The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.02.2019, 11:28
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Wybrano po prostu inną ofertę, być może uznano, że plany obecnie zarządzających są dla Wisły bardziej optymalne? Nikt nikogo nie zignorował

I tak jeszcze do wszystkich, którzy zaczynają tu pisać, że "poprzedni układ podnosi łeb" itp. bzdury - nauczcie się może czytać ze zrozumieniem. Są ludzie, którzy po prostu nie zgadzają się ze wszystkimi ruchami Królewskiego i spółki, bo widzą pewne zagrożenia z takimi ruchami związane. Nie znaczy to jednak, że są przeciwko tym osobom i automatycznie stają się poplecznikami byłego zarządu.
Czym innym jest niezgadzanie się ślepo z każdym ruchem "ekipy Królewskiego" a czym innym pisanie w stylu: Wisła to my a klub i tak by się udało uratować.
Pierwsza postawa jest całkowicie normalna, druga nie. I są to postawy skrajnie odmienne.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 27.02.2019, 11:30
A jak nie napiszę "Wisłą to my", ale dodam, że klub dałoby się uratować?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 27.02.2019, 11:33
Nie oszukujmy się gdyby nie obecni ludzie Wisła w najlepszym wypadku grała by w 4 lidze.
Powiem wam jedno to co jest z ruchem kibicowski jest przez WSH i SKWK którzy spowodowali, ze reszta grup kibicowskich straciła wiarygodność. Jeżeli chca odzyskac wiarygodność musza tak planować doping czy akcje by odzyskać wiarygodność odzyskać a to zajmie czas. Piorytetem jest TERAZ KLUB I licencja 2019/2020 a nie wojny kibiców z klubem lub miedzy kibicami
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 27.02.2019, 11:38
Jeżeli Twoja argumentacja nie opiera się tylko na haśle "Wisła to my" to jest to temat do dyskusji.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 27.02.2019, 11:42
Jak poczytałem ten dział od wczoraj to pojawiła się u mnie refleksja że znowu coś ktoś chce mieszać .
Tytułem przypomnienia poniżej zestawienie twardych faktów :
1. Dwa miesiące temu byliśmy trupem !!!!
2. Plan ratunkowy , spowodował że nasz stan jest stabilny ale dalej przebywamy na SOR !
3. W krótkim czasie potrzeba pozyskać ok. 20 mln zł aby z tego SOR-u móc się wypisać !I to jest kluczowe zadanie dla obecnego komitetu sterującego

A teraz opinie:
1. Być może istniał jakiś PLAN B ale zdecydowano się na PLAN A (Królewski and CO) i nie ma co do tego wracać bo tworzy się tylko zamęt . Ten pociąg już odjechał.
2. Bardzo negatywną opinię mają grupy kibicowskie działające od lat na Wiśle. Ale trzeba coś z tym zrobić i zagospodarować na nowo ruch kibicowski na Wiśle i przekuć obecne napięcie w coś pozytywnego
3. Tym bardziej że w mojej opinii większość z osób zaangażowanych w różne grupy nie była umoczona w różne nieprzyjemne rzeczy
4. Ale grupy kibicowskie muszą teraz uzbroić się w cierpliwość i czekać na sygnał a nie próbować coś mieszać
5. Przy okazji , opierając się na słowach Piotra Obidzińskiego (nasz obecny restrukturyzator) , główną przyczyną naszych problemów było kompletny rozjazd kosztów i przychodów . A skala ewentualnego wyprowadzania pieniędzy przez poprzedni zarząd jest stosunkowo niewielka i nie ma większego wpływu na naszą sytuację
6. Zaskoczenie ? Ale to fakt .Ja rozumiem że przekręcenie 1 mln czy 2 mln to kwoty bulwersujące przeciętnego kibica (i jeśli się to potwierdzi to ścigać bezwzględnie) ale nas załatwiono poprzez kompletne "harcerstwo" ekonomiczne

Dziękuję za przeczytanie
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 27.02.2019, 11:48
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
5. Przy okazji , opierając się na słowach Piotra Obidzińskiego (nasz obecny restrukturyzator) , główną przyczyną naszych problemów było kompletny rozjazd kosztów i przychodów . A skala ewentualnego wyprowadzania pieniędzy przez poprzedni zarząd jest stosunkowo niewielka i nie ma większego wpływu na naszą sytuację
6. Zaskoczenie ? Ale to fakt .Ja rozumiem że przekręcenie 1 mln czy 2 mln to kwoty bulwersujące przeciętnego kibica (i jeśli się to potwierdzi to ścigać bezwzględnie) ale nas załatwiono poprzez kompletne "harcerstwo" ekonomiczne
Płacenie kilkusettysięcznych prowizji od transferów na rzecz gabinetów kosmetycznych to nie jest "harcerstwo" ekonomiczne.
Dopłacanie firmie kateringowej za świadczenie usług na stadionie też.

Ale to tak tylko dla uściślenia, bo było to raczej połączenie złodziejstwa z głupotą.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 27.02.2019, 12:08
Nie zapomnajmy o umowach z firmami znojomych i rodzin. Bo pewnie stawki nie były byle jakie
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary 27.02.2019, 12:14
Zakładam że Pan Piotr wszystkie patologiczne umowy powyczyszczał . Druga rzecz , z tych korzyści korzystała jednak bardzo ograniczona liczba osób (góra kilkanaście ) . I nie rozszerzajmy tego na wszystkich kibiców czy kiboli
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 27.02.2019, 12:25
Podoba mi sie sposób działania Sociosu poniewaz jest wszytsko prejrxzyste
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 27.02.2019, 12:42
To musisz to może nie udowodnić, ale przynajmniej uprawdopodobnić. Inaczej, bez urazy, ale Twoja wypowiedź jest kompletnie pozbawiona wiarygodności.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 13:02
Nie muszę, nie jest mi to do szczęścia potrzebne.

Swoje wiem, kto mnie zna lepiej też wie, że nie piszę wyssanych z palca bzdur.

Pozdro i skończmy już ten temat - było, minęło.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 27.02.2019, 16:24
Bez Leśnego to w najlepszym razie w 4 lidze i bez pieniędzy. Ludzie finansują Wisłę dlatego, że mają nadzieję, że te pieniądze nie zostaną prze...ne, tak jak to się działo przez ostatnie dwa lata.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 27.02.2019, 16:43
i to racja ludzie im ufają a WSH i SKWK nie
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 17:25
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Bez Leśnego to w najlepszym razie w 4 lidze i bez pieniędzy. Ludzie finansują Wisłę dlatego, że mają nadzieję, że te pieniądze nie zostaną prze...ne, tak jak to się działo przez ostatnie dwa lata.
Dobrze, żyj z taką świadomością
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 27.02.2019, 20:13
Nie, nie dałoby się. Nie wiem, wciąż, dlaczego brniesz w to...
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.02.2019, 20:36
Daloby sie nie wiem po co dalej w to brniesz.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:36
Nie daloby sie, nie wiem po co Ci teraz wyjazdy, sa wazniejsze problemy.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:37
Chcialbym byc potraktowany w porzadku i wydaje mi sie, ze moge miec swoje zdanie.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:37
Nie mozesz, Rzadza ci co rzadza. Co chcialbys powrotu SKWK i WSH pewnie?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:38
Nie chcialbym, poprostu chyba moge skrytykowac pewnie zachowania nowych rzadzacych jesli w nich cos mi sie nie podoba?
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:39
Nie mozesz!!! Uratowali klub i bez nich by byla 4 liga!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:41
ogarnijcie się
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 27.02.2019, 20:44
Właśnie dlatego do Socios się nie zapisuje,bo są tam takie mądrale jak wieśniak czy serek.I myślę,że nie tylko mnie to odpycha od tego stowarzyszenia
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:48
O, jeszcze watku socios brakowalo. W socios sa takie madrale jak serek, wiesniak, witek, krolewski Jaroslaw, Gowin, przewodniczacy PO na Malopolske i wiele innych osob. Sa lewaki, sa prawaki. Sa pracujacy fizycznie i sa pracujacy umyslowo. Wszyskich laczy jeden cel - dobro Wisly i to jest w tym najpiekniejsze. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
SONNE
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 27.02.2019, 20:49
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Właśnie dlatego do Socios się nie zapisuje,bo są tam takie mądrale jak wieśniak czy serek.I myślę,że nie tylko mnie to odpycha od tego stowarzyszenia
No popatrz a mnie akurat takie mądrale zachęciły do zapisania się do Socios.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 20:51
Temat pikuje w dół z prędkością światła...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.02.2019, 21:59
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
O, jeszcze watku socios brakowalo. W socios sa takie madrale jak serek, wiesniak, witek, krolewski Jaroslaw, Gowin, przewodniczacy PO na Malopolske i wiele innych osob. Sa lewaki, sa prawaki. Sa pracujacy fizycznie i sa pracujacy umyslowo. Wszyskich laczy jeden cel - dobro Wisly i to jest w tym najpiekniejsze. Dobranoc.
Ja też jestem. Tak, że zapisujcie się, sama śmietanka
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 27.02.2019, 22:54
Wyjazdy wróciły: http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_wyjazdowych/

