Być może... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nikt nie bierze pod uwagę, że może nawet chcą zaakceptować warunki stawiane przez SA, ale obawiają się - przykładowo - ewentualnych zarzutów o niegospodarność? Bo wszyscy zakładają złą wolę, spiski, jakieś "koryto i stołki", a może powody są bardziej prozaiczne?
Niech mi tu w końcu jakiś prawnik wyłoży kawę na ławę, czy jest się czego obawiać? Ps. Nie może być żadnej agresywnej kampanii w czerwcu, do tego czasu wszystko musi być już dograne i podpisane. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tylko czemu mamy znowu domniemywac?
dlaczego TS nie zgodził się z choćby jednym punktem? Mówiąc zgodził, mam na myśli na piśmie, jasna wiążąca prawnie deklaracja. Co do odpowiedzialności karnej, to oczywiście nie jestem prawnikiem. Ale jeżeli tego rzeczywiście się Wisłocki obawia - to niech to oficjalnie zadeklaruje. Jako socios powinniśmy zapewnić mu pomóc prawna i ewentualna rekompensatę finansowa... A jak się dalej boi, to mogę przejąć jego obowiązki i zaryzykować ewentualnymi zawiasami... Naprawdę nie róbmy jaj. Człowiek który nie reagował widząc jak grupa przestepcza wyludza i pierze pieniądze w Wiśle, nagle boi się mało prawdopodobnych zawiasów? ![]()
Ddf
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Czy się z niczym na piśmie nie zgodził to nie wiem szczerze mówiąc, nie wiem jak z tą AP na przykład, czy to tylko deklaracje czy jest to spisane. Wisłocki z tego co kojarzę mówił o takich obawach.
Co do przejęcia obowiązków, to niestety dobrze wiesz, że nie możesz Nie ma co się przerzucać argumentami tutaj, niech Panowie z obu stron czym prędzej się zajmą tematem, zrobią reset i działamy dalej.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 03.01.2020 o godz. 17:48.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Bardzo fajne zdanie. Chętnie bym zagłosował nad taką deklaracją Socios.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Oczywiste jest, że to człowiek z układu szybko przefarbowany jak się wszystko wysypało. Porozmawiajcie z byłymi piłkarzami i działaczami - opowiadają o p. Wisłockim bardzo ciekawe opowieści. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
2000 tys członków realnie wpływających na funkcjonowanie S. A I JESZCZE ŻADNEGO GŁOSOWANIA określającego stanowisko stowarzyszenia. Ja wplacajac kasę i widząc sytuację od 2 lat chce też wyrazić swoje zdanie. Myślę że tak samo jak każdy ze stowarzyszenia. Nareszcie kiedy możemy wyrazić swoje stanowisko nie jest ono w ogóle brane pod uwagę. Z tego co się orientuję parę sponsorów uzależnia swoje wpłaty od tego czy np. Kuba znajduje się w zarządzie. Powinniśmy też postawić swoje warunki. Jedyna osoba której nie znam osobiście a ufam w 100% jest Kuba. PS. A co do Wislockiego to jak ktoś ufa że to czysty człowiek to jest naprawdę naiwny.
Ostatnio edytowane przez Glazik : 03.01.2020 o godz. 19:15.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Swoją drogą (bo ostatnio nie wchodziłem tu na forum zbyt często) - czy przyszło uzasadnienie odrzucenia wniosku AP? Czy może to odwołanie to mit na miarę właśnie kończonego pozwu Pani Marzeny...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Savik : 03.01.2020 o godz. 19:25.
![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ale konkretnie, jakiej treści to ma być głosowanie? Bo jezeli o treści "co wolisz, TS czy SA?) to bez sensu tracić czas.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Coś na wzór jak zaproponował Konrad.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jeden z punktów głosowania mógłby dotyczyć tego co się stanie z naszymi składkami w razie przejęcia SA przez TS.
![]() |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Czyli Socios mają robić hipotetyczne głosowania? Wolałbym jednak nie decydować o czymś teraz co teoretycznie mogłoby się wydarzyć za rok, ale raczej tak się nie wydarzy. Mam się teraz zastanawiać co moglibyśmy zrobić ze składkami za rok?
Już nie przesadzajmy. W TS przecież dobrze wiedzą jakie są nastroje i oczekiwania, również w Socios. Co niby miało to zmienić? Jak będzie taka sytuacja to wtedy można głosować... Bo równie dobrze możemy głosować co się stanie z naszymi składkami jak zdobędziemy mistrzostwo za cztery lata ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
To jest trudna sprawa, ja rozumiem, że kibice w Socios (jak z reszta wszyscy kibice Wisły) się niecierpliwią, chcieliby coś zrobić, żeby te kwestie zamknąć, jakoś pomóc itd. ale jak nie mamy szczegółów czarno na białym i zapewne mieć nie będziemy, bo obie strony nie chcą w negocjacjach osób trzecich, to tak naprawdę nie wiadomo czego miałoby ewentualne głosowanie dotyczyć, bo robienie głosowania na zasadzie "co będziemy robić gdyby..." nie jest zbyt poważne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A czy w TS wiedzą? Śmiem wątpić jak widzę zachowanie p. Rafała na TT i Instagramie.... ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przepraszam ale kasę wpłacam co miesiąc mam prawo się martwić o nią teraz i na przyszłość. To głosowanie to zabezpieczenie. A wynik głosowania wyraźnie nakresli jakie stanowisko ma 2000czlonkow a nie tylko moje i twoje na tym forum. Mam wrażenie że odwracasz kota ogonem.
![]() |
|
|
|
Moderator
Offline |
|
|
Nie odwracam. Po prostu napisałem swoje zdanie. Też płacę co miesiąc i nie widzę potrzeby robienia głosowania w tym momencie. A tym bardziej decydować o czymś co może nigdy nie nastąpić. Bo zaraz pojawią się pomysły, żeby jeszcze raz głosować w sprawie budowy boiska.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja inaczej oceniam ta sytuacje. Dla mnie każda moja składka to inwestycja (dlatego staram się myslec przyszłościowe) dla ciebie najwyraźniej to datek na potrzebujacego...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja to bym wolal jednak aby nie rozmawiali ze soba przez TT i Interie bo tak tylko jest wieksze cisienie u kibicow.
Czy wy myslicie ze oni sie martwia o nas. Nie.Nie.Nie Tylko o swoje stolki i podejrzewam ze umowa z Platinium tez ma swoje znaczenie. Nikt nie ufa po tym ostatnim okresie nikomu. Wszyscy sa juz zmeczeni i nawet Krolewski wysiada. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
Teoretycznie każde bezpłatne przysporzenie z jednego podmiotu do drugiego łapie się pod "niegospodarność", bo taka jest konstrukcja przepisu. Nikt więc nie da nikomu gwarancji, że na 100% nie ma się czego obawiać, bo czysto teoretycznie taka możliwość zawsze będzie. Teoretycznie. Więc każda opinia prawna w tym temacie będzie zawierać zastrzeżenie, że istnieje ryzyko uznania tego za niegospodarność, bo taka jest metodyka pisania opinii prawnych. Jest ryzyko, to się o nim pisze, będziesz miał o nim mniejszą lub większą wzmiankę w każdym opracowaniu. Pozostaje kwestia oceny skali tego ryzyka. Moje zdanie w temacie znasz, z różnych ujęć. Ale ujmijmy to w najprostszy możliwy sposób - jeśli nawet założymy, że TS oddaje za friko SA 50% znaku towarowego wartego, niech wam będzie, że te 1,7 mln zł, to robiąc to w ramach transakcji sprzedaży akcji SA na rzecz trio, w której pozbywa się potencjalnego długu z tytułu zabezpieczonych pożyczek od trio i długu wobec TF z tytułu kupna akcji wychodzi na tej transakcji na wielkim plusie zwłaszcza z perspektywy potencjalnego ryzyka upadłości SA. Każdy normalny zarząd mając w perspektywie upadłość spółki zależnej, która spowoduje, że będzie musiał we własnym zakresie spłacać wielomilionowe zobowiązania z pocałowaniem ręki zapłaciłby ten milion (czy ile tam sobie ten znak wyceniają w TS-ie) jeśli tylko znalazłby frajera, który chciałby z niego w zamian za ten milion zdjąć ten dług. Tym chętniej, im bardziej prawdopodobna wydawałaby mu się wizja bliskiej upadłości spółki. Zwłaszcza w przypadku, w którym nie musi na to wykładać ani grosza żywej gotówki, a oddaje tylko połowę "wirtualnej" wartości znaku towarowego, którego i tak sam nikomu obecnie nie sprzeda za te pieniądze, mało tego, jednocześnie w pełni gwarantuje sobie prawo do korzystania z tego znaku na własne potrzeby jako współwłaściciel znaku. Normalnie - niegospodarność pełną gębą! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Krótko, bo nie dam rady teraz pisać - moje zdanie też znasz, ja osobiście bym się niegospodarnością nie przejmował. Zwracam tylko uwagę, że pewnie takimi sprawami w TS "mogą się martwić". A Twoja opinię akurat przyjmuje do wiadomości z całym inwentarzem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Online |
|
|
No ale popatrz - taki Wisłocki, wchodząc rok temu do zarządu SA (i nie wychodząc po miesiącu), brał na siebie odpowiedzialność, powiedzmy sobie szczerze, większą. W kontekście właśnie ryzyka upadłości i odpowiedzialności za niezgłoszenie wniosku upadłościowego na czas. Z tego punktu widzenia akurat "martwienie się" teraz niespecjalnie ma sens.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Odpowiedź mogłaby dać kolejny argument w dyskusjach SA-TS: 1. Jeśli większość by powiedziała TAK to Wisłocki i zarząd TSu widzi poparcie dla swoich działań i ma czyste sumienie pozostając na obecnym kursie a trio widzi, że musi lekko odpuścić. 2. Jeśli większość by powiedziała NIE to trio widzi poparcie i ciśnie jeszcze bardziej a TS dostaje jasny sygnał, że sami tego nie pociągną i muszą pójść na ustępstwa. Socios to jedyna organizacja kibicowska która ma w tej chwili znaczenie. To są ludzie którzy co miesiac wpłacają niemałe kwoty na wsparcie Wisły. Gdybyśmy się jasno zdeklarowali kogo wspieramy to do porozumienia może dojść szybciej. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|