The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
simonkrk21
Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 16:33
bo $ jest już na koncie od piątku?
JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
SAMI PRZECIWKO WSZYSTKIM
WISŁA BIEZANÓW

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2018, 16:34
Fugiel napisał(a):Wyświetl post
Podam Ci moj adres IP - powiesz mi skad pisze ?
Jak podasz mi swój adres to nawet nie będąc adminem mogę ci kilka rzeczy powiedzieć.
Tylko podaj mi adres nie z IP komputera (bo tu pewnie masz sieć 192.168.x.x) tylko z tej stronki:
https://www.whatismyip.com/
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
fresh
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 29.12.2018, 16:34
Uczestniczyłem wiele razy w przejmowaniu spółek i tekst filipskiego jest dla mnie zrozumiały. W przypadku Wisły należy się domyślać, że w inwestor chce się zabezpieczyć w kilku kwestiach:
1. Znak towarowy WISŁA KRAKÓW - mogą być nieuregulowane kwestie sposobu użytkowania znaku llub jest niekorzystny dla SA. Tutaj by się to pokrywało z info o dodatkowych klauzulach.
2. Istnieją umowy długoterminowe, uznane przez inwestorów jako niekorzystne lub stojące w sprzeczności z ich planem inwestycyjnym - ciężar ich rozwiązania być może wziął na siebie TS (klauzula).
3. Istnieją pozawłaścicielskie powiązania TS z majątkiem spółki np. karty zawodnicze są obciążone na rzecz TS bezpośrednio? To że TS jest udziałowcem nie wyklucza możliwości zawieania umów ze swoją spółką i zawarcia newet umów zastawów.
4. Prawa (poza wierzytelnościami) do majątku mają osoby trzecie i TS zobowiązał się do ich wyprostowania.
filipiński pisze, że inwestorzy specjalizują się w przejmowaniu i restrukturyzacji spółek wiec nazeży domniemywać, że chcą naprawić Wisłę, dokapitalizować i przywrócić jakość jej produktu (dryżyna) aby za kilka lat sprzedać jako dobrze funkcjonującą spółkę innym udziałowcom. Jeśli póxniejsza sprzedaż będzię łacznnie z hotelem itp. to tylko zwiększy ich zysk.

PS. Popytajcie znajomych farmaceutów o apteki Słoneczna, a szybko zrozumiecia skąd obecność pana WK na salonach Wisły.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.12.2018, 16:35
Jery napisał(a):Wyświetl post
@Rience zakładasz, że niczego nie ukryli i nie grzebali w papierach w trakcie/po podpisaniu umowy kiedy byli jeszcze właścicielami SA. Można było podpisywać umowy na sprzątanie na 10 lat, wpisać kary umowne za zerwanie itd. Oczywiście tylko sobie gdybam bo mam nadzieję, że tak nie było.
Sugeruje, a raczej wiem, że Pietrowski, już jako Prezes zarządu Wisła Kraków S.A. mając wgląd chyba we wszystko stwierdził dwa dni temu że *Sprawa przejęcia jest już w 100 % przyklepana, i nic tego już nie może zatrzymać* a także obiecywał że pieniążki dojdą do piątku. Wczoraj akurat zaczęły się pojawiać niby jakieś problemy, wczoraj w momencie kiedy już było wiadomo że z umowy się nie wywiązali i kasa nie doszła. Dodajmy do tego fakt że cała trójka wczoraj była poza Polską więc nic nowego znaleźć nie mogli co by zmieniło ich zdanie.
Odpowiedz cytując
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.12.2018, 16:36
ArturBarlinek napisał(a):Wyświetl post
Przecież pietrowski mówił, że nic nie jest w stanie cofnąć już transakcji, że wszystko wiedzą, a teraz niby trupy? Bez jaj, w to nie wierzę
A może to właśnie wyjaśniają ewentualne klauzule w umowie , które nie zostały do tej pory wypełnione po stronie sprzedającego ? Pomyślałeś o takiej możliwości ? Nie wiemy co tam było umówione . Słyszeliśmy tylko o jednej czyli przelew do 29.12 . Ktoś taki przeciek wypuścił świadomie i pewnie celowo pomijając być może inne . Dlatego bardzo jestem ciekawy dalszego rozwoju wypadków i oświadczenia Szweda . Może faktycznie coś wniesie o czym do tej pory nie wiedzieliśmy
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.12.2018, 16:36
@filipski- a co z piłkarzami? Oni nie mogą czekać w nieskończoność... Arsenića już możemy stracić/ straciliśmy?, a za nim pójdą inni jak nie zobaczą pieniędzy na koncie.

Za chwilę nie będziemy mieć drużyny...
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
gizmo
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 29.12.2018, 16:37
@Rience zakładasz, że niczego nie ukryli i nie grzebali w papierach w trakcie/po podpisaniu umowy kiedy byli jeszcze właścicielami SA. Można było podpisywać umowy na sprzątanie na 10 lat, wpisać kary umowne za zerwanie itd. Oczywiście tylko sobie gdybam bo mam nadzieję, że tak nie było.
całkiem możliwe, że tak było.
Dla mnie to jest abstrakcja jakbym ja przyszedł do pracy jako dajmy na to dyrektor albo prezes fabryki samochodów AUDI ( pomarzyć mi wolno ) i w umowie/kontrakcie miałbym punkt, że jak mnie zwolnią to muszą mi wypłacić odszkodowanie czy jak to tam fachowo nazwać np 1 mln €. Mimo, że zawaliłem projekt, za który byłem odpowiedzialny.

W kontraktach piłkarzy są takie klauzule i w kontraktach trenerów naszych i np Mourinho dostał 24 mln.

Poza tym jak są długi w firmie to tnie się koszty. Ogranicza się wydatki. Renegocjuje się obecne umowy. Zmniejsza się zatrudnienie. Tutaj tego nie było. Ewidentnie praca zarządu prowadziła na szkodę spółki.
Prezes i Wiceprezes tak bardzo potrzebne były oba te stanowiska.. ?

gdzie ten komunikat Szweda?!
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 29.12.2018, 16:37
michalo28 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie jest, z jakiej klauzuli nie wywiązało się TS Wisła?
Na przykład takiej, żeby od momentu podpisania umowy do momentu przejęcia spółki nie zawierać nowych/zmieniać zawartych przez SA umów.
Na przykład. Nie wiem czy taka klauzula była ale całkiem logicznym jest, że powinna być i prawdopodobntym jest, że byli właściciele z TSu mogli ją złamać.

PS. Kiedys się zastanawiałem co Pietrowski może zrobić przez tydzień bycia prezesem. Teraz się zastanawiam co poprzedni zarząd mógł zrobić od podpisania umowy do wejścia Pietrowskeigo.
Ostatnio edytowane przez dizzy : 29.12.2018 o godz. 16:43.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 16:38
heoij napisał(a):Wyświetl post
@filipski- a co z piłkarzami? Oni nie mogą czekać w nieskończoność... Arsenića już możemy stracić/ straciliśmy?, a za nim pójdą innych jak nie zobaczą pieniędzy na koncie?

Za chwilę nie będziemy mieć drużyny...
Wybacz @heoij, ale nasi rozmówcy z tego forum skutecznie przekonali mnie, że pisanie do rzeczy i po kolei jest bez sensu - liczy się tylko trollowanie. Zatem póki co będę trollował.

Nie wiem jak strollować Twoje pytanie. Jak coś wymyślę, dam znać.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 29.12.2018, 16:39
simonkrk21 napisał(a):Wyświetl post
bo $ jest już na koncie od piątku?
A czy jest nadal w sobotę ?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.12.2018, 16:41
filipski napisał(a):Wyświetl post
Wybacz @heoij, ale nasi rozmówcy z tego forum skutecznie przekonali mnie, że pisanie do rzeczy i po kolei jest bez sensu - liczy się tylko trollowanie. Zatem póki co będę trollował.

Kiedy Hartling zamierza opublikować oświadczenie?
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 29.12.2018, 16:41

Zanim zaczniesz trollować, jedno pytanie ode mnie:

Piszesz o nowych pracownikach średniego i wyższego szczebla, których chce ściągnąć do siebie nowy inwestor.

Czy Ci ludzie, którzy, jak zakładam po części wyrazili zgodę, nie boją się krzywych akcji pod swoim adresem ze strony tych, którzy mają sprzeczny interes? Szczególnie, gdy twierdzisz, że sporo w klubie historii rodem z kina?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
rokfor
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2004

Stary 29.12.2018, 16:42
Rience napisał(a):Wyświetl post
To o umowach dowiedzieli się wczoraj? Goście według filipskiego od miesięcy kręcą się wokół klubu i nie wiedzieli o umowach? Audyt robili, więc wdzieli umowy... Wczoraj sie dowiedzieli, oczywiście przypadkowo wtedy jak było wiadome że przelew nie dojdzie . Przypominam że jeszcze przedwczoraj Pietrowski mówił ze wszystko gra i buczy i przelewik będzie na piąteczek.
Ja nie piszę o żadnych trupach z szafy, tylko o różnych niekorzystnych umowach które mogli "odziedziczyć" nowi właściciele. Mogli o nich doskonale wiedzieć już wcześniej, a rozwiązanie tych kwestii przez stary zarząd mogło być zawarte w tych mitycznych klauzulach. Taka moja luźna rozkmia.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.12.2018, 16:45
https://twitter.com/PiotrWolosik/sta...40159973326857

Według dziennikarza Piotra Wołosika Wisła Kraków otrzymała przelew.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
michal_R22
Junior Member

Od: 12.2018

2 dziennikarzy zaćwierkało, że Wisła dostała kasę.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Karherop napisał(a):Wyświetl post
Jeśli faktycznie ten Ly Vanna był fałszywy to jest jakies kuriozum. Nie wierzę że możemy mieć aż takiego pecha . Meresinski, Stechert, Kambodża, Piggy z TSu, to za dużo jak na 2.5 roku i tak zadłużony klub.
Kuriozum to było dopuszczenie gangsterki do współdecydowania o klubie a potem nawet nie krycie się z tym i obstawianie ich na eksponowanych stanowiskach. To jest grzech pierworodny Wisły Kraków, gangrena niszcząca ten klub. Wszystko co się wydarzyło potem to są tylko tego proste, oczywiste i logiczne konsekwencje. Jak można być zdziwionym, że tacy a nie inni ludzie mający problemy z prawem, mający absolutnie złą prasę i wizerunek przyciągają nie szanowane wielkie firmy, lecz wyżej wymienionych oszustów i figurantów

Niezależnie od tego, jak się to wszystko skończy, to co się wydarzyło powinno być lekcją i to nie tylko dla nas, ale dla każdego klubu i dla każdej społeczności kibicowskiej w Polsce. Zero tolerancji dla gangsterki na stadionach i w otoczeniu klubów.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 29.12.2018, 16:46

@filipski, ale piłkarze to w tym momencie nasze jedyne dobro, jak stracimy większość, którzy rozwiążą kontrakty z winy klubu, to będzie największa głupota z naszej strony! Nie dość, że nic na nich nie zarobimy, odejdą za darmo to tak prędzej czy później musimy im te pensje zapłacić.

A czas leci...
Ostatnio edytowane przez heoij : 29.12.2018 o godz. 16:51.
Odpowiedz cytując
Rience
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 29.12.2018, 16:46

Nie obrażaj się, na sporo pytań merytorycznych w punkt od różnych osób, pytań które nie szły z twoją linią polityczną że się tak wyraże nie odpowiedziałeś. Nie ma co się obrażać, każdemu zależy na tym żeby Wisła została uratowana i grała dalej w ekstraklasie. Ale to co zrobiła Święta Trójca wczoraj, to jest nie do obrony i tyle, są siebie warci razem ze starym zarządem. Naobiecywali zawodnikom, sztabowi, kibicom, za pośrednictwem Pietrowskiemu pisali bzdury w prasie, o 130 milionach budżety, królu z kambodży, 5 transferach, o ośrodku przygotowawczym w Turcji należącym do Vanny... A przede wszystkim Pietrowski jeszcze dwa dni temu pisał że wszystko jest dopięte i przelew będzie na 100 % do wczoraj, i nic się już nie łoży. Mówił to w momencie, przypominam, w momencie kiedy cała Trójca była poza Krakowem i Polską!!!!
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 16:47
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Zanim zaczniesz trollować, jedno pytanie ode mnie:

Piszesz o nowych pracownikach średniego i wyższego szczebla, których chce ściągnąć do siebie nowy inwestor.

Czy Ci ludzie, którzy, jak zakładam po części wyrazili zgodę, nie boją się krzywych akcji pod swoim adresem ze strony tych, którzy mają sprzeczny interes? Szczególnie, gdy twierdzisz, że sporo w klubie historii rodem z kina?
Przeczytaj sobie jeszcze raz pytanie, jakie mi zadałeś na tym publicznym, ogólnodostępnym forum i przemyśl raz jeszcze, czy naprawdę spodziewasz się odpowiedzi?

O, udał mi się trolling - ale bez złośliwości.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

Stary 29.12.2018, 16:49
Rience napisał(a):Wyświetl post
Nie obrażaj się, na sporo pytań merytorycznych w punkt od różnych osób, pytań które nie szły z twoją linią polityczną że się tak wyraże nie odpowiedziałeś. Nie ma co się obrażać, każdemu zależy na tym żeby Wisła została uratowana i grała dalej w ekstraklasie. Ale to co zrobiła Święta Trójca wczoraj, to jest nie do obrony i tyle, są siebie warci razem ze starym zarządem. Naobiecywali zawodnikom, sztabowi, kibicom, za pośrednictwem Pietrowskiemu pisali bzdury w prasie, o 130 milionach budżety, królu z kambodży, 5 transferach, o ośrodku przygotowawczym w Turcji należącym do Vanny... A przede wszystkim Pietrowski jeszcze dwa dni temu pisał że wszystko jest dopięte i przelew będzie na 100 % do wczoraj, i nic się już nie łoży. Mówił to w momencie, przypominam, w momencie kiedy cała Trójca była poza Krakowem i Polską!!!!
A przepraszam - po czym wnosisz, że się obraziłem? Do Ciebie na tym forum mam najwięcej ciepłych uczuć, bo jedyną naiwnością, jaką przejawiam, jest wiara, iż Twoja ksywa jest z Wieśka
Odpowiedz cytując
dizzy
Member

Od: 05.2013

Stary 29.12.2018, 16:50
heoij napisał(a):Wyświetl post
Ale piłkarze to w tym momencie nasze jedyne dobro, jak stracimy większość, którzy rozwiążą kontrakty z winy klubu, to będzie największa głupota z naszej strony! Nie dość, że nic na nich nie zarobimy, odejdą za darmo to tak prędzej czy później musimy im te pensje zapłacić.
No chyba, że sąd ogłosi upadłość (w tym wypadku likwidacyjną) spółki. Wtedy większość nie odzyska swoich należności.
Odpowiedz cytując
bevierek
Member

Od: 09.2010

Stary 29.12.2018, 16:54
A przepraszam - po czym wnosisz, że się obraziłem? Do Ciebie na tym forum mam najwięcej ciepłych uczuć, bo jedyną naiwnością, jaką przejawiam, jest wiara, iż Twoja ksywa jest z Wieśka
Otóż szlachcic to jest, podobnież, wyszczekany jak kanclerz, niebiedny i nieskąpy, każący się nazywać Rience, czy jakoś tak. Na lewym policzku ma kraśną plamę, jakby oparzelinę. Znasz takiego?
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 29.12.2018, 16:54
https://twitter.com/piotrwolosik/sta...pWxl_Mt0T6_Vkc

"Pewnie lata, ale Wisła dostała kasę"

I co teraz? TS kasuje umowę i bierze kasę bo przelewy do zawodników nie wyszły 28?
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 29.12.2018, 16:55

I co teraz? TS kasuje umowę i bierze kasę bo przelewy do zawodników nie wyszły 28?
Termin do dzisiaj, 29.12, 24:00.
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Nic żaden przelew nie dotarł w sobotę.
Odpowiedz cytując
filipski
Member

bevierek napisał(a):Wyświetl post
Otóż szlachcic to jest, podobnież, wyszczekany jak kanclerz, niebiedny i nieskąpy, każący się nazywać Rience, czy jakoś tak. Na lewym policzku ma kraśną plamę, jakby oparzelinę. Znasz takiego?
Prawiście, Panie!
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 29.12.2018, 16:56

Po to kontrola nad SA, łącznie z kontami bankowymi warunkowo przeszła w ręce inwestorów, żeby się tak nie stało.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Tarasunio28
Junior Member

Od: 12.2018

Stary 29.12.2018, 16:56
Wołosik zarzeka się że to nie żart i pieniądze są na koncie Wisły
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.12.2018, 16:57
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Takie rzeczy jeżeli są ewidentnie na szkodę spółki można pozrywac, w PZPN tak zrobili sprzątając po leśnych dziadkach Laty
Sąd krakowski jest dość specyficzny, więc może to być trudniejsze niż w Warszawie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 29.12.2018, 16:57
TIR_DO_SŁUBIC napisał(a):Wyświetl post
Termin do dzisiaj, 29.12, 24:00.
Na wysłanie potwierdza przelewów TSowi był do 29go. Ale obawiam się, że kruczek jest taki, że kasa miała iść 28 do dłużników, nie na konto SA. Obym się mylił lub oby się i tak dogadali...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów