The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2019, 00:38
heoij napisał(a):Wyświetl post
W oświadczeniu TS Wisła nie ma żadnego zdania, że druga strona wycofała się z transakcji: "Uznano, że na chwilę publikacji komunikatu warunki umowy nie zostały spełnione", natomiast druga strona może się z tym nie zgodzić i uważać inaczej.

"W poniedziałek 31 grudnia odbyły się spotkania Zarządu Towarzystwa Sportowego "Wisła" Kraków m.in. z przedstawicielem kancelarii prawnej, która analizuje zapisy w umowie sprzedaży Wisły Kraków SA".
Analizowanie umowy po jej podpisaniu, a nie przed? Czyli sprawa nie jest jednoznaczna i nie mają całkowitej pewności co podpisali?

Spór prawny może trwać kilka miesięcy, a dla Wisły Kraków liczy się każdy dzień. Panowie Wanna Ly i Hartlng wyjdą z propozycją zrzeknięcia się roszczeń, ale oczywiście nie za darmo, przyszły nowy inwestor będzie im musiał za to zapłacić tyle ile sobie powiedzą.

29 grudnia Hartling powiedział w rozmowie z Piotrem Majchrzakiem takie słowa: "Są pewne klauzule, o których nikt nie wie"

Nie chcę być złym wróżbitą, ale czarno to dla nas widzę. Nikt teraz nie kupi klubu, który nie wiadomo do kogo należy, a taki spór przed Arbitrażem w Szwajcarii z tego co sprawdzałem trwa około 3 miesięcy. Teraz pojawi się pewnie oświadczenie Pietrowskiego, że po analizie umowy przez ich prawników to oni są nadal właścicielami, ponieważ TS Wisła nie spełniła jakiś klauzul i czeka nas wielomiesięczny spór sądowy.

Najgorsze jest to, że w tym całym zamieszaniu straciliśmy najważniejszą rzecz w naszym przypadku: czas. Piłkarze dłużej nie będą czekać na wyjaśnienie tej sprawy, a oni w tym momencie są naszą przyszłością.
Pisałem o tym we wtorek co może się wydarzyć, teraz nie pozostaje nic innego jak czekać na oświadczenie Hartlinga z czego się tak śmiał?

Niestety to jest cyrk..
Ostatnio edytowane przez heoij : 03.01.2019 o godz. 00:53.
Odpowiedz cytując
Deteinate
Member

Od: 03.2016

Stary 03.01.2019, 00:49
Tarasunio28 napisał(a):Wyświetl post
Największą zagadką jest to po co im klub zadłużony na 40 mln ? Interesu na nim przecież nie zrobią , oni są naprawde nie spełna rozumu bo nie wierzę że Harting jest wielkim kibicem Wisły xD
To musi byc jakaś pralnia, albo lewe interesy, bo caly ten Pietrowski, Hartling, a nawet Vanna maja wielkie parcie na przejecie jakiegoś klubu w Polsce lub nie tylko. Sam Pietrowski mówił, ze chciał przejąć Wisle z innym inwestorem w 2017, gdzies czytałem info, ze goscie mieli w planach przejecie GKS Tychy i chyba jeszcze jakiegoś innego klubu. Wyglądają w tym wszystkim jak desperaci.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 03.01.2019, 00:51
To jest taka sama akcja jak z Jakubem M. Kumaci wiedzą , że już nie wystarczy " odbić " klubu z rąk szemranych biznesmenów. Teraz atmosfera będzie jeszcze bardziej podgrzewana i będzie pozorowana wojną. Szwed będzie zarzucał oświadczeniami, groził wieloletnimi pozwami - po to żeby przejąć klub bez zawodników, bez stadionu, bez bazy, wierzycie w to , że oni naprawdę o to walczą Łysy będzie dorzucał wywiadami i po kilku dniach pozorowanej walki wyjdzie dumne TS i powie , że walczyli jak lwy i wspólnie z prawnikami pogonili nieuczciwych inwestorów. Część kibiców nabierze się niestety na tą szopkę i stwierdzi , że z TSem biednie i w IV lidze ale jednak to swoi , a nie jakieś zagraniczne towarzystwo. Nie będzie mi szwed z khmerem pluł w twarz.

Nie dajcie się nabrać ludzie !!! Już dzisiaj po oświadczeniu TS niewielu ale jednak byli tacy co odetchnęli z ulgą , ile jeszcze takich kibiców przybędzie w momencie gdy atmosfera będzie podgrzewana przez kilka kolejnych dni ? Wszystko jest reżyserowane , a gotowy scenariusz leży u kumatych na biurku i po dwa egzemplarze - u łysego i szweda.

Nasza rola sprowadza sie do znienawidzenia łysego i szweda - za niedługo część zapomni kto nam to robi. Taki jest tego cel. Nikt nie bije się o trupa z 40 milionowym długiem , ludzie !!!!!1
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 03.01.2019 o godz. 00:56.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 03.01.2019, 00:53
ciastek88 napisał(a):Wyświetl post
To jest taka sama akcja jak z Jakubem M. Kumaci wiedzą , że już nie wystarczy " odbić " klubu z rąk szemranych biznesmenów. Teraz atmosfera będzie jeszcze bardziej podgrzewana i będzie pozorowana wojną. Szwed będzie zarzucał oświadczeniami, groził wieloletnimi pozwami - po to żeby przejąć klub bez zawodników, bez stadionu, bez bazy, wierzycie w to , że oni naprawdę o to walczą Łysy będzie dorzucał wywiadami i po kilku dniach pozorowanej walki wyjdzie dumne TS i powie , że walczyli jak lwy i wspólnie z prawnikami pogonili nieuczciwych inwestorów. Część kibiców nabierze się niestety na tą szopkę i stwierdzi , że z TSem biednie i w IV lidze ale jednak to swoi , a nie jakieś zagraniczne towarzystwo. Nie będzie mi szwed z khmerem pluł w twarz.
Nie. To nie jest scenariusz a'la Stechert.

Dopiero teraz, jak pisałem wcześniej, zacznie się cała jazda.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Gimli
Junior Member

Stary 03.01.2019, 01:04
A ja chciałem Wam zwrócić uwagę na ten dzisiejszy wywiad Stachowiaka, bo to jest w końcu coś, co w tej całej historii naprawdę dużo wyjaśnia. Szkoda, że pojawił się dopiero teraz, bo doszliśmy już do takiego poziomu kuriozum, że brakowało jedynie najazdu Marsjan na Kraków, ale wydaje mi się, że mogło być to spowodowane strasznie niefortunnym terminem przeprowadzenia tej całej operacji. Zobaczcie, od 19 grudnia, kiedy się to wszystko zaczęło, do dzisiaj minęło równo 2 tygodnie, ale z tych dwóch tygodni było jedynie 5 dni roboczych w pełnym tego słowa znaczeniu (plus Wigilia i Sylwester). Bardzo mało czasu na realizację czegokolwiek, ale za to mnóstwo czasu na wszelkie możliwe dywagacje, rozkminy, plotki czy pewnie po części również dezinformację. Coś mi się wydaje, że termin w jakim Sarapata podpisała papiery nie jest przypadkowy.

Podstawowe pytanie, które większość sobie tutaj zadaje tak samo jak ja, to po co to wszystko? Po co taka maskarada, opowieści o rodzinie królewskiej, parasole i wizyty u Majchrowskiego, a szczególnie te żenujące oświadczenie o nagłej chorobie w trakcie lotu, skoro mitycznego przelewu mimo, wydawałoby się, niezachwianej pewności inwestorów i osób z nimi związanych, jak nie było tak nie ma? Część wypowiadających się tutaj sugeruje, że może to być kolejny przekręt WSH obliczony na zyskanie na czasie, ale nie przekonuje mnie to w ogóle pamiętając, co działo się w ostatnich dniach przed świętami. Jak najszybsze przelewy do swoich i wyczyszczenie konta (kto wie czy tylko konta), a następnie dymisja całego zarządu i ucieczka... Chyba nie tak zachowują się ludzie, którzy chcą jedynie zyskać na czasie? Rozumiem wszystkie argumenty, ale jednak mimo wszystko aż tak głupi raczej nie są. Przecież sprawa stała się tak medialna, że każdy dzień dłużej w tym klubie, to jak żonglerka granatami bez zawleczki. Dlatego też Sarapata, Dukat i kto tylko mógł i nie siedzi, to uciekł byle dalej. Zostali jedynie Ci, którzy dotychczas do gadania mieli mało albo nic, a którym chyba faktycznie zależy na losie Wisły. Zresztą na jakim czasie i na co w tej sytuacji komuś jeszcze jest potrzebny czas, skoro to co mieli zrobić już dawno zrobili, a połowa piłkarzy obecnego pierwszego składu na dniach rozwiąże kontrakt i odejdzie? Przecież zaraz zaczynają się we wszystkich klubach najważniejsze w roku kalendarzowym okresy przygotowawcze i jest to idealny czas na zmianę klubu. Jestem pewien że tylko i wyłącznie dlatego jeszcze nie odeszli z Wisły.

Moim zdaniem jeśli nie będzie pieniędzy przelanych na konta wszystkich piłkarzy plus miasta najpóźniej do 11 stycznia, to jakikolwiek nowy właściciel będzie miał ogromny problem. Trzeba pamiętać, że wymagania licencyjne są obowiązkowo do uregulowania do dnia 31 marca. Czyli są jeszcze teoretycznie 3 miesiące na znalezienie inwestora i pospłacanie wszystkich zobowiązań licencyjnych (na wszystkie ligi centralne, czyli Eklase, I i II Ligę). Więc moim zdaniem to jest na tyle dużo czasu, że po tym wszystkim co się stało, po odejściu całego starego zarządu i w obliczu aktualnie dramatycznej sytuacji klubu, co domyślam się, że nawet na WSH może wymusić lekkie odpuszczenie tematu, na pewno znajdzie się ktoś, niewykluczone że lokalni biznesmeni, którzy się tu już nie raz przewijali, kto będzie w stanie zebrać te 12 mln i spłacić wszystkich zawodników. Natomiast jeśli rozwiążą kontrakty i odejdą, to i tak żeby dostać licencję na grę w lidze wyższej niż III trzeba ich spłacić, a oprócz tego trzeba jeszcze znaleźć, dogadać i ściągnąć przynajmniej 6-8 sensownych piłkarzy w ich miejsce, bo drużyna oparta w połowie na CLJ spadnie z hukiem do I ligi, a tam bez pieniędzy z praw telewizyjnych, z mniejszym udziałem sponsorskim i na pewno mniejszym zainteresowaniem kibiców (pewnie głównie pikników, ale oni też generują pieniądz) będzie jeszcze trudniej spłacić nowemu właścicielowi pozostałe 28 mln długu plus odsetki. A biorąc nawet bardzo średniej klasy zawodników z kartami na ręku, to wliczając prowizje menadżerskie i kasę za podpis wyjdzie pewnie dodatkowe 5-6 mln do 28 lutego, plus bieżące koszty, może jakieś zgrupowanie gdziekolwiek... Wychodzi, że konieczny na już wkład rośnie do 20 mln zł.

Więc po co w takim razie TS czekał tak długo wiedząc, że teraz to tu jest każdy dzień ważny? Jedynym sensownym wytłumaczeniem jest to, że dostali ku temu jakieś argumenty ze strony Hartlinga i Pietrowskiego. Dlatego uważam, że bardzo wiele wyjaśnia dzisiejszy wywiad. Na tę chwilę wygląda na to, że nasi przyszli / niedoszli inwestorzy zostali, mówiąc wprost, wyruchani przez kambodżańskiego arcyksięcia i sami nie wiedzą jak to się mogło stać. Ale wygląda również na to, że, niezależnie od Jego Ekscelencji, to głównie Hartlingowi i Pietrowskiemu zależy na całym dealu i faktycznie w niego wierzą, wcale nie w oparciu o legendarną khmerską fortunę, tylko o własne pomysły i kasę. Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale najśmieszniejsze jest to, że tak naprawdę mogliśmy się tego dowiedzieć dzięki Jadczakowi... To on jako pierwszy oficjalnie wrzucił wczoraj fragment tej mitycznej umowy, dzięki czemu prawdopodobnie mogły przestać obowiązywać niektóre klauzule poufności i za pośrednictwem Stachowiaka mogliśmy dzisiaj usłyszeć to, co już wcześniej sugerował Hartling, mówiąc o "dodatkowych klauzulach, o których nikt nie wie". Wychodzi na to, że chodziło o klauzule 1 mln euro kary za niewywiązanie się w terminie z warunków umowy. A tak na logikę kto jest tak skończonym debilem, żeby nie mając pewności, że transakcja się uda, zgadza się na wywalenie z własnej kieszeni takiej kasy?

Wcześniej parę osób zastanawiało się tu nad tym dlaczego podział udziałów wynosił 60-40, a całą kasę wnosił Ly, no to teraz mamy odpowiedź - Hartling z racji tego, że NCP to oczywiście jedynie słaba przykrywka do ukrycia średnio wiarygodnej dla przeciętnego Kowalskiego, choć pewnie mocno dochodowej, działalności (bo skąd miał przypuszczać, że pół kraju zacznie o nim pisać i przekopywać neta), aktualnie zajmuje się głównie tą swoją platformą brokerską i mimo, że na pewno obraca dużymi pieniędzmi, to jednak nie ma ich fizycznie na koncie tak żeby móc je gdzieś przelać, tylko musi jakoś spieniężyć to, czym tam aktualnie handluje. Dlatego Ly miał wnieść "zaliczkę" na już dla piłkarzy plus obóz, a Hartling pewnie po uzyskaniu gotówki na przełomie stycznia i lutego miał wnieść np. budżet transferowy do wykorzystania na zimowe okno. Natomiast dzięki idealnie wybranemu przez TS terminowi realizacji przejęcia i absolutnie kuriozalnej rejteradzie kambodżańskiego milionera, która ich pewnie kompletnie zaskoczyła, jedynym realnym planem B może być tylko bieganie do piątku po bankach i załatwianie wszystkich możliwych pożyczek, żeby uzbierać te 12 mln i z jednej strony samemu nie musieć płacić, a z drugiej dalej mieć możliwość przejęcia klubu, na czym im ewidentnie zależy (co też potwierdza pierwsza oferta we wrześniu, jeszcze bez tego pajaca Ly). Obecna umowa musiała zostać wypowiedziana, bo jedna ze stron okazała się zwykłym oszustem, ale poprawcie mnie jeśli się myle - co stoi na przeszkodzie w zawarciu jeszcze jednej umowy, tym razem już z samym Hartlingiem? Jeszcze raz powtórzę, że nie chce mi się wierzyć żeby razem z Pietrowskim robili to wszystko nie mając pewności, że są w stanie to dokończyć i nawet pomimo tego całego cyrku ja bym ich jeszcze mimo wszystko nie skreślał do piątku. Zresztą moim zdaniem byłaby to w tym momencie najlepsza opcja, bo kto inny wyłoży taką kasę do 11 stycznia?
Odpowiedz cytując
Geralt
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 03.01.2019, 01:05
Ja wiem, ze nic nie wiem. A sytuacja osiagnela takie poziomy absurdu, ze nic z tego juz nie rozumiem. Jedno jest najsmutniejsze, ze jaka by nie byla prawda to po Wisle jaka znamy :/. Reanie patrzac to juz ciezko nawet wierzyc na cud. Tylko chcialbym zrozumiec o co chodzi w obecnej tragikomedii, bo to jest totalnie durne.
Odpowiedz cytując
Piotr777
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 03.01.2019, 01:09
Szimon Judedczak nas uratuje! Wszyscy użytkownicy zalogowani w 12.2018 mu w tym pomogą. Bo tak jak on, kochają Wisłę. Inaczej.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 03.01.2019, 01:14
do tego miejsca Ok , ale teraz zaczynasz manipulować .
[QUOTE]Więc po co w takim razie TS czekał tak długo wiedząc, że teraz to tu jest każdy dzień ważny? Jedynym sensownym wytłumaczeniem jest to, że dostali ku temu jakieś argumenty ze strony Hartlinga i Pietrowskiego. Dlatego uważam, że bardzo wiele wyjaśnia dzisiejszy wywiad[QUOTE]
Powód: niedokładne przeczytanie tekstu gimli
Ostatnio edytowane przez marek2a : 03.01.2019 o godz. 01:32.
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2019, 01:18
Wydarzenia z ostatnich godzin mogły wyglądać tak:

- gdzieś koło południa, ktoś z TS dzwoni do Szweda:
- hej Szwed, ten wasz skośnooki to poważnie chory?
- choooj go wie, ale podobno tak
- to może byś sam dał radę tę naszą Wisłę łyknąć co? Piłkarze coraz częściej do nas o kasę wydzwaniają
- dobra, podzwonię po kumplach i dam wam znać jutro

- koło 20, dwóch gości z TS
- ten Szwed się nie odzywa, chyba mu się nie uda nic zmontować na jutro a konfę zwołaliśmy na piątek, czymś trzeba będzie pismaków nakarmić. Może by olać Szweda co?
- zadzwonię do Tadka i spytam co on na to

- kwadrans później
- Tadek jest koncepcja żeby Szweda olać. . Nie zostałbyś prezesem? Co za różnica - prezes czy rada nadzorcza?
- No nie wiem, ja też nie najlepiej się czuję

- chwile później, tych samych dwóch gości z TS
- wrzuć komunikat że olewamy tych trzech króli i Wisła wraca tam gdzie jej miejsce
- a Tadek się zgodził?
- na to wygląda

- godzinę później czy coś koło tego, Czerwiński do gościa z TS
- słuchaj, gadałem z żoną i ona mówi, że Wisła to teraz toksyczna sprawa. Jeden się już pochorował na serce, nie chcę się zarazić. Ledwie ze szpitala wyszedłem
-- Tadek, ale my już komunikat puścili
-- - a bo to pierwszy fake news w ostatnim czasie? Zadzwoń do Małgosi, może ona się zgodzi
- Małgosia? za darmo? Ty faktycznie chory Tadziu jesteś

CDN. Już wkrótce
Odpowiedz cytując
Gimli
Junior Member

Stary 03.01.2019, 01:30
@marek2a nie próbuje w żadnym miejscu nikim manipulować, staram się jedynie wyciągnąć możliwie jak najbardziej logiczne i obiektywne wnioski. Wytłumaczę ten fragment - chodziło mi o to, że jeśli pozostali w zarządzie TS teoretycznie dotychczas najmniej znaczący, ale raczej oddani Wiśle ludzie 28 grudnia, kiedy wiadomo było, że po pierwsze Sarapaty i Dukata już nie ma, po drugie przelewu również nie ma, po trzecie nie ma również kontaktu z Ly, nie zdecydowali się na od razu na rozwiązanie umowy i najpierw, jak zapowiadali, chcieli czekać do 4 stycznia, a ostatecznie nagle zdecydowali się na to dzisiaj wieczorem, myślę że głównie pod naciskiem mediów i kibiców, także tutaj na forum, to musieli mieć ku temu jakiś powód. I jedynym sensownym powodem jaki na logikę przychodzi mi do głowy jest właśnie to, że na tyle zależało Hartlingowi i Pietrowskiemu na dealu i na tyle byli / są o nim przekonani, że przekonali również TS.
Odpowiedz cytując
Joulo
Junior Member

Stary 03.01.2019, 01:41
Wiem, że nic nie wiem - idealne określenie obecnego stanu rzeczy.

Ale wiecie co? Wydaje mi się, że obecny stopień nieprawdopodobieństwa całej tej sytuacji daje niemalże całkowitą pewność, że dziennikarze nie odpuszczą i prędzej czy później dogrzebią się wszystkiego, czego tylko dogrzebać się można. W końcu tworzy się na naszych oczach historia idealnie skrojona dla mediów. I mamy szansę dowiedzieć się wszystkiego, od Meresińskiego, po czas obecny.

Tylko co to za pozytyw tak naprawdę...
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.01.2019, 01:52
Dziennikarze to kompletni dyletanci. Oni nawet Google przeszukać nie umieją... Bo info o Vannie jest znaczne więcej niż wyszło. Obecnie przychylam się do tezy Gimliego. Zrobił się kocioł, wierzę że to o tyle wpłynie pozytywnie, że przyspieszy cały proces i ujawni ta mityczną umowę... A co do tego co pisze SlawekS to jestem przekonany, że właśnie tak było w TSie...
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.01.2019, 01:57
Dzieje się dokładnie to czego się obawiałem. Teraz dojdzie do totalnej wojny pomiędzy gangiem Olsena i TSem. W międzyczasie piłkarze rozwiążą kontrakty.
Pozostaje pytanie czy zdążymy zgłosić się do 4 ligi na nowy sezon.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 03.01.2019, 02:02
https://www.bloomberg.com/research/s...capId=24921430

w zgliszczach internetu znalazłem coś takiego.

może już z tego wszystkiego nic nie rozumiem, może jest ktoś kto rozjaśni o co chodzi: pojawia się tu jakiś gość, adres w stanach i ostatnie transakcje z udziałem podmiotów prywatnych : 22.12.2018 Wisła Kraków S.A?

Edit: może dlatego prysznic Ly tam leciał

nie no ja już odlatuje, to pewnie przez późną porę
Ostatnio edytowane przez Sylwek1906 : 03.01.2019 o godz. 02:17.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 03.01.2019, 02:09
Hehe... Nawet nie chce myśleć ... Sprzedali SA sobie tj kolejnej swojej spółce z USA 22?

Edit: Ale ten Dodler przynajmniej ma $$$ https://www.bloomberg.com/research/s...artners,%20LLC grube jaja
Ostatnio edytowane przez Jery : 03.01.2019 o godz. 02:12.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 03.01.2019, 02:11
Paradoksalnie, jest potencjalny przychód: 1 milion Euro , no ale ewentualnie dopiero z końcem marca i już w innej rzeczywistości ligowej.

Nie wierzę w inną rzeczywistość ligową - może dlatego, że Wisła zdegradowana nikomu z zainteresowanych się nie opłaca: pezetpeenom, canalom, sponsorom, przeciwnikom ligowym ... - więc musi przypłynąć na białym koniu troszkę wiecej eurasków.

Natomiast rozpuszczenie drużyny opłaca się, o czym już wspominałem - agentom pilkarzy (nawet mimo dżentelmeńskiego zachowania menago naszych zagranicznych pilkarzy słowiańskich), którzy nie są głownymi graczami sceny ale też istnieją. Oczywiście nie oznacza to degradacji Wisły do lig niższych.
Powód: Literowka
Ostatnio edytowane przez yarow : 03.01.2019 o godz. 02:12.
Odpowiedz cytując
lukaszsz86
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 03.01.2019, 02:11
wychodzi że to NCP z texasu o którym była kiedyś mowa ma jakieś powiązania z NCP z anglii. Być może w anglii to tylko filia
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 03.01.2019, 02:18
To mamy bogatego właściciela. "Niechże TS kasuję to oświadczenie". Chyba większych jaj to dawno tu nie było. Ale to daje coraz większą nadzieję, że będziemy śmiać się ze Stanowskiego ... Przynajmniej do rana i jeszcze nieśmiało. #jprdle
Ostatnio edytowane przez Jery : 03.01.2019 o godz. 02:29.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.01.2019, 02:36
Bardzo ciekawe. Ten gosc wyglada powaznie ale po jakiego wala mialby ladowac sie w nasz klub nie rozumiem patrzac na jego inne inwestycje.
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.01.2019, 02:37
Jery napisał(a):Wyświetl post
To mamy bogatego właściciela. "Niechże TS kasuję to oświadczenie". Chyba większych jaj to dawno tu nie było. Ale to daje coraz większą nadzieję, że będziemy śmiać się ze Stanowskiego ... Przynajmniej do rana i jeszcze nieśmiało. #jprdle
Nigdzie tam nie jest napisane, że jest bogaty. A , że pracował w JPMorgan i robił inwestycje na XXX XXX XXX dolarów to nic nie ma do rzeczy.
Great Point faktycznie ma sporo pieniędzy , ale zajmuje się spółkami biotechnologicznymi. Koleś jest tam dyrektorem.
Poza tym , jak ktoś napisał niżej to chyba pomyłka - i nie Bloomberga , bo tam jest napisane, że kto inny dostarcza info.
Ostatnio edytowane przez Martineq : 03.01.2019 o godz. 02:44.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.01.2019, 02:41
Ludzie, Bloomberg się .......nął, pomylił spółki. LLC z LTD.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 03.01.2019, 02:41
Myślisz, że "S&P Global Market Intelligence, a division of S&P Global" robi takie pomyłki W sumie wszystko możliwe.
Powód: Pora spać ...;)
Ostatnio edytowane przez Jery : 03.01.2019 o godz. 03:08.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.01.2019, 03:04
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 03.01.2019, 06:13
Znów po popcorn trzeba iść?
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Smuga85
Junior Member

Stary 03.01.2019, 06:43
Szwed się śmieje z komunikatu TS.
Pietrowski powoli zaczyna sypać że mało wie o Vanna Ly

https://dziennikpolski24.pl/wisla-kr...ne/ar/13779337
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 03.01.2019, 07:31
To kogo kupujemy na LM w przyszłym sezonie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2019, 07:40
Wiadomo jak jest z Janexe ale twierdzi że dzisiaj dwóch piłkarzy składa już pisma do pzpn. Szybko będzie to zweryfikowane....
Niestety wiele wskazuje na to że będzie to ktoś z trójki : Arsenić, Basha, Kolar bo o nich się mówiło najwięcej że złożyli już wezwania do zapłaty....

Śmiechu było co nie miara, ale właśnie przychodzi faktyczny rozpad klubu...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 03.01.2019, 07:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo jak jest z Janexe ale twierdzi że dzisiaj dwóch piłkarzy składa już pisma do pzpn. Szybko będzie to zweryfikowane....
Niestety wiele wskazuje na to że będzie to ktoś z trójki : Arsenić, Basha, Kolar bo o nich się mówiło najwięcej że złożyli już wezwania do zapłaty....

Śmiechu było co nie miara, ale właśnie przychodzi faktyczny rozpad klubu...
No niestety, a splacic przy pozyczkach bedziemy w stanie jedynie 1 pilkarza z tej 3ki...
Odpowiedz cytując
Delgado
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.01.2019, 08:01
Jak czytam te .......ety o milionerze z Texasu, to nie wiem czy to czysty trolling, głupawa wywołana emocjami, zaraziliście się wirusem od Wanny czy orkiestra rozpoczęła ostatnie tango na Titanicu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów