|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wisla byla przed chuliganka i bedzie po chuligance.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|||
|
Cytat:
Oczywiście można szukać analogii za granicą, można w latach 80-tych tylko po co? Ja mówię o tym co jest tu i teraz, w Polsce, w XXI wieku, w Krakowie. I to jest prawda, że kilka lat temu Polonia grając w ekstraklasie była szmacona, mimo, że ma chuligankę to są w tej Warszawie zerami, wszystko co sie dzieje wokół piłki, kibicowania, oprócz aspektów sportowych to tylko Legia, Legia, Legia. Polonia coś tam robi ale to Legia panuje w Warszawie czy malując grafy, robiąc oprawy czy zbierając pieniądze na dom dziecka czy ambulans. Prawdą jest, że Ruch nas gonił po Krakowie. Nie 20 lat temu tylko kilka lat temu. Prawdą jest, ze klub bez chuliganki będzie szmacony na kazdym kroku i każda chuliganka a nawet ludzie niezorganizowani z chęcią dadza w łeb Wiślakowi bo to brzmi dumnie, zlać Wiślaka, skroić mu barwy to jest coś. To nie jest Termalica tylko Wisła Kraków. Dlatego znajdzie się wielu amatorów barw Wisły Kraków. Twój poziom kumatości, mówienie tutaj o Barcelonie pokazuje kim jesteś. Ludzie, którzy tu mówią tylko o policji, wszedzie policja, na mieście wincyj policji żeby nas ochroniła, z Jude Ganngiem policja niech się maczetami napierdala, na stadionie co drugie krzesełko policjant, ultras i flagi mogą być więc dla bezpieczeństwa niech doping prowadzi policjant a wy wielkie Janusze sobie zróbcie flagę KONFIDENCI z przekreślonym rekinem i jeździjcie za Wisłą po Polsce. Jedni rozjebali klub i zrobili z siebie pośmiewisko a tutaj banda Januszy robi z siebie posmiewisko w co drugim poście mówiąc o policji i że chuliganka nie jest potrzebna bo wszystko się samo rozwiążę i na 100% jak nie będzie chuliganów w Wiśle to cracovia odpuści i nie będzie to miało żadnego wpływu na sytuację kibicowską w Krakowie. Mózgi macie tak samo przemielone jak część WSH. W sumie niepotrzebnie się tutaj produkuję bo Janusze swoje a życie swoje. Tyle samo kumacie co te złodzieje co okradły Wisłę, najśmieszniejsze jest to, że nawet Wisłocki czy Krolewski i każdy inny człowiek rozumie co jest grane i wie, że chuliganka istniała i istnieć będzie, że ultras są ok, sa potrzebni itd Nigdzie nikt się nie odcina jakoś szczególnie od WSH, są głosy rozsądku a wręcz udawanie, ze problemu nie ma ale na pewno nie ma takiego Januszowatego pieprzenia o policji jak wasze. Nawet w tym stanie futbolu Królewski mówi, że na świecie obserwował i widzi, ze przy każdym klubie jest podział na kibiców typu rodziny z dziećmi, ultrasi oraz bandyci. Socios też jakoś się nie rzuca, nie pajacuje, robi swoje i się nie kreuje na idiotów. Także jak zawsze Janusze tu na forum swoje, a życie swoje. I dobrze, że na nic wpływu nie macie bo jesteście odrealnieni po prostu. Cytat:
Cytat:
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jaroo że chuliganka będzie to ja też wiem doskonale i nie musisz mi tego tłumaczyć . Natomiast pieprzenie , że klub musi być od niej uzależniony to już trochę za dużo . Chodzi o to żeby chuliganka nie rządziła klubem i nie wtrącała się w jego funkcjonowanie bo to nie ich rola ani poziom intelektualny . Kiedyś nie było sharksów i Wisła istniała a ludzie walili na trybuny bez strachu , że ich żydki nie wpuszczą na stadion . Po za tym odróżnijmy chuligankę kibicowską od zwykłych bandytów i morderców . Chcesz mi powiedzieć , że kumple Miśka zaszlachtowali "człowieka" w moim imieniu albo po to abym bezpiecznie wszedł na mecz ? Skończ pierd.olić , proszę Cię ! To właśnie przez takie działania w mieście jest niebezpiecznie bo nie wiesz czy akurat nie znajdziesz się w złym miejscu kiedy JG będzie chciał wziąć na kimś rewanż . Ultra i chuliganka jest nierozerwalną częścią piłki nożnej i to wiemy wszyscy ale czas bandytów i morderców musi się skończyć . Dawniej jak wszedłem na złe osiedle mogłem dostać kilka szybkich strzałów i mieć podbite oko albo wybitego zęba .Teraz mogę zostać zaszlachtowany maczetami jak w jakiejś jeba.nej Ruandzie a ty chcesz mi powiedzieć , że to normalne i mam się z tego cieszyć ? Oni mają w dupie klub i kibiców .Oni teraz zarabiają pieniądze wykorzystując klub bo to świetne miejsce imprez masowych gdzie mają świetny rynek zbytu . Liczy się kasa nie klub . A nasi poszli nawet krok dalej i postanowili jeszcze wzbogacić się kosztem własnego klubu .Osiągnęli najwyższy level . Nie mam nic przeciwko ultrasom i drobnej chuligance ale nasi sharksi się sami skompromitowali bo chcieli czegoś więcej . Nikt więc nie mówi , że trzeba zburzyć sektor C ale flagi i wszystko co się kojarzy z sharksami powinno zniknąć . Jakby byli mądrzy to dla własnego dobra a przede wszystkim dla dobra klubu sami by na to wpadli i się przeorganizowali , może zmienili nazwę .....ale obawiam się , ze to zbyt wysoki pułap intelektualny i raczej tego nie ogarną .
Czy się to komuś podoba czy nie czasy takich ludzi się kończą . Filipiak pokazuje , że też walczy ze swoją bandą i ma jaja to robić .I jeśli całe środowisko piłkarskie podeszłoby to tego tematu jakoś uczciwie to jest w stanie się pozbyć tego wrzodu . Większość kibiców chce normalnego widowiska , rywalizacji .Większość Cracovii też . To było już kiedyś widać jak pisałem wcześniej po śmierci JP . Ale nawet wtedy te matoły z bojówek czekały żeby to s.......ić bo bez tej wojny oni tracą rację bytu . Ale właśnie wtedy widać było jaka jest skala normalny kibic versus bandyta . Tych ostatnich to garstka na tle całej reszty . Niestety garstka dominująca . Ale wszystko kiedyś się kończy i mam nadzieję , że obecna sytuacja w Wiśle po części przyczyni się do tego . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||||
|
Cytat:
Pisałem tak: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo tylko piłeczka i kopacze albo tylko chuliganka i maczety, albo chuligani wszystko popsują albo poziom sportowy nam zbuduje frekwencje piekną, albo będzie piknikowo i dużo ludzi albo ultrasowsko ale mizerna frekwencja... Wydaje mi się, że przykład Wrocławia nie jest trafiony. Bo Wrocław to nie Kraków. Tam nie ma rywala derbowego, mocnego, a nawet kogoś pokroju Hutnika, który też chętnie by wskoczył na miejsce nr 2 w mieście. Nie ma jednej odpowiedzi i jednej recepty na wszystko. Mi chodzi i o frekwencję i o jakiś ruch ultras, coś spontanicznego na tych trybunach. Tego się nie da zamknąć w schemacie Barcelona-Wrocław-Nieciecza bo to jest Kraków z Cracovią i maczetami, nie da się tego zamknąc w schemacie, że jak będa wyniki to wszystko się samo zrobi albo, ze jak będzie chuliganka to też się samo zrobi. Wszystko musi współgrać. To pisałem tutaj w pierwszym poście, w którym poruszyłem sprawę chuliganki i to podtrzymuję, że wszyscy musza zrozumieć każdą stronę. Chuligani musza rozumieć ultrasów i pikników, a pikniki chuliganów. Tego na Wiśle nie ma i dlatego jest taka chujnia. Było WSH, które myślało, że samymi chuliganami Kraków zwojuje a teraz Wy tutaj udajecie, ze bez chuliganów wszystko będzie cacy. Mylicie się tak samo jak oni.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.01.2019 o godz. 21:13.
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Większość Twojego posta ma sens i się do ciekawie czytało, ale czy Ty serio twierdzisz, że to co przyciąga młodych ludzi do kibicowania/grania w piłkę nożną na całym świecie to są oprawy i ustawki? Wskaż mi proszę jeden liczący się klub na świecie gdzie tak jest. Problem ze zwolennikami opcji delfinów jest taki, że są jak płaskoziemcy zgadzacie się do do zasady, że chuligani są niezbędni (ziemia jest płaska) ale niestety mają dziesiątki sprzecznych teorii ze sobą. Dowiedziałem się, że to nie #teammiskek jest winny a pyzatym akcja CBA sprawiła, że płetwale przestali się liczyć - jakim cudem więc ludzie chodzili na mecze. Inna wersja jest taka, że chuligani nie atakują Januszy bo nie chcą przypału z policją. Tak więc do czego nam są potrzebni. Jeszcze inna jest taka, że bez kumatych nie dało by się biletu na mecz kupić. Tak więc atakują postronnych i nie boją się policji. Janusz jest równie groźny jak WSH i pikniki doprowadzą do upadku klubu. Sprawa jest dużo prostsza niż Ci się wydaję większość ludzi ma najzwyczajniej dość dyktatury patologii i tak nic z tym nie robią bo się boją. Teraz jest klimat i ze strony służb i władz klubowych, żeby takie elementy usunąć. Naprawdę dziwisz się, że ludzie się z tego cieszą i kibicują temu? Jak szmaty WSH zawisną to nikt nic nie zrobi. Ale każdy kto choć trochę rozumie sytuację doskonale wie, że dla kumatych brat po szalu g znaczy. Ważniejsze są dragi i walka o wpływy. Jak trzeba oklepać swojego to też tak się zrobi. Sam chodziłem na C. Po akcji z człowiekiem przestałem. I fakt, że lubię żywiołowo dopingować w żaden sposób nie zmusza mnie do przyjęcia sposobu myślenia człowieka z megafonem. Jest grupa ludzi, którzy chcą żywiołowo dopingować i będą to robić. Ale zupełnie z innych powodów niż podajesz. I nie są do tego potrzebni ludzie handlujący dragami i wyprowadzający pieniądze z klubu. Groźne będzie to jeśli znowu zostaną okłamani i przekabaceniu pustymi tekstami o kumatości i staną się skutecznym narzędziem w walce gangusów o władzę. Serio wierzysz, że teraz przyjdą dobre i przemianowane sharki, które już nie będą chciały kasy, tylko z dobrego serduszka będą flag pilnować? I nawet jak jakimś cudem uratuje się byt w ekstraklapie to za jakiś czas nie wyciągną ręki po kasę na kolejne muzeum? Jeszcze pół roku temu nie dało się na tym forum słowa powiedzieć przeciwko SKWK bez bycia wysłanym na drugą stronę błoń. Na szczęście sytuacja wielu ludziom otworzyła oczy. Czy Ci się to podoba czy nie zmiany powolutku będą zachodzić. Pytanie tylko czy tak szybko jak ja bym chciał czy tak szybko jak Ty byś chciał. Powód: poprawka
Ostatnio edytowane przez Ajax : 13.01.2019 o godz. 21:03.
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Jarooo pisze o rzeczywistości, a reszta które nie chce bojówki chce zmieniać cały Kraków i świat. Prędzej żydy zaczną panować w Krakowie, gdy bojówki w Wiśle nie będzie niż zrobicie tutaj drugą Barcelonę. Czemu zamykacie samochody i domy jak wychodzicie? Przecież nikt Ci nic nie powinien ukraść, a jak ukradnie to przecież są na to paragrafy i policja, ona go znajdzie zamknie i po sprawie. Gdybym od dzisiaj policja zaczęła konkretną akcje na złodziei zaczęlibyście zostawiać otwarte drzwi? Wątpię. Tak samo cracovia nie odpuści walki o miasto, nawet gdy policja się za tych wszystkich chuliganów porządnie weźmie (cokolwiek to w Waszym świecie oznacza). ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Hoolie.... nasze wielkie wojska obrony terytorialnej...
Kij Błaszczykowski, kij Królikowski Naszym zbawieniem hooliganzki ruch kibicowskie! Błagam, skończcie. I odejdzie z R22. Ps. Sekcja szachistów Partyzanta Dojazdów potrzebuje ochrony. Może tam się odnajdziecie ![]() ![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Najpierw poczekajmy i zobaczymy co przyniesie ten tydzień, a nie snujmy planów za daleko w przyszłość.
Co do ekipy, to tak jak Jaroo1 napisał. Nawet nie tyle że musi być, ale ona (ekipa) po prostu będzie i tyle i nie ma co nad tym gdybać, ponieważ jest to fakt. Pytanie tylko jaką będzie to mieć formę. Nad proponuje podywagować |
|
|
|
Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Szelu_BRW
To Ci powiem jaka forme przyjmiecie,jako ekipa.Dywaguje,ze staniecie sie organizacja podziemna,tzn nieformalna,poza stadionowa,jak przystalo na kazda organizacje patologiczna. Valencia Kompromis z tymi ludzmi nie istnieje.Skonczy sie tak samo jak teraz.W swiecie agresji zawsze wygrywaja patologia czyli brak zasad i Bossowie oraz ich interesy.
Ostatnio edytowane przez burki : 13.01.2019 o godz. 21:48.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Warto przypomnieć sobie czasy z przed WSH. Fajne oprawy, fajnie inicjatywy, nikomu nie przychodziło do głowy promowanie innych instytucji niż Wisła. Potem do głosu zaczęło dochodzić WSH, treści opraw zaczęły się zmieniać, zaczęły się radykalizować. Mijały kolejne miesiące, wsh zaczęło stawać się swojego rodzaju osobną instytucja posiadająca swojego logo którego zaczęło być stawiane wyżej niż herb mający ponad 100-letnią tradycje, herb Towarzystwa Sportowego. WSH odcięło klub od grup patriotycznych działąjacych na Wiśle, już nie było tzw hooliganki działącej w cieniu. WSH weszło do internetu, na pamiątki, koszulki itd. Panowie z WSH chciali być główni gwiazdami tego klubu, ważniejszym od piłkarzy, od prezesów i od Białej Gwiazdy. Stworzyli własną instytucje o osobnej nazwie, osobnym logu wewnątrz klubu z ponad 100 letnią tradycją i ta instytucja zaczęła przerastać Wisłę i w tym momencie wydaję się że tą Wisłę właśnie zgniotła.
Pewnego rodzaju wycofanie się tzw hoolignaki do cienia, nieprowokowanie dziennikarzy, wycofanie loga sharksów, niepromowanie swoich yzdjęć na golą klatę na portalach spolecznosciowych mogłoby być pewnego rodzaju kompromisem i oddechem dla klubu który miejmy nadzieję stanie na nogi. Proszę zwrócić uwagę że wizerunek Wisły przez logo rekina jest naprawdę poszarpany i tak jak pisałem. Kolejne tytuły, koleje artykułu o grupie wsh nie pomagają. Niemniej jednak Wisłę potrzebne są rozwiązania radykalne. Moim zdaniem tutaj półśrodki nie wiele pomogą.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 13.01.2019 o godz. 21:52.
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaroo dyskusja z Tobą powoli mija się z celem bo już nie chce mi się czytać w co drugim zdaniu o Januszach i o tym że nikt Cie nie rozumie i że wszyscy się mylą a tylko Ty jedyny oświecony znasz cała prawdę o życiu w Krakowie . Idąc też Twoim tokiem rozumowania to skoro to my rządzimy w mieście ,to rozumiem , że teraz cie biedni kibice Craxy nie mogą spokojnie iść na mecz co nam wieszczysz w sytuacji kiedy nie będzie naszych bandytów na Reymonta ? To jest żałosne i tanie szukanie powodów dla istnienia tych ludzi . Ja wiem , że jesteśmy przyzwyczajenie do takiej sytuacji od lat ale chyba czas wreszcie to zmienić bo jak widać do niczego dobrego to nie prowadzi . Piejesz tu peany o tym jak wiele zawdzięczamy naszym bojówką ale prawda jest taka że to własnie nasza bojówka kiedyś o mało mnie zatłukła , bo oni jak większość istot upośledzonych umysłowa najpierw biją a potem pytają kto jesteś . Nigdy żaden rekin nie obronił mnie przed JG . Podejrzewam , że z dwóch powodów .Pierwszy to taki , że JG mi nigdy nie zagrażał a drugi to taki , że i tak nie mieliby a to czasy bo właśnie zajmują się dilerką albo siedzą w knajpie u wiślaków .
Skończ już więc proszę to Twoje wymądrzanie i udawanie jedynego zorientowanego . Pamiętaj że od udawania "kumatego" już tylko krok no bandyterki . Sytuację kibicowską w poprawiło nie istnienie sharksów ale era Cupiała . To jasno pokazuje od czego uzależniona jest siła klubu na tym polu . Mocny klub i wyniki powodują , że przybywa kibiców i to powoduje że małolaty garną się do Wisły . To wyniki za Cupiała spowodowały że właściwie każde dziecko obecnie w Krakowie kibicuje Wiśle . A jedyne co zawdzięczamy bandytom to obecną sytuację i prawie upadek klubu . Czy to naprawdę jest tak trudne do zrozumienia ? PS. Valencia , brawo .Bardzo celne spostrzeżenie na temat przerosty formy nad treścią . Sharksi może kiedyś mieli dobre intencję natomiast zdecydowanie posunęli się za daleko . To czym się stali zagraża istnieniu klubu którego barw podobno bronią . Niech założą własny klub KS Sharks i tam czczą herb z rekinem a Wiśle niech dadzą spokój bo Reyman się teraz chyba w grobie przewraca .
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 13.01.2019 o godz. 21:57.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
![]() Nie widzicie że o to właśnie im chodzi? Kłócąc się tu o takie rzeczy zamiast się jednoczyć to dzielimy się. W taki sposób nigdy niczego nie osiągniemy jako kibice którym zależy na Wiśle. Nie, Burki, nie jestem z WSH, ale jestem osobą dla której Wisła to nie tylko 90min tygodniowo, ale prawie całe życie. Wiem jak działa całą otoczka kibicowska, dlatego napisałem że istnienie EKS (Ekipy Krótkich Spodenek) jest faktem i tego stety/niestety nic nie zmieni. Szkoda tylko że w Krakowie nie może to mieć takiej formy jak w Legii czy klubach Szwedzkich. Powód: Dodatek
Ostatnio edytowane przez Szelu_BRW : 13.01.2019 o godz. 21:56.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ajax, nikt tu głupi nie jest i nie myśli, że chuligani będa flag pilnować itd
Dla mnie po prostu są druzgocące Twoje i Tobie podobnych ludzi wpisy. Nie wiem skąd wy się bierzecie. I nie mam na myśli nic złego ale przecież nawet ten wasz zbawca Leśnodorski wie, że chuligani są, będą i że w sumie bez nich ten interes się nie kręci, ten Lesnodorski o dziwo z chuliganami umie się dogadywać hehe Także to jest paradoks, że Wy tak krzyczycie na chuligankę a wszyscy co siedza w tym sporcie rozumieją pewne prawa, tak jak mówiłem wyżej, współgrają w tym wszystkim. A ci co sie rzucają to źle kończą (ITI, Osuch, Bednarz) i czy się to komuś podoba czy nie, to tak jest. Każdy kij ma dwa końce i można powiedzieć, że Wisła była i będzie bez chuliganów (i jako klub, tak będzie) ale można też powiedzieć, że Wisła była i będzie bez Bednarza, czy jakiegoś Osucha i ITI, i nawet w IV lidze może być sobie Wisła ale chuligani beda przy niej. Także przerzucanie się tutaj mądrościami i na siłe udawanie mądrego nic nie daje. Bo wy sobie snujecie jakies wizje a życie to jest życie i się zupełnie mija z tym co piszecie. Sport to jest cały organizm, piłka to nie tylko mecz i piłkarze ale i kibice, trybuny i chuligani. Tak to już jest. Wy chcecie zmienić cały świat. Tak się nie da. Podajecie tu przykłady Barcelony itd heh, kurde tam tez jest chuliganka, tam też się napeirdalają ludzie. Oczywiście inaczej to wygląda ale nawet tam na zachodzie gdzie sobie poradzili, tam gdzie jest wielka kasa, ogromny biznes, są też chuligani. Pikniki Sląska nie skroili z barw, tam w tej Hiszpanii też są burdy, w tej Anglii jedzie kibolka do Francji na ME i dostaje oklep od ruskich. Obudźcie się, bo to nie jest bajka i nie samymi januszami świat stoi. Wy tego nie rozumiecie i byście popełnili błędy. Tak samo jak WSH nie rozumiało, ze nie samymi chuliganami świat stoi. A więc jedyna droga to jest zrozumienie siebie, jakaś współpraca albo nieutrudnianie sobie życia. I każdy powinien robić to do czego że tak powiem jest stworzony. Honorowo, jak człowiek a nie jak szmata, tzn jeśłi ktoś jest ultras to niech będzie, jesli chuligan ot niech walczy a nie swój klub niszczy a jeśłi piknik to niech chodzi na mecze i za bardzo sie nie miesza w sprawy ultras i chuliganów. I tyle. I ja nigdzie nie napisałem, że chuligani są potrzebni do robienia dopingu. Jasno napisałem, że za to odpowiadają ultrasi ale Kraków jest taki, że jak nie będzie chuliganów to ultrasów zgnębi Jude Gand. Czy się to wam podoba czy nie. To nie jest Wrocław ani Nieciecza. Tutaj kazda aktywność idąca w fanatyzm, poza piknikową będzie zgnębiona - tak uważam. Bo to będzie frajda dojechac kogoś z Wisły. Jak nie będzie chuliganów od narkobiznesu i cięcia się maczetami to będą ultrasi do dojechania i będzie chęć przejmowania młodych pokoleń na cracovie żeby handlowali dragami dla cracovii. Co wy myslicie, ze WSH walczyło o panowanie w Krakowie maczetami i nożami a nagle jakby nie było w Wiśle bojówki to się same te osiedla i te młode łebki obronią? Nie obronią się chuligani i dilerzy ale zaraz po nich po łbie dostaną ultrasi. Osiedla się porobią żydowskie i tyle. I to jest jeden z powód że by Wisła upadała pod względem kibicowskim i frekwencji. I tak samo owszem, uważam, ze młody przychodzi na mecze w mniejszym lub większym stopniu z powodu ultraski. Sami tu piszecie, że mieliście dłuższe lub krótsze przygody z sektorem C. To po co tam chodziliście? Jak zawsze byliście tacy zachowawczy to po co się między tych bandytów pchaliście? Żeby się drzeć? Skoro tam się gorzej mecz ogląda to po co chodziliście? Także zajeżdza hipokryzją lekko. A jak sobie to wyobrażam? Wyobrażam to sobie tak, że na każdej płaszczyźnie Wisła jest w chujowej sytuacji ale czasami fajnie jest odbić się od dna. To czesto pomaga. Tak jak Wisła, która dziś rządzi w Krakowie a kiedyś była gnebiona przez Cracovię (która nomen omen tez sie wtedy odbiła od dna i została pierwsza siłą Krakowa paradoksalnie po tym jak była szmacona). Także to jest wszystko mega skomplikowane. Ale jeśli z tego gówna wyciągniemy odpowiednie wnioski i po pierwsze tak jak cały czas mówię każdy zrozumie drugą stronę i będziemy po prostu się wspierać, jeśli każdy będzie robił co do niego należy jeśli nie pozwolimy aby sytuacja się powtórzyła i będziemy racjonalnie myśleć to nie powinniśmy popełnić takich błedów jakie były. Czyli np wplacanie kasy SKWK na ślepo, na ich super projekty, które nigdy się nie odbyły, czyli zbyt duża władza WSH itd. Będzie cięzko ale trzeba zrozumieć, że wszyscy jesteśmy na siebie skazani i sobie potrzebni. ![]()
drozd:
|
|
|
Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Valencia : 13.01.2019 o godz. 22:06.
![]()
SKAWINA
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A jak Janusza nazwiesz Januszem to oburzenie. Dla mnie cięzko jest tak nie mówić skoro tak jak wyżej powiedziałem, nawet zbawca Leśnodorski to człowiek co z chuliganami czy ultrasami trzymał sztamę (wiadomo, że się dogadywali), Wisłocki też jakoś tam się nie odcina od tego całego towarzystwa, poza tym siedzi w zarządzie z dwoma typami z SKWK, którzy są w ogóle żałośni, nawet królewski sobie zdaje sprawe z tego, że są na meczach i bandyci i ultrasi. Dlatego mnie to śmieszy, że wy tutaj takie brednie piszecie. Nie mówię, że ja wszystko wiem i jestem najmądrzejszy, generalnie mam to gdzieś ale jak chcecie udawać, ze wy wiecie to troche pomyślcie co robicie bo o dziwo wszyscy co teraz ratują Wisłę, ludzie kumaci, od piłki, od zarządzania jakoś w tym świecie z chuliganami koegzystują i rozumieją jego prawidła. Także to jest śmieszne, że każdy co w tym siedzi rozumie co nie co i działa w tym światku a tylko Wy nie rozmiecie i chcecie zmienić cały świat i myslicie, ze policja zagwarantuje wszystko, od bezpieczeństwa po doping na stadionie hyhy ![]()
drozd:
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Wisła nawet będąc na pozycji spadkowej, miała dobrą frekwencję, baa nawet w bardzo słabym czasie 1,5 roku temu na Lechu pełny stadion był. Legia ma generalnei zaejbiste wyniki w ostatnich latach,LM itp Do tego 2 milonowe miasto, a jednak i po 15 tys bywa na meczach. Trzeba się skupić na tym żeby byl produkt dobry,ale nei tylko ten na bosiku - dobry wizerunek, atrkacje w czasie meczu, latwosc kupowania biletow, dobre dzialanie marketingowe itp |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Widzę że forum już urobione..heh
Problemem wielu ludzi jest to, że atakują "huliganke" z pozycji lewicowych, że tak to ujmę. Tzn "powinniśmy być dobrzy grzeczni i mili, kochać się wzajemnie, nie jeść mięsa, piłkę oglądać w skupieniu po cichu, a na tych "kiboli wyklętych" (swoją drogą nienawidze tego określenia jak rzadko czego) pluć i sie od nich odcinać jak od trędowatych. Takie argumenty łatwo obalić, mówiąc że nie każdy jest jeszcze zniewieściały, że są chłopcy/faceci z testosteronem a nie transpłciowi fani gender, a każdy prawdziwy facet lubi się bić, więc huliganka jest potrzebna i kropka. Podejdźmy z innej strony. Prawdziwy facet NIE napada z nożami w grupie na przechodnia, nie bije go i nie okrada. Prawdziwy facet (zwłaszcza o wartosciach patriotyczno konserwatywnych) NIE walczy z policją i nie woła JP..to robią anarchiści np. Prawdziwy facet NIE jest wściekłym, nabuzowanym, sfrustrowanym typem, który dowartościowuje się lejąc słabszych, albo demolując czyjeś mienie, rzucając kamieniami itp. To robią gówniarze, nieodpowiedzialna patologia o mentalnosci "nabroje a potem uciekne" Prawdziwy facet pracuje, dba o rodzine. Prawdziwy facet jest ODPOWIEDZIALNY za swoje czyny. Nie lata po osiedlach szukając zadymy, ani nie czatuje pod blokiem czy pojawi się ktoś z innymi barwami. Ok - jeżeli jest grupa fighterów, którzy żyją grupowym MMA, mają swoją honorową lige i robią ustawki w ustronnym miejscu - > mają mój pełny respect. Szanuję ludzi sportów walki, ale latanie pod blokami z maczetami, to żaden sport, tylko tak jak pisałem wczesniej PRZESTEPSTWO.. i powtórze, że tym się powinna zająć policja. I gdyby nie dziecinna zmowa milczenia w środowisku i "zasady" pozwalające na takie patologie, to problem ataków na mieście byłby już dawno ograniczony. I nie piszmy o byciu konfidentem, bo co ma zrobić ojciec jak mu grupka 10 na 1 skopie dzieciaka pod bramą? Popatrz tak - gdyby w Krakowie pojawiła się banda, która atakuje ludzi na ulicy za to że chodzą w zielonych płaszczach/kurtkach...biliby każdego ubranego na zielono i kradli mu ubranie..Mężczyzn kobiety i dzieci.. Ile by takie coś miało miejsce ? Jak szybko proceder byłby ukrócony przez służby ? Jakie by było społeczne przyzwolenie na to ? Ale jak sie to samo dzieje za "barwy" to już jest zmowa milczenia i wewnętrzny świat. |
|
|
|
Member
Offline |
|
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nasz zbawca ? A nie Wisły przypadkiem ? Tym zdaniem sam się zaszufladkowałeś i nikt już tego nie musi robić . Kim ty jesteś , że rościsz sobie prawo do nazywania kogoś Januszem ? Chcesz komuś dopiec i pokazać jaki jest malutki ? A ty wielki Jaroo znawca tematu w ogóle łaskę nam robisz , że raczysz nas oświecić ?
Wyobraź sobie , że obecna frekwencja na Wiśle a nawet szerzej , sympatia dla Wisły w mieście to zasługa właśnie tych pogardliwe przez Ciebie nazywanych Januszy i pikników , którzy nie żyją w mrocznym świecie gangów , maczet i narkotyków . To oni oglądając Wisłę zdobywającą seryjnie mistrzostwa Polski , grającą w pucharach zaszczepili miłość do niej wśród swoich dzieci . Widzę to wśród wszystkich moich znajomych . Widzisz , może ciężko Ci w to uwierzyć ale nie każdy żyje w patologicznej rodzinie czy środowisku i nie każdy zostawia takie rzeczy do wykonania dresom na osiedlu . Większość normalnych ludzi stara się wychować swoje dzieci ... normalnie . Mojemu synowi to ja zaszczepiłem miłość do Wisły a nie chłopcy w dresie i z maczetą w ręku . Ja dawniej tez byłem aktywny na dziesiątce , jeśli wiesz co to było , i też darłem japę , zdarzały się nawet bójki i różne głupie rzeczy ale były jakieś granice . Nikt z tego nie robił religii i nikt nawet nie próbował idiotycznie tłumaczyć , że Wisła bez tego sobie nie da rady . Nie mówiąc już o tym , że nikomu się nawet nie śniło , że rywalizacja między nami a żydami przerodzi się w jakąś pieprzoną wojnę Tutsi z Hutami gdzie maczeta będzie decydowała o tym kto jest lepszy . Po wywiadzie na Weszło z Królewskim i Wisołockim wstąpiła we mnie nadzieja ale jak czytam te "mądrości" jedynego posiadającego wiedzę tajemną Jaroo to zaczynam znowu mieć wątpliwości . Co raz bardziej zaczynam wierzyć , że jednak może wam się udać .....możecie faktycznie doprowadzić do upadku tego klubu . A ja nie jestem urwany z choinki i na Wisłę chodzę od wielu lat i trochę znam te klimaty , to pomyśl co o tym musi sądzić taki przeciętny człowiek ? Jaki on może widzieć sens aby to ratować za wszelką cenę ?
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 13.01.2019 o godz. 22:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Yggdrasil i Valencia, i tu się moge zgodzić. Wiadomo, że im człowiek młodszy to się jara nawet patologią. Dopiero z wiekiem większosć dojrzewa i rozumie, że jednak co za dużo to niezdrowo. Aczkolwiek mówienie, że gdyby nie było zmowy milczenia, gdyby nie było tak... gdyby babcia miała wąsy to... Możemy gdybać ale świat wygląda jak wygląda. Kraków to jest trochę stan umysłu, tego się nie da pojąc co się stalo z tym miastem pod względem kibicowskim dlatego tutaj zadne przykłady nie będą dobre bo to Kraków wprowadził maczety, to Kraków wprowadził narkobiznes na taką skalę, zabójstwa bandytów zwanych kibicami a teraz Kraków wprowadził rozjebanie własnego klubu w imię nie wiem czego.
Także możemy sobie gdybać ale sytuacja jest jaka jest i to w niej żyjemy a nie w tej wygdybanej. I to jest własnie dobry moment na oddzielenie chuliganki od klubu. Chociażby w imię obaw, że sytuacja się kiedys powtórzy. To jest moment aby może iśc na jakieś kompromisy z Ultrasami i chuliganami i powiedzenie, że ma nie być kultu śmierci na trybunach, że pewne oprawy czy transparenty mają się na meczach nie znajdować bo np polecą zakazy stadionowe dla odpowiednich osób z ultraski lub chuliganów. Można by to właśnie tak rozegrać. Teraz piłeczka jest bardziej w rekach ludzi z kierownictwa TS i SA ale to od nich zalezy, w którą stronę to pójdzie. Swego czasu Amica była dogadana ze swoimi kibicami, że pilnuja porządku na swoim stadionie. Niech teraz WSH czy inni chuligani na dobry początek zaczną pilnować porządku na R22. I jeśli będą złe transparenty itd to nie będzie .......enia, że nie wiadomo kto to wniósł albo, że oprawa galeofobia to nie bylo nic anty, tylko po prostu taka edukacyjna oprawa. Sam nie jestem za jakimś pedalskim stylem kibicowania ale każdy wie, że w Krakowie to poszło za daleko. Wymknęło się z pod wszelkiej kontroli i norm. Okrzyki rozumiem, że mogą być każde bo nikt nie panuje nad emocjami zawsze, i to się może zdarzyć, że poleci jakieś "jesteśmy glodni kolejnej zbrodni" (aczkolwiek też wiadomo kto takie hasła zarzucał i to nie był spontan tylko zaplanowana akcja) ale trybuny na Wisle zrobiły się tylko pro WSh i anty JG a już mało wiele w tym był TS Wisły Kraków. Także myślę, że źle by nie było gdyby chuliganka robiła co chce ale poszła w cień na trybunach, nie była tak gloryfikowana, żeby było fanatycznie ale pro wiślacko. Gadżety kto będzie chciał to kupi u SKWK czy WSH, kto będzie chciał to wrzuci do puszki itd I tyle, innej normalnej opcji nie widzę. Nawet niech się zlikwiduje to WSh i SKWK to i tak ci sami ludzie założą nowe organizacje. Wisła to nie jest na tyle duże i prężne środowisko aby zbudować coś całkiem nowego z innymi osobami. Także my po prostu jesteśmy wszyscy na siebie skazani i teraz jedynie zimna głowa, burza mózgów i jakiś plan działania pozwolą wyjsc z tego kryzysu silniejszymi. Inaczej to albo będzie patola i wojna dalej z WSH o klub albo klub będzie w rekach WSH i nic się nie zmieni. ![]()
drozd:
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ten podział na tzw Januszy (pikników) i na "kumatych" to była jedna z najbardziej szkodliwych rzeczy jaka przytrafiła się Wiśle. W pewnym momencie ludzie ze SKWK postanowili się odgrodzić od tego forum wmyśl zasady że wy tutaj na tym forum jesteście januszami, piknikami i pokemonami a my jedynymi kumatymi dlatego potrzebujemy własnego forum. Slowo "janusz" w ustach "kumatego" tworzy bardzo szkodliwą segregacje bo to jakby pokazuje że CI janusze są czymś gorszym. Tylko tutaj warto sobie zdać sprawę że Ci "niekumaci" janusze wnoszą więcej do naszego społeczeństwa niż Ci którzy uważają się za lepszych od nich. Ten piknik który ma rodzinę, pracuje, tworzy PKB stanowi fundament społeczeństwa. A nie kumaty sharks który sprzedaje ludziom truciznę.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 14.01.2019 o godz. 01:50.
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Część małolatów na stadion nakręca właśnie cała otoczka koło piłki, a nie jej poziom. Owszem są wyniki, to frekwencja wyższa, ale wcześniej ktoś musi złapać tego bakcyla. Żydki będąc sportowo nie powiem gdzie siały terror, a w Bielsku gdzie TSP było w ekstraklasie nie istniało względem będącego w dupie BKSu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Banda tumanów i zwykłych życiowych nieudaczników, z których 99% prędzej czy później kończy w pierdlu, myślała, że może przejąć klub i nim zarządzać. Co mogło pójść nie tak...? ![]() ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Robimy kreske, co było to było..na " nowym" stadionie w "nowej" rzeczywistosci faktycznie wszyscy muszą się pomieścic. Nie ma wyjscia. Natomiast finanse i zarządzanie powinny byc w rekach osób jak Królewski. Nie miśka. Kto chce niech w spokoju na siedząco ogląda mecz w dobrych warunkach i nikt mu nie może komfortu psuć. Kto chce niech dopinguje, skacze i robi oprawy. Nie wiem kto tego dopilnuje, ale może nie być innego sposobu |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|