A tak niektórzy narzekali na Królewskiego i Wisłockiego...

Wszystko w swoim czasie wróci do normy Panowie, nie od razu Kraków zbudowano. Musieli najpierw uporządkować najpilniejsze i najważniejsze sprawy dotyczące funkcjonowania klubu to mogli teraz zająć się wyjazdami.
Ostatnio edytowane przez heoij : 27.02.2019 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 27.02.2019, 23:05
No narzekali, to poskutkowalo. Choc zawsze jest haczyk
Ostatnio edytowane przez Dariook : 27.02.2019 o godz. 23:19.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 27.02.2019, 23:12
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie dałoby się. Nie wiem, wciąż, dlaczego brniesz w to...
Nie wiem jak z Tobą rozmawiać - ja muszę się tłumaczyć z wypowiedzianych przeze mnie słów, Ty wystarczy że napiszesz "nie dałoby się"

Jeszcze raz, ostatni - oferta pożyczki (o wiele wyższa od udzielonej przez trójkę obecnych "ratowników") leżała na stole. Uważasz, że piszę nieprawdę, czy może uważasz, że ta pożyczka nie byłaby wystarczająca? Podkreślam, że nie oceniam tego, czy lepiej stałoby się, gdyby oferta o której piszę została przyjęta, czy jednak lepiej było przyjąć ofertę od obecnego trio. Piszę tylko i wyłącznie o innej możliwości, bo taka po prostu była.

krysztal napisał(a):Wyświetl post
A gdzież ja tu mądralę zgrywam? Akurat w poruszanej kwestii mam jakąś tam wiedzę, to prostuje nieprawdziwe informacje. Naprawdę nie robię tego, by zgrywać - co mi przypisujesz - mądralę...

Inna sprawa - jeśli uzależniasz wstąpienie w szeregi Socios i pomoc Wiśle od tego, czy lubisz jednego czy drugiego członka stowarzyszenia, to jest to delikatnie mówiąc niepoważne. Zachęcam Cię do spojrzenia na to co Socios robi i może zrobić, na tej podstawie buduj swoją opinię o organizacji, a nie na wypowiedziach (prywatnych) jednej czy drugiej osoby, która do tejże organizacji należy.

Na koniec napiszę, że osobiście z większości działań podejmowanych przez obecne władze jestem zadowolony (a po dzisiejszych rozmowach z większym zrozumieniem podchodzę do tematów, które mi się nie podobają), widzę wśród tych osób przynajmniej jedną bardzo konkretną i kompetentną osobę, z którą to wiążę bardzo duże nadzieje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów