|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez fansorina : 27.09.2019 o godz. 10:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Rafał Boguski:
"To przypomnijmy, o co poszło. Kibice mają do pana żal, że po meczu Pucharu Polski w Stargardzie szybko odszedł pan od sektora, w którym zasiadali i poszedł do szatni. W internecie pojawiło się nawet oświadczenie, w którym część fanów domagała się od trenera Macieja Stolarczyka, by ten odebrał panu opaskę kapitana. Zabolało? - Zabolało, bo gram w tym klubie kilkanaście lat. Trochę zdrowia na boisku zostawiłem i w mojej ocenie nie zasłużyłem na coś takiego. A wracając do Stargardu, to sprawa wyglądała tak, że byłem pierwszy pod sektorem naszych kibiców, żeby podziękować im za doping. Wiem, że mieli prawo czuć się mocno rozczarowani, że po przejechaniu całej Polski musieli oglądać porażkę Wisły w starciu z II-ligową drużyną. Chcę jasno podkreślić, że coś takiego nie miało się prawa zdarzyć i jako piłkarze powinniśmy wziąć pełną odpowiedzialność za tę wpadkę. Gdy podszedłem pod sektor byłem tam ja i jeszcze jeden kolega. Pozostali leżeli na boisku, inni coś tam jeszcze brali z ławki rezerwowych. Usłyszałem ze strony kibiców przyśpiewkę: âWalczyć, biegać i się starać, a jak nie, to wyp...â Poczułem, że to słowa skierowane do mnie i zabolało mnie to. Dlatego poszedłem do szatni. Może ja nie mam wielkich umiejętności piłkarskich. Może nie zawsze gram tak, jak oczekują tego kibice, ale nigdy nie było tak, żebym nie walczył dla Wisły, nie biegał i się nie starał. Wiem natomiast, że dla części kibiców jest tak, że co by Boguski na boisku nie zrobił i tak będzie źle. Przyzwyczaiłem się do tego. Mogę jednak zapewnić, że mimo tej całej sytuacji, ambicji w kolejnych meczach mi na pewno nie zabraknie..." https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...ar/c2-14482057 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jaki by nie był, to wiślak.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli mam oglądać takie cuda jak ostatnio Grabowski albo Silva odpierdalają to wolę jednak Rafała. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
macie racje
![]() Jednak od kapitana chyba wymagamy tego, by ze statku schodził ostatni? Co z tego że go zabolały to słowa o ktorych pomyślął ze są skierowane do niego? Tylko obrażone dziecko odwraca się na pięci i ucieka a nie dorosły chłop. Tyle bądź, aż tyle. Niemnije jednak jest tak jak wolfy pisze, lepiej ogladac zapchajdziure Rafałą niż statyste Grabowskiego. (to też pokazue w jakiej dupie jesteśmy, ze bardziej wolimy pomocnika Rafcia na obronie niż obrońce... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
@szprotson - z jednej strony masz rację, ale z drugiej - po całym tym zamieszaniu z najwierniejszymi i najbardziej honorowymi kibicami - osobiście nabrałem dystansu do kibicowskich poczynań i uważam, że późniejsze oświadczenie UW było zwyczajnie daremne...
Mnie zastanawia, w jakiej dyspozycji musi być kapitan młodzieżówki Magiery - Szota, że nawet w tak tragicznej sytuacji kadrowej nie powąchał murawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ten temat powinien zostać skasowany.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Wystarczy zmienić w tytule słowo "piłkarze" na coś bardziej odpowiedniego. Nie będę podpowiadał na co bo wyłapie dożywotniego bana
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Piłkarze Southampton mieli honor i część wypłaty oddadzą.. ciekawe czy nasi kopacze mają też jaja?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ja bym im wziął, a nie pytał się czy zamierzają oddawać
![]() Zamierza ktoś w ogóle wezwać tych patałachów na dywanik chociaż, żeby się wytłumaczyli ? Przy Cupiale by sie bali wracać do Krakowa, bo nie dość że ich wyjebie od strzała, to jeszcze ześle na Sybir za coś takiego. A teraz dostajemy 0- kvrwa - 7 w dupe i chyba cieszymy, że piłkarzyki grają za takie pieniądze jeszcze.Robimy jakieś binarne kółeczko wzajemnej adoracji. Za ryj i nie głaskać ani trenera, ani tych pajacyków.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 28.10.2019 o godz. 12:14.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Do Wisły, a w 1 składzie zagra CLjtka? I wywalczy nam utrzymanie? Trzeba rozsądnych decyzji a nie wywalić piłkarzy wywalić Stolarczyka, wywalić Głowackiego bo chujowe transfery wywalić Królewskiego, Jażdzyńskiego bo nie dali po 10 mln na transfery zostawić Kube bo swój chłop, a i jeszcze Obidzińskiego wywalić bo tak.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Ale naprawdę trzeba udawać ze nic się nie stało
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wolę aby juniorzy dostali 7 bramek, bo wiem, że przynajmniej trawa by latała spod ich nóg. Wczoraj, to była kpina, a nie mecz. Widział tam ktoś walkę ? Zresztą słowa Buchalika też coś pokazują. Wyjebać tych co mają już w dupie i dać juniorów - efekt może być podobny, ale będą zasuwać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
My się mamy utrzymać żeby przetrwać, a teraz czekają nas dwa bardzo ważne mecze, więc z takimi bzdurami się nawet nie obnoś. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
W tych 2 kolejkach też dostaniemy w trąbę. Nie widzisz co ten geniusz trenerki wyprawia ? Wiec co za różnica. I tak jesteśmy pośmiewiskiem tej buraczanej ligi
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy geniuszu, obeci kopacze, bo piłkarzami ich nie nazwę zagrali rewelacyjny mecz w Warszawie, jak i kilka poprzednich. Idziemy na puchary. Tak na poważnie, to po obecnej grze i zaangażowania nie widzę żadnych szans na utrzymanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
Tak tylko dla przypomnienia, w tym "meczu" przecież "grał" nasz młody napastnik.
Ktoś coś pamięta z jego występu? Jakoś lepiej zagrał niż Paweł Brożek? Wpuszczenie przypadkowych młodych zawodników skończy się 10 bramkami w plecy w KAŻDYM meczu. Wk..ienie w 100% uzasadnione, ale błagam: LODU na głowy!!! |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
|
Pewnie, wystawmy ten sam skład, który nas skompromitował w Warszawie. Może tym razem Panom Piłkarzom będzie się chciało biegać i walczyć. A jak znowu przespacerują obok meczu i dostaną piątkę od Rakowa to też ich trzeba zrozumieć, bo pewnie chcą zwolnić Stolarczyka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
I tak, zaliczam tu też Brożka, chętnie zrobiłbym kompilację z jego poślizgów podczas meczu z Legią, ael wolfy'ego nic nie przekona. Tępy osioł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Macie rację, ja już się nie mogę doczekać hattricka Zdybowicza z Rakowem, po piłach od Pawłowskiego niczym od Pirlo. I ten rajdy Grabowskiego jak Grzesiu Bronowicki z Portugalią !!! Sadlok, Brożek, Klemenz - OUT. Basha jak w razie zdrowy radzę to samo. Szkoda, że Stolarczyk czeka z naszą młodzieżą na ostatnią chwilę, przecież co mecz pokazywali mu jak zmienia się gra po wejściu na boisko, a ten dalej swoje.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To geniuszu sprawdź co ostatnio rezerwy ugrały w czwartej lidze.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wystarczy, że musimy oglądać rajdy Boguskiego i tikitake w obronie. Co za różnica dostać w....... 1, czy 2 składem ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Szkoda że piłkarze obecni w drużynie nie mają tyle "jaj" by przeprosić kibiców podobnie jak to było po blamażu z Levadia. Czy piłkarze mieli dzisiaj wolne?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To że wciąż są idioci wierzący że juniorzy samym zaangażowaniem cokolwiek ugrają, mimo kompromitujących występów w tym i poprzednim sezonie mnie po prostu szokuje. Dla Ciebie to może jest zabawa ale Wisła walczy o przetrwane i to że masz ból dupy nie sprawi, że będą idiotyczne pokazówki byle tylko zemścić się na piłkarzach i trenerze. Wbrew temu co ty i kilka innych usmarkanych z żalu sierot uważa z Rakowem jeszcze nie przegraliśmy, ani z Arką. To są kluczowe dla utrzymania mecze z przeciwnikami na naszym aktualnym poziomie (czyli gównianym). Nie wystawimy w nich drugiej drużyny. Tak więc argumentację na poziomie "i tak przegramy, to przynajmniej pokażmy faka piłkarzom" po prostu sobie darujmy, bo jest głupia i was ośmiesza. Bardzo możliwe że ktoś z grupy Wasilewski/Janicki/Burliga/Boguski siądzie na ławie, ale na pewno nie wszyscy na raz i nie wejdą za nich wszystkich juniorzy. Jak by było kim ich zastąpić to w sumie powinni na ławie siąść wszyscy wymienieni plus Silva i Chuca, ale to niemożliwe. Sam mam wątpliwości kto z trójki Wasilewski, Klemens, Janicki jest bardziej żenujący, skłaniam się ku Janickiemu, ale jest jak jest. Moim marzeniem jest żeby po zimowym okienku cała trójka oglądała mecze Wisły z pozycji siedzącej ALE - jakkolwiek tragicznie by to nie zabrzmiało - aktualnie nie mamy lepszych. Trzeba więc liczyć że dwóch z nich wespnie się na maksimum aktualnych możliwości w nadchodzących meczach i nie będzie się ośmieszać. Tak naprawdę jedynym juniorem podnoszącym poziom swoim wejściem jest Buksa, który niestety ma kontuzję. Reszta jak na razie zwyczajnie odstaje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.10.2019 o godz. 00:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
|
@wolfy: ogólnie pełna zgoda, jedynie:
"Tak naprawdę jedynym juniorem podnoszącym poziom swoim wejściem jest Buksa" - ja bym jeszcze Hoyo dorzucił MIMO WSZYSTKO. Wierzę w niego,w sumie co nam zostało innego niż wiara. Jest jeszcze ogromne pole do popisu dla trenera w zmianie ustawienia zawodników na boisku, tylko czy Stolara na to stać, żeby przyznać się do błędu i wrócić kilku zawodników na ich optymalne pozycje? Powód: emocje, literówka ...
Ostatnio edytowane przez tomytom : 29.10.2019 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak naprawdę nie wiadomo czy za jakiś czas nie odpalą nagle Grabowski albo Zdybowicz, pewnie dostaną szansy, ale na pewno nie w kluczowych meczach i nie kosztem wyniku. Z Legią, Lechem czy Jagiellonią i tak szanse mieliśmy czysto iluzoryczne, na zasadzie nam wyjdzie super mecz a im kompletnie nie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Wolfy naprawdę nie masz zamiaru zmienić swojego stylu wypowiedzi i dalej kibiców Wisły o odmiennym zdaniu wyzywać od idiotow i debili?
Nic nie dały ci do myślenia dwa lata w których cisnales każdemu bezmogowi, który wierzył w jakieś spiskowe teorie, że niby Marzena za dużo zarabia, że niby wyprowadza pieniądze, robi walki na boku... Nie chodzi o to, że broniłes starego zarządu. I mi się zdarzyło. Ty jawnie i wprost atakowales kumpli po szalu, gdy pisali (jak się potem okazało) sama prawdę. Obraziles dziesiątki ludzi, osmieszyles się, wyszedłem na debila, a dalej używasz takiego samego tonu, dalej udajesz nie omylnego... ====== Co do meritum sprawy : trzy miesiące temu czytałem, że samym zaangażowaniem i zapierdalaniem wiele się nie zrobi i Wisła Płock musi spaść, bo ma za słaby skład... Gdyby w meczu z Legią grali juniorzy to na pewno : - nie strzelili by mniej bramek -nie zdobyli by mniej punktów Zresztą, chyba nikt normalny nie żąda 11 juniorów w składzie... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- Wisła Płock wygrywa mecze juniorami, czy ligowymi rzemieślnikami i formą Furmana? - z Legią nic by nam nie pomogło, z juniorami byłaby pewnie dwucyfrówka i zero z przodu. Z Arką i Rakowem mamy szanse i to są kluczowe dla nas mecze. - przypomnij sobie jak wyglądała gra i wyniki pod koniec poprzedniego sezonu, nie z Legią czy Lechem ale z ligowymi outsiderami. - Stolarczyk wpuścił już praktycznie wszystkich młodych zawodników poza Szotą. Pozytywnie pokazał się tylko Buksa. W głębokim poważaniu mam czy uważasz mnie za debila, ważne że nim nie jestem i nie mam histerycznych pomysłów. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jako, że to temat o naszych piłkarzach więc zapytam tutaj.
Trzy kwestie zdrowotne. Olek Buksa jest na zdjęciach z treningu przed meczem w Warszawie. W meczu rezerw ze Skawinką wszedł w 70 minucie. Ktoś jest bliżej tematu i orientuje się, czy jest szansa na występ z Rakowem? Hoyo-Kowalski też zagrał ze Skawinką - zmieniony w przerwie (podobnie jak Niepsuj). Zmiana z uwagi na fatalną postawę (4 bramki w plecy), czy też jest powoli wprowadzany do gry? No i na koniec Błaszczykowski. Po kontuzji chodziło info, że może będzie na Derby, później że na Piasta. Mamy koniec października i cisza. Pojawiają się wypowiedzi, że w najbliższych tygodniach nie możemy na niego liczyć. Nie zdziwię się jak zagra dopiero na wiosnę (pod warunkiem, że nic sobie nie zrobi w zimie). Były może jakieś oficjalne wypowiedzi kogoś z klubu, które przegapiłem? ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|