|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dziwne rzeczy piszesz, bo póki co nie mieli do podziału 223 tys. przekazanych klubowi. Za to piłkarze mieli.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
i co z tego? to, że zna swoją wartość to tylko zaleta. Chłop jest mega energiczny i ma kontakty.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nic z tego. Odnosimy sie do tego ze uzytkownik niczego strasznego nie napisal a zostal zaatakowany. I tyle. Kazdy ma prawo do opinii a tu juz kazano mu kasowac konto... no bez przesady
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Pan Królewski jest bardo mądry
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...833.1546128783
Pan Leśnodorski potwierdził wersje, która była tutaj przedstawiana. Bardzo możliwe ze dostali zlecenie od WSH i reszty na to aby pozbyć się odpowiedzialności. W międzyczasie jeszcze możliwe że próbowali coś ugrać na terenach. Sytuacja jest kuriozalna wychodzi na to, że "kibice" najpierw okradają swój klub, a potem próbują go zaorać aby pozbyć się śladów. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
Czy ja wiem czy taka kuriozalna? Patrząc ocywiście z perspektywy tych szumowin, to zdecydowanie wolą poświęcić klub niż 10 lat swojego życia oglądać świat w kratkę. A to, że kumaci okradali nasz klub (na pewno nie 'swój' nie zasługują na to, żeby nazywać ich ani kibicami ani, że Wisła jest ich) to już wiadomo od dłuższsego czasu |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy ja dobrze z tej konferencji zrozumiałem, że na koniec września przedstawilismy, że nie mamy żadnych zobowiązań licencyjnych na dzień 31 czerwca, a dzisiaj po pół roku mamy 12 mln?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Z tego co widze, to na fali nadziei i entuzjazmu niby po cichu, a jednak wprost realizuje sie najczarniejszy scenariusz. Jest ozywienie, nadzieja, jakies pozytywne sygnaly, negocjacje, oferty od inwestorów ogólny szał, pomoc i bum, a jednak.... Licencji jak nie było tak nie ma, odszedł Kort, Bartkowski, Ondrasek i Arsenic.... to 25% druzyny. Siedzimy i oczekujemy dobrych wiesci, bo faktycznie ostatnio klimat jest jakby lepszy i kazdy wlewa w nas tej nadziei, jakby "nie zauważając", ze druzyny juz prawie nie ma i zaraz nie bedzie kim grac....
|
|
|
|
Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
grać zawsze kim będzie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Kolejna sprawa - zaczynam miec w swoim przekonaniu pewnosc, ze pajac Hartling robi dokladnie to, co mu ktos kaze robic. On nie ma absolutnie zadnych szans odzyskac Wisly, co wiecej - nawet gdyby miał, to teraz działa na swoja niekorzysc, bo powoduje, ze klub moze nie dostac licencji i w efekcie zbankrutowac. Gdyby miał czyste intencje i przekonanie, ze Wisla jest jego, to poczekalby na rozwiazanie sytuacji i wjechał na pełnej kur*wie za miesiac, 2, pol roku, ze spoko, ze uratowaliscie klub, pospłacaliście długi, ale to mój klub. A tymczasem on wydaje jakies debilne oświadczenia, które mają na celu tylko i wyłacznie robienie zamieszania i utrudnienie pomocy Wiśle. Więc musi to robić, bo widać komuś takie zamieszanie jest na rękę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
U nas w ogóle panuje temat tabu i zmowa milczenia nawet wśród pikników i zwykłych kibiców. Nie nazywa się rzeczy po imieniu, atakuje się organizacje TS, SKWK, lub szeroko-pojętych "kumatych", pionków, czy "wiernych kibiców". Natomiast nikt nie pisze tego co najważniejsze, czyli to, że cały proceder to sprawa ludzi ze środowiska WSH(ludzi zakłamanych, hipokrytów, bez honorowych), że to oni przejęli TS, SKWK, to oni pogonili wielu zafascynowanych Wisłą i działających dla Wisły, na nich się nie zwraca uwagi. Dlaczego? Jakaś poprawność polityczna panuje czy co? Trzeba zacząć nazywać rzeczy po imieniu.
Ostatnio edytowane przez regan : 11.01.2019 o godz. 16:49.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
nigdy nie wiesz, co do głowy przyjdzie takiemu filozofowi z maczetą w ręku, a zidentyfikowac kogos w dzisiejszych czasach to od pstrykniecia palcem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
No proszę, nawet Leśnodorski uznał, że na 99% cwaniacki tercet to słupy. Jeśli już przyjmiemy takie założenie, to jeszcze do ustalenia pozostaje skąd "nasze"cwaniaki dowiedziały się o tamtych cwaniakach, a w zasadzie o Vanna Ly.
"Okazuje się, że Vanna Ly dał się poznać także kibicom… we Włoszech. Właściciel firmy Alelega chciał bowiem pozyskać jeden z klubów występujących we włoskiej ekstraklasie. Mowa o Genoi CFC, czyli zespole, w którym na co dzień występuje Krzysztof Piątek. Do transakcji miało dojść wiosną 2018 roku. Włoskie media pisały wówczas, że oprócz zakupu klubu, Vanna Ly miał zainwestować w lokalny port. Kambodżański inwestor spotkał się nawet z prezydentem Genoi CFC, Enrico Preziosim."/wmeritum.pl/ Nie ma ten tego, akurat "nasi" spryciarze negocjowali /haha/ sprawę niespłaconego Brleka i też na 99% /modna cyfra/ obiło im się wtedy o uszy nazwisko Vanna Ly. Ktoś tu na mnie wczoraj gromko krzyczał, że tworzę absurdy przedstawiając tę teorie, a coraz bardziej zbliżamy się w tę stronę. Wczoraj jakiś bucek atakował na Twitterze Królewskiego za pomoc Wiśle. Domagał się wręcz likwidacji Wisły, choć to ponoć kibic Wisły. No i tak by wynikało z jego poprzednich wpisów sprzed paru miesięcy. Nie jest to więc raczej zakompleksiony kibic sąsiadki, a ktoś bliski sarapato-dukatowego układu. |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Witam wszystkich,
Jestem jednym z wielu "cicho obserwujących" użytkowników tego forum Temat oczywiście śledzę wnikliwie, ku niezadowoleniu mojego szefa...Całą sytuacją w jakiej się znaleźliśmy jestem głęboko rozczarowany. Nigdy nie ufałem kumatym, ale też nie sądziłem, że tak mogą nas oszukać. Brałem udział zbiórkach itp. Dałem się oszukać jak wielu z Was. Na chwilę obecną zgadzam się z Wehrmachtem co do tego, że pomimo, że powiało ostatnio trochę optymizmem, to fakty są dla nas mniej więcej tak samo niekorzystne jak w momencie zawieszenia licencji, a nawet jest coraz gorzej bo czas ucieka i kolejni zawodnicy odchodzą. Co do Hartlinga - nie miejcie wątpliwości. Nikt nic nie robi nigdy za darmo. On ma w tym swój cel. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Hmm, tak na spokojnie, to kolejność musi być następująca:
1. Wpisanie nowego prezesa do KRS 2. Pożyczka lub jakakolwiek inna forma wpływu gotówki do klubu (kto podpisze umowę, w sytuacji gdy są wątpliwości co do stanu prawnego?) 3. Licencja. Czy to się uda w przyszłym tygodniu? Nie wiem, raczej mało prawdopodobne. Dlatego też kadra rozsypie się.dokumentnie. Czy to się uda przed 11 lutego? Możliwe, przy czym faktycznie, przynajmniej na początku będziemy grać juniorami. Potem może uda się kogoś wypożyczyć. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A pamiętacie jeszcze tego meksykańskiego sponsora co miał pod koniec listopada podpisać umowę z Wisłą?
Ma ktoś pomysł dlaczego się nie udało? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Klub do tego tematu podchodził jak pies do jeża wskutek czego podpisali umowę z Arką
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Ci od Arki to nie ci sami co mieli nas sponsorować. Ale fakt faktem że przez opieszałość przepadło 1.5mln złotych.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
|
Od dzisiejszego dnia gramy swój najważniejszy mecz w historii Wisły. Naszym przeciwnikiem jest CZAS. Wisła vs Czas. Dał nam już 113 lat istnienia, a teraz to wszystko chce zabrać w niecały miesiąc. I do tego jedyni ludzie, którzy o to walczą to królewski,Leśny i Wisłocki, reszta z TS pochowana... Czy ta trójka w miesiąc znajdzie inwestora? Szczerze sam nie wiem. Z drugiej strony PZPN też nie zachwycił dziś samym stylem konferencji jak i "zamotania" się w sprawie licencji."Odwieszamy i zawieszamy"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2018
Offline |
|
|
Sprawa jest prosta. wszelkie takie wspomaganie dodatkowo przedłużało trwanie klubu, a miało nie być nic w kasie i Wisła miała wg.reżyserów po prostu szybko zdechnąć, i żeby nikt nie miał szans podjąć jakichkolwiek zaradczych środków. Dlatego też nie spłacono Arsenicia, bo to mógłby być duży zastrzyk gotówki i ktoś miałby argumenty, by ratować egzystencję klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ciekawi mnie dlaczego splacono Wojtkowskiego w grudniu.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|