|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Chyba nie było info. Na tłiterze Wisłocki napisał że rozważali kupno Daniego Ramireza po rekomendacji Dawida Błaszczykowskiego ale wybrali wtedy Savicevicia bo na więcej nie było stać.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
|
Dla mnie optymalne ustawienie pomocy i ataku przy systemie 4-3-3 to Savicevicz Basha Kuba Chucu Silva Boguski ,a obrona niech się zgrywa
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
I jeden i drugi w formie robią różnicę na boiskach ekstraklasy. ![]() Młodzieżowiec? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() Dla mnie nie byli tacy beznadziejni, dużo było ich z przodu, wydaje mi się, że więcej niż w dwóch ostatnich meczach, stąd autostrada do bramki i najwięcej strzelonych bramek z naszej strony - co by nie mówić boczni bardzo często podłączali się do ataku. A płacz za Ondraskiem i Kolarem jest oczywisty, również za nimi becze.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 05.08.2019 o godz. 15:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Jak starszy Buksa zostanie sprzedany to ile skapnie Wisły z tego tytułu za wyszkolenie?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Faktycznie zapomnialem o mlodziezowcu
Wojtkowski w miejsce Boguskiego |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A w zimowym okienku transferowym, rozgladal bym się za kimś na pozycję Bashy,bo strasznie jest szklany
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ile dokładnie to procent? Ktoś wie? Jak Pogoń sprzeda Bukse
|
|
|
|
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
2017/18 Polska Wisła Kraków 16 0 2018/19 Polska Wisła Kraków 30 3 czyli w zeszłym sezonie ominał maksymalnie 8-9 meczy ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak na szybko to chyba 0,25% więc żadne pieniądze.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja to myślałem że jest to nasz wychowanek... I w tedy min 3 % ale mnie trochę zawiodłeś, bo pomyślałem że budżet podreperujemy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Troche bedzie, liczyliśmy to z Wermachtem wczoraj na shoutbox'ie i wyszlo nam jakies 360tyś PLN'ów.
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeżeli ma pójść za ok 4 mlin euro to dla nas zostanie 10.000 euro
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 08.08.2019 o godz. 13:43.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Więc podałeś kwotę przy 0.25%. W ogóle nad czym my się rozwodzimy.... ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@tomasz_19 mam pytanie zupełnie z dupy - byłeś może kiedyś na darkwarez? Był tam kolega o bardzo podobnym nicku i za Wisłą, tak mi się jakoś skojarzyły stare czasy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Ja tam wczoraj nic nie obliczałem, bo w te ekwiwalenty nigdy sie nie zgłębiałem
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Zgadza sie. Liczylismy, ale 360k nie wyszlo na bank
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Patrząc na wyniki dzisiejszych rewanżów el.LM, można się zadumać nad ścieżkami rozwoju dwóch znajomych zespołów, czyli Wisły i APOELu. Cypryjczycy w ciągu ostatnich 10 lat wykręcili 4 awanse do fazy grupowej LM i 3 do fazy grupowej LE. Dodać do tego już pewny 8 awans do fazy gr.LE lub nawet LM.
Czy ten APOEL postawił na szkolenie młodzieży? Nie. Skupuje ten międzynarodowy "szrot", ale z głową. Można śmiało napisać, że wyszli na tym wręcz fantastycznie. Miejscowi kibice dostali w ostatniej dekadzie całą masę radości. Cupiał też chciał tak zrobić, ale z powodów zwykłego popapraństwa już przy pierwszej próbie się wykopyrtnął. Nie ma już co do tego szczegółowo wracać, ale model rozwoju wdrożony przez APOEL, ale i inne zespoły cypryjskie w mniejszym stopniu po prostu zatriumfował. Teraz Wisła oczywiście nie ma wyboru i musi na tyle kogoś podszkolić, by go ktoś wziął za te parę milionów euro. Niestety na razie skazaliśmy się na bycie farmą dla bogatszych, ale ten model dla polskich zespołów nic nam na dłuższą metę raczej nie da, bo młodzi, wyróżniający się piłkarze będą od razu wyciągani za śmieszne w skali europejskiej kwoty i nie da się zbudować zespołu do żadnego poważniejszego grania. Jeśli ktoś myśli, że przepis o młodzieżowcu działacze wprowadzili w trosce o rozwój klubów, to grubo się myli. Wszystko determinuje haracz pobierany od każdego transferu na rzecz OZPNów. Zobaczyły leśne dziadki, że kilku młodych poszło do Włoch za te parę banieczek Euro, to postanowili podkręcić ruch w interesie, bo mają z tego obrywy. Taki haracz od transferów nie funkcjonuje chyba nigdzie indziej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Kluby, które postawiły na szkolenie młodzieży i osiągały dzięki temu regularnie dobre wyniki w swojej lidze i w Europie można prawdopodobnie policzyć na palcach jednej ręki. Szkolenie to jest tylko jedna z funkcji klubu piłkarskiego. Dla klubów z większymi ambicjami jest to wręcz funkcja poboczna. Warto szkolić młodzież ale nawet najlepsze akademie nie są w stanie zapewnić klubom stałego dopływu rodzimych talentów. Czasami mają miejsce wieloletnie przestoje. Takie są fakty.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Dokładne przeciwieństwo Polski. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Nowy nabytek Wisły: https://sport.tvp.pl/43963963/z-belc...o-wisly-krakow
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Niestety zawsze brakowało konsekwencji, cierpliwości i wytrwałości. Pomysł na Wisłę i dany moment zmieniał się niemal co chwilę, nie było ani przemyślanych inwestycji w szkolenie, ani w scouting i transfery takich graczy, na jakich stawiali choćby właśnie Cypryjczycy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Piotr777 : 17.08.2019 o godz. 00:46.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kumaha chyba zimą pożegnamy bo nie łapie się nawet na ławke..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|